Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Végső visszaszámlálás: kit küldjünk Malmőbe?

eschungary1aSzerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Eljött a végső visszaszámlálás ideje! Az old.eschungary.hu két előszavazást szervezett A Dal 2013 versenyzőiről, 1-2 hibával sikerült eltalálni a továbbjutókat. Az előszavazásunk most a végéhez ér: az a kérdés, hogy szerintetek melyik az az előadó, aki egyáltalán be tudna jutni a 2013-as malmői Eurovízió döntőjébe és ott a lehető legjobb eredményt el tudná érni? Ehhez segítségül szolgálnak a döntősök színpadi szereplései, illetve nem árt megnézni az oldalsávon a különböző országok eddig kihirdetett versenydalait is, hiszen az szokott lenni a kedvenc téma a rajongók körében májusban, hogy a mi dalunk mennyire vész el a többi produkció között és hogy mennyire vész el a színpadon.

Alapvető igazság, hogy egy gyenge dalt jól fel lehet hozni egy vonzó színpadi produkcióval, illetve egy jó dalt is le lehet rombolni egyrészt a dalhoz nem illő színpadi látvánnyal, másrészt a korábban már kitárgyalt „eurovíziós túlkapás” esetén. Aki úgy nézte végig a válogatókat, hogy két alkalommal is fel tudott ugrani a fotelből azzal a felkiáltással, hogy „Ez az!”, az máris kattintson, aki még mindig bizonytalan, annak ajánlom a magyar és külföldi produkciók kielemzését.

08

09

10

17

18

20

25

29

[poll id=”34″]

424 hozzászólás Végső visszaszámlálás: kit küldjünk Malmőbe?

  • Fabiana

    Eva Botoban és Gigiben max annyi lenne a közös, hogy mindkettő 16 évesen állna az ESC színpadára. Ennyi és nem több.
    Gigi dala sokkal erőteljesebb és a refrén is könnyen megjegyezhető, remélhetőleg a színpadkép sem lenne túl cukros…(Csak könyörgöm adjanak már rá egy fekete selyemruhát és ne ilyen színes mini vackokat egy olyan dalhoz, amiben arról énekel, hogy úgy fáj…)
    Eva Boto színpadképén mindent elrontottak amit el lehetett. Habos-babos menyasszonyi ruha, erős smink, mesterkélt koreográfia, a háttér pedig semmit nem adott a dalhoz. Ezek láttán én éreztem, hogy ez bizony nem lesz finalista.

    • Pitbull

      Igazad van, mint általában. Mindig beleesem abba a csapdába, hogy a stúdióverzió alapján ítélkezem a dalokról. Eva színpadképe valóban nem volt erős, ez tény. Az éneklése közel tökéletes volt, ez is tény. A dala (szerintem) nem volt középszerű, hanem nagyszerű volt. Az én (talán téves) értékrendem miatt érzem méltatlannak, hogy nem jutott döntőbe, és ott nem végzett legalább a dobogón.
      De hagyjuk Eva Boto-t, történelem.

  • angel

    A felhozatal nagyrésze tehetségkutatókból kijött emberkék! Ami nem baj nyílván, sőt, nagy jó, hogy próbálkoznak, de úgy gondolom ez egy komoly verseny, és nem egy „akárkinek” kellene kimennie és képviselni az országunkat!
    Ha a dalokat nézzük, igen, van egy pár jó dal köztük, az tény! Viszont azért az nem árt, ha el is tudja énekelni az a valaki, hiába jó a dal.. Sajnos van erre is példa, de nem neveznék meg senkit!
    Én mindenképpen úgy gondolom, hogy egy ilyen versenyre olyan előadót illene kiküldeni, aki már letett valamit az asztalra, és TÉNYLEG tehetséges, nem csak úgy ‘előjött’ valahonnan!
    Szakmailag mindenképpen a KERESZTES ILDIKÓ érdemelné ezt az esélyt! Senki más! és most akár szeretitek, akár nem, én sem mondtam hogy odalennék érte, de ha belegondoltok, Ő az aki megállná a helyét, és mindenképpen büszkék lehetnénk Rá, mert hihetetlenül tehetséges, és nem mellesleg a dala is egészen jól sikerült! egyszóval: Ő az aki ‘megérett’ erre a dologra! 🙂

  • Kriszta

    Katasztrófa a választék..
    ez az Alex mint hangilag,mint Dal.ilag is iszonyat..se nézni,se hallgatni nem lehet..
    Komolyan ilyen van bent a 8közt,míg a kedvencem Gyurcsík Tibi nem?.Tegnap nem is néztem meg inkább,ezek után nem érdekelt.ALextől jobbak voltak még legalább 6-an,..de tegnap minimum 3-an biztos

  • Zoli

    ALEX, esetleg Ildikó!!

