Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: a döntő előszavazásának végeredménye

eschungary1aTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – hvg.hu – facebook.com

Lezárult a 2013-as Dal előszavazásának folyamata. 8 dal közül egyet kellett megjelölni olvasóinknak. Mivel nagyon nehéz megjósolni ebben a kiélezett küzdelemben hogy ki lesz a végső győztes (az előszavazásnak van végső győztese), csavarjunk a szavazáson egyet, és azt nézzük meg, hogy ki lehet az a négy előadó, akit a zsűri közönségszavazásra fog bocsátani!

10. Szíveddel láss – Agárdi Szilvi – Pál Dénes (23%, 74 szavazat)
29. Úgy fáj – Radics Gigi (21%, 69 szavazat)
17. Holnaptól – Vastag Tamás (21%, 67 szavazat)
08. Nem akarok többé játszani – Keresztes Ildikó (10%, 32 szavazat)
20. My Baby – Kállay Saunders András (8%, 26 szavazat)
18. Kedvesem – ByeAlex (7%, 22 Szavazat)
25. Élj pont úgy – Cserpes Laura (6%, 20 szavazat)
09. Csak állj mellém – Rácz Gergő (4%, 1 szavazat)

A magyar nemzeti döntő sajtóját figyelve a hvg.hu az Agárdi-Pál duót tartja a legalkalmasabbnak, az oikotimes.com 5 potenciális győztessel számol, sok hírportál Kállay Saunders Andrást tippeli győztesnek, de jelentős támogatója van a Facebook-on Vastag Tamásnak, Cserpes Laurának és ByeAlex-nek is. A verseny kezdete előtt a bulvármédia már kikiáltotta Radics Gigit és Keresztes Ildikót is győztesnek. Az MTVA eurovíziós Facebook oldalán ByeAlex vezeti a szavazást, Kállay Saunders András a második, Agárdi Szilvia és Pál Dénes duettje pedig a harmadik.

230 hozzászólás A Dal 2013: a döntő előszavazásának végeredménye

  • Tina

    Igeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn!!!!!!!!!!
    Byealex!!!!!!!!!
    Ügyes!!!
    <3

  • nyul-bela

    Hoppáá egy kis meglepetés..Hajrá BYEAlex..ha az első 10 be bent lesz akkor sajnos ti nem értek a zenéhez..megetette a népet!

    • Descence

      Igazad van. Ha a háttér vokalistával énekeltetnék el ezt a dalt Malmöben, már színvonalasabb lenne 😀

    • nyul-bela

      Akár az is elő fordulhat..de mi lenne ha egyszer szurkolnánk és nem lejáratni..lesz ami lesz a versenyen ezt akarta a közönség el kell fogadni..én nem szavaztam és nem is fogok ilyen jellegű műsorokra szavazni,mert pénz kidobásnak tartom..de bármennnyire is bizar ő a GYŐZTES és HAJRÁÁ BYEALEX!!

  • JakeJagger

    Remélem, hogy most majd írnak azok, akik biztos forrásból tudták, hogy le van zsírozva az egész és Gigi nyer majd.

    Pedig milyen jó lett volna, ha igazuk lett volna….

    Dénes fanok? Nektek így most jó, hogy ez az énekelni nem tudó, dörmögő bohóc még az elődöntőből is kiesik?

    Évről évre romlik a színvonal, rosszabbnál rosszabakat küldünk…

  • Caedy

    Én nem bánom, h Alex nyert (a 4ból csak ezt a dalt kedveltem)…

    Azonban ha eurovíziós szemmel nézem, még döntőbe se jut 🙁

  • KILIN KATI

    borzaszto hogy egy ilyen dal kepviseli MAGYARORSZAGOT

  • rivgos

    Ez a dal egyedi, a pasas egyedi, igenigenigenigen!!!!!!! Huh, ez az! Végre, igenigenigenigenigenigenigenigenigen!

  • Kriszti

    Megtartják majd az elődöntőt kint és tuti nem nyílik ki boríték Magyarország nevével….. Most már érdekelne, ki mennyi szavazatot kapott.

  • TRAGÉDIA!!!!!!!!!!! Ennél rosszabb számot nem is lehetett volna választani 🙁

  • Zsoca

    Most mit sír itt mindenki?????
    Az elmúlt években jobbnál-jobb dalokat küldtünk (Wolf Katitól, Ruzsa Magdiig), ha azok nem nyertek, akkor mit vártok????
    Minket utálnak kint tök mindegy mit küldünk, de ezt már ezerszer kitárgyaltuk!!
    Legalább mulatunk egy jót…..

