Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Végső visszaszámlálás: kit küldjünk Malmőbe?

eschungary1aSzerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Eljött a végső visszaszámlálás ideje! Az old.eschungary.hu két előszavazást szervezett A Dal 2013 versenyzőiről, 1-2 hibával sikerült eltalálni a továbbjutókat. Az előszavazásunk most a végéhez ér: az a kérdés, hogy szerintetek melyik az az előadó, aki egyáltalán be tudna jutni a 2013-as malmői Eurovízió döntőjébe és ott a lehető legjobb eredményt el tudná érni? Ehhez segítségül szolgálnak a döntősök színpadi szereplései, illetve nem árt megnézni az oldalsávon a különböző országok eddig kihirdetett versenydalait is, hiszen az szokott lenni a kedvenc téma a rajongók körében májusban, hogy a mi dalunk mennyire vész el a többi produkció között és hogy mennyire vész el a színpadon.

Alapvető igazság, hogy egy gyenge dalt jól fel lehet hozni egy vonzó színpadi produkcióval, illetve egy jó dalt is le lehet rombolni egyrészt a dalhoz nem illő színpadi látvánnyal, másrészt a korábban már kitárgyalt „eurovíziós túlkapás” esetén. Aki úgy nézte végig a válogatókat, hogy két alkalommal is fel tudott ugrani a fotelből azzal a felkiáltással, hogy „Ez az!”, az máris kattintson, aki még mindig bizonytalan, annak ajánlom a magyar és külföldi produkciók kielemzését.

08

09

10

17

18

20

25

29

[poll id=”34″]

424 hozzászólás Végső visszaszámlálás: kit küldjünk Malmőbe?

  • LordKobold

    Csak két dolog röviden.

    Az Agárdi/Pál duóra szavazók figyelmébe ajánlanám Klész Imre gondolatát, hogy tessék megnézni az eddig már ismert nemzetközi mezőnyt, azon belül pl. a friss Grúz duót! Nekem első hallgatásra nagyságrendekkel jobbnak tűnt, mint A/P. És idén több duó is lesz. Tessék előre is gondolkodni, ha lehet ilyet kérni az utolsó pillanatokban! 😉

    A másik, hogy próbáljuk meg tudatosan valahogy leszoktatni magunkat arról, hogy ha valami/valaki nem tetszik, akkor ellene szavazunk azáltal, hogy másra szavazunk.
    Ez a politikában is sajnos így van évek óta, hogy nem tudunk jobbat, de x vagy y párt ne legyen, ezért a másikra szavazunk inkább. Ez sem vezetett eddig szerintem jóra.

    Uff 🙂

  • bekes072

    Én nem tudom, hogy lehet a grúz dalt összehasonlítani a magyar duettel. A grúz dal, szép, jól énekelnek benne, és nincs semmi hatás utána. A Szilvi-Dénes produkció után legalább összeszorul a szív, és kihullik egy könnycsepp. Ezzel lehetne különlegességet vinni Malmőbe, és nem a sok tehetséges jó énekessel, akik eléneklik a dalukat, és utána jön egy ugyanolyan szintű másik énekes…..

    • Dun

      Ki a *** akar egy fesztiválon sírni? O.o

    • LordKobold

      Úgy lehet összehasonlítani, hogy össze kell, hiszen Te is ezt fogod tenni majd a végleges nemzetközi mezőnnyel, ahogy mindenki más!
      Most lehet könnycsepp csordul, de májusban meg gyomorideged lesz, hogy pl. a svédeknek is csorduljon. Főleg úgy, hogy sosem hallottuk angolul. Lehet elrontja majd Szilvi kiejtése, stb. Persze nem kötelező angolul előadni, de akkor meg végképp nem értik és ha azt várjuk, hogy csak amiatt csorduljon könnycsepp, mert Szilvi vak, akkor én kérek elnézést, mert sokan vannak ám, akik énekelni sem tudnak, naponta látod őket aluljárókban, vagy az utcán, de akkor nem szorul a szíved?

