A Dal 2013: a döntő előszavazásának végeredménye

eschungary1aTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – hvg.hu – facebook.com

Lezárult a 2013-as Dal előszavazásának folyamata. 8 dal közül egyet kellett megjelölni olvasóinknak. Mivel nagyon nehéz megjósolni ebben a kiélezett küzdelemben hogy ki lesz a végső győztes (az előszavazásnak van végső győztese), csavarjunk a szavazáson egyet, és azt nézzük meg, hogy ki lehet az a négy előadó, akit a zsűri közönségszavazásra fog bocsátani!

10. Szíveddel láss – Agárdi Szilvi – Pál Dénes (23%, 74 szavazat)
29. Úgy fáj – Radics Gigi (21%, 69 szavazat)
17. Holnaptól – Vastag Tamás (21%, 67 szavazat)
08. Nem akarok többé játszani – Keresztes Ildikó (10%, 32 szavazat)
20. My Baby – Kállay Saunders András (8%, 26 szavazat)
18. Kedvesem – ByeAlex (7%, 22 Szavazat)
25. Élj pont úgy – Cserpes Laura (6%, 20 szavazat)
09. Csak állj mellém – Rácz Gergő (4%, 1 szavazat)

A magyar nemzeti döntő sajtóját figyelve a hvg.hu az Agárdi-Pál duót tartja a legalkalmasabbnak, az oikotimes.com 5 potenciális győztessel számol, sok hírportál Kállay Saunders Andrást tippeli győztesnek, de jelentős támogatója van a Facebook-on Vastag Tamásnak, Cserpes Laurának és ByeAlex-nek is. A verseny kezdete előtt a bulvármédia már kikiáltotta Radics Gigit és Keresztes Ildikót is győztesnek. Az MTVA eurovíziós Facebook oldalán ByeAlex vezeti a szavazást, Kállay Saunders András a második, Agárdi Szilvia és Pál Dénes duettje pedig a harmadik.

230 Comments

Jövőre elindítom a házunk előtti csövest A Dal-ban, kb. ugyanígy néz ki a kukából csent ruhákban, sőt sokkal jobb style-t hoz össze belőle és amikor be van rúgva még a hangja is egész jó!

Csak gratulálni tudok a zsűrinek, hogy ismét sikerült mindent elrontani. Eddig be sem juttatták volna, akkor most minek?! Gratulálok azoknak is, akik erre szavaztak! Minden évben várom, hogy nah majd most, majd most jobb lesz és jobb zenét küldünk, s színvonalasat. Hát már nem várom, részemről ennyi én végeztem… Nagy csalódás! 🙁

Az biztos,hogy ki fog lógni. De ez egy külföldi fül számára úgy gondolom,hogy élvezhetetlen. Pedig annyira bíztam benne,hogy idén túl tudunk lépni a saját árnyékunkon,és egy olyan dalt küldünk,amely mögé nemcsak büszkén tudunk állni,hanem az EURÓPAI ember is felkapja a fejét:ez igen Magyarország. Ebből kettő is akadt(Gigi és Kállay).
Kívánom a legjobbakat,hogy Alex külföldön is át tudja adni azt a bizonyos hangulatot,amellyel idehaza nyert. 🙂

Azok, akik azt mondják, hogy ez ‘Eurovízió színvonalán aluli’, szokták nézni a műsort? Mindig vannak ilyen dalok, és vagy jó helyezést érnek el, vagy nem. Most mi is küldtünk egyet, és majd meglátjuk.
Szerintem Alex egy olyan figura, akivel tud azonosulni a nép, és leggyakrabban ez is elég egy jó helyezéshez, lásd a nagyik tavaly. Talán ő nem ‘aranyos’, de szerethető, és a dal maga sem rossz.
Emlékszem, amikor kihirdették a harminc dalt, a fórum többsége ByeAlex-párti volt, most hirtelen ez megváltozott.

GRATULÁLOK ByeAlex-nek! Sok sikert Malmőben! Hát azt látni kell, hogy teljesen bekajálta a figurát a közönség, és még a végén még én is megkedveltem (a dalt). Imádom a háttérben a szőke vokálos hölgy(et és a) hangját. Csak így tovább! Én magyar vagyok nem turista, így büszkén szorítok a hazai indulónak (bárki is legyen az). Hajrá ByeAlex! Good bye Malmőben!

Azok köpködjenek akik ki is mennek… A Kállay-t meg nem kéne a Gigivel és a “magyarokkal” együtt emlegetni… Hol is volt az elmúl x évben???

Juj de jó, hogy Alex nyerte meg a hazai válogatót. A sok előttem szóló pedig ne idegeskedjen feleslegesen. Az én kedvesem egy olyan srác, aki…

Sziasztok!

