Magyarország: Wolf Kati – What About My Dreams?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GASVvm1jeCw[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu
Eredeti kiadás: 2011.03.09. 11:20

Ma délelőtt az MTV sajtótájékoztató keretében mutatta be Magyarország 2011-es eurovíziós képviselőjét. A sajtótájékoztatón Rákay Philip, az m1 intendánsa elmondta, hogy sok-sok dalt néztek meg az elmúlt 2-3 héten, és büszkén kiállnak a választottjuk mellett. Az MTV zsűrije már szereti a dalt, így a nézők is biztosan meg fogják szeretni. Női előadót hallhatunk majd a nemzetközi versenyen.


Szabó László, az MTV kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Magyarország mint EU soros elnök, ilyen formában be tudja mutatni magát Európa előtt, kulturális tartalom megjelenítésével. A versenydal videóklipjével is szeretnék bemutatni Magyarországot. Hozzátette, hogy a határon túli magyar újságírók segítségét is kérik és meg is kapták a dal népszerűsítéséhez. Várkonyi Attila kiemelte, hogy elsősorban a dalt minősítették, mivel ez egy dalverseny. Figyelembe vették újságírók, külföldi és magyar eurovíziós szakemberek véleményét is. Meg fognak tenni mindent azért, hogy minél több emberhez eljuthasson a magyar versenydal. Nagyon erős, nagyon Eurovíziós dalt választottak, ami nagyon jó eredményt érhet el a májusi versenyen.

Nos eljött az idő: a színpadon Wolf Kati, aki élőben énekelte a “Szerelem miért múlsz?” című dalt. Régóta keringtek pletykák Kati daláról, így most minden beigazolódott. A dalt magyarul adta elő az énekesnő. A kérdések ideje következett ezután. Kati nagyon várja a versenyt, nagy csapat fog segíteni felkészülni. Készült angol nyelvű verzió is és videóklip is. A dalt a Henkel, mint a verseny nemzetközi támogatója a Schwarzkopf révén, annak magyar leányvállalata is támogatja. Gundel Takács Gábor lesz a helyszíni közvetítő, Novodomszky Éva pedig a pontbemondó szóvivő a döntőben. Rakonczai Viktor és Rácz Gergő a dal szerzőpárosa.

645 Comments

Szerintem nem neki kellene képviselnie minket, akármennyire is felkapott az X-faktor ,a megasztárban fellépő Kökény Attila ra nem lenne kétség.

Pöne….hallhatnám Kökény Attila saját számát ami október után jelent meg? Fogjuk már föl hogy ez a dalok versenye….

Szerintem kifejezetten jó lett az angol szöveg is. És úgy tűnik, hogy a külföldieknek is tetszik a szám! 🙂 Hiába a 80-as évek beütés, van valami nagyon friss ebben a számban, szerintem is jó eséllyel indul. Kati hangja meg, ugye… 🙂 Ahhoz nincs is mit hozzáfűzni. ♥

Ezek közül csak a miénk tűnik -számomra- olyan igényesnek, hogy nyerjen…
És ezt minden elfogultság nélkül írtam.

Szép az észt oldalon letaszítottuk az észteket az 1. helyről nem semmi:D Amúgy a spanyoloknál is vezetünk és az escnation-on is.

Jézusom, most nem mondjátok, hogy az a svéd limonádé az ellenségünk, ahol a gyereknek még hangja sincs, ráadásul olyan az a dal, mint valami 90-es évek eleji Madonna-szám rossz változatban! :S Komolyan, nem baj, ha nem mi leszünk az elsők, csak legalább színvonallal szemben maradnánk alul. De végül is, akkor már inkább nyerjünk, úgy meg van oldva a probléma. 😀

Na hát ez az. A svéd szám? Az egy fo$! Nem értem mit eszik mindenki annyira azon az említésre sem méltó számon. És én is attól akadok ki, amikor a 2 számot egy lapon említik… na ne mááár!!!

Abszolút jól hangzik a dolog! 🙂 Remélem energikus és mutatós koreográfiát készítenek ehhez a dalhoz. 🙂 A kórus meg szerintem nagyon jó lesz a 2 hölggyel és a 2 fiatalemberrel! Reméltem, hogy a kórusra komoly hangsúlyt fektetnek és legalább 3 ember fogja énekelni, de ez így még jobb és még ütősebb lehet! Örülök a felállásnak! Hajrá! 🙂

a mai híradóban lesz ilyen videó! 🙂 holnap pedig egy videóblog is felkerül az MTV eurovíziós youtube csatornájára! 🙂 már várom nagyon!

