Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: ByeAlex – Kedvesem


Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este Magyarország befejezte válogató műsorát a 2013-as malmői Eurovízióra. A verseny során a zsűri megfelezte a döntő 8-as mezőnyét, Kállay Saunders András 48, Radics Gigi 44, Vastag Tamás 22, ByeAlex pedig 16 pontot kapott a zsűritől, így ezek az előadók vettek részt a közönségszavazáson. A zsűri egyébként adott pontot Keresztes Ildikónak (8) és Cserpes Laurának (4) is. A szavazáson több mint 244000 SMS érkezett be, a közönség végül ByeAlex-et küldi a malmői Eurovízió második elődöntőjének második felébe. Gratulálunk és sok szerencsét!

580 hozzászólás Magyarország: ByeAlex – Kedvesem

  • Vali

    Ez borzasztó, ki a … szavazott ezekre. A zsűri mehet haza!

  • judy

    Sziasztok! Sajnálom hogy a legjobbak megint alul maradtak… Az Eurovízió a dal(dalok) versenye, amit mi küldünk azt a legjobb jóindulattal sem nevezném dalnak 🙁
    Gratulálok a neves zsűrinek, ezt megcsinálták… komolytalan ez az egész…

  • Gnyú

    Én azt nem értem, hogy miért mondjuk erre a dalra, és fiúra, hogy különleges és fura fazon? Nem az (csak menjetek be egy bölcsész karra körbenézni). Pláne nem a nyugat-európai zenei kultúrában, ahol az itthon alternatívnak nevezett zenék sokkal közelebb állnak a mainstream-hez. A másik, hogy volt már rá példa, hogy biz. országok kedves kis dallal álltak ki, gitárral – és azok sem jutottak túl magasra.

    Ami nekem szintén furcsa, hogy eddig amikor a duóról volt szó, sokan azzal érveltek, hogy nehogymár a szánalomra játszunk. Most meg a szintén nagyon szánalmas orosz mamikat hozzák fel többen példának, hogy az ő sikerük alapján Alex érhet el jó helyezést. Akkor most már lehet erre játszani?

    Én egyébként KSA-t sajnálom nagyon. Szerintem ő volt az, aki 120%-ot tett volna oda, rajta nagyon látszott, hogy mindent megtenne a sikerért, amihez szerintem szinte minden adottsága meg is volt. Ugyanezt Alexről nem lehet elmondani.

  • Dani

    A külföldiek szeretik…több helyen láttam pozitív kommenteket.

    • Gnyú

      Nem gondolom, hogy pár kommentből és baráti beszélgetésekből lehet következtetést levonni. Wolf Katit is nagyon szerették a külföldiek. Vagy Gigit is nagyon szerették a magyarok, akárcsak itt a fórumon. Alexről jelentősen kevesebb szó esett.

    • rivgos

      Bizony. Ahogy idén mi is ezt szerettük a legjobban.

    • Rico

      Az biztos, hogy szeretik, mert a hasukat fogják a röhögéstől, hogy ezek a Magyarok mindig tudnak újat mutatni!
      Már elég jól lejárattuk magunkat Európában, Byealex már nem sokat tud nekünk ártani, maximum leégünk a zeneiparban is!

    • Milyen lejáratásról beszélsz te?
      Nem sok versenyt láttál akkor eddig,mert vannak ennél ezerszer vállalhatatlanabb dalok is, elhiheted.

  • Yegenye

    Javaslom, hogy jövőre az MTVA ne körítsen show-t a kiküldendő dal köré. A beérkező dalokat adják oda egy három tagú NEM hozzáértő zsűrinek, és ez a három ember válassza ki a legrosszabb nótát… Az eredmény meg ugyanaz lesz, mint most. A show-ra szánt pénz pedig osszák szét a rászorulók között…

