Végső visszaszámlálás: kit küldjünk Malmőbe?

eschungary1aSzerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Eljött a végső visszaszámlálás ideje! Az old.eschungary.hu két előszavazást szervezett A Dal 2013 versenyzőiről, 1-2 hibával sikerült eltalálni a továbbjutókat. Az előszavazásunk most a végéhez ér: az a kérdés, hogy szerintetek melyik az az előadó, aki egyáltalán be tudna jutni a 2013-as malmői Eurovízió döntőjébe és ott a lehető legjobb eredményt el tudná érni? Ehhez segítségül szolgálnak a döntősök színpadi szereplései, illetve nem árt megnézni az oldalsávon a különböző országok eddig kihirdetett versenydalait is, hiszen az szokott lenni a kedvenc téma a rajongók körében májusban, hogy a mi dalunk mennyire vész el a többi produkció között és hogy mennyire vész el a színpadon.

Alapvető igazság, hogy egy gyenge dalt jól fel lehet hozni egy vonzó színpadi produkcióval, illetve egy jó dalt is le lehet rombolni egyrészt a dalhoz nem illő színpadi látvánnyal, másrészt a korábban már kitárgyalt “eurovíziós túlkapás” esetén. Aki úgy nézte végig a válogatókat, hogy két alkalommal is fel tudott ugrani a fotelből azzal a felkiáltással, hogy “Ez az!”, az máris kattintson, aki még mindig bizonytalan, annak ajánlom a magyar és külföldi produkciók kielemzését.

08

09

10

17

18

20

25

29

sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás

424 Comments

A Gigit meg csak azért nyomják, mert Gigi… Másért nem 🙂
Ismerve a médiát, őt küldik ki… SAJNOS!
Hát a Dénesék.. a dal fos.. a Dénes oké, de a Szilvi eléggé csúszkál!
Laura dala nagyon jó dal, de kár hogy ő énekli 😀 mert csak erőlködik..
Az ALex az nemtudom mit keres itt, nem ide való a dala se.. A Rácz Gergő dala nem rossz, de lehet hogy nem ide való… 😀
A kállay is csak azért mert Kállay…
Áhh.. Keresztes nyert 😀 pá

Aki azt mondja, hogy ennél Dénesék jobbak az inkább ne irjon ide semmit. Ez a szám 100% top 10-ben lesz és a top 3-ra is 30-40%-os esélye van.
Dénesék eltörpülnek mellette, ez az szint ahonnan kezdődik az ének tudás.

Radics Gigi hibátlanul szerepelt, egy igazi énekesnő.

Kállay dala szerintem az Eurovízióra való, de Gigi rátermettebb a színpadon, magabiztosabb.

A magabiztosság pedig kell, ez Wolf Katinál egyértelműen kiderült, a dal nagy ígéret volt, de az élő adásban nem hozta azt a színvonalat, mondom ezt úgy, hogy nagy kedvencem volt nekem is.

Megtisztítottam a szavazásunkat a szabálytalan szavazatoktól. a visszaélések az Agárdi-Pál és Radics szavazatait érintették. ByeAlexre és Rácz Gergőre mindenki becsületesen szavazott eddig.

Ez a mérhetetlen rosszindulat benned…

De ha elolvasod figyelmesen amit Imre írt akkor kiderül:
” a visszaélések az Agárdi-Pál és Radics szavazatait érintették.”

Én mindkettővel úgy voltam, hogy felőlem mehet, de ez a furkálás ami meg szánalmas.

Szóval hajrá Alex és Laura!

Megnéztem néhány év eurovízióit és az a véleményem nem lehet kijelenteni melyik dal az amelyik az adott évben éppen esélyes lehet. Az tény, hogy nemcsak a dal számít, kell hozzá az előadás, a körítés, egy jó színpadi megjelenés és az előadó személye stb. A döntőbeli számok ennek nem felelnek meg szerintem.
Gigi előadása jó, nagyon szép hangja van, a körítés nem annyira, maga a szám nem annyira jó.
KSA előadása közepes, a körítés elfogadható, a szám nem annyira jó.
Keresztes Ildi előadása, hangja nagyon jó, körítés nem annyira, viszont nála nem tudtam levenni a szememet a képernyőről, hatásos volt.
Dénes-Szilvi előadása nem jó, a körítés nem jó, a szám tetszik.
Cserpes Laura előadása, hangja inkább közepes, a szinpadkép és a szám viszont jó.
Alex előadása, hangja rossz, a színpadkép nagyon jó, a szám is megkapó magyarul, szerintem más nyelven nem ütne.
Rácz Gergő előadása, hangja rossz, körítés közepes, a szám közepes
Vastag Tamás előadása hangja jó, a színpadkép elmegy, a szám közepes.