    • Only Teardrops 😀 Még hitelesebb lenne ha Dánia után lépnénk. Kár hogy erre nem lesz esély 😀

  • gallom

    Szerintem KSA menjen, csak legyen rajta jóval kevesebb ruha…az sokkal előnyösebb lenne:)…

    Kiegyezek még Gigivel is vagy ByeAlex….

    A többiek mehetnek haza:)

    • embr

      hát ez jó ….XD

    • embr

      egy szál fűszoknyában kellene nem ? 😀
      és személy szerint a Kállayt küldeném.
      A Gigi is jó lenne,de őt amúgy annyira nem csípem.
      A ByAlex is jópofa.Meg tény a hogy Keresztespóknéni nagyon jól énekel,és szerintem nem olyan rossz a száma,mint ahogy sokan gondolják.

  • B.B

    Paula Seling a saját facebook oldalán megvédte Gigit azt mondta semmi hasonlóságot nem lát a két dal között és hogy Magyarország is a botrányt keresi ugyanúgy mint amikor ők nyertek Romániában a Playing with Fire dallal.Megjegyzi azt is hogy szomorú hogy ez történik úgy a román előadókkal mind a magyar előadókkal.Nagyon szép tőle azért ez a támogatás.Megérdemli Románia egyik legjobb énekes titulusát.

  • LordKobold

    Akkora az aktivitás mostanában itt, hogy Iminek most kéne a nemzeti döntő és a nagy verseny között szerveznie egy találkozót az oldal látogatói részére! 🙂

    • Hűha 🙂 a verseny után pizzázni megyünk, nem tudom, elférünk-e annyian, mint amennyien el is „mernének” jönni egy ilyen személyes találkozóra 🙂 Szerintem egymást fogjuk hibáztatni azért, hogy miért erre meg arra küldtünk smst amikor nem is az nyert 🙂 vagy hogy milyen jó lett volna, ha… de azért reménykedem hogy mindenki elégedett lesz az eredménnyel. Én annak örülnék a legjobban ha a győztes kihirdetésekor felugranék a helyemről a kispárnával (a stúdióban kispárnára ülünk, ami rágóval díszített…) Kobi :), ha van kedved mítingelni a verseny után, adj egy elérhetőséget emilben és megdumáljuk. Óbudán leszünk. Ha mást is érdekelne, írjon :))

    • LordKobold

      Ismerősökkel nézzük és mi közben pizzázunk, sörözünk, szóval közvetlen utána nem aktuális, de köszi 🙂

  • nosugar

    Szerintetek a külföldi nézők abban a három percben tudják Dénes és Szilvi múltját?…tán még azt sem, hogy Szilvi vak. Maximum annyit látnak, hogy hamisak és bizonytalanok.
    Ezt nem ellenük írom, hiszen nagyon aranyosak, de mi láttuk mit proukáltak a Voice-ban, mi láttuk nyilatkozni őket stb.stb…így másképp is ítéljük meg őket!

    • Gabiii

      Igen én is ettől félek, nem hiszem hogy külföldön sok könnycsepp hullna a daluk alatt :/ Pedig ha jó dal lenne még az éneklést is megbocsátanám. Ezt a zsűrinek kell tudni. Ilyen szempontból (is) Ildikó a legjobb, ha nem is könnycsepp de a hiteles előadás megérinti az embereket.

  • blizzzzman

    Nálam a sorrend:

    1. Cserpes Laura

    (hosszú szünet)

    2. Radics Gigi
    3. Rácz Gergő
    4. Kállay Saunders András
    5. Keresztes Ildikó
    6. Agárdi Szilvi – Pál Dénes
    7. Vastag Tamás

    (ismét hosszú szünet)

    8. ByeAlex

    Nagyon hiányzik a döntőből Gyurcsik Tibor, Polyák Lilla, Szabó Ádám.