  • Miki

    én is elismerem, hogy mindenki jobban énekelt a tegnapi döntőben mint Byealex, de kit érdekel??
    1. ez dal verseny és nem ének
    2. Gigiből meg Tomiból lesz egy tucat az euróvízión
    3. legalább ez a dal el fog ütni a többi euróvíziós zenétől és megragadhat az emebrekbe, hogy ez más volt mint a többi
    4. szerintem a következők se a nagy ének tudásukkal érték el a helyezéseiket(nem azt mondom, hogy ő is első vagy második lesz de nem lehet tudni mi tetszik majd a nézőknek)
    Lordi – Hard Rock Hallelujah
    Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai
    Buranovskiye Babushki – Party For Everybody

    és nem kell negatívan hozzáállni megvárjuk az euróvíziót és meglátjuk mi sül ki belőle

    • Patrik

      Lehet, hogy megragad az emberekben, hogy milyen *** és épp azért nem szavaznak ránk.

    • Rico

      Te ezt el is hiszed amit leírsz ?!
      Ez teljesen komolytalan volt, ennyi erővel mindenki kiküld egy mondókát, az is elüt a többitől. Byealex és ez a dal, körülbelül olyan mintha a Boci-Boci tarkát küldtük volna ki.

  • Én úgy gondolom hogy az egyediségre kell törekedni. Ha valami egyedi, akkor vagy siker vagy bukta lesz a vége. Középút nem nagyon van. Ez egy kockáztatás a részünkről, de örülök neki mert most azt érzem, nem ott fogunk végezni ahol mostanság. 🙂
    (Igen, inkább előrébb) 🙂

    Továbbá, a végleges verzió még nincs meg, a színpadképet nagyon ütősre lehet csinálni. Megjegyezhetővé, ami a sorszámelméletnek is keresztbe tesz 🙂

    Szóval nem kellene itt pocskondiázni, mert felesleges.

    • Gnyú

      De mitől egyedi? Egyedi volt a Lordi. Azóta csak erőltetett próbálkozások voltak több országból is. (pl. az ír ikrek.) Nem értem, hogy miért mondjátok ezt. Azért mert úgy öltözik mint egy nerd? Tényleg senkit nem akarok ezzel megbántani, de lehet hogy ez bizonyos kor felett különlegesnek hat, de a legtöbb fiatal szemében ez nem egyedi hanem vagy megszokott, vagy gáz.

    • force

      Ott a pont Gnyú. GÁZ!

    • Amikor kiteljesül a 2013-as Eurovízió teljes mezőnye, akkor meg azt a lemezt fogják felrakni sokan, hogy rossz az egész verseny színvonala. Mi itt azért írogatunk, mert szeretjük a versenyt: vannak jobb és rosszabb produkciók, nevetünk egymás zenei ízlésének a furcsaságán, de senkit sem döngölnénk a földbe. Kipróbáltunk már eddig sokfajta produkciót, itthon híres/elismert és kevésbé híres előadókkal mert úgy általában mindig biztosra akartunk menni. Most kipróbáljuk ezt is, ilyen dallal még úgysem próbálkoztunk. Azért mondjuk egyedinek (remélem nem veszitek sokan zokon hogy így írom), mert 20 Gigi meg 10 Rácz Gergő fog versenyezni több kiló flitterben, led-, és ultrarövid hullámú ruhában. Ezért látok fantáziát a mi idei versenyzőnkben és ezért is szavaztam rá 20-at abban a pár percben, amíg lehetőségünk volt bekapcsolva hagyni a telefont. Szerintem ez nem a dalok versenye, hanem a produkciók versenye. Aki tud szórakoztatni, megérinteni az embert bármilyen módon, az előnyösen kerülhet ki a versenyből.

  • Rita

    A jelenlegi cicaharc rettenetesen hasonlít a 2007-es időszakra, amikor egy bizonyos Rúzsa Magdi Aprócska Blues című dala lett kihirdetve mint induló. Rengetegen, köztük, bár ma már szégyellem bevallani, én is, kikeltek magukból, hogy ezzel sehol sem leszünk. Erre egy teljesen váratlan top10 helyezés, és egy elődöntő második hely a későbbi győztes mögött. Alex egy dologban üt el nagyon (de abban azonban óriási különbségek vannak), de a vááóó faktort ő is hozhatja. Bízzunk a saját dalunkban!

