Majdnem 200 pályamű akar bejutni az idei magyar nemzeti döntőbe!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: videotar.mtv.hu – facebook.com/eurovisionhungary – old.eschungary.hu

Az előzetes várakozásoknak megfelelően magas számú, csaknem 200 pályamű érkezett be a magyar nemzeti döntőt szervező MTV-hez. A hazai verseny Facebook oldaláról megtudtuk, hogy ma reggel óta válogatja a zsűri a dalokat (kb este 10-ig), melyeknek a felhozatala nagyon vegyes. És azt is megtudhattuk, hogy az előzetes 16 helyett összesen 20 dalt fognak bemutatni az élő televíziós selejtezőkben, ami megmarad három fordulósnak, azaz két elődöntő és egy döntő lesz, a jelenlegi tervek szerint január végétől. A pályaművek beküldőit az MTV titokban tartja, a televízió által közvetített válogatóba jutottakat viszont mindenki meg fogja ismerni néhány napon belül.

Az MTV déli híradójában adott életjelet magáról először a belső zsűri, akik ma reggel kezdtek neki a dalok szelektálásához. A belső zsűri idén négytagú lett, négy különböző habitus, melynek tagja Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője és szakmai tanácsadója, Rákay Philip az MTV intendánsa, és Wolf Kati, akit azt hiszem nem kell bemutatni senkinek sem. Több zsűritagot nem szólaltattak meg, viszont a válogatás helyszínéül szolgáló teremben legalább egy tucat embert lehetett látni, köztük Várkonyi Attilát is, aki a tavalyi válogató projektvezetője volt. Elképzelhető hogy ő a negyedik láncszem.

A dalokat többször meghallgatják, és minden alkalommal kiszelektálják a fennmaradókból a legjobbakat, rangsorolják a dalokat, így szűkül le a kör 20-ra. Wolf Kati zsűritag szerint különlegesnek kell lenni annak a szerzeménynek, ami kikerül a nemzetközi verseny színpadára. Fontos hogy kitűnjön valamivel a magyar dal a mezőnyből.

Nem is kívánhatunk egyebet, hogy akármilyen ismert vagy ismeretlen előadó küldte be a dalát, lássunk egy nagyon izgalmas és színvonalas televíziós válogatót!

Comments

201 hozzászólás a(z) “Majdnem 200 pályamű akar bejutni az idei magyar nemzeti döntőbe!” bejegyzéshez

 1. DeeJay avatar
  DeeJay

  Kiegészítés: Tóth Gabi dalát nem ismerjük, az még szóbajöhet. Király Lindával remélem nem égetjük magunkat, ha ő menne ki, Magyarország ellen drukkolnék. Mondjuk a gazdag apuka biztosan befektet jópár SMS-be. Kállayról írtam. Annyi még, hogy pont azért nem jöhet szóba, mert „trendi”. Ahogy Wolf Kati mondta, ha sok ugyanolyan van, elveszik a többi között. Egyébkéntis, egy merő dallam nincs a számaiban, csak a nyavalygás. Kökény Attila meg nem odavaló, annyi esélye lenne, mint egy hógolyónak a vulkán kráterében.

  1. Zolitt avatar
   Zolitt

   Na ez a kommented írt le téged teljesen! Mi az hogy Magyarország ellen drukkolnál? Király Lindánál volt ami volt. 1000x lerágott csont, a dalát kell nézni az meg azért csak közelebb tud állni több ember stílusához, mint a kedvencedé… Ez mutatja azt az értelmetlen idióta fanatizmusodat, amivel Te is csak a kedvenc előadódat akarod előrenyomni, tuszkolni, beleerőszakolni a másik ember arcába, mikor 1, senki sem kiváncsi rá, 2. Harmatgyenge. Nekem is meglenne a kedvencem, de ha be sem kerül van értelme 100x belinkelni és tolni a másik arcába? Nincs!