  • leslie80

    Sosem bírom megállni, hogy ne írjak ide. Ma hallgattam a többi országból dalokat. Hát lesz itt minden. Viszont még mindig az a véleményem, hogy K. András dala kilóg a sorból, ami jelen esetben nem baj. (Bár tavaly az orosz mamik szánalmasan kilógtak és másodikok lettek.) Gigi jó, de szerintem elveszne. A duónk stúdióban stabil, de élőben nagyon inog. Laura szintén. Keresztesnek tetszik a hangja, de lássuk be, ez már kevés az ESC-en. Ha nem nézzük a szöveget, akkor jelentéktelen. Vastag jó, de nem értem mit keres a 8-ban. Lett volna jobb is. Alex magyaroknak jó, mert a hangsúly a szövegen van. Ja, még Rácz úr kimaradt. Róla inkább nem is írok. De azért a cimborája sem mert neki 10 pontot adni.
    Viszont bárki megy: tavaly összesen 5 országtól kaptunk pontot a döntőben. Ebből 3 szomszédos volt. Hol van már az, hogy szerbiától, szlovákiától 12 pontot kapunk. Pedig… De inkább a politikát nem keverem bele.

  • Vektor

    Nálam a sorrend az alapján, hogy kinek mekkora esélyt adnék kint:

    1. ByeAlex: óriási rizikó, de ha bejön, döntős lehet
    2. Keresztes Ildikó: ha a zsűri bekajálja, döntős
    3. Agárdi-Pál: ha kikupálják őket, és rendesen eladják Malmőben a sztorijukat, döntősök lesznek
    4. Radics Gigi: nagyon minimális esély a döntőre, inkább 11-15. hely az elődöntőben
    5. Kállay Saunders András: vállalható semmiség, elődöntőben 11-15. hely lenne belőle
    6. Vastag Tamás: szintén vállalható, de pillanatokon belül elfelejtené a közönség, elődöntőben 13-17. hely
    7. Cserpes Laura: jobb énekesnő kellene ehhez a dalhoz, így Csézy féle utolsó hely lehetne belőle
    8. Rácz Gergő: Mit keres ez itt egyáltalán?

    Sajnos nincs jó döntés, egyik dallal sem borítékolható a döntő, nem úgy, mint az elmúlt két évben, ezért szerintem merészet kellene húzni a ByeAlex-szal. Nincs vesztenivalónk.

  • Panda

    Szerintem legyen,tisztességes becsületes pontozás,csak a látottakat pontozzák. Ne mondják,azt hogy jó volt,de…..,az adott előadást ítéljék meg,és ne magyarázzanak bele mást. Ez az egész olyan szubjektív,mindenkinek más tetszik!A zsűri legyen pártatlan,és egyenes!Hajrá mindenki!:)

  • JakeJagger

    Az én (utolsó) sorrendem a döntő előtt. Ez most nem feltétlenül a kedvenceim sorrendje, hanem az, hogy szerintem kiknek lesz esélye Malmö-ben.

    TUTI DÖNTŐSOK LEHETNEK:

    1. Radics Gigi (szerintem abszolút döntős, a zsűri a hangi adottságait biztosan díjazni fogja, emellett a dal is biztosan döntős kategória, ha nem is előkelő helyen, de 8-10. helyen biztosra veszem a továbbjutását, főleg ha ütősebb színpadkép lesz! Döntőben 5-15. hely között látom esélyét…)

    2. Kállay Saunders András (szintén biztosra veszem ennek a dalnak a továbbjutását, jó a színpadkép, András szerintem megdobogtatja majd a női szíveket! Döntőben 12-20. körül látom a helyezés esélyét).

    RIZIKÓVAL, DE TALÁN DÖNTŐSÖK LEHETNEK:

    3. Agárdi-Pál duó (Bár óriási rizikó, mivel lesz még egy duett páros az elődöntőnkben, ha mégis elcsöppen Európa szíve, akkor talán utolsó helyen, de lesz esélye a duónknak. Nagyon nehéz kérdés ők, mert ha hatni fog a nézők szívére a dal és Szilvi, akkor jó helyezést jósolok neki, viszont ha nem, akkor óriási buktát. Szerintem ők nagyon kockázatos választás!)