Nah ebből már ki lehet indulni én olyasmire számítók mint a tavaly azeri előadás. Gondolom Makár István lesz a “férfi akiről a dal szól” Tehát kb úgy játszhatják el ezt a szakítást amiről szó van mint ahogy azt tavaly láthattuk az azeriektől. A másik két fiú nyilván kicsit a háttérben fog táncolni a vokálos lányokat meg jól választották meg:))

De számíthat az Azeriekre,ők mindig sok pontot adnak, a Finnekre, ők is kedvelnek minket általában és a szerbekre…stb

sőtt, áltaában a norvégok és izland is adja a pontokat magyarországnak ha jó a dala, a lengyel barátokról nem is beszélve…. 🙂

Sajnos van egy sejtésem, hogy a pá-nszlávizmus jegyében a szlávok meg a volt szovjet tagállamok szavazói megint össze szavaznak. Tehát egy szláv nyekergőre adják le az összes szavazatukat.

Szépeket nyelvünkre rászórva,oda varázsolva,gyönyörködtető dallammal,tempós irammal a fuvola fújja szét világunkra,hogy ámulatba ejtse az embereket nyelvünknek csodálatosságától.

Na végre!!!!
Magyar dal még soha nem indult ilyen jó esélyekkel.Egy biztos,Kati maximálisan profi,a dal pedig a legjobb magyar eurovíziós produkció,semmi kétség.

Még a német is imádják Katit!!Na,ehhez szólj hozzá.A szomszédos barátaink nem nagyon vannak elragadtatva tőlünk,viszont a Benelux államok meg déli barátaink viszont annál jobban.Köszi “rendes” szomszédok a támogatást.Remélem mi sem viszonozzuk a “kedvességüket”.

Tudjátok miért nem nyeri meg Kati vagy a szláv országok közül senki sem ezt a versenyt?Mert politika itt is benne van,pl mi magyarok meg sem tudnánk rendezni jövőre az euroviziót,mert nincs pénz rá,és a környezetünkben lévő országok sem tudják.Jó,ott volt Oroszország,de nekik van lóvéjuk,akkor a országuk van,mint a világ együttvéve.Nem lepődnék meg,ha most is valami benelux állam vagy déli gazdagabb ország nyerne,h meg tudja majd rendezni jövőre normálisan.Bár nem mondtam ezzel semmi újat aszem.

Ezzel kötekednék… nem egy példa volt már rá, hogy egy keleti-blokk ból való ország is megtudja rendezni színvonalasan a versenyt. Itt elég az Észtország, Lettország vagy épp a Szerbia által rendezett Eurovíziós versenyekre gondolni. Szerintem egyik sem fuccsolt be.
Tudom én is hogy nálunk tényleg kevés a pénz, de én hiszek abban, hogy megtudjuk nyerni és meg is tudjuk rendezni a versenyt a szokott színvonalon. (Itt nem az orosz színpad a szint amit meg kell ugornunk). 🙂

Pontosan. Minden ország kap az államtól támogatást. Mi is meg tudnánk ezt rendezni. És hiszek abban, hogy meg is tudjuk nyerni. Ha félne valaki attól hogy nem tudja megrendezni, akkor nem indítana versenyzőt.

Nekem az oroszok rendezése tetszett talán eddig a legjobban. Bár abban lehet, hogy igaza van itt egy-két embernek (már nem tudom kivel beszéltem ezt a tavalyi találkánkon) hogy talán már picit túl nagyméretű volt az egész. De engem valahogy mégis lenyűgözött az akkori színpadkép, és technika, amit beleöltek. Én ilyent előtte és azóta se láttam még sehol. Az ott már a prémium kategória. 🙂

A szavazásban valahol benne van persze a politika, meg az országok közti szimpátia szavazás. Ezt egy ilyen nemzetközi versenyen (sajnos) nem is lehet kizárni.

Örülnék, ha megnyernénk, persze. De valahol viszont félek az esetleges magyar rendezéstől. Ez túl sok pénz, még ha segítenek is. Meg aztán hol, a tv így is mindig azt nyilatkozza, hogy kevés a költségvetés.

Comments are closed.