Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: ByeAlex – Kedvesem


Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este Magyarország befejezte válogató műsorát a 2013-as malmői Eurovízióra. A verseny során a zsűri megfelezte a döntő 8-as mezőnyét, Kállay Saunders András 48, Radics Gigi 44, Vastag Tamás 22, ByeAlex pedig 16 pontot kapott a zsűritől, így ezek az előadók vettek részt a közönségszavazáson. A zsűri egyébként adott pontot Keresztes Ildikónak (8) és Cserpes Laurának (4) is. A szavazáson több mint 244000 SMS érkezett be, a közönség végül ByeAlex-et küldi a malmői Eurovízió második elődöntőjének második felébe. Gratulálunk és sok szerencsét!

580 hozzászólás Magyarország: ByeAlex – Kedvesem

 • Micu

  Miért nem lehet nekünk rendesen csinálni. Fele szavazat a zsűritől fele a nézőktől. Döntetlen esetén a nézők szavazatai döntenek, miért kell nekünk mindent szarul magyarosítani. Minden évben másképp választanak. PL.: Ádok Zolit senki nem választotta csak küldték.
  Tavaly a közönség juttatta be a legjobbnak tartott 4-et a döntőbe és a zsűri döntött. Igaz tavaly Veres Mónikának szurkoltam (nagyon magasan az egyik legjobb női hang ma Magyarországon), de ByeAlex-nek is szurkoltam, aki tavaly még Zoohacker álnév alatt Fábián Julival jutott be a legjobb 8 közé.

 • EsC_BaT

  Ez egy rossz döntés eredménye.

 • nosugar

  …én szerettem Csézy dalát, most megvettek? 😀

  • Lili

   Nem, én is szerettem 😀

  • Vektor

   Nem volt azzal a dallal semmi probléma, azonkívül, hogy teljesen beleolvadt a mezőnybe, és mindenki elfelejtette abban a pillanatban, amikor befejezte az éneklést. Magyarul kellett volna énekelnie, azzal talán több esélye lett volna egy döntős szereplésre.

 • DR. UeR

  Huhh. látom sok celebfun-ból előbukkant a kultúrális műveltsége. Fáj , nagyon fáj Nekik hogy most nem egy előre lezsírozott eredmény született miszerint nem valamely „futtatott” valaki nyerte a versenyt. A tény attól még a tény! A közönség döntött és szerintem jól.

 • schanc

  Tegnap nem tudtam élőben nézni az adást, de ma sikerült úgy elindítanom az online adást, hogy nem láttam meg előtte az eredményt. Írtam kommenteket a dalokhoz, de a végénél kezdeném, mikor kimondták, hogy ByeAlex, elkezdtem röhögni, de örülök neki.

  És akkor egyesével:
  Vastag Tomi hozta a szokásosat, a háttérben tetszettek a Malmö-utalások.
  Keresztes Ildikónak az outfitje a fehér ruhákban jobban tetszett, viszont a dal és az előadás fantasztikus volt. A vonósbetétek elsőre kicsit furán hatottak, talán nem egyértelműen váltak a dal javára, de jó kezdeményezés, és ezen lehetett volna még finomítani. A kedvencem volt a versenysorozatban.
  Kállay-Saunders András produkciója nekem továbbra is nyálasnak tűnt, ráadásul most tűnt fel, hogy nincs erő a hangjában: a csúcspontnak szént rész sem hat erősebben, mint a többi. Amúgy vidám produkció, de nem bánom, hogy nem ő megy, pláne hogy a zsűri feltűnően tolta. Ja, és akárcsak Rácz Gergőnél később, nála is műnek éreztem a lazulást. Kicsit olyan tehetségkutatós: kipróbálok egy műfajt, amiben nem tudom, hogy otthon vagyok-e. Ha nem a laza szétszakadok az erőssége, akkor nem olyan dallal kell indulni.
  Radics Gigi dala most tetszett a legjobban, bár a mozdulatokkal nekem Gigi jobban tetszett, egy fokkal jobb volt talán a vokál.
  Rácz Gergő nálam továbbra is semmilyen volt, a lazaságról korábban írtam. Rakonczai meg jól szembeköpte a szerzőtársát a számára legfontosabb pillanatban, és megindokolni sem tudta, mi nem tetszik neki benne.
  Agárdi Szilvi és Pál Dénes szerintem most volt a legjobb, viszont a vokáljuk meg most volt a leggyengébb.
  Cserpes Laura is ma hozta a legjobbját, ezért nagy gratula neki!
  ByeAlex meg feltűnően nagy támogatottságot szerzett a stúdióban is, a dal a szokásos, de szerethető.

