Naptár

2012. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Majdnem 200 pályamű akar bejutni az idei magyar nemzeti döntőbe!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: videotar.mtv.hu – facebook.com/eurovisionhungary – old.eschungary.hu

Az előzetes várakozásoknak megfelelően magas számú, csaknem 200 pályamű érkezett be a magyar nemzeti döntőt szervező MTV-hez. A hazai verseny Facebook oldaláról megtudtuk, hogy ma reggel óta válogatja a zsűri a dalokat (kb este 10-ig), melyeknek a felhozatala nagyon vegyes. És azt is megtudhattuk, hogy az előzetes 16 helyett összesen 20 dalt fognak bemutatni az élő televíziós selejtezőkben, ami megmarad három fordulósnak, azaz két elődöntő és egy döntő lesz, a jelenlegi tervek szerint január végétől. A pályaművek beküldőit az MTV titokban tartja, a televízió által közvetített válogatóba jutottakat viszont mindenki meg fogja ismerni néhány napon belül.

Az MTV déli híradójában adott életjelet magáról először a belső zsűri, akik ma reggel kezdtek neki a dalok szelektálásához. A belső zsűri idén négytagú lett, négy különböző habitus, melynek tagja Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője és szakmai tanácsadója, Rákay Philip az MTV intendánsa, és Wolf Kati, akit azt hiszem nem kell bemutatni senkinek sem. Több zsűritagot nem szólaltattak meg, viszont a válogatás helyszínéül szolgáló teremben legalább egy tucat embert lehetett látni, köztük Várkonyi Attilát is, aki a tavalyi válogató projektvezetője volt. Elképzelhető hogy ő a negyedik láncszem.

A dalokat többször meghallgatják, és minden alkalommal kiszelektálják a fennmaradókból a legjobbakat, rangsorolják a dalokat, így szűkül le a kör 20-ra. Wolf Kati zsűritag szerint különlegesnek kell lenni annak a szerzeménynek, ami kikerül a nemzetközi verseny színpadára. Fontos hogy kitűnjön valamivel a magyar dal a mezőnyből.

Nem is kívánhatunk egyebet, hogy akármilyen ismert vagy ismeretlen előadó küldte be a dalát, lássunk egy nagyon izgalmas és színvonalas televíziós válogatót!

201 hozzászólás Majdnem 200 pályamű akar bejutni az idei magyar nemzeti döntőbe!

 • fer

  Azt nem lehet tudni, hogy hany napon teszik ki az eredmenyeket?

 • @fer, az benne lenne a cikkben…

  Mindenesetre ha még jelen pillanatban is válogatják a dalokat gőzerővel, lehet hogy érdemes lenne 2-3 tartalékjátékost talonban tartani, ha netán több száz ember kezdi el vizsgálni a kihirdetett dalok szabályosságát, és netalán valamelyikről kiderülne hogy nincs rendben, ne csökkenjen le fordulónként a versenyzők száma.

 • jani_92

  Én Rakonczai Viktort is láttam a jelen lévők között, szerintem Ő esélyesebb egy zsűritag posztra. 😀

  Egyébként én is remélem, hogy tüzetesebben fogják átvizsgálni a nevezőket. Megértem hogy baromi fárasztó, de a tavaly megszerzett ESC-jóhírnevünk a kérdés. 😀

 • fer

  Kivancsi vagyok ki, s mi lett bevalasztva…

 • Zsolti

  A Compact Disco fb-on azt írta, hogy péntek, de a héten már aligha lesz eredmény, 200x3perc az 10 óra, és az még csak az első rosta. De nem baj, majd jövőhéten, most örüljünk a 20-ra emelésnek. Ez egy baráti 10%.