  • egi

    Keresztes Ildikónak kell kimennie!

  • Dávid

    Én nem tudom továbbra sem megérteni azt, hogy szinte biztos minden fellépő elkészítette az angol verziót is. Miért nem azokat énekelgetik? Ha nem is az első elődöntőben, de akkor a másodikban, hogy meg lehessen hallgatni angolul is? Nem egy dal van, ami angolul valahogy teljesen más, mint magyarul, sokszor negatív irányban rossz. Az énekesek angol kiejtése is olykor érdekes. Nem értem, ha már a dalra szavaznak, akkor nem mindegy, hogy angol vagy magyar a szöveg…

  • Dávid

    Ezt a ByAlex hisztériát nem értem….tipikusan olyan dal, ami már annyira pocsék, hogy emiatt szeretik, mert hogy művészi meg alternatív…elvégre Oscar-díjat is általában a legrosszabb filmek kapnak, amiket épp azért díjaznak, mert olyan különlegesek és művésziek… A fenéket….bárki „elénekli” úgy, ahogy előadta, semmi hang nem kell hozzá, a szöveg és a dallam sem kiemelkedő, megértem, hogy ilyet is be kell válogatni, ne legyen unalmas a felhozatal, de hogy őt küldeni?!

  • Bakancs

    Én Gigit küldeném, akármennyire is kedvelem a többi számot és előadót. Neki lenne a legnagyobb esélye arra, hogy döntőbe kerüljünk (plusz a duó, a szimpátiaszavazás miatt).
    De nagyon remélem, hogy normális ruhát adnak rá, az elődöntők alapján ez eddig egy újabb Barbara Dex.

  • msz

    Én (is) Gigit küldeném. A hangja biztos jó, a ruha és a színpadkép javulhat, a dal pedig fülbemászó. Minden meg van egy esetleges jó szerepléshez (vagy nagy bukáshoz 🙂 )
    A másik kedvencem Laura, neki jobb a száma, bár gyengébb a hangja. Ha estleg Ildikó, vagy Alex menne ki, még azokkal lehetne esély döntőre, bár Alex dalának különlegessége kockázatos. Kinek bejön, kinek nem. Nekem mondjuk nem, de megértem azokat, akik ezt favorizálják.

    KSA esetében lehet építeni a kinézetre, Dénesék esetében pedig a vak lányra. Rácz Gergő és Vastag Tomi győzelme bizots bukás.

    Tehát szerintem egy ilyen gyenge mezőny mellett a 8-ból 6 is elérhet jó helyezést, de ebből minimum 4 nagyot is bukhat.
    Nálam:
    1. Gigi
    2. Cserpes Laura
    3. Keresztes Ildikó

  • the_wishmaster

    Jajj, a legeslegelejétől Keresztes Ildikó a kedvencem, csak akkor még nem hittem el, hogy őt külföldön meg egyáltalán itthon is megkajálnák. De egyre jobban elhiszem, akarom, stb. és valszeg úgy járok, mint tavaly Királyékkal. Eljutottak a legutolsó fordulóig és ott a lehető legalsó helyen kiestek. 😀 Na, mindegy Gigin még csiszolni kéne színpad szempontjából, a fellépés előtti frizurája tök jól állna neki, vasalva, a ruhát meg konszolidálják könyörgöm. Egyébként is ez a két produkció ami nálam szóba jöhet, illetve Laura, ha májusig nem szégyelli egy ország képviseletéért feladni a büszkeségét és eljár énektanárhoz.