  Ezek alapján nem sokat változott a korábbi véleményem a top4 tekintetében, egyértelműen Ildikó volt nálam a favorit, aztán a személyek maradtak, csak a sorrend változott, Laura, Gigi, duó lett nálam.
  Erre fel a zsűri ezek közül csak Gigit vitte be. Egyébként elég rosszul döntöttek a felezésnél, ez főleg a recapnál derült ki, hogy ByeAlexen kívül a másik három bizony jellegtelen dal volt, így megkönnyítették az utat a meglepetéshez. Azért kíváncsi leszek, jövőre Alex hogyan fog zsűrizni 🙂

  Az eredmény tudjuk, hajrá, Alex és a csapat, szurkolni fogok májusban, és szerintem jó lesz ez!

 • Dalida

  Egy NAGY POFONT kapott a zsűri a közönségtől, amit meg is érdemeltek! Röviden így értékelném a tegnap este történteket.

  Nyilvánvaló, hogy erőteljesen befolyásolni akarták a közönségszavazást. Kállayt és Gigit tolták előre (az utóbbit nem is érdemtelenül), és álmukban sem gondolták volna, hogy a nevető harmadik, Bye Alex lehet a befutó.

  Nem tudom (mint ahogy senki nem tudhatja, és már soha nem fog kiderülni!), hogy a nyolc döntős dal közül melyik érte volna el a legjobb helyezést. Ezért erről már kár is vitatkozni.

  Emlékekeim szerint eddig még soha nem a közönség választotta ki a győztest. A korábbiakat egyszerűen kijelölték, tavaly pedig a négyből ők választottak. Volt, hogy sikerült döntőbe jutni, volt, hogy nem (Ádok Zoli, Csézy, stb.). Annál rosszabb most sem történhet, de miért kell előre biztosra venni, hogy Alex nem fog döntőbe jutni?

  Eddig mindig a trendnek megfelelő dalt küldtünk ki (kivéve Rúzsa Magdiét), nem túl nagy eredményekkel. Egyszer igazán választjuk a kockázatosabb utat! Az biztos, hogy ez a dal nem fog elveszni a sok hasonló között (Lilla sokkal jobb dala elveszett volna, valószínűleg Gigié is). Annak idején Friderika is egy egyszerű (nem nagy ívű) dallal indult, azért tűnt ki a sok hasonló fesztiváldal közül, és az eddigi legjobb helyezést érte el.

  Nem kéne annyit foglalkozni a külföldi hozzászólásokkal! Két éve istenítették Wolf Kati dalát, aztán mire tettekre került volna a sor, mégsem szavaztak rá. Nem lehet tudni, hogy májusban fognak-e szavazni Alexre.

  Tehát: hajrá, Kedvesem, hajrá, Bye Alex. Nekem tetszik a dal, a vokalista hölgy nagyon jó, a kivetített képek is. Remélem, Malmöben is összehozható egy nagyon jó színpadkép. Szerintem az lenne a legjobb, ha a dal egy részét magyarul, egy részét angolul énekelné.

