A Dal 2013: a döntő előszavazásának végeredménye

eschungary1aTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – hvg.hu – facebook.com

Lezárult a 2013-as Dal előszavazásának folyamata. 8 dal közül egyet kellett megjelölni olvasóinknak. Mivel nagyon nehéz megjósolni ebben a kiélezett küzdelemben hogy ki lesz a végső győztes (az előszavazásnak van végső győztese), csavarjunk a szavazáson egyet, és azt nézzük meg, hogy ki lehet az a négy előadó, akit a zsűri közönségszavazásra fog bocsátani!

10. Szíveddel láss – Agárdi Szilvi – Pál Dénes (23%, 74 szavazat)
29. Úgy fáj – Radics Gigi (21%, 69 szavazat)
17. Holnaptól – Vastag Tamás (21%, 67 szavazat)
08. Nem akarok többé játszani – Keresztes Ildikó (10%, 32 szavazat)
20. My Baby – Kállay Saunders András (8%, 26 szavazat)
18. Kedvesem – ByeAlex (7%, 22 Szavazat)
25. Élj pont úgy – Cserpes Laura (6%, 20 szavazat)
09. Csak állj mellém – Rácz Gergő (4%, 1 szavazat)

A magyar nemzeti döntő sajtóját figyelve a hvg.hu az Agárdi-Pál duót tartja a legalkalmasabbnak, az oikotimes.com 5 potenciális győztessel számol, sok hírportál Kállay Saunders Andrást tippeli győztesnek, de jelentős támogatója van a Facebook-on Vastag Tamásnak, Cserpes Laurának és ByeAlex-nek is. A verseny kezdete előtt a bulvármédia már kikiáltotta Radics Gigit és Keresztes Ildikót is győztesnek. Az MTVA eurovíziós Facebook oldalán ByeAlex vezeti a szavazást, Kállay Saunders András a második, Agárdi Szilvia és Pál Dénes duettje pedig a harmadik.

230 Comments

Remélem a Kállay megy legalább jol beszél angolul és a száma is nagyon fülbemászó!!!!! hajrá András.))))))))))))

Nos. Összegeztem és én 3 előadó közül választanék: Ildikó, Gigi, Laura ( +1 Alex )

8. Vastag Tamás (esélytelen.)
7. Rácz Gergő ( nagyon egyíkú)
6. Agári Sz.-Pál D. ( meghallgatva a macedón és grúz duettet nem lenne nagyon esélyes, valamint nem is nagy durranás maga a dal sem)
5. KSA ( sajnos hangilag sem jó, maga a dal olyan elhallgatom, de a zsűri szerintem például nem értékelné annyira az elmúlt évek tapasztalatai szerint)

_____________

4. ByeAlex ( ő az a kategória nálam aki talán mehetne, félő mit érne valamint tudnák-e értékelni, és Alex képes lenne-e elviselni azt a terhet)
3. Gigi ( szeretem őt, nagyon odavagyok a hangjáért. a dalát nem érzem a legjobbnak a végén a sok o-o aztán teljesen elrontja az addigit, valamint hiányzik, hogy nem éli magát bele a dalába, persze a helyét megállná, de nem biztos, hogy döntő lenne, félnék meglepetés lenne és a dal nem emelkedne ki a mezőnyből)
2. Cserpes Laura ( tényleg mindig tudja hozni a katarzis élményt ami fontos, a sok néző aki majd először fogja ezt hallani ezt kell, hogy érezzék. Szerintem képes lenne így megcsinálni kint is a dalt, és valljuk be egészen jó dal. Nem ő az első nálam, mert van egy kis félsz a hangját illetően de ha végül ő megy boldog leszek)
1. Keresztes Ildikó ( a legbiztosabb ember,hang és a dala is jó szerintem. Nagyon durva amit képes véghez vinni a színpadon, bombasztikus lenne Malmőben én egyik legnagyobb esélyesünknek tartanám a döntőre, szóval talán neki örülnék a legjobban.)

Várom az estét! 🙂

Szerintem tök mindegy kimegy imádom ezt az egészet, de jelenleg nem képzelem el, hogy Magyarországra jöhet az ESC,
tavaly is jó dalt küldtünk ki mégis mi lett a vége. Amúgy Radics Gigi, vagy a Pál Dénes és Agárdi Szilvia nálam a befutó az egyik tökéletes hang, a másik duett amelyben az érzelem szerintem minden-t visz.