   És erről a két gyenge dalról (ohh de… Dalról… Pfff) emberről vitáztok itt totál értelmetlenül egymással, mikor ott van 180 másik még rajtuk kívül.

 2. Zolitt avatar
  Zolitt

  Gyerekek… Azt nem értem, hogy miért kell értelmetlenül kardoskodni nevek mellett? Ott lesz 20 dal amit kiválsztottak nekünk, (bízom benne tényleg a legjobbakat!) amit itt látok, az a teljes elfogult fanatizmus, hogy csak az én kedvencem és senki más! Aki meg ez ellen szól az izléstelen. Most tényleg! Van értelme ennek? Semmi! Gondolkodjunk már el ezen! Tényleg az országnak akarunk egy szuper dalt találni, vagy csak a kedvencemet akarom mégegy helyre benyomni? Nekem inkább az alapján amit olvasok inább a 2. jön le.

  Majd mikor már tudjuk, hogy ki az a 20 akkor már talán el lehet dönteni, hogy ki lenne nekünk a legjobb! Mondjuk izlésröl akkor is felesleges lesz beszélni, mert nekem ez tetszik, neked az, a harmadiknak meg amaz. Attól meg nem lesz hülye a másik.
  szóval szerintem várjuk meg szépen azt a 20-at, és utána ki lehet választani azt aki mögé oda tudsz/tudunk állni.

  1. Vivi avatar
   Vivi

   Végre valaki 🙂

 3. Zolecs avatar
  Zolecs

  Micsoda indulatok :O 😀
  Bele sem merek gondolni mi lesz itt ha meglesz a 20 dal.

  Egyébként szerintem olyat kell majd választani akit nem tudunk senkihez sem hasonlítani.Vagyis mondjuk ami a versenyeken elhangzott eddig. Pl. én se Rybakot, se Lénát nem tudom korábbi versenydalokhoz hasonlítani, de még a Lordit sem. 😀

  (Én legalábbis ebből a szemszögből fogom megítélni a magyar felhozatalt.)

  Másrészt tényleg olyan színpadkép kell hogy ihaj, vagyis emlékezetes maradjon. Katinál itt lett nagyon elszúrva, nem is kicsit…Biztos vagyok benne hogy ennek köszönhető a 22. hely.

  1. DeeJay avatar
   DeeJay

   Rocktenors? 🙂
   Nekik is örülnék, jó a daluk, de kéne hozzá angol szöveg.

 4. DeeJay avatar
  DeeJay

  Zolitt, kérlek alásan jelölj meg 3-4 szerinted nem harmatgyenge szerzeményt a potenciális indulók közül.

  1. Zolitt avatar
   Zolitt

   majd ha ki lesz választva a 20! 😉 Addig értelmetlen!

  1. Nyee01 avatar
   Nyee01

   A szám nem anniyra katasztrófálisan rossz(ha a szövegét nem nézzük),de ha ezt a két marhát kiállítjuk magyar színekben a színpadra ,akkor nagyon csalódott leszek…

  2. tacom avatar
   tacom

   Hú, nekem ez tetszik. A szöveg nem. Ha nem is jutnak Eurovízióra, sok sikert kívánok nekik! Ehhez jó kis LED-hátteret lehetne alkotni…
   Nyee01? Mi ez az új név?:)

  3. Vivi avatar
   Vivi

   Hát önbizalomból nincs hiány, az tuti 😀
   De amíg nem látom, hogy benne vannak a legjobb 20 között, addig nem aggódom 🙂

  4. Gabiii avatar
   Gabiii

   Én igazából simán el tudnám képzelni! A dal is jó. Persze nagyon kockázatos…ez olyan lenne hogy vagy nagyon bejön vagy nagyon nem. Sok múlna az előadásmódon az biztos. Mindenesetre ha egyszer nyerni akarunk akkor kockáztatni kell. Az biztos hogy Magyarország nem fog olyan dallal nyerni mint Azerbaijan , de ha bátrak vagyunk akkor nyerhetünk (és ez most nem feltétlen erre a dalra vonatkozik). De az itthoni szavazóbázis inkább a biztosabb jó popra fog szavazni ha be is jutnak az élő showba

  5. Fabiana avatar
   Fabiana

   Megmondom őszintén (gáz vagy nem gáz) nekem bizony nagyon tetszik! A szöveg olyan amilyen, de összességében nagyon jó kis dal, simán el tudnám képzelni a top 20-ban!

