Magyarország: ByeAlex – Kedvesem


Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este Magyarország befejezte válogató műsorát a 2013-as malmői Eurovízióra. A verseny során a zsűri megfelezte a döntő 8-as mezőnyét, Kállay Saunders András 48, Radics Gigi 44, Vastag Tamás 22, ByeAlex pedig 16 pontot kapott a zsűritől, így ezek az előadók vettek részt a közönségszavazáson. A zsűri egyébként adott pontot Keresztes Ildikónak (8) és Cserpes Laurának (4) is. A szavazáson több mint 244000 SMS érkezett be, a közönség végül ByeAlex-et küldi a malmői Eurovízió második elődöntőjének második felébe. Gratulálunk és sok szerencsét!

580 Comments

Meglátjuk mi lesz… A sok külföldi komment amit eddig olvastam nem adnak okot bizakodásra, sőt… Eléggé le vagyunk szidva, hogy miért nem Gigi megy!

Hiába jó a hangja Giginek, ha a dal nem egy nagy szám. Sok ugyanilyen dal megy minden évben, mint a Gigié és nem tűnne ki semmivel. Alex viszont biztosan ki fog tűnni 😀

Lehet..de én valahogy nem szeretném, ha a hazám egy ilyen alakkal-előadással tűnne ki aki még énekelni sem tud..sajnálom.

Én boldog vagyok,bár nem őt szerettem volna. A pozitív üzenet viszont ellensúlyozta,szóval hajrá Alex,hajrá Magyarország! 🙂

Az elmúlt két évben két szuper dallal voltunk az utolsó 5ben a döntőben … legrosszabb esetben nem jutunk a döntőbe … nem lepődnék meg annak ellenére, hogy én kimondottan szeretem a dalt.

Ő nem volt elöl a listámon, de azért elégedett vagyok és teljes szívemből szurkolni fogok neki Malmőben.
Azt pedig majd meglátjuk, hogy mi sül ki mindebből.

Na jó… Holnap reggel felébredek és kiderül, hogy ami történt az csak egy rossz álom volt. De kár, hogy nem így lesz… 🙁

Igazán sajnálom,hogy a magyar tehetségeket,Kállayt és Gigit nem ismerhette meg a világ,pedig megérdemelték volna. Ezzel a dallal Magyarország azt bizonyította,hogy számunkra nem egy jó eredmény elérése a cél,hanem annak a dalnak a kiválasztása,mely a saját kis lelkületünket vetíti ki. Egyszerre vagyok letört e miatt,de boldog is. Talán így lesz jó… 🙂

Gyerekek! Mi történt? MI TÖRTÉNT?!!!!!
Egy abszolút-biztos-tuti-1000% döntőbe jutó Radics Gigi helyett őt küldjük? Ki? És miért? Rettentően nagy sokkban vagyok, egyelőre nem tudok mit írni.

De most komolyan oké Gigi döntős lesz és? Mi történik? 20. hely hurrá megint mindenki szidja az Eurovíziót hogy nem szavaznak még egy ilyen TOP 5 világhang énekesnőre sem. Alex vagy kiesik vagy TOP 10, kiesésre több esély van, de minden évben úgy sem döntőzhetünk. Hajrá Alex! Hajrá Magyarország!

És? És az van, hogy Magyarország újra a döntőben szerepel. Ez tudod, milyen nagy dolog? Erre kell játszani. Egy döntőbeli jó helyezés már csak hab a tortán. Nem rossz dal, de nem tudom elképzelni Malmöben. Viszont itt megszavazták, úgyhogy akár lehet alapja annak a feltevésnek is, hogy nagyot robbanthatunk majd vele. Vagy nagy robbanás, vagy nagy bukás. És egyelőre utóbbi tűnik valószínűbbnek, ha olvasod a Eurovision FB- és hivatalos oldalán lévő külföldi kommenteket. Holnaptól kiállok Alex mellett, de egyelőre még emésztem.