 • fer

  En csak azt akarom megtudni Toth Gabi milyen szammal ment, ha ment… Azt hiszem mar mindenhol megkerdeztem, ahol csak lehetett…, de semmi sehol… 😛

 • viktor

  nekem a compact disco – sound of our hearts c. dala rendkívül szimpatikus 🙂

 • Remélem ők tovább jutottak! Bár a zsűrik válogatása érdekes…. http://www.youtube.com/watch?v=LORdGWHJ4es

 • Vki

  Felismertem lengyel Attilát aki egykoron a Viva MTV programigazgatója volt, a rakayval mindig is nagyon jóban voltak. Ha rajta múlik akkor Lola Tóth Gabi szeru előadókat várhatunk…

 • Erika

  Nagyon remélem ,hogy jó előadót küldenek ki,aki megállja a helyét….A zsűriben Wolf Kati….. na az már egy kicsit túlzás,van egy olyan érzésem lassan az MTV úgy kezeli Katit mintha a tavaly győztes lett volna…ami azért a valóságot nem tükrözi….Nem mintha bajom lenne a Katival,mert lehetne egy nagyon jó előadó, jó a hangja, szép nő,de egyet nem értek miért kell Haknizni???? A baj ott van,hogy egy év után senki nem fogja tudni ki a Wolf Kati!!!

  • Gabiii

   Örülök hogy jósok is vannak köreinkben 🙂 Nem tudom mi ba van azzal hogy zsűritag…..a „haknizásra” meg nm is reagálok mert úgy ahogy van hülyeség lenne erre bármit is mondani

 • Erzsi

  Wolf Kati azért van a zsűriben, hogy valaki a szakmaiságot is képviselje. Négy tagú zsűri, aminek a 50 %-a Rákay Philip meg Csiszár Jenő? Én is hallottam már zenét életemben, én nem lehetnék zsűritag? Egy zeneszerzőt nem lehetne beválogatni? Nem egy Presser Gábort, de legalább egy Wolf Pétert…

  • A legutóbbi nemzeti döntőn Malek Miklós szerintem nagyon felpontozta Csézy dalát. Ha a zsűri kevesebbet adott volna rá, más mehetett volna ki. Ezzel csak azt akarom mondani hogy kell a gesztus hogy legyen zeneszerző, de igazából mindegy, hogy ki milyen szakmai tudással lesz zsűritag. Legjobb lenne egy jóst beültetni 🙂

   • Erzsi

    Malek Miklósnak, mint zeneszerzőnek az volt a feladata, hogy szakmailag ítélje meg a dalokat. Egy zeneszerző szempontjai szerint ez egy szakmailag hibátlan dal volt. Hogy egy kicsit poros, ódivatú, sőt dögunalom, azt a közönségnek kellett volna észrevenni és kiegyensúlyozni. De hát nálunk a közönség olyan magasabb rendű szempontok alapján szavaz, hogy „mert ő is BAZ megyei”. (Váltsuk le a népet!!!)

    De kb. én is ennyit akartam mondani: legalább adjunk a látszatra és legyen a zsűriben valami minimális szakmaiság, ne csak fél (vagy mindkét fülükre) süket tévés celebek döntsenek dalokról.

   • Vivi

    A közönség már csak így szavaz, arra akit szeret, vagy azonosulni tud vele, függetlenül a daltól. De szerintem fordítva is van ilyen, hogy valaki annyira utálja x előadót hogy csak azért se szavazna, még ha az lenne az évszázad dala is 🙂

  • Fabiana

   Egyetértek Erzsi.

 • Sanyi

  Szerintem mindegy ki van a zsűribe,mi ehhez kicsik vagyunk és beleszólni sem tudunk kik legyenek a zsűrik.Itt most felmerült pár név lehet még van 10….