   1. Gabiii avatar
    Gabiii

    Fabiana nem gáz! 🙂 És az a „két marha” is arra lenne jó hogy a 25. dal elnangzása után is emlékezzenek ránk. Lehet hogy ránk férne hogy egy kicsit hogy ne vegyük magunkat olyan komolyan?

   2. Balázs avatar
    Balázs

    ha te egy 2011-es portugál filingü dalt szeretnél hallani…

   3. Gabiii avatar
    Gabiii

    Huhuuu de messze van a kettő egymástól 😀

   4. Fabiana avatar
    Fabiana

    Ez a két Johnny Bravo küllemű figura van olyan idegesítő, mint a Jedward, viszont „szépségtapasznak” ott van Szabi és azért ő elég jól ordibálja ezt a dalt 🙂 … amúgy vigyázni kell ezzel is, mert szerintem egyre több csodabogárral fogunk találkozni a mezőnyben és akkor már nagyon nehéz túllicitálni a másikat…

  6. Zolitt avatar
   Zolitt

   Nagyon vékony lenne az a jég amin táncolnának. Idén nem hiszem hogy jó dolog lenne poénosra fogni a figurát. most Wolf Kati végett sokan felemelték a fejüket az Eurovízióra, ha idén is ki tudnánk vinni egy hasonló színvonalú dalt, egy jobb összképpel javíthatnánk a helyezésen, és vele együtt a hazai eurovízió megítélésén is.
   Most nagyon örültem, hogy majd 200an küldtek be dalt, ha egy ilyen nagyon kétoldalú dalt küldenénk ki, és netán nem jutnánk döntőbe, szerintem újra visszaesne a lelkesedés.

   1. Zolitt avatar
    Zolitt

    mondjuk magával a dallal nem sok bajom van, de mégis van valami ami miatt inkább mégsem! xD

 5. tacom avatar
  tacom

  Nem baj az, ha megy a vita a dalokról. Nekem ettől is örül a lelkem, mert azt jelenti, hogy egyre több embert érdekel az ESC. És nem csak úgy tessék-lássék, hanem még vitatkozunk is róla. Dalokat ajánlanak nevezésre, értékelünk, leszólunk, izgulunk stb. Ez teljesen jó, amíg komolyan nem bántjuk a másikat. Mert mint ahogyan azt már itt mások is sokszor leírták, az ESC-ben ez a lényeg: sokan, sokfélék, de együtt, békében, vidáman. A legjobb ESC-s barátokkal is, ha összejövünk, az egyik legjobb poén, mikor beszólunk a másiknak, hogy az a te kedvenc dalod milyen …hm…béna már:) (Alig várom már a következő ilyen alkalmat:)))

 6. Klész Imre avatar

  Ti emlékeztek arra, hogy mikor volt utoljára angol nyelvű dal magyar nemzeti döntőn? Szerintem sosem, hacsak nem soroljuk ide Zentai Márk sokszor megváltoztatott című svéd big brotheres dalát. Szerintem minden előadónak olyan nyelven kellene előadnia dalát a selejtezőn, mint amilyennel elképzeli a nemzetközi versenyen. Nem hiszem hogy az angolul előadott dal a csodaszere a sikernek, sok külföldi kommentben leírják hogy milyen érdekesen és drámaian hangzik a magyar nyelv. Annak idején leírták azt is hogy pl Csézy a magyar résznél volt a leghitelesebb, a legfelszabadultabb.