Első reakcióm kb fél percig bámultam a TV-t, hogy most mi????
Szinte biztosra vettem, hogy Radics Gigi megy ki (neki is szurkoltam), vagy Kállay-Saunders András. De hogy ByeAlex? Hát nem is tudom. Van egy kis fantázia adalban, de háááát nem is tudom. Tavaly a Király testvéreket akartam, most Radics Gigi-t Sajnálom, hogy megint nem az általam favorizált előadó ment ki. Pedig Ő megérdemelte volna. 🙁 Most megint izgulhatok a hangért, meg hogy milyen lesz a fogadtatás. Nagyon sajnálom Gigit. De mivel ByeAlex képviseli hazánkat, ezért tisztelem annyira hogy szurkolok neki, és nagyon sikereket fog elérni Malmöben.

Teljesen egyetértek az egész kommentteddel. Én is drukkolok majd neki, ahogy tavaly is tettem a Compact Disco esetében is, ha a Király testvéreket sokkal szívesebben és esélyesebbként is láttam volna a színpadon. Sajnálom Gigit és Andrást, de ha már így alakult, drukkoljunk ByeAlex-nek, és lássuk, mit tud kihozni Malmöben.

Sziasztok!

Ha már mindenki utálja a “magyart”, legalább mi ne utáljuk egymást, persze arra van a fórum, hogy midenki elmondhassa mi a véleménye, milyen tehetséges az utcasarki csöves stb.

Én megvallom, nem Alexnek szurkoltam, és Ildkióra több sms-t is elküldtem, most mégis úgy gondolom, hogy

HAJRÁ ALEX és hajrá MAGYAROK!

Talán érezzünk mind így és támogassuk azt, aki képviselni fog minket egész Európa előtt!

Jajjj! Imádom a kutyákat, na de a “my darling” az nem felel meg az én ízlésemnek… Hogy mi lesz ebből, előre félek!

Én nagyon örülök! Sőt, az egész család! A szám jó! Kitűnő és feltűnő! Felesleges Alex-et szidni, mi szavaztunk, rá szavaztunk, ő megy. És mi az, hogy “mennyire le fogjuk magunkat égetni”? Mert tényleg, eddig valami hihetetlen sikereket értünk el ezelőtt! (kivéve Ruzsa Magdi) Akinek pedig nem tetszik, annak NEM kötelező nézni a show-t. PONT.

Én Giginek vagy Kállaynak szurkoltam. De igazuk van akik azt írták hogy ezzel a számmal ki fogunk tűnni. Kiváncsi leszek az angol verzióra ha lesz. Egyébként szegényt úgy sajnáltam, tényleg nem tudott kibökni semmi értelmeset, csak ott állt mint egy szerencsétlen Boborján:))

először örültem, hogy bekerült a legjobb 4be, majdnem szavaztam is rá, de mégsem, inkább Gigire kettőt. Valahogyan gondoltam hogy ő fog nyerni, mégis nagyon meglepődtem. Neeeeeee

gyerekek-gyerekek. szeressuk mar egymast. ez nem a gorcsos akarasrol szol. az a jo az egeszben-es ennek semmi koze nincs malmohoz- hogy az orszag nagyban lepottyantotta azt, amit csipszar jeno, rakay “hirtv” fulop, vagy az a rakonczai diszkotor akart. van egy bajos dal, egy furi figuraval, sokadszorra hallgatva szeretheto dallal. ennyi. es nekem vigyorra fog huzodni a szam majusban, mert jo lesz hallgatni a mi kutyank kolket. es ne felejtsuk el: legitim a produkcio, jol jart az mtva, jol jart a nep, es ez a szakmanak is frappans fricska.nem kell tobb vastagzambostonebaricz. az kell, ami plusz erzest ad, es szeretheto. ez az,bye.

Tetszik a hozzászólásod, magyarul: Like! 🙂 Egy észrevételem lenne csupán. “…sokadszorra hallgatva szeretheto dallal…”
Nem lesz lehetőség sokszor hallgatni, csak az a sokszor emlegetett 3 perc lesz! Emiatt mégsem aggódom, mert bár nem rá szavaztam, de nekem még a 30-as listából is a fülembe mászott a dal, de lehet csak amiatt, mert a zongora részben felismerni véltem a “boci boci tarka” kezdetű dalocska új verzióját, amit a svédek nem fognak érteni, de nem baj. 🙂
Ja és tényleg! Egy dallam, egy dal lehet “fülbemászó”, de nekem új ez a zsűritől hajtogatott “bőr alá” mászós dolog. 😀

Tavaly ugyanez ment itt a fórumon. Mindenki háborgott, hogy nem a Királyék jutottak tovább, és miért a Compact Disco, és a zsűri hogy lehet ilyen botfülü stb.
Szinte biztos voltam benne, hogy a Gigi fogja megnyerni, vagy esetleg Kállay Saunders András. Az első reakcióm, mikor bemondták a győztes nevét: MIVAAAN??????
De tessék lehiggadni, ő megy Malmőbe és punktum, tavaly sem az én kedvencem jutott ki Bakuba, mégis szurkoltam a Compact Disconak, és idén is támogatom és szurkolok Bye Alexnek. Azt hiszem ez a minimum.

