A stockholmi Globe Arénában lesz a 2016-os Eurovízió

globearenaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2016-os Eurovízió házigazda közmédiája, a svéd SVT ma reggel jelentette be, hogy a svéd főváros ad otthont a következő Eurovíziós Dalfesztiválnak. A verseny helyszínéül pedig hosszas pályáztatás után a Globe Arénát választották. 2016. május 10-én és 12-én lesz a két elődöntő, a nagy döntő pedig május 14-én lesz.

Måns Zelmerlöw győzelme után szinte azonnal elindítottak egy mélyre ható vizsgálatot azért, hogy a következő verseny megugorja az idei színvonalát. Ugyanaz a személy lesz a felelős producere a 2016-os versenynek, mint aki a 2013-as malmői versenyen volt.

Az SVT és Stockholm önkormányzata megállapodott abban, hogy a televízió fog felelni minden olyannal, ami a műsorkészítéshez kell, az önkormányzat pedig megszervezi a logisztikát és a résztvevő országok delegációinak, az akkreditáltaknak és a rajongóknak szánt ünnepségek szervezését.

Az 1989-ben épült Globe Aréna legutóbb 2000-ben volt helyszíne az Eurovíziónak. A színpadi kellékek és a kameraállások helyfoglalásának függvényében 14-16000 látogató befogadására képes. A Globe Aréna környéke is kapcsolódni fog a versenyhez: A Hovet nevű rendezvényhelyszínen lesz az 1500 újságíró befogadására képes sajtóközpont, a delegációk pedig az Annex-ben lesznek elhelyezve. A nagy döntő estéjére – hogy még grandiózusabb legyen az este – a Tele2 Arénát is használni fogják.

Aki jegyeket szeretne vásárolni, ügyeljen arra, hogy a nem kezdődik el az árusítás 2015-ös év végéig. Jegyvásárlásnál mindenki győződjön meg arról, hogy a hivatalos jegyértékesítőn keresztül vásároljon mindenki.

Az is kérdés, hogy egyáltalán mely országok fognak indulni a következő versenyen. Az EBU tag közmédiumoknak szeptember közepéig el kell küldeni egy szándéknyilatkozatot arról, hogy részt kívánnak-e venni a 2016-os versenyen. A résztvevő országok végleges listája az év végére fog elkészülni. Az elődöntőn résztvevő országok kisorsolása az első és a második elődöntőbe január végén lesz.

Comments

7 hozzászólás a(z) “A stockholmi Globe Arénában lesz a 2016-os Eurovízió” bejegyzéshez

 1. Dani avatar
  Dani

  Örülök is, meg nem is. Örülök, mert Stockholmot választották. Nem örülök, mert nem a Tele2-t. De arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy vonják bele a döntőbe a Tele2-t. Talán először a verseny történetében utaztatják a versenyt, ahogy a MelFestet szokták? Csak itt nem városokba költöznek át, hanem pár méterre A-ból B-be. Érdekes…

 2. force avatar
  force

  Szintén, örülök is, meg nem is. Emlékszem 2012-ben sok embert meglepett, hogy nem Stockholmban rendezték a versenyt (egyébként 2012-ben is ugyanezen a napon jelentették be a rendező várost és helyszínt), na idén is valami hasonló meglepire számítottam, de ez most elmaradt, annak viszont örülök, hogy a Globenben lesz, kicsit megfeledkeztek róla a svédek az elmúlt években (Melfest kapcsán).
  Érdekes lesz ez a két arénás megoldás, nem tudom mire számítsak, de az SVT rendez és szervez, így tuti biztos tökéletes, precíz lesz minden.

  1. Dani avatar
   Dani

   Mondjuk az jó lenne, ha az elődöntőket a Globenben tartanák, a döntőt meg a Tele2-ben.

  2. Dani avatar
   Dani

   És egy kis off: az Earth elődöntőire ma 19:59-ig lehet szavazni. Külsősök is megtehetik, nincs kedved? Ez persze másoknak is szól. 🙂

 3. Kajli25 avatar
  Kajli25

  Ez a két arénás megoldás érdekes… nagyon kíváncsi vagyok a részletekre 🙂
  Örülök Stockholmnak, bár sajnos nem élőben követhetem a helyszínen az eseményeket 🙂

 4. Tanti avatar
  Tanti

  Szurkoltam a Globen Arénának. Szerintem jól választottak. A színpad pedig legyen akkora mint az idei és a tavalyi együtt véve.Kiváncsian várom mit hoznak ki a Tele2 Aréna bevonásával.

 5. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Örülök Stockholmnak én is, számomra a minden szempontból ideális aréna a tavalyi volt, szóval ha azt a szintet eléri én elégedett leszek.