    Hajrá Alex!

  • Emdogh

    Meg ne haragudjatok, de küldjünk egy tucatot??? Ezzel a dallal KI FOGUNK TŰNNI! Ez a dal egyszerű, de nagyszerű! És nem hiszem, hogy a nyanyák szvazták be! A zsűri értékelni fogja az egyszerűséget, a szavazók pedig a közvetlenséget!
    Tudom, hogy jobb lett volna Gigi, de az egy TUCAT!!! Ez meg nem!

  • Ahistsy

    Csalódtam, bár gondoltam, hogy az elsô négyben lesz, mert a zsûri nagyon elájult tôle, de a legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy nyer.

    Nem értem mi a francnak kell angolra ”fordítani”….

    • Descence

      Tán mert a magyar előadásból csak annyit ért meg Európa, hogy egy fazon, mint farok a lagziban áll a színpad közepén, és dörmög valamit ritmusra… Mondjuk ez angolul se lehet valami húdenagy szám 😀

    • Ahistsy

      Igen, Izland dalait se értik többen, és Szerbia sem küld gyakran angol dalokat. Úgy vettem észre azok a dalok amik az adott ország hivatalos nyelvén hangzik el, nagyobb sikert arat. Plusz e dal esetében nem igazán érdekelne, hogy mirôl szól 😀

    • a p.ics.á.ba

      Miről beszélsz? Izland angolul szokta nyomni. Egyébként is szinte mindig angolul előadott dalok nyernek. Nézzük az elmúlt 5 évet Dima Bilan, Alexander Ribak, Lena, Ell/Nikki, Loreen mind angolul nyomta….

  • JakeJagger

    Szerintem ez ugyanúgy tucat…..

    Magyarországon lehet, hogy nem. De kint semmi extra.

  • anitamiskolc

    Ez valami elszsmolas lehetett!!!kállayval lett volna eselyunk!de igy max az oviba nyerhetunk a farsangon!!!!@

  • leslie80

    most jönnek a jelentések az sms megérkezéséről. vicces

  • Csaba

    Ez valami borzasztó,nem jutok szóhoz….áááááááááááááááá SZÉGYEN!!!!!!

  • fairygirl

    Ez k@rva nagy égés lesz. Ha magyarul fog énekelni, a szövegét nem fogják érteni, a dallama meg halál unalmas. Verse, refrén, verse, refrén, refrén, ennyi. Ilyen dalt én is írtam volna, kb. öt hangból áll, de én legalább önkritikát gyakorlok és nem kínozom a népet. Az éneklésről jobb nem is beszélni, csak suttog, hangmagasság nuku, a vokális csaj messze leénekli. Sajnos még mindig csak azt tudom mondani, hogy a produkció egyetlen pozitívuma az aranyos figurák a háttérben. Na sebaj, így legalább nem kell parázni végre a döntőben és nyugodt szívvel szurkolhatok az ukránoknak. Rettenetesen csalódott vagyok, hogy egy olyan klasszis hang, mint Gigi, nem juthatott ki. Akkor már inkább KSA ment volna. Na mindegy.

    • rivgos

      Nem te vagy a nép ezek szerint, mert ők másképp döntöttek. Nagyon helyesen egyébként.

    • nyul-bela

      Bocsi hogy közbe szolok a tavaly az orosz Babucki meg a szerb számot értetted hogy mit énekelnek????..mert én nem bármennyire is füleltem de a 2-dik és 3-dik helyen végeztek..énekelheti magyarul nyugodtan..lehet angolul szarabb lesz..

    • fairygirl

      Én nem mondtam ,hogy ne énekeljenek magyarul, sőt, annak örülnék, ha végre magyar dalt küldenénk már ki, de ez a Kedvesem borzalmasan unalmas dallamvilággal rendelkezik,számomra teljesen elvont.
      És valóban nem én vagyok a nép, nem is szoktam ilyen műsorokra szavazni, csak aztán nehogy sírjon a nép, ha nem felel meg Alex az elvárásoknak. De ne így legyen.
      Az orosz nénik meg egyszerűen kuriózum volt és cukik meg aranyosak. A szerbre nem is emlékszem…

  • Cinti

    Komolyan emberek, nincs fületek?? Nem érzékelitek, hogy ez a szám teljesen az ESC színvonalán aluli?? Hogy lehet az alapján kiküldeni valakit mert egy „fura, érdekes” figura vagy mert „aranyos pofikaja” van, holott közben max. dalszövegíráshoz van tehetsége de énekléshez semmi?! Figyelni kéne elsősorban az énekhangot!! Szerintetek minek van a szakmai zsűri?? Nem véletlenül emelték ki az ő sorrendjüket is!! Ezzel a dallal akkora égés lesz képviselnie magát az országnak, hogy szerinten nézni se fogom az ESC-et, csak kín lenne! Előre tudom nektek borítékolni, hogy még a döntőbe se fog bejutni, nem, hogy még nyerne is…Röhej.