  • Dani

    ### a hozzászólási alapelveinket nem tartotta be ###

  • joco

    ### a hozzászólási alapelveinket nem tartotta be ###

  • szandra

    egyre szánalmasabb…mi ez? hogy süllyedhettünk ilyen mélyre?

  • Rita

    Most olvastam, hogy Alex magyarul szándékozik énekelni májusban. Ennek a döntésnek kifejezetten örülök 🙂

  • Descence

    Én személy szerint reménykedtem benne, hogy hű lesz a nevéhez, de hát nem jöhet minden össze 🙁

    Visszatérve az összeesküvés elmélethez.: Nem fura, egy kicsit sem, hogy a küldött szavazatomat visszaigazoló kézbesítési jelentés (Nem erre a bájgúnárra, természetesen) „csak” másfél óra késéssel (22:03-kor küldtem, 23:35-kor jött meg) jött meg 😀

  • szégyene a zsürinek,hogy egyáltalán pontozták ezt az ovodás dalt.ennyit értenek a dalohhoz remélem az egész zsüri eltünik a sülyesztőbe.szavazók is szélgyelhetik maguka,ez Magyarország.

  • yesmaam

    Én ennek nagyon örülök. Sőt, van esély rá, hogy tarolni fog kinn és akkor legalább szembesülne vele Magyarország meg az összes „nagynevű” producer, hogy a klisés tucatdalok az égvilágon semmire se jók.

    Egyik dalért sem drukkoltam, de a döntés után én nagyon elégedett vagyok. Hajrá Alex!

  • Bohém

    Hát ez nem jött be kedves zsűri!
    Nagyon jók voltak az előszavazások közvélemény kutatás szempontjából. Remek alap volt ahhoz, hogyan vezessétek meg a döntőben a négy közé jutást. Elvileg Giginek kellett volna nyernie, ezért a legnagyobb rivális Agárdiékra egyikőtök sem tette még csak a negyedik helyre sem. KSH-t tudtátok, hogy nem jelent veszélyt a felmérések alapján. A Vastag gyereket biztosra vettétek, hogy veri Gigi. No és Alex? Álmotokban sem számítottatok arra, hogy potenciális ellenfél lehet. Így beszavaztátok. Csak jött a banánhéj, mert az elődöntőkkel szemben most az összes óvodás és alsó tagozatos gyerek is nyomkodta a gombokat, mert ugye már majdnem minden gyerek kezében van mobil. (Megjegyzem még, nem tudom, hogy miért kell az embert hülyének nézni az embert, ezzel az egyéni borítékos szavazási színjátékkal!)
    Egyébként Alex nótáját szívesen hallgatom, de mondjuk egy egyetemi klubban, hátérzeneként. Réteg zene. Nem Malmőbe való, mint ahogy pl. a népdalokat sem az operában szokták előadni többnyire. Mi magyarok tudjuk csak igazán értékelni a költői szöveg miatt, de Európa…???
    Gigi még sokáig a toppon fog maradni, pályája felfelé ível teljesen jogosan, viszont szerintem Alexre fél év múlva csak néhányan fognak emlékezni.
    Alex tudja is ezt, s nyilatkozatából is lejött, hogy nem igazán szereti a versenyeket, Ő maga nem is indult volna, csak benevezték. Ha lenne benne egy kis önkritika, ha önmaga sajátos stílusához, világához hű akarna maradni, megelégedne azzal, hogy most itt elvitte a pálmát. Most kellene neki egy nemes gesztussal visszalépnie a második helyezett javára, hiszen a döntőbe juttatott másik három szám közül bármelyik jobban megállja a helyét nemzetközi terepen. Remélem ezt még meggondolja Alex!!!
    Persze minden rosszban van valami jó is. Ha majd megcsípjük az utolsó helyek egyikét, nem kell sopánkodnunk, s olyan politikai vonzatokat keresgélnünk, hogy bennünket magyarokat nem szeret Európa (lásd Wolf Kati esete). Annyi is elég lesz kritikának, hogy egy gyenge, pocsék számmal és egy fahangú énekessel indultunk!!!
    Gratulálok tehát mindenkinek, aki részt vett egy ilyen elvetélt kiválasztási módszer kidolgozásában, annak kivitelezésben.
    „Ha elszabtuk, hát elszabtuk. Utólag már szabhatjuk…”

