Naptár

2015. július
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A stockholmi Globe Arénában lesz a 2016-os Eurovízió

globearenaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2016-os Eurovízió házigazda közmédiája, a svéd SVT ma reggel jelentette be, hogy a svéd főváros ad otthont a következő Eurovíziós Dalfesztiválnak. A verseny helyszínéül pedig hosszas pályáztatás után a Globe Arénát választották. 2016. május 10-én és 12-én lesz a két elődöntő, a nagy döntő pedig május 14-én lesz.

Måns Zelmerlöw győzelme után szinte azonnal elindítottak egy mélyre ható vizsgálatot azért, hogy a következő verseny megugorja az idei színvonalát. Ugyanaz a személy lesz a felelős producere a 2016-os versenynek, mint aki a 2013-as malmői versenyen volt.

Az SVT és Stockholm önkormányzata megállapodott abban, hogy a televízió fog felelni minden olyannal, ami a műsorkészítéshez kell, az önkormányzat pedig megszervezi a logisztikát és a résztvevő országok delegációinak, az akkreditáltaknak és a rajongóknak szánt ünnepségek szervezését.

Az 1989-ben épült Globe Aréna legutóbb 2000-ben volt helyszíne az Eurovíziónak. A színpadi kellékek és a kameraállások helyfoglalásának függvényében 14-16000 látogató befogadására képes. A Globe Aréna környéke is kapcsolódni fog a versenyhez: A Hovet nevű rendezvényhelyszínen lesz az 1500 újságíró befogadására képes sajtóközpont, a delegációk pedig az Annex-ben lesznek elhelyezve. A nagy döntő estéjére – hogy még grandiózusabb legyen az este – a Tele2 Arénát is használni fogják.

Aki jegyeket szeretne vásárolni, ügyeljen arra, hogy a nem kezdődik el az árusítás 2015-ös év végéig. Jegyvásárlásnál mindenki győződjön meg arról, hogy a hivatalos jegyértékesítőn keresztül vásároljon mindenki.

Az is kérdés, hogy egyáltalán mely országok fognak indulni a következő versenyen. Az EBU tag közmédiumoknak szeptember közepéig el kell küldeni egy szándéknyilatkozatot arról, hogy részt kívánnak-e venni a 2016-os versenyen. A résztvevő országok végleges listája az év végére fog elkészülni. Az elődöntőn résztvevő országok kisorsolása az első és a második elődöntőbe január végén lesz.

7 hozzászólás A stockholmi Globe Arénában lesz a 2016-os Eurovízió

  • Dani

    Örülök is, meg nem is. Örülök, mert Stockholmot választották. Nem örülök, mert nem a Tele2-t. De arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy vonják bele a döntőbe a Tele2-t. Talán először a verseny történetében utaztatják a versenyt, ahogy a MelFestet szokták? Csak itt nem városokba költöznek át, hanem pár méterre A-ból B-be. Érdekes…

  • force

    Szintén, örülök is, meg nem is. Emlékszem 2012-ben sok embert meglepett, hogy nem Stockholmban rendezték a versenyt (egyébként 2012-ben is ugyanezen a napon jelentették be a rendező várost és helyszínt), na idén is valami hasonló meglepire számítottam, de ez most elmaradt, annak viszont örülök, hogy a Globenben lesz, kicsit megfeledkeztek róla a svédek az elmúlt években (Melfest kapcsán).
    Érdekes lesz ez a két arénás megoldás, nem tudom mire számítsak, de az SVT rendez és szervez, így tuti biztos tökéletes, precíz lesz minden.

  • Kajli25

    Ez a két arénás megoldás érdekes… nagyon kíváncsi vagyok a részletekre 🙂
    Örülök Stockholmnak, bár sajnos nem élőben követhetem a helyszínen az eseményeket 🙂

  • Tanti

    Szurkoltam a Globen Arénának. Szerintem jól választottak. A színpad pedig legyen akkora mint az idei és a tavalyi együtt véve.Kiváncsian várom mit hoznak ki a Tele2 Aréna bevonásával.

  • Orsolya333

    Örülök Stockholmnak én is, számomra a minden szempontból ideális aréna a tavalyi volt, szóval ha azt a szintet eléri én elégedett leszek.