Naptár

2015. augusztus
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyar Eurovíziós Fanklub – Alakuló közgyűlés: Ott a helyed!

MEF_blackSzerző: Vámos Tamás

Májusban néhányan úgy gondoltuk, hogy Magyarországon is van egy olyan bázis, akik Eurovíziós rajongónak vallják magukat és az online tömörülésnél többre vágynak. Olyan összejövetelekre, ahol több történik annál, mint hogy kilépnek a valóságba az elektronikus találkozók színhelyéről. Olyan tömörülésre, ami képviseli őket a megfelelő helyeken, hogy számításba legyenek véve, amikor Eurovízióról van szó. Hogy a nemzetközi rajongói hálózatnak kijáró kedvezmények, lehetőségek őket is megillethessék. Az, hogy egy ilyen csoport tisztán működhessen, annak az egyetlen módja, ha egyesületet alapítunk. Ennek lesz az alakuló közgyűlése szeptember 12-én.

Az egyesület leendő tagjai az idei Döntő után két nappal kezdtek el „gyülekezni” a facebookon. Pár hét után elindult a honlap, ami lassacskán ugyan, de megszépül, és tartalmában is egyre gyakrabban fog bővülni, frissülni. Június közepéig a csoport tagjai a klub nevét, a hó végére logóját is kiválasztották. A hónap közepén elindult a hosszútávú projektünk, amely végén meg lesz, hogy a valaha elhangzott összes dal közül melyik a kedvencünk.

Most, hogy a nyárnak – és ezzel együtt az uborkaszezonnak – vége, újabb fejezethez érkezik a MEF, hiszen szeptember 12-én, 15:00-kor megtartjuk az alakuló közgyűlésünket a budapesti Szimpla Kávézóban (1073 Budapest, Kertész utca 48.). Ennek programja:

14:30 – 15:00 – gyülekező a helyszínen, regisztráció

15:00 – 16:00 – hivatalos rész (a szabályzatok elfogadása, az elnökség megválasztása, stb.)

16:00 – 16:30 – Stockholm 2016

16:30 – 18:00 – ingyenes tombola, játék, reményeink szerint közönségtalálkozó egy korábbi magyar fellépővel.

A rendezvény facebook-eseménye itt érhető el. Mindenkit szeretettel várunk!

Az egyesületbe való belépés leegyszerűsítéséhez kérjük, hogy ezt az űrlapot töltsétek ki.

Az eseményen történik meg a tagok első éves tagdíjának befizetése is, mely legfeljebb 4000 Ft lesz (folynak a számítások). A távolmaradók számára is lesz lehetőség az egyesületbe való belépésre, erről később adunk információt a honlapon. Érdeklődni a tagsag@magyarescfanklub.hu címen lehet.

Jelenleg a gazdasági elnökhelyettes posztjára nem érkezett pályázat, így aki érez magában kellő eltökéltséget és hozzáértést, az mihamarabb jelentkezzen a palyazat@magyarescfanklub.hu címen!

19 hozzászólás Magyar Eurovíziós Fanklub – Alakuló közgyűlés: Ott a helyed!

 • tacom

  Üdv! Sajnos nem tudtam ott lenni az ESC Hungary éves találkozóján, és a szeptember 12. sem lesz jó. Viszont érdekelne pár dolog. Ez most akkor magyar OGAE vagy sem? Milyen konkrét előnyöket várhatunk a tagságtól? Mindenki, aki tagdíjat fizet, garantáltan és egyenlően részesül majd ezekből az előnyökből? A tisztségviselők kapnak valami ellentételezést a munkájukért? Ha igen, ki állapítja meg az összeget? Látom, lesz szabályzat. Ezt esetleg fel tudnátok tenni a MEF honlapjára? Tényleg nem akadékoskodni akarok, csak kicsit tisztábban látni, mert jelenleg a „Fizess és majd jó lesz neked!”-nél többet nem sikerült kihámoznom. Hozzáteszem, szívesen áldozok a jó ügy érdekében. 🙂

  • Tamás

   Szia!

   Köszi a kérdéseket, jogosak.

   Remélhetőleg ez lesz a magyar OGAE, de amíg a klub nem tagja az OGAE-nek, addig szigorúan tilos használnunk a rövidítést. A folyamat nem rövid, a kandidáló státuszt májusban, Stockholmban szavazhatják meg az OGAE elnökök éves találkozóján, majd egy évvel később a teljes jogú tagságot. (A kandidáló státusszal már élvezhetjük az előnyöket, részt vehetünk az eseményeken, de az elnökök tanácsában nincs szavazati jogunk.)