  1. Robek avatar
   Robek

   Mint ahogy számomra emészthetetlen egy német nyelvű dal (kivéve az ájncvájpoliczáj c. ős techno), úgy el tudom képzelni, hogy pl. egy orosznak is emészthetetlen a mi nyelvünk. Egy orosz ügyfelem aki itt él, és jól beszél magyarul, azt mondta, nhogy olyan mint ha ugatnánk mint a kutyák. Más meg azt mondja, hogy mekegünk. Lehet, hogy én is elfogult vagyok a nyelvünkkel, de szerintem is szép a magyar nyelv. Egyszer szakemberek felállítottak nyelvi szépség rendet, ahol a mi nyelvünk a 3. lett, de állítólag, ha a szegedi ö nyelvjárás lenne a hivatalos akkor mi állhattunk volna fel a dobogó legfelső fokára és nem a franciák. No, de lényeg a lényeg, hogy én az angol nyelvű versenydalra szavazok (1 magyar betéttel).

   1. Zoli avatar
    Zoli

    http://www.youthfootballfestival.org/
    Ezen a fesztiválon dolgoztam nyáron, egy román csapat kísérője voltam, és egy csomószor kiröhögtek, amikor megszólaltam magyarul:) (Vagy rám szóltak, hogy „English, please”, de az nem a nyelv ellen ment…) Egyszer még parodizálták is a nyelvet, amikor a kollégiumban taxiszámot diktáltam a recepción. 😀 De szerintem nekik is, és a külföldieknek is általában tetszik a nyelvünk, például, egyszer a suliújságba csináltam interjút az amerikai lektortanárral, és kérdeztem a nyelvről, és tisztára bezsongott, hogy mennyire szép, és felsorolta a kedvenc szavait (harminchárom, gyümölcs, ilyesmik), látszott rajta a lelkesedés, és órákon is mindig kérdezi, hogy ez meg ez mi magyarul. Olvastam egy ilyen nyelvészeti témájú könyvet, és volt benne egy cikk, hogy hogyan hallják a külföldiek a nyelvünket. Valaki úgy halandzsázta, hogy „szegere megere”, valaki a törökhöz, valaki a lengyelhez hasonlította.
    Én lelkes támogatója vagyok a magyarul éneklésnek, egyrészt amiatt, hogy így mutatunk is valamit az országból, és nem járunk úgy, mint Ciprus (tök átlagos előadó, tök átlagos három daljelölt, mindegyik angolul, szóval az egyébként is fennálló átlagosság köbre emelődik). Bár, ami az angol mellett szól, az az, hogy azt többen értik, és nekem is gyakran a szöveg alapján ragad meg a dallam a fülemben. Lehet, hogy tényleg keverve a legjobb…

   2. Klész Imre avatar

    A dalok 90%-a a szerelemről és a világbékéről szól. Ha a nézőnek lefordítja a kommentátor legalább a dal címét az adott anyanyelvre, a többit már hozzá lehet gondolni. A Molitva közben is mindenki el tudta képzelni, hogy miről is énekelhet Marija Serifovic. Szerintem egy laikus is el tudja dönteni, hogy melyik dal milyen nyelven szól szebben. Rúzsa Magdi dala angolul abszolút nyerő volt. Kati dala szerintem mindkét nyelven jó volt. Csézyé meg inkább magyarul szólt jobban. Persze ezeket csak azért írom, mert nem pártolom a mindenáron angolul éneklést az Eurovízión. A NOX dala hogy hangzott volna angolul? Brr…

   3. Gabiii avatar
    Gabiii

    Az szörnyű lett volna tényleg 😀

   4. Zolitt avatar
    Zolitt

    hozzáteszem, én még mindig tartom azt a véleményemet, hogy lassú és bármilyen magyar jellegzetességgel bíró dalt, én magyarul szeretném kint látni. De egy gyorsabb/ pörgősebb dalt angolul. vagyis én is a kevert nyelvet favorizálom inkább! Katinál ezzel nem is volt probléma, megtalálták az egészséges egyensúlyt.