Persze abban biztos lehetsz hogy holnapra oddscheckeren a Hungary csík vörösben fog izzani úgy 100-as szorzókkal meg a szavazásokon sem fogunk jól szerepelni. Én csak azt mondom hogy nem baj hogy Gigi nem ezzel a dallal megy mert ő szerintem nem a 20. helyre való de ebben a dalban nem érzek többet. A zsűri négyeséből V. Tamás totális utolsó hely (kb Csézy), Kállay még jó lett volna, ő talán egy stabil döntős középmezőny kategória.

Matrix ujratoltve, Merovinchian:
A valasztas szabadsaga egy illuzio, amit azok teremtenek akiknek van hatalmuk, azok szamara, akiknek nincs.

Gigi nem mehetett, Denest es Szilvit valamiert nem akartak. Igy lett ez a megoldas. A Denes es Szilvi protest szavazok bejuttattak Alexet.

Lassuk az sms szamokat!

Teljes mértékben egyetértek, mivel a Pál Dénes és Agárdi Szilvi rajongók felháborodtak hogy kedvencuk nem jutott a legjobb négybe így protesztszavazást indítottak Gigi ellen.

Tavaly meg tavalyelőtt mindenki nagyon bízott a jó helyezésben, és nem jött be. (Jó, persze a középmezőny se rossz, de én személy szerint jobban örültem volna, ha kicsit feljebb csúszunk a pontozótáblán.) Idén senki sem reménykedik a döntőben, szóval lehet, hogy éppen most fogunk jó helyezést elérni. 😀 Bár valószínűbb, hogy kiesünk az elődöntőben, de én azért még reménykedem. 🙂
Mindenesetre gratulálok ByeAlexnek!

Az én véleményem:

Nem értettem amikor először hallottam a litván dalt, hogy ezt miért küldik a litvánok? Az énekes nem is énekelt, hanem max 2-3 hangterjedelemmel elmondta a szöveget (élőben, a stúdióverzió kicsit jobb). Mindenesetre ByeAlex-et is kb ebbe a kategóriába sorolnám… ha nem lenne vokál akkor semmit nem érne az egész (külföldön). Valaki írta már, de szerintem tökre igaza van: Ha Alex például román lenne és románul énekelné ugyanezt a dalt (ugyanilyen minőségben) akkor ti komolyan küldenétek rá szavazato(ka)t?
Mert az elődöntőben lesz másik 17-18 szám, ami jobban bejöhet, és ha mondjuk tetszik is valakinek ez a szám, elég lesz ahhoz, hogy szavazzon is rá?
Szerintem egy átlagember (nem eurovíziókövető/rajongó) az egyetlen kedvencére, max az első 2-3 kedvencére szavaz (javítsatok ki, ha tévedek). Ebbe Alex aligha fog beleférni, de majd meglátjuk! Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből az egészből… Én tuti nem így döntöttem volna, de hát istenem…
Tavaly sem az én személyes kedvencem képviselte hazánkat, mégis szurkoltam a Compact Discónak, örültem, amikor bejutottunk a döntőbe. Bízom benne, hogy idén is hasonló lesz a helyzet!

Reménykedjünk benne, hogy az elődöntőben Alex alacsony sorszámot fog húzni, különben egész Európa be fog aludni rajta.

Nem húz ő semmilyen sorszámot, majd a rendezők döntik el, hányas rajtszámmal indul. Tiszta mák, hogy a második felében vagyunk…

Lenyugodtam, majd valahogy megemésztem. Most ByeAlex – Kedvesem c. dala A DALUNK, támogatom, de könyörgöm, próbáljon meg úgy énekelni, mintha érdekelné ez az egész.
A hegedűs remix verzió maradjon, ja és Helga mikrofonját tessék majd jó hangosra feltekerni. Köszike

He-He Helga baromi jól szól a dalban amikor ő is énekel valahogy elnyomja Alex hangjában azt a fura dünnyögést ami engem zavar és már majdnem az ő hangja is jónak hat.
Jövőre meg jól nézzük meg melyik produkcióban vesz részt Helga mert az jelent valamit…hmmmm Koppenhágába? Nem tudom 🙂