    4. ByeAlex (tényleg kockázatos, de valószínűsítem a továbbjutását az elődöntőből, de csakis utolsó helyen. A döntőben 20-tól felfelé látom a helyezés esélyét.)

    5. Keresztes Ildikó (Hm, a dal nem fog meg, de Ildikó hangi adottságait szintén díjazná a zsűri… De ez is elég rizikósnak tűnik nekem… Ha bejut a döntőbe és esetleg jó rajtszámot kap, akkor akár 5-12. helyezést is látok neki. Viszont a középdöntőből ugye tovább kéne jutni és szerintem ez nehéz lesz… Úgyhogy én inkább Ildit jövőre küldeném egy ütős dallal. Mert ha van egy jó dala és azt megfűszerezi a hangjával, akkor mindent vihet! De ez nem idén lesz…)

    NAGYOBB RIZIKÓVAL, DE DÖNTŐS LEHET:

    6. Cserpes Laura (gyönyörű, dekoratív lány, hangja is van, méghozzá nem rossz. Sőt, emellett a dala is nagyon slágeres, szerintem ha sikerülne a középdöntőből bejutnia, akkor a döntőben meglehetne a 15-20. helyezés valamelyike!)

    MAXIMÁLIS RIZIKÓVAL, ISTENI CSODÁVAL DÖNTŐS LEHET:

    7. Rácz Gergő (Én valami isteni szerencsével látom a döntőbe való jutását, de ott viszont mindenképpen utolsó helyezést érzek…)

    RIZIKÓVAL, CSODÁVAL, MINDENNEL EGYÜTTVÉVE NEM LESZ DÖNTŐS (SZERINTEM):

    8. Vastag Tamás (ő az egyetlen, akinél úgy érzem, hogy szinte 100% hogy kiesne az elődöntőből. Én itt látom a Csézy-s párhuzamot. Teljesen tucat, eurokonform sláger. Biztos a kiesés!)

  • kidrah

    Azt se felejtsük el, hogy a nyugati/északi világban annyira más a fogyatékkal élőkhöz való viszonyulás, hogy nem hozna plusz szavazatokat az Agárdi-Pál duó esetében. Sok országban egyáltalán nincs könnymorzsolgatás, meghatódás egy fogyatékkal élő ember láttán, teljesen természetes hogy vannak vakok/siketnémák/mozgássérültek stb… ők ugyanúgy a mindennapi élet részei, ők egyenrangú tagjai a társadalomnak és nem szorulnak semmiféle szánalomra, nincsenek elkülönítve egészséges társaiktól. Tehát erre alapozni plusz szavazatokat és bármiféle sikert, elég nagy hiba lenne.

  • Lukmataa

    Leírom, hogy szertem kinek mekkora rajongó-szavazó tábora van, a top 4-ben kinek lenne a legnagyobb támogatottsága: (növekvő):
    Rácz Gergő: Biztos nem jot ki
    Laura:Szinte ő is bíztos, hogy nem
    Keresztes: Erdély és pár „művész lélek” szavazna rá, nem elég
    Kállay: Akik a rádióban hallgatják, vagy rajongói szavaznak, szerintem még ez sem elég, pedig a zsűri nagyon nyomja
    Byalex: A tinik, vagy nemtom, kik szavaztak rá eddig is, nincs kellő támogatása még így se (hála istennek :D)
    Gigi: A tv2-t nézők és a rajongók szavaznak rá, esetleg lesz elég szavazat a kikerüléshez (pedig neki kéne menni!)
    Nagy szakadék
    Vastag gyerek: Vigyázzat, rengeteg rajongója van csabával együtt, még lehet, hogy még szilviéket is megfoghatja
    NEM vicc, ne szavazzatok rá, több tízezer rajongójuk van (nem véletlen nyerte a bátja az x-faktort)
    Szilviék: Rengeteg +40-es nő, jó ssok öreg szavaz rá, a hangtól és daltól függetlenül, sajnálatból!
    Ha a zsűri bejuttatja őket a 4-be (nem szabad!!!), akkor biztos ők mennek!

