Blog: Trijntje Oosterhuis nyerte az idei Barbara Dex díjat

2015bdawardTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovisionhouse.nl

Az eurovisionhouse.nl holland eurovíziós weboldal minden évben megkérdezi a rajongókat arról, hogy kinek volt a legsiralmasabb fellépőruhája az éppen aktuális Eurovízión. Idén rekordszámú, 4163 szavazat érkezett be. Trijntje Oosterhuis már a főpróbán is sokkolta a közönséget a középen kivágott fekete ruhájával, majd végül úgy tűnt, hogy egyezik a mérete a holland pontbemondó szóvivővel, aki éppen az Eurovízió 1998-as és 2007-es holland képviselője, Edsilia Rombley volt.

edsilia_vote2015-dex

Így a ruha megmaradt az Eurovízión de csak a ruhát tudták bejuttatni a hollandok a döntőbe, egy rövid ideig, a szavazási körkapcsoláskor. Trijntje Oosterhuis új fellépőruhaként egy szintén borzalmas fekete zsákruhát, vagy inkább estélyihez illő ejtőernyős ruhát kapott, amivel méltán hódította el az első helyet (1324 szavazat) az ezüstfenyőnek öltöző szerb Bojana (605 szavazat) és a viszonylag korrekt estélyi és öltönyös ruhára ragasztott giccses Ikea ledcsíkokkal súlyosbított brit Electro Velvet (397 szavazat) duó elől. Boggie a 23. helyet csípte el, ami egy ilyen versenyen igazán hízelgő. Ciprus versenyzőjének ruházata mindössze csak két szavazónál csapta ki a biztosítékot, de például a 2015-ös Eurovízió svéd győztese a 11. helyezést érte el. Mit is mondhatnánk a győztesnek: “Gratulálunk”! A szavazás teljes végeredménye letölthető itt!

trintje-dex
Trintje és Barbara Dex ikerségi vizsgálaton.

A Microsoft csodafegyvere szerint csak az öltözködési stílusuk lehet hasonló, de ettől még nem tekinthetők ikreknek.

Következzenek a dobogósok!

És az utolsó helyezett:

32 Comments

Nem. A kedvencem Ann Sophie produkciója volt. Az nagyon ott volt a szeren. Még Zoli is csak ennyit tudott utána mondani: Szerelmes vagyok! Kicsit féltékeny is lettem…

Ahogy Kínát is elutasították (Hála az Égnek!) úgy őket is el fogják. És ajánlom nekik, hogy Ausztráliát is küldjék el!

Azért a hiszti nagymesterei mégiscsak a törökök. Már 2012-ben sem indultak volna a 2011-es kiesés miatt, de mivel a tesók rendeztek, így indultak. Meg 2009-ben is hisztiztek, azt olvastam, hogy jobb helyet vártak Hadisének. Ha valaki egy 4. helyen is ki tud akadni, akkor ott már gondok vannak.

A görögök és a törökök nagyon tudnak hisztizni, de az előadók közül eddig messze Silvia Night a legnagyobb hisztigép, most Maria Elena is megközelíti a szintjét. 😀

Ja, meg Zeljko is kiakadt Bojana 10. helye miatt. Előbbre várta. Érdekes, Montenegró hátrébb végzett, mégis az miatt a dal miatt akadt ki, amihez semmi köze sem volt. Jó, tudom, hogy Zeljko szerb, de hát akkor is…

Szerintem az idei év legjobban öltözöttje Conchita, Ő mindig tudja, hogy kell valahol ízlésesen megjelenni. A versenyzőket tekintve az albán lány volt a legcsinosabb, a legborzasztóbb ruhát pedig a grúz és holland énekesnők viselték.
Boggie ruhája nekem annyira nem tetszett, túl “színházi” hatást keltett.
Egyébként ma azon gondolkodtam, hogyan érhettünk el volna jobb helyezést, és arra jutottam, hogy ha talán ülve énekli a dalt, egy zongora kíséretében, akkor talán bensőségesebb hatást keltett volna, de így is büszke vagyok nagyon.

Szerintem részt fognak venni. Idén eléggé nagy volt a nézettség náluk (a döntőé nem, érthető okokból), emellett idén érték el az eddigi legjobb eredményüket, ráadásul több, mint 3x annyi pontot kaptak idén, mint az előző 3 részvételükön összesen. Ezek olyan érvek, amik miatt maradni kellene.

Jó lenne ha maradnának, emellett, ahogyan Dani is írta számos érv szól, plusz, ahhoz, hogy az ESC népszerű legyen az országban, bizony invesztálni kell bele, legalább úgy, hogy évről évre részt vesznek, függetlenül az eredménytől. Magyarországon is 2011-ben kezdett népszerűvé válni az EV, amihez kellett az is szerintem, hogy 2005,2007,2008,2009-ben is részt vettünk előtte. Szóval remélem, hogy a csehek maradnak és a szlovákok is visszatérnek.

Meg még az is, hogy idén részt vesznek a Fiatal Táncosok Eurovízióján…utoljára szlovák részvételre azon a versenyen 1997-ben, a debütálásukon volt példa.

OFF: krobertről tud valaki valamit? Mert ha igen, üzenem neki, hogy Earth-re holnap 23:59-ig küldje el a 2 választott dalát. Ha nem küldi, nem vehet részt idén.

Comments are closed.