A Dal 2013: a döntő előszavazásának végeredménye

eschungary1aTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – hvg.hu – facebook.com

Lezárult a 2013-as Dal előszavazásának folyamata. 8 dal közül egyet kellett megjelölni olvasóinknak. Mivel nagyon nehéz megjósolni ebben a kiélezett küzdelemben hogy ki lesz a végső győztes (az előszavazásnak van végső győztese), csavarjunk a szavazáson egyet, és azt nézzük meg, hogy ki lehet az a négy előadó, akit a zsűri közönségszavazásra fog bocsátani!

10. Szíveddel láss – Agárdi Szilvi – Pál Dénes (23%, 74 szavazat)
29. Úgy fáj – Radics Gigi (21%, 69 szavazat)
17. Holnaptól – Vastag Tamás (21%, 67 szavazat)
08. Nem akarok többé játszani – Keresztes Ildikó (10%, 32 szavazat)
20. My Baby – Kállay Saunders András (8%, 26 szavazat)
18. Kedvesem – ByeAlex (7%, 22 Szavazat)
25. Élj pont úgy – Cserpes Laura (6%, 20 szavazat)
09. Csak állj mellém – Rácz Gergő (4%, 1 szavazat)

A magyar nemzeti döntő sajtóját figyelve a hvg.hu az Agárdi-Pál duót tartja a legalkalmasabbnak, az oikotimes.com 5 potenciális győztessel számol, sok hírportál Kállay Saunders Andrást tippeli győztesnek, de jelentős támogatója van a Facebook-on Vastag Tamásnak, Cserpes Laurának és ByeAlex-nek is. A verseny kezdete előtt a bulvármédia már kikiáltotta Radics Gigit és Keresztes Ildikót is győztesnek. Az MTVA eurovíziós Facebook oldalán ByeAlex vezeti a szavazást, Kállay Saunders András a második, Agárdi Szilvia és Pál Dénes duettje pedig a harmadik.

230 Comments

Jaj neked Magyarország,az idén még a döntő sem lesz meg.Wolf Kati és a Compact Disco legalább benn volt,ha nem is szereztek olyan jó helyezést.Most aztán tényleg nem lesz okotok arra,hogy szidjátok Európát,amiért nem szavaznak a magyar dalra.Azért szavaznak,ha jó a dal,mint Ruzsa Magdinál és a NOX-nál.De az idén,a lehető legrosszabbat küldtétek.Ez kint egy nagy nulla lesz.A zsűriben csalódtam a legnagyobbat,hogy ez a förtelem bekerült az első négybe.

Kiváncsi lennék ha bekerül az elsö 10 be május 18-án akkor is ennyi rosszalo komment jön majd ???? Szivböl remélem hogy jó helyen végez már csak ezért is mert mindenki lehurrogja!

Az hagyján, de Helga is 🙂 Jövőre indulok, és megkérem, legyen a vokalistám. Úgy látszik, ő a biztosíték a sikerre 🙂

Ugyanezt gondolom én is. Én nagyot csalódtam, de mindegy. De szerintem is jobb lenne visszatérni a zártkörű versenyre, ahol a zsűri döntött és kész, s elfogadtuk.

Az idei kiválasztási folyamat rendszere(leszámítva a magyar “nyelvtörvény”-t)az eddigi legjobb volt, a végeredmény mégis az eddigi egyik leggyengébb magyar versenydal. Ez nem történt volna meg, ha a struktúrában szereplők lelkiismeretesen és professzionálisan végzik a dolgukat. A szakmai zsűri dolga az lett volna, hogy leszűkíti a kört és a legjobb négyből kizárja azokat a dalokat, amelyek rizíkósak lehetnek. A jónép idén rossz döntést hozott, de ez még nem ok arra, hogy kiengedjük a kezünkből a döntést jövőre, annál is inkább mert a zsűri idén is leszerepelt.
Az, hogy erről a dalról az a véleményünk, hogy katasztrofálisan gyenge, még nem gyűlölködés, csak a véleményünk kifejezése, amit kérünk tiszteletben tartani. Én nem írok alá semmilyen petíciót, s engem speciál nem a rosszándék vezet, hanem az aggodalom, hogy Magyarország idén is rosszul választott. Ebben az évben lett volna rá esély, hogy a döntő után büszke lehetek, arra, hogy magyar vagyok, de én úgy érzem, hogy ennek totálisan az ellenkezője fog megint megvalósulni. A kudarcot pedig követi majd megint a csalódás, a mások hibáztatása, a “minket senki nem szeret” effektus,a rossz döntések, s az utóbbi két év pozitív fordulatainak megsemmisülése.