Néhol karcos hangja van, ami nekem sem tetszik. Helga viszont nagyon szépen kíséri a refréneknél. Meglátjuk mi lesz, bár aggódok. (Egyébként Izland szerintem kedvelni fogja a dalt, hasonló kaliberű az ő 2011-es dalukhoz.) Jáj, mi lesz ebből…

Ha-ha, ez tetszik. Mármint a hozzászólás. Tényleg, a srác teljesen levinne alfába, ha a vokál – Helga? – nem volna. Én is attól félek, hogy a sok szavazó még bealszik majd a szavazás közben, és nem tudja ránk küldeni a rengeteg szavazatot.

Úgy énekelni???? A csávó nem énekel, nem lehet annak nevezni. Ez a dünnyögés és a kifújt levegő hangja csak…10-ből 10-en így elő tudnád adni, nem kell ehhez hang.

Ha ez egy tényleges szvazás volt és nem egy hekkelés, akkor valóban elment a magyarok esze. Oly anyyira, hogy még fizettek is érte, hogy külföldőnjól nagyon pofára essünk.
Ez a manó megjelenésében is szánalmas, monoton kántálása nem kevésbé

Jókat mosolygok, a felháborodott, összeesküvés-gyártós, hekkelős, lehúzós, ‘micsodaszégyen’ kommenteken (itt és FB egyaránt!

Hölgyek, urak! Byalex nyert, megszavazták és pont. Ez az idei magyar dal, lehet kiakadni de attól még a malmői színpadon az ő előadása alatt fogjuk látni a magyar zászlót. 1.2.3 napig még tessék vitatkozni, hőbörögni de aztán tessék a “Kedvesemnek” szurkolni mert ez a mi dalunk.

Amúgy meg külföldi oldalakat nézve én legalább annyi pozitív kommentre bukkantam mint negatívra … és az már valóban szégyen, hogy a negatívak nagy része magyaroktól származik.

Hajrá Alex!!!

Így van ez. Én már régóta szégyellem, hogy magyar vagyok. Vagy legalábbis nem említem sehol, mert mindenhol kiröhögnek. “Ti vagytok, akik egymást is utáljátok”

Gabii! Miért Tenném? Csak menekülnék ebből a hulladékországból. Élni nem hagynak, a sikereknek nem örülnek, és ha valakinek valami sikerül, akkor a többi köpködi.

Jónás: Hidd el, a többi ország is hasonló. A magyarok talán kissé fokozottabban ‘érzékenyek’, de ilyesmi összeütközések mindig mindenhol vannak.

Bakancs… A dolog ott bukik el, amit Caedy ír. Hogy a külföldi oldalakon lévő negatív kommentek nagy százaléka magyaroktól származik. Ész megáll.

Ezzel természetesen egyetértek, gusztustalannak is tartom, de minden országban az ország lakosai maguk a legnagyobb ellenzők 🙂

Igazad van. Nagyon tudunk fanyalogni, mi Magyarok. Mindenkit lehúztunk szóban (az előző esc-n résztvevőkre gondolok)
Ezt a dalt mi választottuk.

Én a feleségemmel az Agárdi-Pál duónak szurkoltunk, sajnálom hogy nem juttottak be a legjobb 4-be. A négy továbbjutó közül Gigit láttam volna legszívesebben Malmőben.
Az biztos hogy egyedi dalunk lesz az ESC-n, de ByeAlex-stílusa távol áll tőlem. Viszont annak örülök, hogy nem Kállay Saunders András nyert, mert nagyon nem tetszik ahogy énekel, és a dala sem fogott meg. Egy kicsit csalódott vagyok, de azért szurkolok majd ByeAlexnek.
Igazából szerintem is mindegy hogy milyen dalt küldünk az ESC-re, hiszen az utolsó két alkalommal jó számokat küldtünk, és csak a középmezőnyben végeztünk.