 • joco

  szanalmas sajnos 🙁

 • B.B

  Hú gyerekek nem tudom mit mondjak.Az első reakcióm után ami döbbenet volt elkezdtem követni hogy fogadják külföldön.10-ből 7-nek így is tetszik magyarul hát még ha a szöveget is fogják érteni.Szóval visszatért a hitem,hogy esélyesek vagyunk a döntőre.Nagyon sok reakció azt írja kitűnik,egyedi,érdekes,catchy és remek pont azért mert egyszerű.Legyen igazuk és szavazzanak rá májusban.Én nekem nem ő volt a favorit de beállok a dal mellé mert végül is nem rossz.Hajrá Magyarország jön az sms Romániából.Amúgy 244 ezer szavazat az nagyon ok.És ha sokan szavaztak más országból is akkor azt mondom a közönség nem téved.Nem lesz zsűri favorit de szerintem televoting favorit lehet pont azért mert különleges.Amúgy szép a szövege is és ha jó lesz a fordítás bejöhet.Nagy rizikó de jól is elsülhet.Azt szokták mondani a nagy slágerek az egyszerű dallamokból születnek lássuk ez igaz lesz-e.Ma már hallottam a rádióban Romániában és jól fogadták a dalt nagyon rádióbarát is.Szóval hajrá remélem jó lesz.

 • Serinon

  Teljesen ki vagyok akadva!!! Tegnap őrjöngtem belül. Te jó ég, ismét egy lebőgős év. Magyarországnak elment az esze. -Bocsánat, nem szeretném megbántani azokat, akik Alexet támogatták, de muszáj kiírnom magamból az érzéseimet…

 • Gergely

  “Alex tudja is ezt, s nyilatkozatából is lejött, hogy nem igazán szereti a versenyeket, Ő maga nem is indult volna, csak benevezték. Ha lenne benne egy kis önkritika, ha önmaga sajátos stílusához, világához hű akarna maradni, megelégedne azzal, hogy most itt elvitte a pálmát. Most kellene neki egy nemes gesztussal visszalépnie a második helyezett javára, hiszen a döntőbe juttatott másik három szám közül bármelyik jobban megállja a helyét nemzetközi terepen. Remélem ezt még meggondolja Alex!!!” +1

  • DR. UeR

   Kedves Gergely, ha lenne benned egy kis önkritika és önbecsülés ezt a hozzászólásod törölnéd……. Te jó ég!!!! Valaki a semmiből ír egy dalt nem is akármilyen szöveggel. A közönség nagy többséggel bizalmat szavaz Neki és akkor jössz Te és azt akarod hogy lépjen vissza de önként.

  • Gergely

   Szeretem a Kedvesem című dalt,de be kell látni,hogy egy külföldi fülnek nem jön át az az érzékvilág,amelyet Alex próbál közvetíteni. Ez számukra unalmas lesz,mert nem fogják érteni a kis elvontságba rejtett remekművet. Nem kell lemondani,de a jó szereplésről mi is csak álmodozhatunk ezek után a szavazások után(de ez csak a magam szubjektív véleménye)…

  • DR. UeR

   A puding próbája az evés. Hagyjuk hadd kóstolják meg , ne mondjuk már azt hogy fujj ez rossz ízű meg sem kóstolhatod nemzetközi publikum….. csak azért mert valakinek nem ízlik

  • Gergely

   Nekem tényleg csak az fáj,hogy hány magyar előadónak fog elmenni a kedve ettől az egész műsortól. Halálra dicsérik őket,de a végső győzelmet az éri el,akinek a „legrosszabb hangja van a mezőnyből”. Őszintén,ha tudja a zsűri,hogy ez lesz a vége,nem teszik be őt a végső 4-be. Nem Alex ellen beszéltem,hanem a többi előadóért,akik adásról adásra fejlődtek,de hiába.
   A pudingot pedig nem lehet elrontani… 🙂

  • DR. UeR

   Értelek. De ez nem tehetségkutató. sokan összekeverik

 • embr

  petíciót kellene indítani,hogy ne ő menjen

 • embr

  Tamás atyánál bejött… 😀

 • Gabor

  Annyira vicces ahogy egyesek Nemzethalált látnak rögtön a döntés kapcsán. 🙂
  Akik szerint vérlázító/szánalmas/lejáratja Magyarországot azok szerint mit kellett volna tenni?

  Egyáltalán hogy lehet ilyet gondolni?

  Szerintem az egyéniségek sokkal változatosabbá teszik az egészet, és amúgy sem kell Sorskérdést csinálni az egészből, ez egy buli, emberek!
  Lordi/Verka/Nagymamák lejáratták Finnországot/Ukrajnát/Oroszországot? Aligha.

  Meg egyáltalán akik ilyeneket mondanak, emlékeznek egyáltalán arra, hogy pl a tavalyi második elődöntőben ki lett a 13. helyezett?