  • adamo

    Egy kicsit megpróbálom összeszedni én is az érzéseimet a dalokkal kapcsolatban, hátha sikerül eldöntenem, kire szavazzak. 😀
    -Keresztes Ildikó: Bombabiztos hang, erőteljes, nem szokványos dal, ami kitűnik a mezőnyből. Nem valami ilyesmit keresünk?! Ha a zsűrire hallgat a nép és valami szokványos tucatszámot küldünk, jó esetben is borítékolhatjuk a huszonakárhanyadik helyünket. Szerintem megérné a kockázatot kiküldeni ezt a dalt, megérzésem szerint jól sülne el. Ja és csak magyarul!!
    -Rácz Gergő: Számomra felfoghatatlan, mit keres itt ez a dal, annyira erőtlen és jellegtelen, az ooóóó-zástól meg falra mászok. Bármennyire is nyomja előre a zsűri, nem nagyon tartok tőle, hogy ez nyerhet. Nálam bőven utolsó.
    -Agárdi Szilvi & Pál Dénes: Az biztos, hogy van egy nem is kis tábor, akik akkor is 100.000 szavazatot küldenének nekik ha a Boci, boci tarkát énekelnék el a színpadon. És azt hiszem ez a tábor a külföldi nézők közt ugyanígy kialakulhat, ha ők mennek. DE, ha úgy szétesik a produkció, mint a középdöntőben, abból nagy égés is lehet. Eléggé rizikósnak érzem őket küldeni, de nem vagyok ellenük.
    -Vastag Tamás: Meg kell hagyni, baromi jól énekel élőben, de a dalból hiányzik valami plusz, amitől igazán katartikus lenne. Malmőben attól félek csak egy volna a sok ballada közül.
    -ByeAlex: Alighanem a legmegosztóbb dal a mezőnyben. Én kifejezetten kedvelem, de nagymamám például sírva röhög rajta. Vagány dolog lenne ezt kiküldeni, bár nehéz megjósolni, mire mennénk kint vele.
    -Kállay-Saunders András: Első hallásra nem igazán tetszett a dal, de a színpadi megvalósítás sokat dobott rajta szerintem. Amíg viszont a csúcspontot jelentő kitartott magas hangot lespórolja, nem tudok teljes szívvel mellé állni, valamint a retrós hangzásvilág se biztos, hogy sok embernek bejön. Egy szó mint száz, inkább ne ő utazzon.
    -Cserpes Laura: Egyértelműen a verseny legkellemesebb meglepetése, a dal csodálatos és fülbemászó és Laura is sokkal jobban énekel, mint vártam (persze nem tökéletesen azért). Ám kivételesen egyet kell értsek a zsűrivel, ekkora terhet valószínűleg nem bírna el még most – sajnos…
    -Radics Gigi: Talán ő a legígéretesebb az összes versenyző közül, de a színpadon látottakon még sokat kell javítani, ha ő megy. A színpadkép unalmas, a ruha borzalmas, abszolút nem passzol a dalhoz, a vokalistákat sürgősen le kell cserélni, mert egyáltalán nem illenek Gigi hangszínéhez. Szóval van még mit csiszolni, de ha minden összeáll Malmőre, bízhatunk egy szép eredményben, mert a dal igen erős és Gigi tökéletesen énekel.

    Összességében tehát Radics Gigi vagy Keresztes Ildikó győzelme tenne leginkább boldoggá. Aggodalommal vegyes izgatottsággal várom a szombatot…

  • Ariza

    Nos, nehéz nekem ebből a nyolcasból azt kiválasztani, amit ESC-re küldenék, egész egyszerűen azért, mert a 30-ból se tudtam volna. (De azért feltenném a kérdést: Polyák Lilla hol van?) Azért végignéztem a kínálatot:
    – 3 dal már a középdöntők során „toilet break song”-ként funkcionált nálam, és tényleg bocsánat, de ez A Dalos győzelmük esetén sem fog májusig változni.
    – 3 dal nem tetszik, de hajlandó vagyok végighallgatni.
    – 2 dallal bajban vagyok. Az egyikre az unásig hangoztatott nagy szavak közül a szívmelengetőt rá tudnám sütni (megsúgom: nem a duett), de Malmőbe küldeni nem lenne értelme. A másiknak alapjában véve talán ott lenne a helye, de az előadást nem érzem odavalónak, és reményt sem látok arra, hogy ez pozitív irányban fog változni.

    Egyébként ahogy látom, a kezdeti „fanyalgások” ellenére azért a többségnek van(nak) olyan kedvence(i), aki(k)ért lelkesedni tud, tehát a műsornak volt értelme.