  • B.B

    Kedves drukkoló magyar társaim.Készítettem egy közvélemény kutatást ahol az eurovision.tv-ről,youtube-ról,escxtra stb.(nagyobb euroviziós portálokról hívtam meg embereket és csakis külföldi nézők szavazatát fogadtam.)Az eredményt szeretném veletek megosztani.
    A kérdés az volt hogy melyik magyar előadó a favorit számukra a döntősök közül. A sorrend a következő( nyilván ez sem mérvadó de mutat egy irányt)
    1.RADICS GIGI 38.71%
    2.KÁLLAY SAUNDERS 19.35%
    3.AGÁRDI-PÁL DÉNES 16.13%
    4.BYEALEX 12.9%
    5.KERESZTES ILDIKÓ 6.45%
    6.VASTAG TAMÁS 3.46%
    7.CSERPES LAURA 1.85%
    8.RÁCZ GERGŐ 1.15%…
    Szóval a külföldieknek ez a sorrendje.34 országból kaptam szavazatot eddig és még kiváncsi vagyok merre alakul.
    Mi a véleményetek?
    Én nekem több kedvencem is van a döntőben BYEALEX,GIGI,KÁLLAY és a duó is.Még nem döntöttem kire szavazok holnap.Üdv from Romania

    • Vektor

      Az internetes szavazások becsapósak lehetnek. Emlékszel arra, amikor Wolf Kati vezette a nemzetközi rajongói szavazásokat?

      Nem hinném, hogy ebből bármi tanulságot le lehetne vonni. Ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy ByeAlex a favorit, mert az ő daluknak van a legnagyobb nézettsége a YouTube-on.

  • Nikosz

    Hát őszintén én nagyon sajnálom, hogy a Gáspár Laci és a Polyák Lilla nincs a döntőbe.. Mert ahogy a zsűri is mondta, 3 perc lesz arra, hogy bemennyen a bőr alá és valójába nekem őszintén a VALAMI MÁS ment be a leggyorsabban. Utánna a szeretet élt 😀 Am nemtudom, hogy kit küldenék ezek közül. Majd eldől.. Aztán ha kiderül úgyis csak az után lessznek az igazi kommentek, hogy miért ezek és miért azok.

  • B.B

    Vektor egyetértek veled habár azt gondolom hogy katiék elrontották főleg a színpadképpel.Meg vagyok győződve hogy ahhoz a dalhoz kevés volt a színpadkép,az egész kaotikus volt és szegény Kati sem nézett valami jól ki.Ott szerintem összeségében vesztettünk kb 10 helyet a fent említettek miatt azért mert azt gondolom hogy a dal mellett ami kell hasson a szemünkre is kell hasson a dolog.Így áll össze a kép.Inkább érdekes a szavazás a külföldiek részéről amúgy állandóan változik, most néztem meg most ez a sorrend 15 perc után

    1.GIGI 38.24%
    2.KÁLLAY 17.65%
    3.AGÁRDI PÁL 17.00%
    4.BYALEX 14.71%
    ….ez most a top 4

  • Eurovision-fan

    Ha Rácz Gergőt már megint utolsó fellépőnek rakják,akkor az már pofátlanság a köbön!!!

  • guston

    még mielőtt bármi orbitális mennyiségűt is irnék, sietve leszögezem, hogy nem vagyok zenei szakértő, csupán egy jó zenére fogékony fazon, aki stilusoktól függetlenül szereti mindezt. hozzátartozik a dologhoz, hogy egyszer egy kisebb rádióban a zenei tárat gondoztam, de ennek ellenére teljesen civilként irom a véleményemet, úgyhogy igy tessék olvasni.

    be kell valljam, teljesen értetlenül állok vastag tamás elképesztő döntős fölénye előtt, vagyis inkább az előtt, hogy ez a meglepő startcél győzelem a zsűri keze nyomán született meg. vitatkozzatok bátran, de szerintem ez a dal olyan szinten érdektelen az átlag zenehallgató számára, hogy ezzel malmöben gyakorlatilag önmagunkat zárnánk ki a döntőből, és még csak nem is csodálkozhatnánk utána.