Még talán annyit kiemelnék Alex javára, hogy Európa szokta értékelni a minimál produkciókat (természetesen nem győzelemmel, de egy-két előkelő helyezéssel és, legfőképpen, döntős szerepléssel), példának jó a finn kissrác 2011-ből, Tom Dice 2010-ben. Bevallom, az említett fiúknak sokkal jobb hangi adottságaik voltak, de Alex dala az én fülemnek például kellemesebb 🙂 Nagyon izgatott vagyok, remélem, jó döntést hozunk. De azt előre leszögezem, hogy akárkit is küldünk, kiállok mellette, hiszen ő lesz a magyar induló 🙂

Azt száz százalékra vehetjük, hogy a zsűri KSA -t beteszi a négybe! A duót viszont nagy eséllyel nem , mert az már a középdöntőben kiderült, nem látják biztosnak őket. Viszont az elvakult szavazóiktól tartanak. Szinte az is biztos, hogy Radics Gigi kapja majd a legtöbb szavazatot, nem másért, mint a hangjáért. Ettől viszont sajnos sem a dal, sem a színpadkép nem lesz jobb. nekem nem ő a kedvencem, de attól még elismerem, hogy jelenleg az egyik legjobb hangú énekes. Most másra fogok szavazni ezerrel, de, ha ő megy, hát sok sikert, mert Malmöben már mindenki a mi gyerekünk ! 🙂 De addig: Hajrá Ildikó !

En nem josolgatok es veszekedek senkivel , majd eldol odafent , hogy kit tamogatnak es szeretnek .(Agardi Szilvi es Pal Denes )

Különben meg óriásit számít a hang is a versenyen, megnézhetjük a tavalyi Albániát! Miért végzett 146 ponttal alacsony sorszámmal az 5. helyen? Pedig a dala nem volt erős, megjegyezhető! Mi is 8 pontot adtunk neki, fordítva Giginél jó hangnál az országok nem adnának nekünk a döntőben min. 4-5 pontot nem olyan erős dallal?

Az a dal teljesen más kategóriába tartozott. Az albán képes volt az előadásával olyan atmoszférát teremteni Bakuban, mint senki más tavaly, így a zsűri egyik kedvence lett. Gigi dala ahhoz képest erőtlen, és bár hangilag a lány rendben van, még nem kiforrott előadó. Közel nulla érzelmet tud közvetíteni a színpadon, ami az Eurovízión végzetes lehet.

Én nem voltam Gigi ellen, amikor először hallottam a dalát, de az élő adásokban kiderült számomra, hogy mint előadó, még nincs kész erre a műsorra. Mutassatok nekem egy Gigiéhez hasonló produkciót, ami jól szerepelt a közelmúltban az Eurovízión. (értsd: közepesen gyenge popdal nulla körítéssel egy színpadon érezhetően tapasztalatlan énekessel)

Az esctoday-en lévő fellépési sorrendnek mennyire lehet hinni?

Laura Cserpes – Élj pont úgy
Ildikó Keresztes – Nem akarok többé
András Kállay-Saunders – My baby
Gergő Rácz -Csak állj mellém
Tamás Vastag – Holnaptól
Gigi Radics – Úgy fáj
Bye Alex – Kedvesem (Zoohacker RMX)
Szilvi Agárdi – Dénes Pál – Szíveddel láss

Semennyire, mert ezek nem a fellépési sorrendek. Itt csak felsorolják őket, abból a szempontból, hogy melyik középdöntőből jutottak tovább.

Az eurovízió esetében szerintem két elég komoly kritériumnak kéne megfelelni, amit a jelenlegi versenyben sajnos egy produkcióban se látok együtt. Kéne egy jó dal, ebből van pár: ByeAlex dala nagyon egyedi, annak ellenére, hogy ,,minimál” zene végig érdekes. (engem Jose Gonzalez: Heartbeats c. dalára emlékeztet(csak feelingre), amit imádok)Sajnos nem gondolom, hogy egy ilyen jó dalhoz elég karakteres énekes párosult ebben az esetben… Cserpes Laura dala szép, nagyívű és ,,eurovíziókompatibilis” Külsőre is szép látványt mutatna a színpadon, de ott a tény, hogy énekstabilitásban messze elmarad a minimumtól, amit egy ilyen nagyszabású énekverseny megkövetel.Ezt fokozni fogja csak a tény, hogy x millió ember előtt kell majd elénekelnie (ami még rontana a teljesítményen)
Két kiemelkedő énekesünk van, aki tényleg nem ront egy hangot sem: Radics Gigi és Keresztes Ildikó személyében (gondolom nem okoztam meglepetést vele) Az előbbi dala nem sikerült túl erősre…Olyan, mint a mostani popzenék nagy százaléka, csak nem is emelkedik ki közülük, nincs benne lélek.Az előadó meg tudja mutatni benne, hogy milyen nagyszerű énekes is, de nem mozgat meg a hallgatóban érzéseket. Ildikó dala a maga nemében szerintem még jó is, de mégis hiány érzetem van vele kapcsolatban. (talán a katarzis/kitörés hiányzik belőle) Amúgy nem arról volt szó, hogy ez a dalok verseny és ha kell előadót cserélnek? Ebben az esetben tudnám javasolni azt, hogy Radics Gigi énekelje el Cserpes Laura dalát:P