  • angelo

    Gigi száma „izgalmasabb” mint Ildikóé, jobban megmarad az ember emlékezetében és a semleges külföldieknek is jobban tetszik, habár ez sokat nem jelent lásd Wolf kati esetét.

  • fairygirl

    Egyértelműen Gigi. Nála sose kell izgulni, hogy el tudja-e énekelni a dalát vagy sem. A dala viszont nem tetszik teljesen, lehetne ütősebb is. Laura dala sztem jobb lenne a vízióra, de őt meg még egyszer se hallottam tisztán énekelni. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. A Szilvi-Dénes duóval is meg lennék elégedve, de gyanítom, Szilvi nem állná meg kint a helyét. Ha pedig nem Gigi, akkor Ildikó. Tök mindegy, milyen a dala, túl jó helyezést úgyse fogunk elérni, az elmúlt évek ezt mutatják. De akkor már legalább egy jó énekest vagy énekesnőt küldjünk ki. Ja, és hálás lennék, ha kivételesen nem b@sznák el a színpadi képet a kedves alkotók…

  • Zsuzsi

    Úgy gondolom,hogy mind a nyolc dal lehet valamiért jó,és valamiért rossz.Nekem Dénes és Szilvi a favoritom,csak Szilvi idegességével kellene csinálni valamit,mert visszahúzza a dalt,ami nagyon szép dallamú,és fülbemászó.Sokkal jobb lenne,ha erőteljesebben adnák elő,mert mindketten képesek lennének rá.Különben mindegy,hogy melyik jut ki Malmőbe,mindenképpen többet kell majd nyújtani bárkinek,hogy elérje a többi dal színvonalát.

  • salalalala

    Gyönyörű hangja van Giginek, imádom! DE Ő ENNYI! nincs plusz…….. Minden országnak van egy Beyonce utánzata. Ha a hangon kívül valamit kell csinálni, akkor nem tud mit kezdeni magával. Mutagat, mintha egy siket-néma összejövetelen lenne és nekik is „magyarázza” hogy miről szól a dal. Ha pedig nem mutogat, akkor nem jön érzelem…….mert nem képes rá. HANG az top kategória, de ez kevés sz EUROVÍZIÓRA. Őszinte a lényéből áradó dolgoknak kell működnie eggyütt a produkcióval. Az a baj, hogy ezt nem tudja, Mamöbe kevés csak a HANG, mert sok embernek lesz ott ekkora hangja, és akkor mivel tünik ki………? Sajnálom, hogy még nem jönnek belőle az igaz érzelmek, és ettől csak egy nagyon jó hang GIGI. A dala sem a legjobb, tehát még arra sem építhet. KEVÉS. Nem akartam senkit sem megbántani. Ildikó: a vérprofi kategória a hang és előadásmód tekintetében…..de mivel tünik ki a dal? nem szeretném.
    KSA:Mindegy csak ne ő képviseljen, szar a dal, és magát az énekest sem nevezném TEHETSÉGNEK, ami kiünik.
    Tamás és Gergő: Jó de nincs extra.
    Alex: Na ne már, de legalább érdekes. Érdemi erdmény kizárt dolog.
    Marad ugye 2 dal. Furcsa, hogy hangi bizonytalanságok jellemzik mind a kettőt. Mondjuk én rutintalaságnak nevezném.
    Össze kellen gyurni a LAURA érzelmi világát, előadásmódját dalát Gigi hangkával és akkor az lehetne a begutó talán, mert akkor lenne jó a hang a dal az előadásmód. Akkor járnánk ott, hogy Wolf Kati…… de sajnos ő sem szerepelt a legjobban, többett vártam, pedig az tényleg jóvolt.
    Maradt az az egy páros. és Igen , ők a kellő támogatással, segítő felkészítéssel, FIGYELEMFELKELTŐ. Ahogy Magdi mondt: Különleges produkció. Azért amiért. DE AKKOR SEM TUCAT.És ez kell!!! HAJRÁ MAGYAROK, ez meg a másik és nekem fontos hogy MAGYAR képviseljen!!!