Kedves István33! Ha nálad az határozza meg, hogy büszke vagy-e a magyarságodra, hogy aktuálisan ki nyeri a ESC magyarországi nemzeti döntőjét, akkor köszönettel, de nem vagyok büszke arra, hogy a honfitársam vagy.

Ha elolvasod a kommenteket, láthatod, hogy van még egy pár ember, aki nem ért egyet ezzel az eredménnyel, ezért jogos a többes szám.
Pitbull!
Az Esc a legrangosabb nemzetközi zenei esemény, amit ideje lenne Magyarországnak is komolyan venni. Fő-zsűri-Philip egyenesen országimázs három percről beszélt, ez is az lesz, csak nem olyan, amit ő akart.
Az, hogy azért nem tekintesz a honfitársadnak, mert valamiről más véleményem van, csak téged minősít.Én sem tekintlek a honfitársamnak,mert sz-r neved van és még az avatarod se tetszik, az apukám meg sokkal erősebb a tiednél.

Kedves István33!
Először is: én sem értek egyet az eredménnyel, nagyon nem!
Nem azt írtam, hogy nem tekintlek honfitársamnak, hanem azt, hogy az értékrendünk különbözősége miatt nem vagyok büszke arra, hogy te is magyar vagy. Ettől te még lehetsz kiváló hazafi. Ez esetben pedig igazán nem kell szégyenkezned, bárki is képviseli hazánkat az ESC-en.
A nevem Bencze Attila, ha szerinted ez egy sz-r név, hát Istenem, nem vagyunk egyformák, nekem például tetszik. Az avataromat nem én választottam, a rendszer az e-mail cím alapján generálja, beírhatnék másikat, de nekem megfelel ez is. Az apukáink testi erejének összehasonlításában nem tudok állást foglalni addig, míg nem ismerem a te, nyilván nagyon kedves és tiszteletre méltó édesapádat, aki ilyen jól nevelt fiúval ajándékozta meg a nemzetet.

Ki tudja mi lesz még pl Wolf Kati,Nox,Compact Disco annak idején tetszett, mégsem értek el jó helyezést. Ruzsa Magdi meg egyáltalán nem tetszett mégis 9.lett. Szerintem nem rossz dal..olyan fejbe,agyba,fülbemászós.

Ember, te miről beszélsz?! A NOX nem ért el jó helyezést???
Bakker, tizenkettedikek lettek!!! Ez magyar viszonylatban nagyon is jó helyezést jelent, sőt, nem egy olyan résztvevő ország van , akik “össze tennék a két kezüket” ha valaha is ilyen jól szerepelnének.

Az egyetlen dolog, ami zavar, hogy nem tudjuk, ki fogja eldönteni, milyen nyelven szólal majd meg a dal. Nagyon remélem, hogy az MTV nem fogja ráerőszakolni ByeAlexékre az angol változatot, főleg ha érezhetően gyengébb lesz, mint a magyar. Csézy jut eszembe példának, akinek szerintem komolyan árthatott, hogy nem magyarul énekelt Belgrádban.

Én inkább szeretném hallani angolul, mert így csak magyar fülnek jó, a külföldiek unalmasnak tartják. Sajnos az angol nyelv nem túl kifejező, de azért bízom abban, hogy Alex a maximalizmusával igyekszik a legjobbat kihozni ebből és nem valami Johnny K Palmer és társai írják a fordítást. Ha lesz fordítás.

Lehet úgy kéne csinálni, mint a spanyoloknál, hogy kiválasztani egy jó hangú énekest, aztán neki írnának dalokat, és azok közül lehetne a legjobb dalt kiválasztani.

Rivgos,nem vagyok jós,csak már sok dalversenyt láttam.Ezt nem mondanám egy jó dalnak,sem pedig jó hangú énekesnek.Ki tudja még,hogy mi lesz májusban.Lehet,hogy sikeres lesz,ott van példának a tavalyi nagyik csapata,ami szintén nem volt dalnak nevezhető,legfeljebb nyikorgásnak,mégis másodikak lettek.