  Szóval abbahagyni a fanyalgást hogy nem egy n+1. fesztiváldallal megyünk, amivel üzembiztosan hozzuk a nagyon szép 20-25. helyet a döntőben, hanem megmutatjuk, hogy ma, 2013-ban, Magyarországon ilyen zenéket is hallgatnak emberek, és szerintem ez az egész lényege.

  Szóval, hajrá Alex!

 • JakeJagger

  A magyarok minden tv showban a „népmesei” hősökre vagy a fura, aranyos fazonokra szavaznak…
  Az a baj, hogy itt nem tudatosult a nézőkben, hogy a DALt keressük, nem a legeredetibb fazont.
  Az MTV súlyos tízmilliókat (kb.40millió nevezési költség + a 6 adás költsége) költ idén az Eurovízióra. Erre ezt a tucatdalt küldjük.

  Inkább adták volna egy alapítványnak az összeget

  • DR. UeR

   Ez olyan volt mintha kiálltál volna egy színpadra és kezdted a szavalatod: „DEmagóg” fia vagyok én…….

  • Mr. Poczok

   Hát hallod, ha ez neked tucatdal, akkor nem tudom, a másik 29 (amiből legalább 25 ugyanarra az akkordra írt csöpögős popballada), minek neveznéd. Mert hogy egyediség és merészség egyedül ebben a dalban volt, és ez a legfülbemászóbb, az elvitathatatlan.

  • blizzzzman

   Tucatdal, igen. Több tucat ember képes egy ilyen semmit megírni, csak nincs képe hozzá, hogy induljon vele. A többi lehet, hogy nem világszínvonal, de rendes slágeres zenék. Már amelyik persze. Background, Mrs. Columbo, Odett, Burai Krisztián, Fehér Zoli, Flash Travel ugyanolyan bénák voltak, mint ByeAlex.

 • Vektor

  Remélem mindenki egyetért abban, hogy nincs értelme A Dalnak, és jövőre visszatérünk a szokásos zártkörű döntésre.

  És nem, nem azért, mert nekem nem tetszik az eredmény (sőt, örülök neki), hanem mert ez a sok picsogás (bocs a szóhasználatért) több mint idegesítővé kezd válni. Nincs jobb dolgotok, mint önteni magatokból az ész nélküli gyűlöletet, ahelyett, hogy szimplán elfogadnátok a tény? Gyomorforgató banda, megérdemelnétek, ha az MTV visszalépne jövőre, és nem is indulna soha többet a dalversenyen, mert jól láthatóan ennyi év után sem tudjátok, miről szó ez a műsor. Elárulom: nem a magyarság fényezéséről, vagy az ész nélküli sárdobálásról, és nem is a kimagasló színvonalú dalok megmérettetéséről (mert olyanokból általában egy sincs az Eurovízón), hanem az önfeledt szórakozásról, és arról, hogy mindenkinek legyen évente egy olyan hete, amit ezzel a szerethető európai versennyel tölthet.

  • DR. UeR

   Bölcs döntés lenne ugye? Ha a többség nem úgy dönt mint az „én” ízlésem , ne legyen lehetőségük dönteni………. Gratulálok , ez is egy álláspont.

  • Vektor, nyugi, minden évben ez van amikor megvan a versenyzőnk. Tart egy ideig a hiszti, utána alább fog hagyni. A Dal szerintem fontos, mert idén nyáron is sok versenydal fog ránk visszaköszönni a rádiókból, és egy évig biztosan játszani fogják. Szerintem szüksége van az előadóknak is erre, mert itt tényleg azt kell tenniük, amire a karrierjüket alapozzák: el kell adni magukat a közönségnek, mind dalban, mind előadásban. Azért fontos ez nagyon, hogy ne rekedjen meg senki a falunapos haknik fullplayback színvonalán. Legalábbis szerintem. Biga dala az év dala lett, ezt ne feledje senki. El lehet sikereket érni itthon is, az Eurovízióra való kijutás vagy annak megnyerése nem egyenlő a világsztársággal, de egy kis esély arra, hogy nagyon sokan megismerjék az előadókat.