  • Zsuzsi

    Sokszor hallottam,hogy Gigi dala jön be a külföldieknél,ez nem jelent semmit,mert ezt mondták Wolf Katira is és Compact Dyscora is,és hol kötöttek ki,bekerültek ugyan a döntőbe,és a sereghajtó mezőnyben végeztek.Egy ilyen versenyre olyan dal kell,ami hatásos és különleges.Példát lehetne venni Szerbia dalairól,néhány kivétellel nagyon jó helyezéseket értek el.Egyetértek teljesen az előttem szólóval.

  • salalalala

    Azt elfelejtettem, hogy azt is kell nézni, hogy mi az amin 2 hónap alatt tudunk változtatni, elő segíteni a produkció sikerességét. Az biztos nem az érzelem beletáplálása a produkcióba mert MŰ lesz (Gigi: jelbeszéde)vagy a dal szerkezeti megváltoztatása illetve valamiféle plusz nyújtása már most.
    Gigi: hang: oké; dal szerk:nem oké; plusz: nincs benne
    Ildikó:hang: oké; dal szerk:nem oké; plusz: nincs benne
    Tamás Gergő:hang: oké; dal szerk: oké; plusz: nincs benne
    KSA: hang: oké; dal szerk:nem oké; plusz: nincs benne
    Alex:FURI, semmi sem oké, plusz van benne mert legszebben szólva is érdekes, de NEM eurovíziós dal.
    Laura:hang: hang:nem oké; dal szerk:oké; plusz:valami van
    Szilvi és Dénes: hang: Dénes maga okés (sőt különleges!!!), szilvi izgalom miatt remegős. dal szerk. : oké plusz: teljesen van érzelmi töltett és plusz.

    Mi az amin ezek közül lehet fejleszteni.
    Egyértelmű, kizárólag a HANGOT! íSzóval , ha Szilvi össze szedi magát és nem fog ennyire izgulni láthatóan, akkor ez egy kivételesen jó produlció.

    A többivel az a baj, hogy nem tudod megváltoztatni. Sem a dal szerkezetét, sem pedig azt, hogy ŐSZINTÉN JÖJJÖN AZ ÉRZELEM ÉS A PLUSZ A DALBÓL. Kizárólag az ének, amit tudsz fejleszteni!

  • MEME

    Én úgy gondolom szabad latolgatni az esélyeket, de igazából senki sem tudhatja mi lesz és ki hanyadik helyen lenne befutó! Bármelyik előadó is jut ki lesznek akik neki szurkolnak és lesznek akik szomorkodnak majd. Nekem igazából mindegy, hogy a magyar előadó a 3. vagy a 22. helyen fog-e végezni. Én a kedvenceimnek szurkolok, mert megérdemlik! Hajrá Dénes és Szilvi! <3 Különben pedig nem egyenlőek az esélyek, valakit szégyentelenül nyomnak erős hátszéllel, csak nehogy felbukjon!

    • Salior

      Nekem, mint 2012-ben is, a „Csinibaba” c. film feelingem volt a „dal”-lal kapcsolatban. Akik látták, értik mire gondolok. Idén, a megjelent TV-s promó miatt, kicsit keserűbb a szám íze. Ettől függetlenül, HAJRÁ MAGYARORSZÁG. Én is, maximálisan, a bentmaradt kedvenceimnek szurkolok (még hiszek a mesékben). A többi résztvevő meg fogja fel annak, hogy szerepelhettek egy többmiliós nézettségű TV-ben, főműsoridőben. Nem kell kukát rugdosni. 😀

  • Béláné Varga

    Vastag Tamást küldeném mivel az ő dala, hangja elért a szívemig! Ha nem érteném a szöveget amiről énekel akkor is szívemig érne.Tomi fiatal, s nem sablonos hanggal rendelkezik ami fontos!

  • Nagyne Zsuzsa

    Sziveddel lass.Pal Denes ,Agardi Szilvi.En rajuk szavazok mert nekik kulonleges a hangjuk es gyonyoruen tudjak elenekelni a Dalt .Az ember szivehez tudnak hatni .

  • JakeJagger

    Egyértelműen Gigi!

  • JakeJagger

    Amúgy a legnagyobb ESC szakértőktől kérdezném a következőt:

    Mi kell ahhoz, hogy a már kiválasztott nemzeti dalt a verseny előtt külföldön is felnyomják és mire elkezdődnek az elődöntők kint, addigra a fogadási listákon az élen legyenek.