Akkor légy szíves tartózkodni az ex catedra kijelentésektől, mert magadat minősíted. Hogy neked nem tetszik, az ok. Hogy kijelentsd: a legrosszabb, hogy egy nulla, hogy förtelem,az nagyképűség, és hogy Európa nem szavaz a magyar dalra, az a jóslás kategóra. Nemkülönben ha ezt akarta a nép, és őt küldte, akármilyen fos neked, idén ő képviseli az országot, és innentől ha utálom, ha szeretem, neki szurkolok. Bírom a hozzád hasonló szakértőket, akik megmondják a tutit.

Azért az orosz nagyikénál valamivel összetettebb a szövege és több mondanivalója van ennek a dalnak. Egy dolog, hogy neked személy szerint nem tetszik, de ennyire azért nem kéne letenni.

Képviselni az országot, és mivel idén őt akarták a szavazók, így lesz. Egyébként van neve az énekesnek és a dalnak is, egyik sem “ez”. Az énekest ByeAlexnek hívják, a dalt pedig Kedvesemnek.

Hölgyek, urak! Byalex nyert, megszavazták és pont. Ez az idei magyar dal, lehet kiakadni de attól még a malmői színpadon az ő előadása alatt fogjuk látni a magyar zászlót. 1.2.3 napig még tessék vitatkozni, hőbörögni de aztán tessék a “Kedvesemnek” szurkolni mert ez a mi dalunk.

Amúgy meg külföldi oldalakat nézve én legalább annyi pozitív kommentre bukkantam mint negatívra … és az már valóban szégyen, hogy a negatívak nagy része magyaroktól származik.

Hajrá Alex!!!

Olyan a végeredmény, mint az egész verseny. A legjobbak már az 1. és a 2.fordulóban kiestek. (mindketten 10.-ek lettek)
Sajnálom azokat, akik tudnak arról vitatkozni, hogy melyik volt a jobb, amikor mind egyöntetűen szar volt. Normális előadó nagy ívben elkerüli a versenyt. Degenerálódik az ország. A 60-as években a közízlést az Illés, a 70-es években a Piramis, a 80-as években az (ős)Edda határozta meg.(némi leegyszerűsítéssel). Ezek a maiak (már amit látunk belőlük)minősíthetetlenek. Mi jöhet még?

Bástya: Elgondolkodhatnál azon pl. hogy esetleg nem Te vagy az, aki degenerálódott? Mert a mindenki hülye és Te meg helikopter vagy hozzáállás végül csak téged minősít majd a mindenki szemében! 🙂

Megmondom őszintén, szoknom kell még, hogy ByeAlex képvisel minket. Valahogy olyan antidalnak érzem. Eurovíziós szemmel nézve Kállaynak kellett volna mennie, mert az a dal könnyen megjegyezhető, hamar megszerethető. Személyiség, hang alapján pedig Giginek kellett volna mennie. De a nép dönt, és ők Alexet akarják. Jópofa dal, de számomra csak ennyi, egyenlőre. Bár megnézve, hogy eddig milyen dalok indulnak Malmöben, a középmezőnyre mindenképpen lehet esélye, ami ugye jobb, mint tavaly vagy tavalyelőtt volt. Akárhogy is lesz, hajrá Alex Malmöben! 😀

Mr. Poczok!!

Engem nem érdekelnek a nagymamakórusok, meg a paródiazenekarok, nem azokról írtam kommentet, de még azok is jobbak voltak, mint ez a “Bájaleksz”…Nem csoda, hogy az ovisok kedvence…Borzalmas!!
Az meg a másik, hogy lehet, hogy ez dalverseny, de ennyi erővel én is elénekelhettem volna ezt a dalt és kimehettem volna…Az meg eléggé kínos, hogy a vokalistája leénekelte, nem gondolod?? Gratulálok, birka népség!! Teljesen érthetetlen, ami történt!! Ki szavazott a nyertes a dalra, ha azt(többek között ezen az oldalon is a kommentelők 70%-a legalább) mindenki ócsárolja??

Mr. Poczok!!

Engem nem érdekelnek a nagymamakórusok, meg a paródiazenekarok, nem azokról írtam kommentet, de még azok is jobbak voltak, mint ez a “Bájaleksz”…Nem csoda, hogy az ovisok kedvence…Borzalmas!!
Az meg a másik, hogy lehet, hogy ez dalverseny, de ennyi erővel én is elénekelhettem volna ezt a dalt és kimehettem volna…Az meg eléggé kínos, hogy a vokalistája leénekelte, nem gondolod?? Gratulálok, birka népség!! Teljesen érthetetlen, ami történt!! Ki szavazott a nyertes a dalra, ha azt(többek között ezen az oldalon is a kommentelők 70%-a legalább) mindenki ócsárolja??

