Észtország: Birgit Õigemeel – Et uus saaks alguse

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zgms4gp-gss[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Észtország tegnap este, a magyar nemzeti döntővel párhuzamosan tartotta dalválogatójának utolsó felvonását. A zsűri és a televoting szavazásának együttes eredménye után kettő dal jutott a szuperdöntőbe, ahol két dal közül a közönség döntötte el, hogy Birgit Õigemeel “Et uus saaks alguse” című dala menjen Malmőbe. Gratulálunk!

20 Comments

Én kifejezetten örülök Birgit győzelmének. Már akkor nagyon boldog voltam amikor Birgit és Grete jutottak a szuper döntőbe (én is őket tettem a listám első két helyére). A dal is tetszik, remélem meghagyják észtül. Eddig a negyedik helyen van az összesített listámon, Németország, Szlovénia és Finnország után.

Nagyon szívesen 😀
Eddig:
1. Németország
2. Szlovénia
3. Finnország
4. Észtország
5. Ukrajna
6. Ciprus
7. Norvégia
8. Grúzia
9. Macedónia
10. Horvátország

1. Németország
2. Oroszország
3. Izland
4. Svájc
5. Finnország
6. Dánia
7. Ausztria
8. Írország
9. Málta
10. Norvégia

Grete dala izgalmasabb volt, viszont Birgitnek sokkal szebb hangja van és jobban is használja. Az észt nyelv nálam alapból +10 helyezést jelent, daltól függetlenül, úgyhogy ez a dal is előkelő helyen áll az eddigi listámon. Elégedett vagyok a választással.

Ez most vicc nalatok hogy a CUKORMAZAS CASCADA segget nyaljatok? gondolom a regi handzup nem tetszett, de most hogy nyomja a trandi f*** egybol kiraly? nekem az egyik legnagyobb csalodas, nalam a Malta messze viszi!

Eléggé OFF itt ez a hozzászólás tőled, de azért megjegyezném, hogy történetesen nekem a Cascada az egyik kedvencem (nem a Glorious, hanem úgy általában), és elhiszem, hogy másoknak is tetszik annyira, hogy a listájuk élére tegyék. Nálam egyébként nem az első helyen van, de majdnem.

Kicsit sablonos a dallam de szép csak ne álljanak be nagyon az ilyen balladákra mert nem fog bejönni minden évben! 🙂

1. Dánia
2. Ausztria
3. Ukrajna
4. Észtország
5. Norvégia
6. Írország
7. Németország
8. Finnország
9. Magyarország
10. Fehéroroszország

Nekem tetszik! Az észt nyelv pedig kimondottan! Annyira szépen hangzik 🙂 Tavaly is nagyon szerettem a dalukat 🙂

Comments are closed.