    • Gergely

      „Alex tudja is ezt, s nyilatkozatából is lejött, hogy nem igazán szereti a versenyeket, Ő maga nem is indult volna, csak benevezték. Ha lenne benne egy kis önkritika, ha önmaga sajátos stílusához, világához hű akarna maradni, megelégedne azzal, hogy most itt elvitte a pálmát. Most kellene neki egy nemes gesztussal visszalépnie a második helyezett javára, hiszen a döntőbe juttatott másik három szám közül bármelyik jobban megállja a helyét nemzetközi terepen. Remélem ezt még meggondolja Alex!!!” +1

  • Gabiii

    Azok az elmaradhatatlan összeesküvés elméletek. 🙂
    Tavaly Királyéknak volt lerendezve most Giginek. Egyik sem jött be de a verseny után bundát kiáltanak, ez olyan aranyos.
    Én továbbra is azt gondolom, hogy Ildikó dala volt az a különlegesség amit kerestünk és ha a zsűri Alex helyett őt szavazza be szerintem nyert volna. De hát lényegtelen máshogy alakult. Van egy olyan érzésem, hogy jövőre kipróbáljuk a zsűri+közönség szavazatok összefésülését is.

  • force

    Én már ehhez többet nem tudok hozzáfűzni. Ismét bejött az, hogy színvonaltalan kamu az egész nemzeti válogató, és még Gigit támadták azzal, hogy előre megvették neki a műsort, közben nem lepne meg, ha ByeAlex mögött ugyanaz a team állna aki a CD mögött tavaly. Lényeg a lényeg, ismét megyünk leégni, de ezért nem kellett volna 5 héten keresztül hülyíteni a népet.

  • Bohém

    Talán annyit még, hogy nem összeesküvés elméletek születnek, hanem a vélemények tükrözik a lebonyolítási rendszer elég sok furcsa, meghökkentő tényezőjét. Sokak szerint tehát kilóg a lóláb.
    Pedig egyszerűen ez a média világa. Adott esetben korrupt ez is, ahol farkastörvények érvényesülnek. Tehetség, siker? Ugyan ez csak az alap. Pénz beszél, kutya ugat!

  • porcukor90

    Elvileg nem szabadna panaszkodnom, mert nem szavaztam (nem is szokásom) de meghallgatva a dalokat szerintem Kállay Saunders Andrással jártunk volna a legjobban. Meglátjuk mi lesz Malmöben.

  • kylieminogue

    Mögöttünk nem állnak érdekcsoportok,csak a jó ízlés,a zeneszeretet,valamint a tapasztalat:mit vár el Európa ettől a Dalfesztiváltól! Laikusként,csak zeneszeretőként állíthatom:nem ezt,amit a magyar „zsűrik” évek óta – áldemokratizmus ugyanis a birka (pénzért) szavazó tömeg döntése, a primitívitás győzelme!
    Mert Magyarország zenei téren is VILÁGHATALOM lehetne de „vezetői” busás pénzekért erre az alantas szerepre kárhoztatják…

  • Svenskaaa

    Én is csalódott vagyok az eredménnyel, mert szerintem Alex nem az az előadó aki nagyot tudna szólni Malmőben. Nagyon 50/50 (sőt, talán rosszabb annál), hogy vagy nagyon eltűnik a tömegben, vagy a különlegessége miatt ki fog tűnni.
    Az első reakcióm az volt, hogy remélem ki fogunk esni, helyet adva egy dalnak májusban. Most azt mondom, hogy nem érdekel, idén nem fog nagyon lázba hozni, hogy továbbjutunk-e, vagy sem.
    Szerintem, a legjobb az lenne, ha nem egy 6 műsoros versenyt rendezne az ország, mert erre még nem vagyunk érettek. Kell a nemzeti döntő igen, de akkor lehetne 50/50 zsűri-sms szavazás, nem ez az állandó variálgatás.