…pedig Gigire szavaztam, már belévásott az ujjam!
A zsűri bejópofizta Alexet, Agárdi Pált nem merte, nehogy ki tudja…
Jött ez a gyerek, pengetgettek, dünnyögéltek, a vokál vitte a verset, (minden elismerésem Wéber Helgának)a kedves nézők meg megvacsorázták.
Nem akarok újabb plágiumvádat, de én meg néha olyan Xaktás beütést hallok. A látvány meg az egészen. Marslakók.
Jó lesz az, majd figyeljetek. Mondjuk a szakmai zsűri – kint is van bizonyosan nem fogja az egekig magasztalni, de az adás Európában is vacsoraidőben megy majd.
Végül is én is szeretem….pedig Gigire szavaztam…

Kedves Gigi! Egyszer úgy is ott leszel!!!!

A szakmai zsűri ott is inkább vicc kategória. Ha komolyan vennék, mit kereshetett egyáltalán tavaly a döntőben mondjuk az orosz Babushki?

“Nem akarok újabb plágiumvádat, de én meg néha olyan Xaktás beütést hallok. A látvány meg az egészen. Marslakók.”

Azért várjuk meg, amíg az említett Marslakók panasszal élnek! Addig én is Edemy87 példáját követem! :D:D

Ne sírjatok! Én is szeretem a Kedvesemet. Ez csak egy fricska a sok hasonlítgatónak… Bocs, ha valakit megsértettem! nem volt ilyen szándékom, és bár nem ő volt a favoritom, gratulálok és szorítok neki.
a grafikán azok a figurák mik?
Azért ha őszinték akarunk lenni, ez a dal valóban kilóg a sorból.

Szerintem nagyobb annak az esélye, hogy kijut a Magyar labdarúgó-válogatott a vb-re, mint hogy ez a szám tovább jusson. Az előadóval semmi bajom, de a szám elejétől fogva nem tetszett. Ez van.
Hajrá MAGYAROK!

Szerintem is igazad van na de mindegy de figyeld meg biztos azt gondolták hogy külföldön is majd az óvodások fognak szavazni.:)

Egy tipikus magyar fiatal, csőgatya, divatszemüveg, sapka (mert az kell a studióba), kabát, és akkor azt mondja hogy melege van….
De boldog a nép mert egy igazi magyar, és nem roma vagy amerikai. De legalább tudjuk, hogy a milyen befogadó nép a többiekkel szemben. Csak mondjuk ez egy énekverseny és nem arról szól, hogy ki milyen nemzetiségű, hanem hogy ki milyen tehetséges..Szerintem gáz, hogy a vokálos jobban énekel a csávónál, valószínű azért mert a srác nem is tud énekelni…..

nem tudom ezt a számot ova kategorizálni, szerintem dalnak is gyenge volt abban a mezőnyben. egy esti altatónak jobban eltudnám képzelni, de hát az okos magyar nép ismét jól döntött, mint mindig.de kivánom, hogy legyen szerencséje, egy döntőbe jutás is szép eredmény lenne.

Hagyjuk már, hogy roma meg amerikai. Gigi magyar roma, András meg félvér. Nem tehet róla, hogy anyja-apja nem egy nemzetből valók. Vajon egy amerikai versenyen kinéznék, mondván ,hogy “magyar”? Nem szeretem az ilyet. Ha legalább egyik szülője magyar, akkor az nekem már hazámfia.

Hát nem jutok szóhoz…
A rizikó faktort választottuk. Édesanyámnak ő a kedvence, szavazott rá. Ha egy 50 éves nőt meg tudott fogni, akkor sokra lehet képes a dal és Alex. A zsűrin csodálkoztam, hogy bejutotta, de nem gondolták volna szerintem hogy srác mindenkit ki fog ütni.
Más volt a kedvencem, de innentől kezdve nagyon sok szerencsét kívánok Alexnek és a dalnak. 😀 Hajrá májusban!

Persze ő képvisel nem is bàntom.De mindenki értse meg , hogy végre meg kellett volna mutatnunk,hogy mi is érdemesek vagyunk arra hogy ott legyünk,és szerintem a zsűri is belàtta hogy hibàzott.Értsétek meg hogy malmöbe nem az szàmìt hogy a magyaroknak tetszik mert ujdonsàg a magyar popzenében.Hanem az hogy a magyaroknak is tetszen meg az EGÉSZ VILÀGNAK.

Maradjunk annyiban,hogy elég, ha Európának tetszik. 🙂
Egyébként pedig hogy mi tetszik idén nekik, azt sem te, sem én nem tudom eldönteni (már ha felülemelkedünk az országok közti szimpátiaszavazáson, amiben soha nem voltunk jók), de az tény, hogy Radics Gigiből, Kállay-Saundersből Malmőben lesz minimum féltucat, ByAlex-hez hasonló produkcióból viszont rajta kívül valószínű egy sem.

Comments are closed.