Naptár

2015. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Hungary Rajongói találkozó 2015

rajongoi2015Szerző: Klész Imre
(A képre kattintva látható a teljes fotó)

Múlt hétvégén tartotta az ESC Hungary az évenként megrendezett rajongói találkozót. A mostani találkozónak az volt a különleges apropója, hogy ebben az évben ünnepli az ESC Hungary a 10 éves születésnapját. Persze az is igaz, hogy az első rajongói találkozón is felmerült, hogy csinálni kellene egy híroldalt, ami alapján össze lehetne hozni valahogy az Eurovízió rajongóit.

image20150829_123630868Igazából nem volt nagy ünneplés, volt egy szép emblémás torta, kicsit rástresszeltem a felvágására, de nem volt vészes. Ezúton is nagyon köszönöm Robeknek a torta szervezését és anyagi hozzájárulását. Megnéztük hogy idén milyen ajándékokkal kedveskedtek az előadók, néhány idei és sok korábbi évekből gyűjtött ajándék gazdára talált, nem ment haza senki sem üres kézzel. Persze nem volt könnyű ajándékot szerezni, Attila játékai próbára tették sokaknak az idegeit. Szerintem mindenkinek. Ezt a játékot a nyilvánosság elé tárom, de a játék kedvéért csak fokozatosan. Kérem a találkozón résztvevőket, hogy ne lőjék le a poént.

Leszavaztunk az idei dalokra is, azt hiszem a győztes nem fog nagy meglepetést okozni, bár hozzáteszem, Svédország még így is a top 10-ben végzett. A teljes szavazás pdf-ben itt: SZAVAZATÖSSZESÍTŐ2015

Nos, jöjjön a játék!

A játéknak az a lényege, hogy lesz összesen 9 kérdés, ami nem Eurovízióhoz köthető, általános témájú, de nehéz kérdések. A 10. kérdés pedig az lesz, hogy mi a kapcsolat a felsorolt kérdések válaszai közül. Ha már van két helyes válaszod, akkor már csak törni kell a fejed és asszociálni, hogy mi lesz a 10. kérdésre a válasz, amit egyébként az Eurovízióhoz lehet kötni. Kezdésnek jöjjön az első négy kérdés, és folytatása hamarosan következik. Ismét kérem a játékban korábban résztvevő és a megfejtést ismerő olvasóinkat, hogy ne lőjék le a poént. Köszi!

1. Melyik európai főváros neve jelenti lakói saját nyelvén a következőt: „Település a rőzsefonattal megerősített gázlónál”?

Dublin

2. Melyik az a madár, amelynek hazánkban élő fajait 1982-ben, 1983-ban és 2010-ben az „Év madaraivá” választották? Testük karcsú és áramvonalas, hosszú, hegyes szárnyukkal gyorsan és fordulékonyan repülnek, egyes fajaik pedig művészi fészket építenek sárból.

Fecske

3. Melyik az a zenei stílus és tánc, amely az 1940-es évek végén alakult ki a rhythm and blues, a hillbilly és a western swing elemeiből?

Rock and roll

4. Melyik az az ország, ahol a miniszterelnökre használt megnevezés helyi nyelven „klánfőnököt” jelöl, és amely ország Európa harmadik legnagyobb szigetén található?

Írország

5. Melyik évben nyerte meg Brazília az Amerikai Egyesült Államokban rendezett labdarúgó-világbajnokságot, amelynek döntőjét Puhl Sándor vezette?

1994

6. Melyik az a közép-európai város, ahol 2014. augusztus 22-24. között rendezték meg a térség első Ironman 70.3 triatlon versenyét, és amelyen részt vett a bahreini szultán három fia is?

Budapest

7. Melyik az a természetes szám, amelynek görög neve előtagként tetra és egy híres Vivaldi-mű címében is szerepel?

Négy

8. Mi a neve annak a hagyományos sztepptáncból álló színpadi produkciónak, amely gyors lábmozgásáról híres és az előadás alatt a táncosok teste és kezei szinte mozdulatlanok, végig ugyanabban a tartásban vannak?

Riverdance

9. Melyik az a német labdarúgóklub, amelyet 1904. július 1-jén alapítottak, 1979 óta tagja a Bundesligának, öt alkalommal végzett a bajnokság második helyén, 1988-ban megnyerte az UEFA-Kupát, 2002-ben pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott, ahol a Real Madrid győzte le?

Bayer Leverkusen

10. Mi a kapcsolat az 1-9. sorszámú kérdésekre adott válaszok között?

Bayer Friderika

 

20 hozzászólás ESC Hungary Rajongói találkozó 2015

  • Robek

    Így utólag már jobban tetszett a játék ujítás, de akkor és ott kicsit csalódott voltam az eddigi évek jàtékaihoz képest történt változtatás miatt. Jó volt, újszerű és agytornáztató. Hiányoltam a régi ismerős arcokat és természetesen több újra is számitottam volna. No, majd a Dal2016 adásain remélem ott tud lenni mindenki. 😉 és akkor találkkzhatunk is majd

  • Léránt Lajos

    Sziasztok! Látom a hangulat jó volt. Ķár hogy nem tudtam ott lenni. Remélem jövőre nem üti egymást a találkozó illetve a Savaria Történelmi Karnevál. A játékkérdések kifogtak rajtam. De goggle testvér segített. 🙂

  • Én meg mindig csak ígérgetem, hogy „idén most már tényleg”, aztán mégse… de remélem, most már én is meg tudom oldani egyszer.
    Az első kérdésre a válasz Baile Átha Cliath (ugye, milyen szép név?), a többihez google kell 😛
    A szavazás eredménye nem meglepő, Észtország például a közös nézésen is nagy kedvenc volt. Viszont valami elírás van a táblázatban, ott Szlovénia környékén…

    • Az FKERES függvény nem működött jól a táblázatban, nem értem hogy miért ezt az egyet nem írta ki jól. Na mindegy, ez már így maradt. De kicsit sajnálom hogy csak két visszajelzés jött, bár lehet hogy csak nem akartak kötekedni a többiek. De az is lehet hogy csak ennyien vették észre, vagy ennyien nézték meg a többiek szavazását.

  • Tilla77

    Mikor jön a többi kérdés? Furdal a kiváncsiság….

  • Dani

    Sejtem, mi lesz a válasz a 10. kérdésre, de azt mikor tudjuk meg?

  • Tilla77

    Hm. Jó játék volt. Talán csak az a fránya fecske…

  • Frissítettem a megoldásokat, jöhetnek a megfejtések és magyarázatok 😉

  • Tilla77

    1994. Eurovízió. Dublin. Írország. Ír győzelem, Rock and Roll Kids…4.hely. Magyarország, Bayer Friderika Mint délre húzó fecskepár.
    Testem kihűlt álom csupán,
    De lelkem szunnyadó tűzmadár…
    Kinek mondjam el vétkeimet….
    Sztárvendég Michael Flatley, a Riverdance ír sztepptánc-együttes atyja, amely világhírre tett szert a verseny után.

  • Tilla77

    ja igen, a megfejtés szerintem is Bayer Friderika 🙂