Hát az agyam eldobom! Ez igen, az utóbbi 3 hétben a zsűri idiótasága akasztott ki, most viszont muszáj vagyok gratulálni ezeknek a dinka, fületlen, nyeszlett ízlésű (vagy felfogású) szavazóknak, akik azt gondolják, hogy Európa erre a dalnak távolról sem nevezhető, suttogó alter altatóra kíváncsi.
Az utolsó három hely egyikét gyönyörűen sikerült kibérelnünk. Mondhatnék utolsót is, de még megvan az elenyésző, halovány esélye annak, hogy valahol Európában sikerül ezt a ByeAlex szintet is alulmúlni.

Aki itt “igenigggeeeeeeeeeeeeeeeen”-ezik meg “EZAAAAAAAAAAZ”-ozik, annak üzenném, hogy marhára élvezzék majd ki május 16-án az elődöntőben azt a 3 percet, amit kapunk, mert a döntőben ezer százalék, hogy nem kell majd izgulniuk a “kis manóért”.

Majd nézzétek meg az összes idei eurovíziós dal kiválasztása után, hogy YT-n vagy másutt a különböző országok ESC-kedvelőinek a toplistáján hol szerepel Magyarország. Utána lehet majd mondanotok, ByeAlex-rajongók, hogy alaptalanul állunk szkeptikusan és pesszimistán az ő szerepeltetését illetően…

Annyit hozzátennék, hogy nem arról van szó, hogy drukkolok egy-két-három másik dalnak, és ha nem az jut ki, beindul a gyűlöletkampány, meg hogy képtelen lennék más sikerét értékelni, hanem legeslegegyszerűbben mondva arról, hogy A Dal című műsorban az Eurovíziós DALversenyre sikerült a “dal” fogalmát a legfelületesebben és a leghalványabban kimerítő produkciót kiválasztani.

Tavaly is annyit károgtak, hogy nem jut be a Compact a döntőbe, így meg sem lepődöm. A dallal nekem semmi bajom, igazából kifejezetten örülök, hogy nem egy jellegtelen nyáltenger, amit egy kirakatbábu énekel el. Olyanból sok van, felejthető is. Ez így vagyúgy, de nem lesz az 😀

Mint megszólított dinka, én is gratulálok neked a nagyképű, primitív, sértegetős szakkommentátorért, iq verilájt értelmi szintű bunkó.

Először is leszögezem, hogy a véleményem nem Alex-nek szól. Ő indult egy dallal, és nyert, ennyi. Mindenestere drukkolni fogok neki Malmőben, bár kiráz a hideg a daltól.

Szóval: A zsűri elmondta, hogy hazánkban jó dal, de máshol nem. Meg, hogy mindenki más jobban énekel… Ennek ellenére bejutott (vagyis pontot adtak egy olyan előadónak, akit ilyen szavakkal illettek előtte!?!?????) a LEGJOBB 4-BE! Keresztes Ildikónak szánalomból adtak pár pontot, mert mégiscsak a Keresztes Ildikó. Egyértelműen látszott, hogy András és még talán Gigi dalát nyomták volna. Nem is. Biztosra vették, hogy András jut tovább Malmőbe. Így tölteléknek bejuttatták Alex és Tamás dalát. Csakhogy a zsűri okoskodása fordítva sült el. Nem kellett volna ennyi elő- meg középdöntő, úgyis tudták ki lesz a favoritjuk. Hát most ez nem jött be. Amúgy Magdi miért mondta még a szavazás előtt, hogy a nézők majd eldöntik, hogy tetszik-e Alex dala??? Csak nem megbeszélték, hogy ki lesz a 4 továbbjutó?
Nem mellesleg én is szavaztam Alex dalára, de csak azért, mert a nagy kedvenceim Ildikó és Szilviék nem jutottak be a 4-be. Ha a zsűri manipulálgat, hát legyen. Amúgy szerintem sokan mások is így tettek.