   Előnyök: úgy, hogy a nulláról indulunk, nem tudunk többet ígérni, mint képviseletet és több találkozót (egymással és előadókkal egyaránt), közös nézéseket. Bekapcsolódni a nemzetközi eurovíziós család vérkeringésébe.

   A tisztségviselők semmilyen juttatást nem kapnak, és teljes tagdíjat fizetnek, sőt, nem cél a klub vagyonának halmozása, ha nagyon sokan leszünk, akkor a vésztartalékon felüli összeget az utolsó fillérig elköltjük – az egyesületre és a tagokra, természetesen!

   A szabályzatok a napokban fel fognak kerülni a honlapra.

   • Robek

    „…több találkozót (egymással és előadókkal egyaránt), közös nézéseket….”
    Ez eddig is meg volt. Ehhez miért kell egy klub? Évente 1x alig lehet összeszedni 15 embert. Évente pedig +1-2 új embert. Akiket aztán nem biztos, hogy látunk még egyszer.
    A nemzetközi vérkeringésbe pedig a magyarok külön-külön kapcsolódnak be mint sem egy klub keretén belül. (2008 óta szerzett személyes tapasztalataim alapján) Amúgy meg a 4ezer forintot kicsit soknak érzem. Főleg, hogy Szlovéniában, vagy Szerbiában ez az összeg 2 Euró. A szövegből és a válaszból számomra nem derült ki, hogy a befizetett összeg mire is lesz elköltve az utolsó fillérig. Hogyan kell értelmezni? ( a vésztartalékon felüli összeget az utolsó fillérig elköltjük – az egyesületre és a tagokra, természetesen!)

 • Tamás

  Kedves Robek!

  Szlovéniában és Szerbiában fejenkénti 2 euróból úgy tudnak kijönni, hogy sokan vannak, vagy minden egyes alkalommal plusz pénzeket kérnek el. A Rest of the Worldben 5 euró, Lengyelországban 25. Évenkénti 4000 forintot nem tudom, hogy lehet soknak nevezni, de az alábbiakra kell költeni.

  Eddig is meg volt, az eschungary olvasói között. Azt gondolom, hogy a magyarországi eurovízió rajongók tábora ennél bővebb kört jelent. Mindamellett, hogy teljes elismerésem Imrének is csapatának, félreértés ne essék!

  A nemzetközi vérkeringésbe épphogy az a baj, hogy külön-külön kapcsolódnak be! Így egy jelentős létszám kimarad a dolgokba, míg egy egyesület tagjaként ez kizárt. És most nem a hírekről beszélek.

  A költségvetés (fejenként, 25 fővel számolva):
  OGAE-val kapcsolatosan: 1000 Ft
  Honlap fenntartása: 250 Ft
  Adók és banki költségek: 2000 Ft (egy egyesületi számla fenntartása, a tranzakciós díjakkal együtt kb. 50.000 Ft évente)
  Rendezvények költségei, repik: 800 Ft

  Ahogy azt fent is írtam: LEGFELJEBB 4000, ha a visszajelzések alapján a fentinél több tagra számíthatunk, több felé oszlanak a költségek. És az első évben ugyan OGAE-ra nem kell költenünk, ügyvédre igen, ő is 50-et kér.

  • Robek

   Kedves Tamás!
   Köszönöm a részletes választ.
   Ez mind szép és jó.
   Abban biztos vagyok, hogy egyet kell értsünk abban, hogy a banknak odaadni évi 50ezret, meg az ügyvédnek is 50ezret, az túl nagy összeg. Természetesen ők jól járnak! És mi?
   A hazai rajongói tábor valóban egy nagyobb kört jelent, csak a legtöbb a számítógép bűvöletéből nem tud, vagy nem is akar kilépni. Szombaton láthattad a saját szemeddel, hogy 20 embert nem lehet összehívni az évi 1 találkozóra!
   Közös nézésre (ami meg volt hirdetve) több külföldi jött el mint magyar. A magyarok közül is csak a szokásos arcok jelentek meg. Amikor arról volt szó, hogy külön busz indulna idén Bécsbe, talán 5 jelentkező lett volna, mert mindenki maga akarta megoldani a kijutást. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy kicsit későn kezdett szerveződni az a bizonyos busz, de a véleményem (tapasztalatok alapján) az, hogy az a 40-45 fős busz nem telt volna meg.
   Jelenleg én úgy érzem, hogy nekem sok a 4ezer Ft, és gondolom, hogy azoknak a fiataloknak akik főiskolára vagy egyetemre járnak szintén nem tudnak elkülöníteni ennyi pénzt a fent leírtakra (főleg a bankra és az ügyvédre).
   Az én véleményem szerint szponzort vagy szponzorokat kéne keresni az ügy érdekében. Akiket lehetne reklámozni az oldalon és más módokon. A szponzor pl lehet akár egy ügyvéd vagy ügyvédi iroda, vagy lehetne akár egy olyan bank is akinek nem jönne rosszul egy kis reklám. Bank esetében ne az OTP, BBbank, MKB, stb-re gondolok, hanem kicsikre. Nagyon kíváncsi vagyok a továbbiakra. Érdeklődve figyelem a hazai ESC tábor megmozdulását.