    Ezt sosem értettem, például tavaly a svédek milyen eszközökkel hype-olták Loreen dalát, hogy mire a verseny elkezdődött, szinte minden fogadási oldalon ő volt a befutó és egész Európa imádta a dalát.

    Szerintem itt nem csak arról lehet szó, hogy van egy jó dal, hanem valamilyen marketing eszközöket is bevonnak, hogy ne csak a tv-ben hallja Európa először a dalt, hanem mire felcsendül, tudja, hogy „Na igen, erre azt mondják, hogy nagyon esélyes”, blablabla.

    • hanna

      sok tényező áll össze. pl a svéd válogató, a Dalhoz hasonló nagyon népszerű egész skandináviában s arrafele egyébbként is vannak kemény átfedések a toplistákon. akkor az angol fogadóirodákat tartják mindnehol mérvadónak. Én nem zárnám ki azt h marketing fogásként egy egy előadó stábja megtesz egy egy jó összeget arra a bizonyosra, hogy gyorsan a fogadólista élére kerüljön s ezzel elkezdjenek felfigyelni rá.
      Meg nemzetközi promo is van egyeseknek, mennek ide oda fellépni.
      aztán magában a műsorban is van sok tényező ami akaratlanul befolyásolja az eredményt. pl statisztikailag meg mindenféle eszközzel bizonyitva van h a tévés betelefonálós műsorokban előny minnél késöbb fellépni. Van viselkedés-minta az ilyen műsorok nézőire készítve s bár elején nyitják a vonalakat úgyis azaokra hajlamosabbak szavazni a nézők akik végefele vannak. Ennek Wolf Kati is, Compact Discoék is szivták a levét, mind jó elejére kerültek. Ráadásul Wolf Katinak az is hátrányára volt h a sorrendben több hasonlóan gyors ütemü, bulis szám követte, ami szintén statisztika h hátrány. Pl ha sok bulis szám közé csöppen egy ballada az azonnal jobb esélye van kitünni. Na s egy csomó ilyesmi.

  • Dun

    Bírom, hogy Pál Dénesék rajongó oldalán megy a kampány, hogy szavazzanak itt, hogy ő vezessen. Kérdem én, mi értelme van? Sehol nem kampányolnak ezért, most mi lesz ha itt ő fog vezetni 50 szavazattal? Semmi. Leadják a voksukat kb 300an az oldalon abból 200 a fan oldalról kampányolt ember. xD

    • rivgos

      Atyavilág:-) Egész összeesküvéselmélet-orgia van az említett oldalon:-) Istenem, ennyi ostobát, szidják Demcsáktól kezdve a TV2-n át Csiszártól akit lehet:-) Mindenki áruló, őket pedig személy szerint a TV2 becsapta:-) Komplett elmebajos csapat:-)

    • Ilyenek ezek a mai tinédzserek… logikátlanok és elvarázsolja őket egy szempár.

  • Hope

    Én meg azt bírom (VAGY NEM), hogy sokan azért mennek olyan oldalakra, -akiket esetleg nem kedvelnek,- hogy kritizálhassák! Különben pedig más volt a kérdés! Szerintem! A kampányról pedig jobb lenne ha más név jutna eszébe, mert a Dénesék egyáltalán nem kampányolnak! Kevés náluk szerényebb ember van a mezőnyben! Miért bántják őket ennyien? Talán nincs otthon tükör? Szomorú tipikus mentalitás….

    • Dun

      Nem Dénes kampányol :D:D Hanem a rajongók az oldalon, csak nem tudom mi értelme, talán önbizalmat ad nekik, hogy itt ők vezetnek, csak nem látják, hogy senki nem foglalkozik azzal, hogy itt ki vezet :D!

  • Gabiii

    III. világháború! 😀 Vicces egyesek mit művelnek (mindkét oldalon).Ezzel még véletlenül sem az előadókat minősítem ők erről nem tehetnek.
    Hááát nem tudom mi lesz ha valamelyikük nem kerül 4-be. Persze nyilván csalás, bunda de azt már megszoktuk.

  • LILLA

    A legjobb dal a Kállay Saunders Andrásé.A legjobb előadás Keresztes Ildikóé.A leghatásosabb előadás a Agárdi Szilvi-Pál Dénesé,A legszebb háttér Cserpes Lauráé.Én a legjobb dalt választanám:Kállay Saunders András menjen.