Ha ezeket nézzük akkor Keresztes Ildikó vagy Gigi, talán KSA menjen. Aztán az, hogy ők hol fognak végezni szerintem egyelőre megjósolhatalan. Igazán az élő előadások amik majd döntenek.

Kállay-Saunders: angolul kiváló, jobb lenne, ha a döntőben is angolul menne, nem tudom, van-e erre lehetősége.
Gigi: sajnos nagyon egyezik dala a román slágerrel.A refrén szinte azonos. Ha valaki megfigyeli, Paula Seling klipjében is a vége felé belép a vokál pontosan úgy, mint az “Úgy fáj”-ban, sőt az énekesnő feltartott keze és arcmimikája is nagyon emlékeztet Gigi előadásmódjára. Én Giginek, mint énekesnek drukkolok, gyönyörű hangja van és egy őstehetség. De a dalért kár.
“Cserfes” Laura: inkább tanuljon meg énekelni, ártatlannak tűnő, de annál szándékosabb combmutogatással nem mindig lehet győzni. (remélem)

Szerintem nagyobb sikert aratnak a srácok külföldön. Valkó Csabát is zabálta a közönség tavaly!!!Az én kedvenceim Hoffman Mónika,Fatima és Janicsák Veca kiestek, így Dénesre és Szilvire voksolok,de sajnos már el van döntve hogy a Gigi legyen a nyertes amit nagyon sajnálok!!!!A TV2 is öt akarja akkor bizti ö nyer!!!!

Jaj drág Imre megtisztítottad a szavazatokat mért nem teremt oda az isten az MTV-be ott nincs aki tisztogasson ott minden bunda és zsíros!!!!

Nem is olyan nagy durranás Gigi dala, hogy ne veszne el a nagy masszában. Alex, ellenben különleges, szerethető, fülbemászó. A DAL elején sem jósolta volna meg senki, hogy a döntőig jut. Szóval.. 😉

Az Eurovision Song Contest oldalán éppen most zajlik egy szavazás , a Top -10-ről. Érdemes megnézni, mert az egy Azerbajdzsán kivételével senki nem tette be Magyarországot, ők is csak a 10. helyre. Alig meglepő módon nagyon azonos nevek kerülnek elő. Dánia szinte mindenhol, de Németország, Ausztria, Málta sőt Izland is gyakori. És az sem meglepő, hogy a külföldiek tényleg a dalt nézik, és nem az országokat. Ránk nézve ugyan elég lehangoló a szavazás, viszont jó nagy fricska is, mert például a macedónok Imperija c. száma semmivel sem lóg ki jobban az u.n. “eurovizios trendből”, mint mondjuk nálunk ByAlex, mégis rengeteg szavazatot kap, pedig csak tegnap óta tudható az eredmény. Ilyen alapokon bárki mehet a nyolcból, de igazából eséllyel a nagy döntőre is csak kevesen pályázhatnának, nem hogy a Top-10-re.

Morgo, sajnos igazat kell adnom neked. Bár ne legyen igazunk, de majd visszavesznek azok az arcukból, akik a Compact Disco-t ekézték, mert “csak” 24.-ek lettek. Középen végeztek pontosan és bejutottak a döntőbe. Kívánom, hogy a 2013-as képviselő is legalább csinálja ezt utánuk. (minimum)

Húha, miről maradtam le tegnap… Micsoda botrány!!! 😀 Valami kicsi hasonlóság van a két dal között tényleg, de még az Oikotimes sem írt az ügyről, pedig azok minden egyező hangra ugranak. 🙂 Már várom a duó felé irányuló vádakat. Végül is a zene sokezer éves történelme alatt csak volt egy lassú szám, ami hasonlított rá, nem?

A “botrány” ellenére én még mindig Gigit favorizálom, valamint Laurát, de a végén még ByeAlexet is megszeretem 🙂 Szombatra talán annyi rajongója lesz, hogy ő megy.

A zsűri őket küldené tovább a legjobb 4-be?
/kialakult sorrend az eddigi átlagpontok alapján/
1. Kállay-S. András [1:zsűri-48]*[2:zsűri-45] (46,5 pont)
2. Radics Gigi [1:zsűri-47]*[2:zsűri-42] (44,5 pont)
3. Rácz Gergő [1:zsűri-45]*[2:zsűri-43] (44 pont)
4. Agárdi Sz.–Pál D. [1:zsűri-48]*[2:sms-38] (43 pont)
———————————————————–
Vastag Tamás [1:sms-43]*[2:zsűri-43] (42 pont)
Keresztes Ildikó [1:zsűri-47]*[2:sms-33] (40 pont)
ByeAlex [1:sms-43]*[2:sms-37] (40 pont)
Cserpes Laura [1:zsűri-45]*[2:sms-33] (39 pont)

Jelölés:
továbbjutás a középdöntőbe: [1:zsűri/sms-pontszám]*
továbbjutás a döntőbe: [2:zsűri/sms-pontszám]
(zsűri-átlagpont a két eddigi szereplés alapján)

Kíváncsi vagyok, hogy végül KI LESZ AZ A 4 ELŐADÓ, AKIKRE MAJD A NÉZŐK SZAVAZHATNAK?