   • Tamás

    Kedves Robek!

    Én nem osztozom a pesszimizmusodon. És remélem mások sem. Az ESC-re való kimenetel természetes, hogy nem szervezhető le, hiszen mindenki másik napon megy. A hazaút már más kérdés…

    Igazad van, hogy szponzort találni jobb lenne, de erre momentán nincs kapacitás, mármint olyan ember, aki szponzorokat keres. Ha te ilyen vagy, akkor örülni fogunk, ha keresel és találsz. Ha az nyújt majd akkora segítséget, akkor nyilvánvalóan lejjebb is lehet vinni a tagdíjat.

    4000 forintról beszélünk még mindig. Őszinte leszek, tudom, hogy a hozzád hasonló szkeptikusoknak meg kell majd hozni a kedvét, hát akkor várunk rájuk egy évet. Mert 4000 Ft évente még egy főiskolásnak sem lehet gond. De még egy gimnazistának sem.

 • tacom

  Köszi a válaszokat, Tamás!

  Drukkolok, hogy bejöjjenek a számításaid. Hátha egy új ember, friss, optimista lendülettel, talán kicsit másfajta karizmával ügyesebben tudja megszólítani, és a székükből felrázni a hazai rajongókat. Csak készülj fel, szerintem nem lesz egyszerű! Robekből jó pár év tapasztalata beszél.

 • AdamSSenniN

  ,,Mert 4000 Ft évente még egy főiskolásnak sem lehet gond. De még egy gimnazistának sem.”

  Azért ez kicsit túlzás…

 • Sziasztok! Én csak annyit tennék hozzá, hogy végre van valaki, aki fantáziát lát az OGAE-ban, van energiája arra hogy beindítsa. Minden kezdet nehéz, de csak el kell indulni és utána nyugalom lesz remélhetőleg. Jó, ha másfél év múlva rendes tag lehet Magyarország, de máris ilyen magas elvárásokat támasztani szerintem nem reális. Köszi Tamás hogy leírtad az árakat, így láthatja mindenki hogy nem egy gombfoci bajnokságról van szó. De nem is annyira vészes, mert úgy tudom, meg van a terv hogy mit hogyan és miként kell csinálni. Az alakulón pedig minden további kétséget el lehet oszlatni. Bízom benne hogy sikerülni fog minden. Bár én mondtam jóelőre, hogy nem akarok tisztséget vállalni, az eschungary.hu bőven ellát tennivalóval, de tag szívesen leszek, és remélhetőleg kettőnél többen megyünk majd Debrecenből.

 • Örömmel olvasom, hogy ilyen jól haladnak a dolgok. Szeretnék részt venni az alakuló ülésen, de a munka nem biztos, hogy lehetővé teszi hogy fel tudjak utazni Budapestre.
  Mindemellett kiámbrándító azt látni és olvasni hogy vannak olyan emberek akik teljesen szkeptikus módon állnak hozzá ehhez az egészhez. Persze mindenkiben vannak kérdések, de ilyen szinten bármit meg lehetne kérdőjelezni az életben. De a legrosszabb az egészben az, hogy ezt egy olyan ember teszi aki ez egyik legrégebbi fórumozó. Rossz látni hogy ennyi összetartás nincs az emberekben.
  Csak örülni kéne egy ilyen kezdeményezésnek és támogatni segíteni. Nem szkeptikusan mindenben a hibát a rosszat az árverést keresni.
  Köszönöm a figyelmet.