Sziasztok!
Nem tudom mennyire mutathatja jól a rajongók számát, de az érdekesség kedvéért itt egy kis esélylatolgatás a Facebook-os rajongói oldalak számával:

1. Vastag Tomi – kb. 71.000 rajongó
2. Radics Gigi – kb. 44.500 rajongó
3. Keresztes Ildikó – kb. 41.300 rajongó
4. Pál Dénes – kb. 38.800 rajongó (Szilvi oldalán 5.500 rajongó van, de nem adtam össze, mert szerintem ugyanazok lájkolják, mint Dénest)

5. Kállay Saunders András – kb. 38.000 rajongó
6. ByeAlex – kb. 5300 rajongó
7. Cserpes Laura – kb. 4.500 rajongó
8. Rácz Gergő – kb. 1900 rajongó

Nem tudom mennyire mérvadó ez, de remélem nem túlságosan, mert nem örülnék Vastag Tomi győzelmének… Szerintem övé a két legygyengébb dal egyike a mai felhozatalból!

EZ még érdekes húzás lenne, ha Gigi Laura dalával indulna, de nem rossz ötlet. Bár én Gigi dalát is imádom. Libabőr…

Hajrá KSA! Annyi mindent hallottam és olvastam már, szerintem fölösleges jóslatokba bocsátkozni. Egy biztos, már nagyon várom az estét, kíváncsi vagyok, persze csalódott leszek kicsit ha nem az megy, akit én szeretnék, de bárki lesz az az egy, én szorítani fogok érte, hiszen minket képvisel. 🙂

Ez nem kívánságműsor!Mindenki az a dallal induljon amivel nevezett.Mert ugye ismerős a mondás.Idegen tollakkal ne ékeskedj! Laura menjen a saját dalával!:):)

Én szinte bárkinek örülnék,de ha Vastag Tamás indulna ezek közül a jó dalok közül,igazán csalódott lennék. 🙁 Félek,hogy a rajongói tábor nagysága fogja eldönteni,mintsem az,hogy melyik a legalkalmasabb dal. (de talán a ‘legfeljebb 20 SMS’ meggátolhatja)

Vastag Tamás dala szerintem a Csézy-Candlelight effektust hozná, nem jutnánk be vele a döntőbe.
Pedig a Csézy-s dal is nagyon fesztiválos, slágeres és szép volt!

A magyar duettet nem lehet összehasonlítani más országokéval, mert azok nem váltanak ki semmiféle érzelmet. Itt kevés a jó dal, és jó énekes…., lásd Friderika, és Ruzsa Magdi. Itt a különlegesség kell, és az, hogy a dal a szívekhez érjen. A mezőnyben egy ilyen van Dénes-Szilvi produkció! Hajrá!!!!!

Belőlem Agárdiék sem váltanak ki semmi érzelmet. (max negatívat) A sajnálatra hajazni meg rég rossz. Hamis ének, elég átlagon aluli dal, ami teljes mértékben hatásvadász. :S Hát nem tudom… inkább hajrá többiek! 😀

Hogy jóformán ugyanannyian szavaztak Gigire és Tomira, az számomra felfoghatatlan. Emberek! Ide csak tinik írogatnak? (Persze a kérdés költői volt, hiszen én se vagyok tini). A két énekes össze sem hasonlítható. És nem Tamás nyerné az összehasonlítást…

A TOP 4 a zsűri szerint az eddigi szavazataik alapján:
1. Kállay-Saunders András
2. Radics Gigi
3. Rácz Gergő
4. Vastag Tamás / Keresztes Ildikó / Dénes&Szilvi
közül 1 valaki.

Comments are closed.