    • Bohém

      Egyetértünk!
      Csak számomra ez a fajta különlegesség olyan, mintha egy Forma-1 futamon a Ferrarik és RedBull-ok között Trabanttal indulnánk. Tényleg feltűnő, mert röhejes!

  • Vigyó

    gyerekek ti ezt szavaztátok meg a malmo-i eurovízióra????? Hisz ez rohej .A 4 éves kislányom kulombul elénekli

  • tinuka

    No, hát akkor én vagyok az a süket, ízlés nélküli „szemét” alak, aki tönkre tette mások álmait, mert én bizony ByeAlexre szavaztam. 🙂 Méghozzá azért, mert nekem tetszett. (Tetszett még Laura dala is, csak hát ő sajnos nem került be a 4-be.)
    Valaki föntebb említette Halász Juditot, és nagyon sajnálom, hogy mindez negatív felhanggal történt, mert ahogy tegnap gondolkodtam rajta, hogy mi tetszhet ebben a számban, akkor jutott eszembe Halász Judit, hogy Alex dalának szövege teljesen HJ által énekelt megzenésített versekre emlékeztet.
    Engem nem érdekel, hogy más nem fogja érteni, én értem, és nekem örömet okoz. Ha visszaemlékezünk, a balkáni országok soha nem küldenek angol nyelvű dalt, és nem szokta Európát érdekelni, hogy a balkániakon kívül senki nem érti.

    Gigi és András úgy jártak, hogy mivel mindig a zsűri juttatta őket tovább, így nem volt alkalmuk fölmérni, hogy a laikus és szerteágazó ízlésű közönségnek (ilyen fog majd Malmőben is szavazni) mennyire tetszett maga a dal.

    Minden esetre én drukkolok a mi dalunknak, sikerüljön neki bejutni a döntőbe, de ha nem, akkor sem dől össze a világ. Ez a „verseny” nem a nyerésről szól, hanem a megmutatkozásról. Semmi szégyellnivalónk nincsen.

  • Lili

    Nem értem a fanyalgókat, jó kis dal ez, más országban azért nincs ennyi rosszindulat és nem veszik ilyen véresen komolyan… minden nem lehet jó mindenkinek, de én pl. több országban éltem és mivel ’91 óta nagy ESC-fan vagyok, mindig benne voltam az „eurovíziós körökben”… máshol az van, hogy a győztest elfogadják és támogatják, még ha nem is neki drukkoltak eredetileg 🙂 na, ez hiányzik a magyarokból, az összefogás és a jókedv, itt csak a fikázás meg a rosszindulat megy…. és igen, azt azért vállalom: nem örültem volna, ha egy cigány képviseli az országunkat, de ha gigi nyert volna, most érte szorítanék.. 🙂

  • aronvi

    11 youtube toplistás videó megnézése után átlagoltam Mo. helyezéseit így a 19. helyre jön ki ez a dal a 26-ból.
    A legjobb helyezés: 11.
    A legrosszabb helyezés: 26.
    A leggyakoribb helyezés: 19.(3x)

  • Vektor

    Oké, most untam meg ezt a sok negatív kommentet. Honnét veszitek, hogy ezzel lejáratjuk az országot? Lehet nem kedvelni azt a stílust, amit ByeAlex képvisel, de korán sincs azon az égetően kínos szinten, mint például a tavalyi montenegrói produkció. Sőt, ha visszanézünk az eddigi dalainkra, mennyivel rosszabb ez a szám, mint Ádok Zoli erőtlen popdala, vagy Csézy fullsablonos balladája?

    Egyébként meg kit érdekel, milyen véleménnyel lesznek rólunk az Eurovízión. Az egész egy össznépi európai játék, ami tud igazán szórakoztató lenne, de komolyan sohasem szabad venni. Kér félteni az ország hírnevét, neves politikusaink ezerszer több kárt tesznek benne naponta, mint ByeAlex ártalmatlan dala.