 • Robek

  Valóban szomorú látni és olvasni ilyen hozzászólásokat. Főleg, hogy a dolgok hátterét valakik nem is látják, nem tudják. Évekkel ezelőtt ha jól emlékszem én voltam az egyike azoknak akik felvetették az alapítást. Korlátokba ütköztünk, így nem lett belőle semmi. Néhány éve újra felvetődött eme kérdés egy másik ember ötlete nyomán. Támogattam, támogattuk a kezdeményezést, de sajnos, újabb és nagyobb korlátokba ütköztünk. Abbamaradt a dolog. Most ismét felvetődött az ötlet, sokkal előrébb jutott a szervezés melyet támogatni tudok, de úgy érzem, hogy több kérdés tisztázatlan. Egyenlőre egész másként látom a dolgokat, de nem szeretnék a negatív és a szkeptikus reklám szószólja lenni ezért jobb ha csendben maradok. Sajnos a munkám miatt valószínű, hogy én sem tudok elmenni. Biztos lesz beszámoló és pozitív élmények és pozitív irány. Nem vagyok szkeptikus, csak realista. Szeretek optimistán gondolkodni, de nem hurrá-optimistán. Nekem így jó, akinek meg nem inge….

 • Pitbull

  Én meg pont lesz@rom az egészet. Eddig is megvoltam OGAE nélkül, szerintem ezután is megleszek, egyébként sem érintene semmilyen szinten az OGAE tagsággal járó „előnyök” végeláthatatlan sora. Csak itt elnyomkodom a billentyűzetemet, néha elmegyek egy-egy családias hangulatú közös nézésre (lehetőleg KONCSÍÍÍÍÍÍTÁÁÁÁ!!! nélkül), esetleg – ha munkám engedi – egy rajongói találkozóra, de az OGAE egy máxemnyit sem mozgat meg. Ez én vagyok. Mindenki más, aki lelkes az ügy iránt, maradjon az, érezze jól magát MEF-tagként, és boldogan szórja a 4000 forintjait a jó ügy érdekében!
  Béke!

 • Zoli

  Hát nem is tudom. Szerintem sem okés a négyezer pénz. Én a kolis-egyetemista kategória vagyok pont, és ja, simán kiad az ember ennyit egy BKV-bérletre, egy heti kajára, egy félhavi lakbérre, na de ezután látja, hogy cserébe elviszi a villamos, fűtenek rá és néha jól is tud lakni így. Nem értem, hogy ez a klub mit ajánl nekem, ami nélküle nem adódna az eschungary.hu oldala és közössége által egyébként is – ráadásul ingyért. Nem akarok szakbarbár lenni, sem fontoskodó, de van a marketingben egy ilyen, hogy USP (Unique Selling Proposition), vagyis egyedi értékesítési ajánlat. Jól sikerült piacra lépéshez ez kell: megfogalmazni valamit, amitől a te szolgáltatásod több és másmilyen, mint az eddig meglévők. Mert ezáltal lesz ügyfeled: látja, hogy újat ajánlasz, és ha nagyon vonzóan csinálod, még többet is fizet neked azért, hogy adott igényét te elégítsd ki. Most én, a potenciális ügyfél, nem érzem, hogy újat ajánlana a MEF. Itt az eschungary.hu, ami eddig is biztosította a közönségtalálkozókat (sajnos idén nem sikerült eljutnom rá), a közös szurkolásokat, tájékoztatott minket a hírekről, játékok szerveződtek itt, meg a Dani-féle Google+-os csoportban is, és szerintem ez a többségnek bőven le is köti azt az idejét, amit az ilyesféle dolgokra szánni tud. Zárójelben, négyezer HUF nélkül. Sokkal markánsabb USP-vel lehet csak meggyőzni embereket, hogy ingyen szolgáltatás helyett egy ilyen árút válasszanak. Én ezért sokallom, bár úgy vagyok, mint Pitbull: nem mozgat az OAGE-tagság. Szeretem azt a kört, ami megvan, meg azt a rendszert is, „jó ez így nekem” állapotban létezem a fórumon.
  Még egy: tagsági díjat alapból addig nem is fizetnék, amíg nincs meg a vezetőség, sőt, amíg az nem áll munkába. Azt látnám ideálisnak, ha most megalakulna a pénzügyi bizottság (elnök + alelnök, mit tudom én), megpróbálna forrásokat teremteni (a már említett szponzorok), majd miután ez megvan, a lehető legalacsonyabb szintre kéne nyomni a tagsági díjat. Nem tudom, mi lett a piackutatás eredménye (emlékszem, hogy volt valami kérdőív, vagy keverem? – ha nem volt, akkor ez szerintem sürgős), de nekem lazán elképzelhetőnek tűnik, hogy ezer forintos tagságival négyszer annyi tag összejön, mint így. Mi van akkor, ha nem jön össze a 25 fő (nekem kicsit bátornak tűnik a tipp a Robek által ismertetett helyzetet figyelembe véve)? Aki előtte fizetett, fizet még, hogy legyen büdzsé?
  Örülök, hogy vannak ilyen kezdeményezések és hogy egyre több helyen vezethető le az Eurovíziós lelkesedés, de még ez a MEF nekem ilyen formában nem elég csalogató. 🙁 Béke!