 • JakeJagger

  Egyetértek. Jövőre nem kell ez az egész felhajtás, legyen zártkörű döntés vagy pihenjünk pár évet.

 • JakeJagger

  Amúgy egy ismerősöm közeli barátja Alexnek és elárulta, hogy a srác nem tud angolul, a kiejtése pedig nagyon rossz, ezért is fél angolul énekelni.
  Magyarul lesz a dal kint is, ez 98%! Úgyhogy aki magyarul szeretné, az örülhet.
  Feliratozásra nem lesz lehetőség, mert nem terveznek ledfalat Malmöben.

  • Vektor

   1. „egy ismerősöm közeli barátja Alexnek”
   Tapasztalatból az ilyen hozzászólások 80%-a kacsa. :p

   2. Kit érdekel? Legalább végre lesz egy magyar nyelvű dal a versenyen, 2005-ben fordult elő ilyen utoljára, ideje volt már.

 • Dudi

  Ez a dal már az első hallgatás alkalmával beleégett a memóriámba. Kedves, mosolyra fakasztó dal.
  A zsűri, mint láttátok nem neki adta az első helyet, de a közönség mégis neki szavazott bizalmat.
  Nézve a többi ország dalait, a sok gagyi popdal között lesz egy, ami más. Amire nem kell tombolni, csak ülünk, hallgatjuk, és mosolygunk.

 • Dr.UeR, azt mondtad, hogy valaki ir önmaga egy dalt…. st, stb, stb, de mit ér vele ha ha ő ezt a dalt az euróvízión magyarul énekeli el, ha egész európa egy mukkot sem fog érteni? És akkor marad az, hogy arra fognak figyelni amit hallanak,- már pedig a csávó nem énekel, hanem mint aki dallamos módon verset mond, mert még hangja sincs ami ki jöjjön belőle – meg látnak, na és igy marad le a jó pontozásról, az általad hű de jó számnak nevezett produkció. Bocsánat, de ettől jobb számok is voltak.

  • DR. UeR

   Szia. Bayer Friderika milyen nyelven énekelt? Milyen helyezést is ért el?

  • JakeJagger

   Mert meg kell mutatni Európának, hogy mi hejj, de huja magyarok vagyunk, minket más fából faragtak ám! Minket nem érdekel, hogy 160 millió nézőből max. 1,5 millió érti a szöveget és a dalt!
   Aki akarja tudni, lesz kedves megtanulni májusig magyarul, hiszen mi világnemzet vagyunk!

  • Vektor

   Miért annyira fontos érteni a szöveget? Értette bárki a 2007-es győztes dalt a szerbeken kívül?

   Abban egyetértek, hogy a Kedvesem monotonnak tűnhet a magyarul nem tudók számára, de ezen sajnos nem lehet változtatni. Van egy olyan érzésem, hogy ha akarnák, se tudnák lefordítani rendesen ezt a dalt.

 • JakeJagger

  Viszont félretéve minden rossz érzést a dallal kapcsolatban, amiatt emelem a kalapomat a magyar közönség előtt, hogy végre félretették a rasszista, kirekesztő hozzáállásukat!
  Komolyan, mindig olyan rossz volt olvasni, amikor sokan felhozták, hogy egy cigány, egy nem magyar vagy egy hitgyülis ne képviselje az országot. Felment mindig bennem a pumpa, hogy hogy lehetünk ennyire korlátoltak és begyepesedettek.
  Viszont az, hogy a közszolgálati tv nézői idén egy meleg fiút választottak nagy fölénnyel, bizakodásra ad okot, talán mégsem vagyunk annyira korlátoltak!
  Ezért respect!!!!

 • Igen kedves Dudi, mert a zsűri tudja, hogy mi kell Európának, meg miaz ami sikeres lesz, a nézők meg nem, őket az éredekli, hogy nekünk mi jön be, de hiába, ha az európai közönségnem meg nem. Engem nem érdekel, nem az én országom.

  • Vektor

   Mert mi a jobb? Megmutatni Európának, hogy mi milyen dalokat kedvelünk, vagy beállni a sorba, és küldeni egy szokásos popszámot, vagy balladát, amire pár perccel később már senki nem fog emlékezni? A győzelemre, sőt a Top20-ra sem lett volna egyértelműen sanszunk a tegnapi dalokkal, így szerintem abszolút elfogadható, hogy valami egyedit küldtünk.