    • Mr. Poczok

      ESC színvonal??? Ne röhögtess már. Amikor egyes országok nagymamakórussal, paródiazenekarokkal indulnak és a döntő első 10 helyezetje közé kerülnek?
      Na ez nagy színvonal…
      Részemről örülök, hogy nem egy újabb egy kaptafára készült popballadával indulunk, hanem egy faék egyszerű, de fülbemászó hangzású dallal, aminek még mondanivalója is van (az már más kérdés, hogy sikerül ezt angolra lefordítani).
      Az éneklésről pedig annyit, hogy ez nem énekverseny, hanem dalverseny. Indultunk mi már az operaénekes Csézyvel is, aki komolyan gondolta, hogy egy tisztán elénekelt musicallel van valami keresni valója, és tudtommal már a selejtezőben is a legkevesebb szavazatot kapott országként hullottunk ki vele.

  • wolfx37

    Íme sikerült meghozni a legrosszabb döntést!Most hogy ByeAlex nyerte a Dal-t,valószínű, hogy semmi,abszolút semmi esélyünk sincs a dalfesztiválon.Az egész egy hatalmas csalás volt,melyet a zsűri tagjai raktak össze.A 8 produkció közül sikerült kiválasztani a legrosszabb négyest és ezután már nem kellett olyan nagy segítség ahhoz, hogy az amúgy szerintem nem tisztán nyert ByeAlex győzelmével végződjön a Dal 2013 műsor mai döntője.Ha a zsűri komolyan gondolta a kiválasztott embereket(amúgy szerintem ez se volt tiszta), akkor az igazi győztes nem ő lett volna hanem vagy Radics Gigi, vagy Vastag Tamás.Az én általam összerakott négy ember pedig Radics Gigi, Agárdi Szilvi/Pál Dénes, Cserpes Laura és Vastag Tamás lett volna.Szerintem több ember is így gondolja ezt.

    • Michael de nem Knight

      A „több ember” ByeAlex-et gondolta. Pont.

    • dexter

      Most mit sirsz itt a nep szavazhatott a radics gigire es vastag tamasra is ,nem tettek,hanem alexet valasztottak.ezt nevezik demokracianak !! , amit ti persze magyarorszagon mar nem ismertek.es hogy mas mit gondol arrol te ne nyilatkozzal.

  • Rmadre

    A T. Zsűri szégyene ez a sapkás kis izé…..gratula! Csalódtam, nem lett volna szabad a 4 közé beszavazni! Keresztes Ildikó, vagy Cserpes Laura jobban megérdemelte volna! Úgy látszik ez kell nektek! Tvrtko, Nicolas, Bye…..
    Na good bye!
    Csatlakozom egyik bölcs előttem szólóhoz, legalább nem kell pazarlom az időmet a malmői közvetítésre!

  • anitamiskolc

    Ekkora égés!!!Mi van veletek magyarok?Ki szavazott?3 éves kislànyok?

  • rivgos

    Ennyi okos, hozzáértő szakértő, istenem. A lenne volna, lett volna nem játszik. A szavazatok alapján Alex megy. Hogy mi lesz, azt majd májusban tudjuk meg, addig a károgók riogatása hablaty. Mondhatom másképp is: üres, süket duma.

  • Emdogh

    Kedves Descence, nem mondtam, hogy le kell fordítani. Nem írott szabály, meg lehet máshogy is oldani a problémát, amire mellesleg 2 hónap van még. El tudnék képzelni egy kivetítőt (ha már ledfal nem lesz), amin a szöveg szerint egy történet játszódik vagy valami. És senki ne higgye azt, hogy Gigi-ellenes vagyok, szerintem nagyon jó a dala, egy kaptafa a többivel, és néhány kaptafa nem fog a döntőig menetelni. Alex vagy a mezőny előtt vagy utána lesz, és mivel egy versenyt már megnyert, egyáltalán nem lefutott játszma a dolog. És egyébként is, a kutya nem szavaz ránk, akkor meg nem mindegy, mit küldünk ki? Ne ebből legyen háború!

  • Gabiii

    Az viszont biztos hogy idén itt az idő MAGYARUL énekelni!!!!!!!!!!!!