    talán kicsivel jobb hangulatú, de számomra továbbra is gyenge a rácz gergő féle produkció, és a legrosszabb az egészben az, hogy nem tudok rájönni, hogy mitől nem működik. nem szinpadképes talán a srác, vagy nemtom.

    most garantáltan közutálat tárgya leszek, de én gigi dalában sem tudok találni semmi olyat, ami hűde kimagasló lenne európai mércével mérve. véletlenül sem a korrekt hangi adottsággal van problémám, hanem érzésem szerint maga a dal valamiért nem adja meg azt a pluszt, amit a jó hanghoz társitva még várna az ember, szóval valahogy üres, kiteljesedettlen, és nem mellékes az sem, hogy iszonyat hangú és techikás énekesnője saccperkábé minden országnak van.

  • guston

    tökéletes kérdőjeles esetemben saunders, mert könnyen emészthető az általa lenyomott stilus, csak hát ilyenekkel az eurovizión azért nem nehéz nem találkozni, vagyis nem biztos hogy akkorát szólna, mint amekkorára mi számitunk.

    nemkicsit hasonlóan rizikófaktor számomra keresztes ildikó, aki kibebszottul jól énekel meg satöbbi, de a dal refrénje előtt egy oda nem illő rész elképesztő erővel ülteti le az ember várakozását pont a húzós refrén utáni óhajtozása közepette, szóval valami nemstimmel.

    még van nekünk egy duónk is, és igen, tudom hogy hatásvadász meg minden, de mi már annyi mindennel próbáltunk tisztességes helyezést elérni sikertelenül, hogy szerintem ezek után egyáltalán nem szégyen az emberi empátiára épitenünk egy ilyen megmérettetésen, mint ahogyan azt mások is megteszik különböző módon. hát jó, a dal lehetne erősebb is és nem csak énekben, ez mondjuk esetükben is hajszálnyit gyengepont valóban.

    tartsatok ki, már csak kettő van vissza.

    byealex igazából az a figura, aki elvileg megveheti a pop és trendzenéktől megcsömöllött közönség jórészét, és akivel ezen felül azonosulni tudna gyakorlatilag egy egész generáció, szóval a szememben potenciálisan esélyesnek is titulálható, jah és a vokalista hölgy egy olyan atmoszférát varázsol a dalocskához, hogy keresve se találhatott volna alex jobb háttérénekest.

    nah és végül cserpes laura, akit ekéznek jobbról meg balról, holott a legversenyképesebb dala neki van, egy jól felépitett és harmóniákból álló dalt tudhat a magáénak, nem mellékesen szinpadképileg is rendben volt a produkció, énekhangilag meg csiszolódhat még a svéd duhajig.

    bocs mindenkitől, ha túl hosszú volt.

  • manus

    ByeAlex sztárolását nem tudom megérteni. Ez a „zene” meg „éneklés” minősíthetetlen, tényleg csak a trendi poptól megcsömörlött embereknek szólhat, de könyörgöm, simán össze lehetett volna verbuválni egy ByeAlexektől hemzsegő mezőnyt, szerintem a 200 jelentkezőn túl van még vagy 1000 itthoni pincezenekar, meg koleszos formáció, aki ki tudott volna állni hasonlóval. Rögtön nem mondaná senki Alexre, hogy „nem tucat”.

    • rivgos

      Hja, de a többiek nem jelentkeztek, akik meg a mezőnyt alkotják, azok között rajta kívül még egy egyéniség van: Keresztes. Lehet őt bányarémezni, meg leöregezni, magasan veri a mezőnyt.