   5. Serinon avatar
    Serinon

    Én is az angol-magyar verziót preferálom, szerintem az a legjobb választás.

  2. Gabiii avatar
   Gabiii

   Igen erre én is gondoltam és hiányoltam is a részvételi feltételeknél amit kiadott az mtv. Szerintem dalfüggő hogy angol vagy magyar a jobb de így nem ismétlődhetne meg 2008 amikor (szerintem) az akkori mezőny legjobbját választottuk amit totálisan elszurtak azzal a szörnyű angol fordítással. Nem mondom hogy magyarul döntősök lettünk volna de azért a tisztességes helytállás meglett volna.

  3. Nyee01 avatar
   Nyee01

   Én meg arra,hogy semmiképpen se legyen teljesen angol…és a kétsoros magyar,mint Csézynél nálam teljesen angol szöveget jelent.legalább egy refrén vagy valami…

  4. Vivi avatar
   Vivi

   én szeretek idegen nyelveket hallgatni, szóval engem az se zavarna, ha mindenki a saját anyanyelvén énekelne 😀 😀 😀 Biztos nagyon színes lenne úgy a felhozatal 🙂

 7. Jack avatar
  Jack

  Sziasztok!
  Tudtok nekem segíteni, hogy melyek azok a dalok, amelyeket ismerünk már, hogy be lettek küldve a versenybe? (a magyar jelentkezésekre gondolok.)
  Köszi!

 8. :) avatar
  🙂

  Ne csináld már Zolitt. Egy olyan számmal, mint Wolf Katié, nem fogunk nyerni. Bár szerintem azt a két hülyét se küldjük ki. Nekem nem tetszett. Én még mindig azt támogatom, hogy valami zenekart küldjünk ki. Olyan sok jó zenekar van Magyarországon, csak az a baj, hogy nem ezt tolják a képünkbe. Kéne hozzá még egy szépen összeállított produkció, és máris lenne esélyünk.

  1. nicco avatar
   nicco

   Szerintem nekünk még nem azon kell gondolkodnunk, hogy milyen dallal nyernénk, hanem, hogy milyen dallal tudnánk a döntőbe kerülni, és ott, esetleg a legjobb 10be kerülni.
   Ebben az évben még legyen ez az első cél. És ha most jól fogunk szerepelni, akkor a 2013as esc-re egy nyerésre esélyes dallal kell indulnunk.
   Én ezt így gondolom, de lehet másnak más a véleménye.

   1. Clusters avatar
    Clusters

    Én nem bánnám ha nyernénk idén 😀

   2. nicco avatar
    nicco

    Én is nagyon örülnék neki, de szerintem az idei évben legyen meg egy top10es hely, és 2013ban pedig megnyerjük :D.

  2. :) avatar
   🙂

   Találtam valami zenekart, akik állítólag jelentkeztek. Szerintem nem rossz:D.

   http://www.youtube.com/watch?v=xiMznD-tQPY&feature=channel_video_title

   1. Clusters avatar
    Clusters

    Kár hogy nem magyarok :/

   2. :) avatar
    🙂

    De hozzánk jelentkeztek:). Bár az tényleg nem az igazi, ha nem magyar versenyzővel indulunk, de azért nem is lenne olyan rossz, ha ők mennének.

    Amúgy nem tudja valaki, mikor lesz meg a 20 dal?

   3. Klész Imre avatar

    Hűha… Biztos hogy fel vagyunk készülve arra, hogy egy kanadai zenekar képviselje Magyarországot? Tetszik a dal!