  • Dudi

   Kedves pizsu,

   Tavaly az asszonykórus is egy kuriózum volt. Milyen popdalokat utasított maga mögé.
   Nem mindig az a jó, amit a médiákon keresztül belénk plántálnak.

   Sosem lehet tudni, a díszes európai publikumnak mi jön be.
   Ettől szép.

 • Európa azt fogja hinni, hogy az egész ország be volt állva a szavazás alatt.:D Gratulálok…

 • Dartegis

  Én azt nem értem miért kell ilyen tucat és jellemtelen számokkal, „előadókkal” indulni. A finnek is meg merték lépni, hogy a Lordi Hard Rock Hallelujah című számát küldték és sikert is arattak. Vannak itthon is egyéniségek. Ha egyedit akarnak küldjék ki a Dalriadát. Nem sokan zenésítenek meg Arany János verseket, ráadásul még minőségi is a kivitelezés. Mondhatnám a Paddy and the Rats-et is, hiszen ők is nagyon jók és egyéniségek. Most komolyan ilyen x faktor meg megasztár által felkapott emberekkel akarnak indulni? Amerika is ezt küldi csak sokkal jobb kivitelben.

 • Lili

  Egyébként jön valaki Malmőbe? 🙂

 • Szerintem nem picsogás, ha az ember elmondja a véleményét. Az különben sem sárdobálás, ha negatív kritika éri a választott művet. Én bevallom nem látok benne egy csepp pozitívumot sem.
  Unalmas zene, 0 énekhang, a dalszöveg is gyermeteg – Eurovízióra való vagy nem, ha simán csak egy zenecsatornán kezdenék el játszani is kemény bírálatot kapna. Az, hogy mégis nagyobb figyelmet kapott a Dalfesztivál miatt lehetséges.
  Arról, hogy magyarul énekel, annyit: más nemzetek indulói is a saját nyelvükön adták elő a dalukat. Az utóbbi években nem egy olyan produkció volt, ami sokkal inkább élvezhető volt eredeti nyelven, mintha angolra ültették volna át. De ehhez az kellene, hogy a zene és az énekes hangja is kellemes legyen, fülbemászó, megfogja az embert. Ez hiányzik a dalból, egyszerűen vérzik az apró hiányosságoktól.

 • lil

  Miért lenne lényeges, hogy a dalt lefordítsák angolra. A magyarok közül hány százaléka érti az angol nyelvű dalok szövegét? Illetve Európában hányan beszélnek olyan szinten angolul, hogy rögtön meg is értik a dalokat?

 • Dávid

  Ez kb olyan, mintha egy táncversenyre olyan embert küldenénk, aki falábú. Vagy egy úszóversenyre olyat, aki nem tud úszni. S abban reménykedünk, hogy ezek miatt majd felfigyelnek rá, egyedinek találják, jópofának és szavaznak….a fenéket. Hiába a dalokról van szó, a dalhoz az ének is hozzátartozik szorosan. Aki meg nem tud énekelni (csórika nem tud) ne nagyon menjen ilyen versenyre, ha küldik, ha nem.

 • Máté94

  Én örülök,hogy Alex nyert és drukkolni fogok neki!

  Szerintetek melyik verzió lenne a jó?Az eredeti,vagy a Zoohacker verzió?Szerintem eredetiben jobb lenne.

 • nosugar

  Még 1-2 nap és lenyugodnak a kedélyek…tavaly és az idén sem az nyert akit szerettem volna, de a győztes a mi kutyánk kölyke és kötelességünk támogatni, drukkolni neki.

 • Arni

  Angol verziót is kell közé tenni,mert sokkal nagyobb esélyünk van! Azt mondom énekelje magyarul,de angolra le kell fordítani. És nagyon kell oda a vokál mert úgy 1000-szer jobb. Sok sikert, szerintem lehetséges hogy egy jó helyezést érjünk el,pontosan azért mert ilyen különc! Andrásnak jobban örültem volna,de sok sikert!