      Valaki írta fentebb, hogy Gigiből is minden országban van legalább egy hasonló kvalitású énekes. Nagyon igaza van. Tessék pl. meghallgatni az ukrán versenydal előadóját. Hol van hozzá Gigi? Bocs… de nagyon messze.
      http://www.youtube.com/watch?v=EvEWoW690NY

  • JakeJagger

    Hűha én előre félek, hogy micsoda rajongó háború lesz ma este, már akkor amikor kialakul a végső 4-es…

    Kállay és Gigi biztosan benne lesz szerintem a fenmaradó két hely pedig a Vastag Tomi, Keresztes Ildikó, ByeAlex, Pál Dénes és Cserpes Laura között dől majd el…

    Szerintem Vastag Tomit és Keresztes Ildikót választja még a zsűri, de akkor meg kitör a botrány Dénesék rajongóinàl és byeAlex-et is rengetegen látnák ott, úgyhogy ma este szídva lesz a zsűri, ez biztos!!! :))

  • Isobel

    Néhány dolog, ami eszembe jutott A Dallal kapcsolatban:
    -A kint, Malmo-ben fellépő produkciót a nép akkor hallja, látja először. Szavazáskor nem az előadó személyiségére kell szavazni. (Gondolok itt pl. Keresztes Ildikóra, aki egy mérhetetlenül tiszteletre méltó és jó ember, de a dal nem fülbemászó.)
    -Fontos, hogy az előadó jól beszéljen angolul, mert amikor az előző felvetésemet megcáfolva, mégis az előadón van a hangsúly (lsd.:interjúk), akkor oda minél jobb angol tudás kell. (Ha jól tudom, Gigi nem nagyon beszél angolul, bár a dala katartikus, hangja páratlan. KS András viszont nem küzd gondokkal ezen a téren.)
    -Jó, ha a dalban lalala, salala, o-o-o, és más megjegyezhető hangok vannak. (KSA ismét előnyben)
    Ez csak egy kis szösszenet, ami eszembe jutott. Én eredetileg nem KSA-nak drukkoltam, de én ezek miatt a szempontok miatt fogok rá szavazni. GYŐZZÖN A LEGJOBB DAL!!! 🙂

  • blizzzzman

    Szerintem Rácz Gergő messze nem a legrosszabb fellépő az este, nem értem, hogy itt miért utálja mindenki. Egyszerű, de hallgatható a tinglitangli dala, sokkal jobb mint… és ide legalább 4 nevet fel tudnék sorolni a döntőből.

  • Egyet értek azokkal, akik Laura számát tartják a legjobb Dalnak. Sztm. is az Ő száma a ,,legfesztiválosabb”. Talán egy kicsit jobban oda kellene figyelnie a hangokra.

  • Ádi

    . Nem akarok többé játszani – Keresztes Ildikó – Jó a dal, még talán el is tudnám képzelni a fesztiválon, de szerintem is kéne bele valami plusz.
    Csak állj mellém – Rácz Gergő – Egyáltalán nem találom jó előadónak, snassz az előadása, s még mindig ugyanolyan stílusban énekli dalait, mint a „Bennünk a világ” című dalát…VISZONT a vokalistái nagyon jók, én őket küldeném ki Malmőbe! 😀 A dal önmaga unalmas!
    Szíveddel láss – Agárdi Szilvi – Pál Dénes – Megható, meg minden, de semmi nagy volumenű dolog nincs benne.
    Holnaptól – Vastag Tamás – Ha Radics Gigi száma plágiummal lett meggyanúsítva, akkor ezt már rögtön ki is lehetne ejteni. Ahogy hallgatom számtalan musical jut róla eszembe, s ezeregy mese betétdala( jó egy kicsit túloztam, de tényleg utánzások sorozata).
    Kedvesem – ByeAlex – Sok ilyen típusú „érdekesnek” nevezett dal vett már részt a fesztiválon, de egyik sem ért el jelentősebb helyezést. Egyébként meg tényleg az egész egy monoton, már a végletekig, s azon túl is letisztult dal. Semmi kitörés, vagy nagy hangok, de még így is elég jól tud csúszkálni, s össze-vissza énekelni.
    My Baby – Kállay Saunders András – Érdekes a dal, viszont a különlegessége az, hogy az énekes színes bőrű, mert semmilyen különleges hanggal nem rendelkezik, SŐT szörnyű ahogy énekel, s zavaró, hányszor énekel félre. A dal egyébként nagyon jó angolul, sokkal jobb, mint magyarul.
    Élj pont úgy – Cserpes Laura – A dal gyönyörű, akkora átéléssel adja át előadásával Laura, hogy mit érez, hogy szinte már arra érdemes tíz pontot adni. Azonban a hangja tényleg csúszkál és nem a legpontosabb, ami nem mellékes szempont.
    Úgy fáj – Radics Gigi – Számomra GIGI az első! Fontos szempont, hogy olyan előadót küldjünk ki Malmőbe, aki ugyanolyan színvonalon fog teljesíteni, mint egy kis 3X3-as színpadon, itt a magyar döntőben. Sokan azt mondják, hogy nem hiteles, mert nem élte át azt az érzés, amiről énekel. Én úgy gondolom, hogy elég empátiával rendelkezik Gigi, és ha olyan mélyebb csalódás nem is érte, elő tudja adni és át tudja élni, mert látszik, hogy átéléssel és érzelmekkel énekli.
    Tehát az én listám:

    1. Gigi
    2. Cserpes Laura
    3. Kállay Saunders
    4. Keresztes Ildikó
    5. Agárdi Szilviék
    6. Vastag Tamás
    7. Rácz Gergő
    8. ByeAlex

  • Pataki.steve

    1.Agárdi Szilvia és Pál Dénes
    1.Cserpes Laura
    1.Radics Gigi
    4.Keresztes Ildikó
    5.Rácz Gergő
    6.Vastag Tamás
    7.Kállay Saunders András
    8.ByeAlex

  • lackoo

    Szerintem a zsüri rossz döntést fog hozni este, de majd kiderül. A 4 közé Kállay – Agárdi,Pál – Cserpes – Radics négyesnek lenne a helye. Van még idő a felkészüléshez, minden apró hibát kijavítani, akár új ötleteket, terveket kipróbálni.

  • Lukmataa

    Ne lepődjetek meg, ha Vastag Tamás megy! Én szóltam!
    top 4-be kerül Szabó Zé miatt, ott pedig a Vastag Csaba-Tamás fanok nyomják rá az sms-t!
    Ha fogadnom kéne, rá raknék! De azért hajrá Gigi!!!

    • Gabiii

      Ettől én is nagyon félek, amúgy semmi bajom Tamással meg a dallal sem (szimplán semmilyen) de az elődöntőben maradás 100 % vele.
      Azért abban bízok hogy van egy legalább akkora tábor aki tényleg a dalra szavaz majd és ők tudják majd eldönteni nem a rajongó táborok. Egy nem emelt díjas SMS-t egész más közönség is elküld mint a tehetségkutatókban a 300 Ft-osokat (pl én is). 🙂

    • Lukmataa

      Bárki mennyen, csak ő ne!!!
      Különben Tamás( 🙁 bíztos benne lesz a 4-ben) , Kállay, Gigi és esetleg Agárdiék(remélem a zsűri nem juttatja 4-be) közt fog ez eldőlni!

    • lackoo

      nem szeretném, ha megint ilyen gyászos dalokkal vonulnánk ki a színpadra… :/

  • Kristooof

    Az én top 4-em (egy kis magyarázattal):

    1. Kállay-Saunders András – My baby:
    Egy igazán fülbemászó vidám dal ami 60-asévekbeli hangzást
    ad a ,,salalalala” -val. Szerintem bejönne malmöbe!

    2. ByeAlex – Kedvesem:
    Ez a második kedvencc dalom. Csak az a gond vele hogy nem
    olyan ütős.

    3. Keresztes Ildikó – Nem akarok többé játszani:
    Ez a dal is nagyon tetszik. Csupán 1 és 1/2 gond van vele:
    elsőre nem fog meg, és a külföldiek nem tudják hogy mit
    élt át Ildi.

    4. Radics Gigi – Úgyfáj:
    Ez is egy dal. 2 gond van vele: 1,Nem épp egy erős dal
    2,Most hogy bekeverték ebbe a koppintásos buliba hát…