  • Robek

   Kedves Zoli. Micsoda érési folyamaton mentél végig. Amit leírtal mind szép és jó, de van ennek még egy mélyebb háttere is, illetv több. Jelenleg a megfigyelő pozícióba helyeztem magamat és próbálok pesszimizmustól mentesen reálisangondolkodni a MEF kapcsán.

 • Pitbull

  Van valami új fejlemény, vagy közlendő az alakuló közgyűléssel kapcsolatban? Elvileg már lezajlott az esemény, de az újdonsült MEF-tagok és tisztségviselők úgy tűnik nem érezték fontosnak, hogy beszámoljanak a történésekről. Vagy lehet, hogy megsértődtek az itteni fogadtatás miatt, és bojkottálják a fórumunkat?

 • Szia Pit. A felvetés jogos, bár annyi az érdekesség, hogy a régi törzscsapatunkból csak én voltam, a rajongói találkozón először eljött újak pedig mind voltak a közgyűlésen is… Van egy másik dolog is: akik a MEF eseményeire kíváncsiak, azok csatlakozzanak a facebook csoportjukhoz, és gyorsabban megkapnak minden infót. A közgyűlésről összefoglaló cikket írni úgy éreztem hogy nem az én tisztem, de a kíváncsiskodóknak leírok pár dolgot. Megtörtént a megalakulás, azt hiszem 10 vagy 11 taggal alakult meg az egyesület. Meg lett választva az egyesület vezetősége, jegyzőkönyvvezető, tanúk, a vezetőség megszavazása előtt mindenki ismertette a terveit az egyesületben betöltött szerepével kapcsolatban. Felmerültek kétségek is, de szerencsére felkészült tagok voltak jelen, minden kétséget el sikerült oszlatni. Volt tombola és Eurovíziós Activity, az egyik feladványba belesültem, szerencsére Dustin a műpulykát könnyebb volt elmutogatni. Ja és közben végig az escradio.com szólt, ami kellemes hangulatot csinált az egésznek annak ellenére, hogy egy viszonylag sötét pincében voltunk.

  • Pitbull

   Köszi!
   „Minden kétséget el sikerült oszlatni” afelől, hogy néha még a te bicskád is beletörik a magyaros fogalmazásba. 😉
   Nem létezik, hogy én még egyszer regisztráljak a Fészbúkra, annyira nem érdekel a MEF, jó nekem a régi csapat is, bár megjegyezném, hogy lassan jó lenne, ha kicsit aktívabbakká válnának itt a fórumon. Ha netán történik valami jelentősebb fejlemény, előrelépés OGAE-ügyben, azért majd egy-egy rövid, lényegre törő cikket ide is felrakhatnál róla! Kösz!

 • Pit, azt hittem hogy a meg lett választva dologra fogsz rácuppanni. A mostani helyesírási változtatások után, illetve a tömegmédiában beszélő személyek miatt szerintem nem észszerű kötözködnöd, nem művelteti senki sem a helyes magyar beszédet a néppel. Nem akarásnak nyögés a vége, van twitterük is, ha tag akarsz lenni, kapsz hírlevelet is akár. Ha lesz valami érdekes, ami számomra az, akkor írni fogok róla. Volt most az OGAE-ban egy retro contest szavazás, ahol a Kung Fu Fighting nyert, de mivel nem eurovíziós dalokról volt szó, nem készült róla semmi nálunk. Tényleg, cikkírókat keresek, örülnék ha el tudnál vállalni ilyen feladatot, ezek után a többiek is biztosan aktívabbak lennének és helyes szövegezésű cikkekkeiddel is emelnénk az ESCHungary nívóját.

  • Pitbull

   Nem kötözködtem. Nem akarok MEF-tag lenni. Ha ez nyögéssel jár, ám legyen! Köszönöm, ha a jelentősebb eseményekről beszámolsz itt, pontosan ezt kértem. A cikkírás távol áll tőlem, meghagyom ezt Zolinak és a többi ifjú titánnak. Soha nem állítottam magamról, hogy helyes szövegezéssel írok. A nívóval nincs gond, csak a jelenlegi fórum-élet túl visszafogott, szerintem.