A tényeknél maradva annyi biztos, hogy aki szokta nézni az európai döntőket annak egy dal lehetett volna esélyes. Magyar vagy inkább amerikai, tök mindegy, de Kállay-Saunders lehetett volna favorit. Az összes előző adás dalaiból hányat tudunk becsukott szemmel felidézni? Aranyos az Alex, de szerintem határon túl eséllytelen. A zsűri(főleg a jobb oldalon ülők) nézheti mit is csináltak.

Azt gondoltam tegnap, hogy nem fogják az Agárdi-Pál párost beengedni az első négybe, mert ugye különböző szavazások alapján egyértelmű, hogy nyertek volna.
Kállay-Saunders nem közvetít magyar érzéseket, Gigi jó, de egyáltalán nem egyedi hangja mögött nincs igazán érzés, Vastag Tomi sem tud megérinteni, de mindhárman “megcsináltak”, műek.

Így hát a jó előadó és nekünk éneklő Keresztes Ildikó, a fent említett szintén nagyszerű előadópáros, akiknek a hangja nagyon összehangolódik és mindkettőjüké egyedi (Agárdi-Pál) kimaradt a szavazásra bocsátott lehetőségek közül. Hogy miért? Lehet találgatni – de minek.

Aztán este a szavazás kezdetekor azt gondoltam, remélem van ennek a népnek annyi humorérzéke, hogy a zsűrizett lehetőségek közül Alexre szavaz – ugyanis ő volt az egyetlen, aki nem megcsinált, valódi ember, még ha ezt a dalt én nem engedtem volna tovább.
Gratula! Mű-zsűrizés kilogikázva a zsűritagok által, – de megszólalt a nép, és az adott lehetőségek közül választotta a legvalódibbat.

Örülök az eredménynek 🙂
Én Gigire és Alex-ra szavaztam, és bármelyiket szívesen látnám az E.U. dalfesztiválon. Alex nagyon kilóg a sorból, nem egy sablonos figura, Ő újat mutatott az országnak, reménykedem, hogy erre vevők lesznek odakint is az emberek. Kérdés, hogy a magyar nyelven előadott dal mennyire fogja őket megérinteni, hiszen nem fogják érteni. Angolul szerintem ilyen színvonalon nem lehet ezt a szép dalt előadni, a költői szöveg fordítás után nem menne úgy át az emberek felé mint ahogy az eredeti. De még van pár pozitívum a dalszöveg mellett, egyedi a stílus, a megjelenés, a hátérkép, a hangszerelés. Nem túl bonyolult, szerintem a 244-ből a legegyszerűbb dal, de még is olyan hatást vált ki az emberekből ami miatt idáig eljutott ez a dal. Én azt gondolom, hogy jó döntést hoztak tegnap a zsűri tagjai, és utána meg mi jól döntöttünk, hogy megszavaztuk Alex “Kedvesem” című dalát.

Teljesen ki vagyok akadva!!! Tegnap őrjöngtem belül. Te jó ég, ismét egy lebőgős év. Magyarországnak elment az esze. -Bocsánat, nem szeretném megbántani azokat, akik Alexet támogatták, de muszáj kiírnom magamból az érzéseimet…

A “szakmai zsürinek” mert nevezettektől kikerülő 4 dalból ByeAlex dala volt a legjobb választás.

Keresztes Ildit sajnálom, jól megetette a zsüri a nagy értékelő szövegével, de mindez pontokban nem jelent meg.

Elgondolkodtató, hogy az Agárdi-Pál párosnak pontot sem adtak. Ahogy Rakonczai barátja sem kapott pontot: Rácz Gergő pedig most volt a legjobb.

Radics Gigi erős hanggal rendelkezik, de nem tudja kezelni. Sokan azt hiszik, az a jó és kiváló, aki végig ordítja a dalt. Hát ezen a téren van mit tanulnia Giginek. Osztom azok véleményét, akik az érzelmet hiányolják a hangjából, ezáltal “egy a sokból” produkció. Jó, hogy nem ő megy ki Malmőbe, a múlt heti hírek után meg pláne.