Még egyszer leszögezem: Gratulálok Alex-nek, drukkolni fogok neki Malmőben, bár nem tetszik a dal, de ő képviseli hazánkat, így kijár neki a szurkolás.

Na, ez az a hozzászólás aminek majdnem minden szavával egyetértek! Annyi a különbség, hogy én NEM szavaztam Alexre, továbbá, Szilviék sohasem voltak a kedvenceim között.

Zso ezért, csak gratulálni tudok neked!
Te, gondolom tisztábamn vagy vele, hogy ez a DALOK versenye, mivel ide írogatsz.
Írásodban kifejted, hogy (dafke) szavaztál Alaxre, mert a kedvenced nem került be a döntő 4-be. Persze az Alex DALA nem tetszik.
Akkoor, te most DALT, vagy előadót választottál????

Az elmelet valoszinusitheto az sms szamok ismereteben.
Szilvieket togabbjuttato korben az osz szavazatok szama 100 000 felett.

Dontoben Alex 230 000 -es szavazatszam tobbsegevel nyert.

Az enekesekre leadott szabazatszambol elemezheto lenne a Alex mint protest szavazok viselkedese.
Hat meg a konkret szamelemzesbol Szilvire Denesre adott szavazatok vs Alexre szavazo szamok.

Ez az elmelet bizonyithato…

Hat

Emberileg nem kedvelem a Gigit és Kállay-t sem, de a mai mezőnyben a 8 dalból volt 6, ami simán mehetett volna és valamennyire örültem is volna. ByAlex ebben a 6-ban nem volt benne. Sőt hogyan jutott el a döntőig, azt is nehéz megértenem. Ilyen rég volt, hogy ennyire rühelltem volna a magyar indulót. Vagyis nem a csókával van a bajom, csak azzal, mikor a sz*rt magasztalják a fellegekbe….szerintem nem nézem az idei versenyt, nincs kiért izgulni…

Úgy jutott el a döntőig, hogy az emberek, a nép, a szavazók, válassz kedved szerint: beszavazták. Ilyen egyszerű, tudod?

Hú, de jó, hogy nem láttam.
A Kedvesen a kedvesem, soha nem lesz a kedvesem a kedvencem a kedvesem.
Hajrá Alex, nem Te tehetsz róla.
Voltak már ennél szánalmasabb dalok is az eurovízión. Szerencsére Mi Magyarhonban lakók nem szavazhatunk rád, csak szurkolhatunk Neked, hogy volt bátorságod elindulni!
Tán még azt az eredményt is elérhetjük mint Charly, de remélem a verseny után részt veszünk jövőre is a versenyben.

Remélem kellő méretű pofont ad a zsűritagoknak majd a májusi (le)szereplés. Volt már tavaly is pár pont, ahol értetlenül álltam az elmondott szavak és az adott pontok közti összefüggés hiányát látva, de az idei dolgaik meggyőztek arról, hogy jövőre indokolt lenne egy teljes zsűricsere.

tény hogy nem ő volt számomra a legpotenciálisabb nyertes én is a biztosat küldtem volna Gigit, de igazából nem tudhattjuk mi a biztos. eredményhirdetésnél meglepődtem és csak mosolyogtam, röhögtem, majd meghallgattama mi elődöntőnk idáig meglevő dalait és el kell mondjam kezdek megnyugodni, mert különleges dalunk lesz és szerintem jó is lehet ez.

DE ami a legfontosabb, bármelyik dal jutott volna ki úgy szurkoltam volna neki májusban mint ahogy most fogok ByeAlexnek. Ha egyszer őt választottuk ki kell állni mellette. és tudjuk olyan sosem lesz, hogy minden mindenkinek jó legyen 🙂

Valamilyen felfogásban akár még azt is mondhatnám, hogy ha ByeAlex döntős lesz, akkor soha többet nem kell majd aggódnunk amiatt, hogy rossz dalt küldenénk, mert így is úgy is továbbjutunk ezentúl. 😀

Comments are closed.