    • Michael de nem Knight

      Egyetértek.MAGYARUL!!!!!!!

    • Falconnn

      ez kb. olyan mintha mondjuk Bye Alex román lenne, és előadná ugyanezt románul, te magyarként egy szót sem értenél belőle, szavaznál rá? NEM!

    • Rita

      Falconnn, igen, szavaznék rá, mint ahogy az egyik évben egy észtül elénekelt dalra, a másik évben egy spanyolra, a harmadik évben pedig egy albánra szavaztam, holott halvány kékköves fogalmam sem volt, hogy miről szól a dal, a dallama elegendő volt ahhoz, hogy megvegyen. Én hiszem, hogy Alex megveszi magának a külföldi közönséget, ha pedig nem, akkor ott a következő év, amikor lehet próbálkozni.

  • gene87

    Jó lenne ,ha mindenki örülne enek és az is aki másnak szurkolt, Ez most a Mi Dalunk . semmi gond vele 🙂 sőt 🙂 . én személy szerint Keresztes Ildikónak szurkoltam. De azt mondom nem rossz döntés . NE tegyük egymásra keserű megjegyzéseket… az túl magyaros…változzunk ,ahogy eza szám is azt mutatja ,hogy valami ujba kell fognunk,lehet nem csak líríkus picit depresszív zenéink e legjobbak, és csak ezek vagyunk igazán jók… ha nem egész jók vagyunk eben az alternatív zenébe is…

  • Falconnn

    I’m shocked… amikor a zsűri bejutatta a top 4-be, akkor már tudtam, h sajnos ő nyeri. Az internetes szavazás is ezt mutatta. Ez a szám csak a magyaroknak jön be, a szövege miatt. (nekem még úgy sem) Ha lefordítják angolra, akkor nagyon bugyuta lesz, vagy pedig túl magasröptő szöveg, amit az átlag tv -néző nem fog érteni.

  • anitamiskolc

    EZ MAGYARUL IS MEG ANGOLUL IS TOTAL EGES!!!

  • robbeee

    Kedves Kommentelők!
    Lehet szidni a Byalex-et, csak azt ne felejtsétek el, hogy minket utál az egész eurovision … Szarabbnál szarabb és botrányosabb produkciók verték meg eddig is a mi küldötteinket, pl. tavaly. Szóval ez az egész pofára megy, kis „diplomáciai” közútkezelés… Teljesen mindegy, hogy kit állítunk oda. Ha összevarrnánk Zámbó Jimmyt Máté Péterrel és besugároznánk a P. Mobillal az is kevés lenne…
    Köszönöm!

  • gene87

    ÉS MAgyarul igen..!! esetleg ahogy Alex mondta felirat hátul,angolul de csak úgy diszkréten ne menjen a háttér rovására 🙂 ami igazán jó. jha…és jó lenne ,ha ott malmőbe is düllöngélnének az emberek 🙂 ahogy a végén a tévébe 🙂

  • Gabiii

    Én is Ildikónak szurkoltam, de nyert a másik különleges dal. Aztán vagy bejön vagy nem Eurovízió van minden évben nem kell szívrohamot kapni ha idén esetleg kiesünk, de ez tényleg be is jöhet…senki sem tudhatja!!!! Alexal égésről messze nem beszélhetünk!!!

  • kunika71

    Ez a dal akkora sz..r, hogy kínomban nevettem, mikor mondták a győztest. Szerintem a zsűri a színfalak mögött éppen azt dumálja, hogy mekkora barmok voltak, hogy bepontozták az első négybe. Nem értem az embereket…azért szavaznak a srácra, mert olyan cukika…Cuki a szöveg. A kisiskolásoknak biztos. A szöveg egy baromság, hang az nulla. Soha ekkora égés nem lesz kint, mint idén, még a döntőbe sem fog bejutni.

    • Szabó

      Osztom a véleményed, én is szakadtam a röhögéstől sajnos. Szánalmas… 🙁

    • rivgos

      Miért ki vagy te? Jós? Seneszerző? Költő? Énekes? Hogy ilyen ex catedra módon kijelented, mi lesz májusban?!

    • Mr. Poczok

      Egyszerű, le kell váltani a szakmai zsűrit és a közönséget is.
      Hülye az egész ország, de még szerencse, hogy te ilyen okos vagy. 😉

      Miért képtelenek egyesek ebben az országban elfogadni a többség döntését?

    • fairygirl

      Én két percig ültem némán, magam elé bámulva. A páromnak kellett rám szólnia, hogy ideje magamhoz térnem…