Cserpes Laura legalább annyira jól énekelt, mint Gigi, sőt voltak nagyon szépen kidolgozott részei is az előadásának.

KSA: kár érte, de az előadásmódja (arc-játéka) bocsánat, de groteszknek tűnő.

Vastag Tamásnak túl nazális hangja van, és a magasabb hangok nincsenek kiképezve, ezzel agyonütötte az amúgy szép dalt.

ByeAlex: eszébe ne jusson átadni a helyét másnak. Ezt ő nyerte, neki kell mennie. Miért lenne égés az ő dala? Mint a mesében, 3-szor szavazta be a nép. Tartom annyira kreatívnak, hogy majd kitalálja a legmegfelelőbb nyelvi előadásmódot. Amilyen különc, annyira elragadó.

Én minden adásban Bye Alex-nak küldtem barátnőmmel 3 SMS-t nem többet nem kevesebbet,mert 3 a magyar igazság! Ti akik sírtok,(‘magyar mentalitás,) mert szerintetek nem ő neki kellet volna megnyerni,akkor hol voltatok,mikor szavazni kellet??? Hahaha! Legalább nem hiába küldtük Alexra az SMS-eket! Nyert az a dal,ami a maga egyszerűségével mégis nagyszerűségével tarolta a már befutott kereskedelmi csatornák által támogatott nyertes énekeseket! Ahol az SMS-ek csak a pénzről szóltak! Ennél a dalnál nem kellet a többiekkel ellentétben nyivákolni,táncolni és még csak nagy tudással is elénekelni ezt a dalt! Itt nem tehetségkutató versenyről van szó,hanem 1 dalról,ami képviseli az országot!!! Ez egy egyedi stilus és dal,ami nem olvad bele a többibe,amiről az emberek többsége ép azt sem tudja ki énekli,de itt ellentétben a Kedvesem dallal mindenki tudni fogja ki a szerző és egyben az előadó a kicsiktől a nagyokig! Egyszer csak semmiből jött ezzel a dallal és megnyerte az egyszerű magyar emberek támogatottságával! Hajrá Alex nagyot taroltál !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

Kiváncsi lennék ha bekerül az elsö 10 be május 18-án akkor is ennyi rosszalo komment jön majd ???? Szivböl remélem hogy jó helyen végez már csak ezért is mert mindenki lehurrogja!

Előre borítékolhatom neked, hogy biztosan nem fog bejutni a döntőbe!! Nézz meg kérlek bármilyen fórummal rendelkező oldalak hozzászólásait!! Ezek 85%-a negatív erre az úgynevezett “Bájalekszre” nézve…

a csiszár maradjon a fakanálnál, ás menjen az olasz meloba,
szégyentelen amit csináltak. Aki tehetséges a rosz dalbol is jot fabrikálnak és keményen dolgoznak,szogre tehetik a kalapjukat mert ebben az országban az OVODÁSOK irják majd a dalokat.nincsen szukség a dalversenyre, sem.

Gratulálok Alexnek!!!
Eddig szinte teljesen ismeretlen volt, és mégis rá szavaztak a legtöbben, a már “jelentős” rajongói táborral rendelkező másik 3 versenyzővel szemben. Ezek a tények, örülni kellene a sekerének. Akik most ellene vannak, azok miért nem nyomkodták szombat este a telefonjukat?! Remélem magyarul fog énekelni Malmőben, mint ahogyan 1994-ben Friderika is, aki az eddigi legjobb helyezésünket érte el (4. lett!!!)
HAJRÁ ALEX!!!

Lehet fanyalogni de ByeAlex elvitte a pálmát. 244.000 – en szavaztak rá. Még én is, pedig eddig soha nem tettem ilyet.
Ahogy betoven írta: Annyira különc, amennyire elragadó. És ennyire lesz jó angol szöveg író is, reméljük.
Emberek, ez erről szólt, a dalról, ez az, az ovis dallamával, hátterével, a filléres sapkájával, cipőjével, szemüvegével.
Még jó, h. a zsűri bejuttatta őt a 4 közé, oszt hadd döntsön a “nép”. Így volt helyes, gratula a zsűrinek és ByeAlexnek!!
Csillogás, meg trillázás meg szex lesz még máskor is bőven, de ByeAlexünk biztos, h. nem lesz több, én esélyesnek tartom őt Malmőben is. Hajrá ByeAlex!!

Comments are closed.