  • steps

    Most nézegettem a legnagyobb video megosztón a top 26-os listákat, amit pár órája raktak fel.
    A 15-20 közötti helyet foglalja el Alex dala.
    Lássuk be ez még csak a kezdet. Fülbemászó dal!
    Nem lesz ez rosz.
    Hajrá Alex!!!

  • Lukmataa

    Szégyen, hiába mondja valaki, hogy szép a mondanivalója, magyarul lsz előadva! Senki se értené meg, ti se szavaznátok rá, ha észt, vagy dán lenne4 (annyit fognak érteni a külföldiek, hogy egy magyar csöves áll egy helyben, és dörmög valamit! Még a háttér se lehet, mert leveszik a ledfalat!
    Ne szavazzatok, külföldiek ránk, mert nem érdemeljük meg ilyen előadóval! Szegény erdélyiek inkább a pénzüket másra küldjék!
    Remélem, hogy utolsók leszünk, és akkor a zsűri koppan eggyet, hogy minőségit, vagy semmit alapon válasszanak!
    Jövőre el kell törlni a nyelvtörvényt, lehessen énekelni angol!
    Nem is kéne dalt csinálni, Giginek kell írni jövőre egy rohadt erős dalt, amit angolul indítanak, a közönséget nem kell bevonni ebbe!
    Ennyi erővel nem is kéne indulni, mondják vissza mert minek pazaroljanak pénzt, ha ő megy!
    Én Byealexet a tavalyi Montenegróhoz hasonlítanám, kb. olyan eredményre is számítok.
    Miért kell midig amatőrnek mennie, tavaly a CD montmeg ez. Nem tehetségkutató!
    Engem ez ne képviselljen, hiába mondjátok, hogy magyar, álljunk mellé, mert ennyi erővel egy darab sza.t is kiküldhetnénk malmőbe, magyar=drukkolás?
    Ne mondja senki majd a középdöntő után, hogy európa útál, meg megérdemeljük az utolsó helyek egyikét!
    (A magyar közönségről meg annyit, hogy valami hekker csinált valamit, de ne mondja senki, hogy a vastag tesók több százezres rajongóit legyőzi Byealex, mert ez vicc kategória! Meghogy dúdolos dal, attól még a hazánkat méltón kéne képviselni, nem arra menni, hogy cuki stb.!) 🙁
    Ezek az igazságok, majd talán jövőre lesz valami jó helyezés! Bye Alex! 😀

    • Rita

      Igen, számomra magyar = drukkolás, mert a „saját kutyánk kölyke”. Te nem tudod elfogadni, hogy bármi mellé kiállnak az emberek, csak mert magyar, számomra pedig az a szomorú, hogy valaki nem áll ki mellette csak azért, mert magyar. Ebből minden évben probléma van, de nem illik számon kérni máson, hogy miért drukkol csak azért valaminek, mert magyar. Sokak számára, köztük nekem is, elegendő a szurkoláshoz az, hogy magyar. Mint ahogy az olimpián sem teszek különbséget magyar és magyar sportoló között, de mindig a magyarnak szurkolok, legyen emberileg szimpatikus vagy antipatikus.

    • Bohém

      Azért tegyünk már különbséget egy sajátos nemzeti jelleggel rendelkező, illetve az általános nemzetközi trendnek eleget tevő előadások között. Természetes, hogy nekem mondjuk egy magyar népdal melengeti a szívem, de a külföldieknek többnyire nem. Van nekik sajátjuk. Egy ilyen „versenyen” milliók fülét kell megnyerni, nem csak a magunkét. Egy kis országnak csak így van esélye, ellentétben a nagy lélekszámú, egymással rokon nemzetekkel (lásd Kelet-Európa).

    • Gabiii

      Tavaly azért elég sokan szavaztak egy észt vagy albán nyelvű dalra nem tudom miért kell ennyire félni a magyar nyelvtől.