   4. Gabiii avatar
    Gabiii

    A válasz egyszerű:NEM Hatalmas botrányt csapnának páran…az újságírókról ne is beszéljünk :/

   5. Gabiii avatar
    Gabiii

    Egyébként a csaj neve Anna Cyzon 2010-ben indult a lengyel válogaton (Love me) akkor sztem neki kellett volna nyerni. Azért ha már az mtv így nemzetközinek hírdette meg a pályázatot jó lenne legalább egy külföldi (ilyen se volt még :D)és ez a dal azt gondolom megüti a szintet még ha brutálisan jó is a szinvonal.

   6. zsocakukac avatar
    zsocakukac

    Most olvastam,hogy az együttes énekes nője lengyel, viszont a gitárosnak az apja magyar volt. Most már értem miért kötöttek itt ki:D

 9. Zoli avatar
  Zoli

  Akik írták, hogy megvan a 20 dal: honnan szedtétek? :))

 10. Serinon avatar
  Serinon

  Gabiii! Ugyanígy vélekedem Csézy daláról én is. Az angol szöveg borzasztó volt, Zaff írta is írta, hogy akkor volt felszabadult, amikor magyarul énekelt. Ezt én is észrevettem akkor.

  Nem csak az angol szöveg, szerintem a dal átalakításával is elszúrták a dolgokat: túl hosszú lett az elején és a végén a zongorabetét. Csézy nagyon keveset énekelt, azt is a közhelyes angol nyelven tette többnyire. Ha ugyanúgy adta volna elő, mint a nemzeti döntőn, sokkal jobb lett volna, valóban tisztességesebb helytállás lett volna.

  Szerintem is az volt a legjobb dal a mezőnyben, ezt bizonyítottam is a szavazatommal, amit azóta is emlegetek. 😀

  1. Zoli avatar
   Zoli

   Én is rá szavaztam, és én is dél-dunántúli vagyok. Na ugye, hogy nem csak BAZ-megye? 😀

 11. zsocakukac avatar
  zsocakukac

  Megtaláltam azt a számot,ami azon az interjún szólt amikor válogatták a dalokat…szóval ők is neveztek. De azt nem láttam,hogy beválogatták-e:D Mindenesetre remélem nem, vannak nálla sokkal jobbak, nekem nem tetszik annyira..:Dhttp://www.youtube.com/watch?v=6EFB2d_rBEA&feature=mfu_in_order&list=UL

 12. petrasadri avatar
  petrasadri

  Jó lenne, ha nem egy agyonfuttatott celebet küldenének, hanem valaki olyat, akinek nem volt még sok esélye megmutatni magát és ráadásul tehetsége is van. A dallal kapcsolatban pedig úgy gondolom, hogy tartalmazzon egy-két magyarságra jellemző zenei motívumot, és ne legyen sablonos a szöveg. Bízzunk benne, hogy a zsűri figyelembe veszi ezt a szempontot.
  Hallottátok már a fábry-s srác dalát? Szerintem eléggé ott van a szeren! Tök egyszerű, de mégis motiváló és optimista. Ajánlom figyelmetekbe;)
  http://www.youtube.com/watch?v=XJQhsaUV3Fk

 13. petrasadri avatar
  petrasadri

  Annak idején ő énekelte a We are the world-öt egy versenyen a fábry show-ban. Baromira megérdemelné, hogy felfigyeljenek rá! Szerintem tök tehetséges és nincs elszállva magától. Láttam már párszor koncerteken. Azt hiszem büszkék lehetünk rá. A dal meg magáért beszél. A magyar változata is teljesen helyén van. Zenei szakemberként mondom ezt…:)
  Linkelek egy magyar változatot is. http://www.youtube.com/watch?v=XJQhsaUV3Fk

 14. Ukraine avatar
  Ukraine

  http://www.eurosong.hr/vijesti/saznajemo-planirana-dora-zbog-nezainteresiranosti-otkazana
  Új hír a horvátoktól.Sok a visszalépő előadó,bajban van a Dora szervezése?