Helyesbítés:
Keresztes Ildikó [1:zsűri-47]*[2:sms-39] (43 pont)

KSA és Gigi, RáczG eddig mind2-szer a ZSŰRI által jutottak tovább, így szerintem bekerülnek a TOP4-be,
és még 1 valaki közülük:
Keresztes Ildikó [1:zsűri-47]*[2:sms-39] (43 pont)
Agárdi Sz.–Pál D. [1:zsűri-48]*[2:sms-38] (43 pont)
Vastag Tamás [1:sms-43]*[2:zsűri-43] (42 pont)

Tiszteletem Ujra!

Ezt hallgatva:
http://www.youtube.com/watch?v=_V_azPt8gzs
Azt hiszem nekik kell menni. Szerintem jol enekelnek, szepen es nagyon hatasos a dolog.

Es szerintem nem gond ha egy gyengen lato lany enekel a szívvel latasrol, mert ebben ahogy ezen a videon eloadjak nagyon hiteles es igaz. Meg ha nincs is koztuk olyan bizalmas kapcsolat, zsenialis a dolog… meg van nekik az “ujdonsag faktoruk” ami kell az ESC-re. Jo latni oket es szemelyisegek jo ertelemben…

Eltoprengtem rajta, hogy vajon a hangositas miatt vannak az eneklesi problemak az MTV studiojaban?

Persze hangositassal mindent el lehet szurni, lasd Sognu…

Grúzia is egy hasonló duettet küld,csak annyi különbséggel,hogy az ő daluk és előadásuk sokkal jobb!
Ne menjen Szilvi és Dénes Malmö-be,illetve menjenek,de csak úgy mint rajongó!

Ez az előadásmód tényleg meggyőző. De szerintem nem lenne előnyös, hogy mi is duettet küldünk, sok a duett a második elődöntőben. A második felében van velünk együtt Grúzia is, az nagyon hatásos produkció. Ha hangilag nem lesz gond, és egy olyan színpadképet csinálnak, mint abban az előadásban, amit linkeltél, akkor felőlem nyugodtan mehetnek. Valójában ők a harmadik számú favoritom, de azt mondom, ha pár év múlva, esetleg jövőre, próbálkoznak egy erősebb, karakteresebb dallal, akkor szívesen küldeném őket. Ezzel a dallal egy baj van: hogy nincs csúcspont, és ezáltal laposnak tűnhet egy egyszeri néző számára. De nem lennék szomorú, akkor sem ha ők mennének Malmőbe, de minden a zsűrin múlik.

OFF
Zoli, a segítségedet szeretném kérni!
Te, mint nagy dubstep rajongó, és szakértő (a hozzászólásaidból ez jön le), légy oly’ szíves világosíts föl, hogy Keresztes Ildikó dalában hol a véreres fasorban van dubstep? Sokszor meghallgattam már, kifejezetten erre összpontosítva, de nekem nem világos a dolog, egyszerűen nem hallom ki a zenéből, még csak nyomokban sem. Én vagyok ezzel egyedül így? Előre is köszönöm!
OFF vége.

Pitbull, én abszolút nem értek a dubstephez, csak kb. be tudom lőni, hogy mintha erre a zümmögésre szokták volna mondani, az meg kegyetlenül bejön. 😀 Szerintem Ildikó dalában a refrénben van helyenként nyomokban ilyesmi (pl. amikor énekli, hogy “nem akarok többé játszani”, és akkor utána)
Hangsúlyozom, hogy nem vagyok dubstep-szakértő… Nem értem, miből vetted ki. 😀 Amikor a szlovéneknél írtam? Azt én is a nemzetközi szaksajtótól loptam, hogy dubstep, magamtól nem biztos, hogy ide kategorizálom, de ott is jót tesz a dalnak. Meg van a 7 Nation Army-nak egy jó feldolgozása… Én ezekből táplálkozom!

Zoli, fms908, mindkettőtöknek köszönöm! Az említett “jól kivehető” részt én nagyjából tökre nem dubstepként azonosítottam, de nyilván jobban tudjátok. Akkor legyen dubstep! 🙂

Kiért kampányoljon? Wolf Katiért megtették, és majd figyelj jövőre . 🙂 Idén nem találtak olyat, aki mellett érdemes lett volna. Arról meg nem is beszélve, hogy az X-faktor tábora a végletekig megosztott, mert ott a mentorok iránti szimpátia vagy antipátia erősen befolyásolta a nézőket. Ha idén majd indul a 2012-es első és második helyezett, akkor fognak ringbe szállni.

Comments are closed.