 15. gbalis avatar
  gbalis

  Ez a hír igaz??
  „Holnap (kedd) 11 órakor az MTV sajtótájékoztatón jelenti be az idei Eurovízió elődöntős dalait.”

  1. Bálint avatar

   Az attól függ, hogy hol láttad. 🙂

   1. gbalis avatar
    gbalis

    FB posztban! 🙂

   2. Bálint avatar

    De kinek a FB-posztjában?

 16. gbalis avatar
  gbalis

  http://www.facebook.com/ESCHungary?sk=wall&filter=1
  Everyone (Most Recent)-re kattintva a legfelső poszt!

  1. Bálint avatar

   Ha jól látom, akkor a zene.hu főszerkesztője posztolt, úgyhogy szerintem igaz lehet a hír. 🙂

 17. Tarantino avatar
  Tarantino

  Olvastam itt sok találgatást. A facebookon valaki kirakta egy zenekar nevezetesen a Killing Hollywood – Blow out the lights című versenydalt. Megfogott ez a dal és kicsit keresgéltem a google-ben. Egy kanadai banda, a gitáros Steve Varga (Varga István) magyar az énekes Anna Cyzon lengyel származású lány aki 1990-ben emigrált kanadába a szüleivel. A 2010-es lengyel előválogatón 2. helyet ért el a “Love me” című dalával. Bővebb info a csajsziról akit érdekel itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Cyzon
  http://annacyzon.com és a dal amivel 2010-ben 2. lett: http://www.youtube.com/watch?v=XQvylhnyvhY
  Killing Hollywood oldala: http://www.killinghollywood.com

  és a dal amivel indulnak stílusos és meggyőző számomra:
  http://www.youtube.com/watch?v=xiMznD-tQPY

 18. bubi avatar
  bubi

  Kállay Saunders András – I love You
  !!!!!!!!!!!!!Szerintem nagyon jó nyerjen ő!!!!

 19. pepe avatar
  pepe

  Én nem szeretem Caramelt, de az ő dala, a Vízió kiemelkedik a többi közül. És a youtube-on fent van koncertfelvételen is, ahol bebizonyítja, hogy élőben is nagyon jól el tudja énekelni. Hajrá Caramel!!!

 20. Wendy avatar
  Wendy

  Kérlek hallgassátok meg ezen pályázó dalt is! Szerintem eléggé érdemes a kijutásra

  http://www.youtube.com/watch?v=BVkytVZihFE

  1. Máté94 avatar
   Máté94

   Meghallgattuk,jó,de már kiderült melyik 20 dal került be a két elődöntőbe és ez a dal sajnos nincs közöttük.

 21. MANO avatar

  Azt mikor lehet megtudni hogy ki megy az Euróvízióra ? 😀

  1. MrSilesian avatar

   A február 11-i nemzeti döntőn a legjobb 8 dal közül dől el a közönség SMS-ei alapján, hogy melyik az a legjobb 4 dal, amely a még aznap este tartandó úgynevezett szuperfináléban ismét előadhatja a dalát, ahol már 50-50 arányban a nézői szavazatok és a zsűri pontjai döntenek, hogy ki mehet Azerbajdzsánba!

  2. Vivi avatar
   Vivi

   febr. 11-én lesz a döntő, akkor kiderül 🙂

 22. MrSilesian avatar

  Szerintetek mikor osztja fel az MTVA a dalokat az elődöntőkbe? Azt is sajtókonferencia kereteiben tartják, vagy majd csak 28-án este derül ki? 🙂

  1. Vivi avatar
   Vivi

   Remélem nem az első elődöntőn fog kiderülni, hogy kik lépnek akkor színpadra 😀
   Én egyébként már nagyon várom a beosztást, az esélylatolgatásokhoz nem ártana tudni, ki kivel lesz egy csoportban 🙂

 23. Robinette avatar
  Robinette

  Hol vannak az igazi zenekarok/előadók??
  Žagar, Irie Maffia, Carbonfools, PASO
  Akik érnének is el valamit