 • zsoca

  Szerintem tök jó hogy ilyen komolyan veszik.. Eddig még nem láttunk ilyet az MTV-től:D
  Egyébként meg a nézők fognak dönteni:)
  Katihoz meg annyit, hogy most láttam egy Azerbaijan-i videót, ott is az ő dalát éneklik:)

 • Marcin

  Band from Canada Killing Hollywood with Anna Cyzon(pre 2010 for Poland with „Love me” posted on youtube official verision of song „Blow out the lights”:

  http://www.youtube.com/watch?v=xiMznD-tQPY&feature=g-u&context=G21aa74aFUAAAAAAABAA

  Greetings from Poland 🙂

 • Bananaa.power

  Kezd jönni az izgis rész! Remélem, minél hamarabb megtudjuk az eredményeket. 😀

 • nicco

  Engem már nagyon érdekelnek az eredmények, úgy volt, hogy ma megkapjuk, de sajnos nem így lett.. Remélem szombaton vagy vasárnap érkezik valami lista : D.

 • Zso

  Remélem a Compact Disco is bejut a 20-ba. A Sound of our Hearts jó dal ( http://www.youtube.com/watch?v=bwqrTPXjc1w ), de politika nem jön ki túl jól az ESC-en.
  Bízom még Tóth Gabiban, a Holdviolában, Janicsák Vecában (bár nem tudom hogy ki nevezett).
  Hajrá Magyarország! Igazán ránk férne most egy jó helyezés e nehéz időkben.

  • Máté94

   Veca nem nevezett.

   • Zso

    Ezt sajnálom.
    Mindenesetre biztos lesz olyan előadó (remélem több is) valamilyen ütős dallal, akinek lehet drukkolni a nemzeti döntőkben. 🙂

  • nicco

   Én arról sem tudok, hogy a Holdviola jelentkezett volna. Bár velük lehet lenne esélyünk, igaz nem az én stílusom, de ha azt nézzük kivel lenne esélyünk akkor ők köztük vannak.
   Akikkel esélyünk lenne (az elmúlt évek tapasztalatai alapján):
   -Tóth Gabi
   -Kállay Saunders András
   -Holdviola
   Bocs a rajongóknak, de a Compact Disco nem jutna döntőbe, nekünk pedig most az a fontos, hogy döntősök legyünk.

   • A Holdviola sem nem erősítette meg jelentkezését, sem nem cáfolta azt… csak hogy egy kicsit diplomatikus legyek 🙂

   • nicco

    Ebből arra következtetek, hogy esélyesebb, hogy jelentkeztek :D.
    Mondjuk félek, hogy velük se lenne esélyünk a döntőbe kerülni, mert már sokat változott a világ 2006hoz képest (Nox). Mostanság Tóth Gabi, illetve a Kállay féle dalok/stílusok vannak éltetve. Úgy gondolom, hogy ez lesz az eddigi legérdekesebb esc :D.

   • Nyee01

    Szerintem Poli Genova Na inatja egy az egyben Tóth Gabis volt és sajna nem ment vele messzire(pedig a kedvencem volt)

   • nicco

    Kinézetre nekem is olyan volt, de a hangjuk teljesen más. Gabiéban megvan a dög ami kell :D.

 • Patrik

  Huh én Király Lindáéknak nagyon szurkolok. Egyszer már kifejtettem az elképzelésemet, milyen színpadképet képzelnék el nekik. Nagyon jó lenne. Bombasiker 😀

 • Toki

  Csiszár meg Rákay a zsűriben? Ez valami vicc? Hihetetlen és ugyanakkor szánalmas, hogy képtelenek egy négy fős SZAKMAI zsűrit felvonultatni… :S

 • Attila82

  Ami problémás szerintem az az, hogy miért olyat küldenénk ki, akiket a honi TV-k nyomtak az arcunkba? Attól, hogy szerepeltek ezekben a „tehetségkutató” másorokban még egyáltalán nem számítanak jónak. Tudom, hogy az országban azt hiszik ők az énekesek, de sajnos nem, sőt, bőven a gyengék közül valók. Ráadásul magukra erőltetnek mindenféle nem hizzánk illő sajátosságot (pl.: Caramel és társai magyartalan hajlítós énekelgetése, ami angolban állna igazán jól) ezen felül pedig nem többek puszta celebeknél, amely szó már önmagában is -már bocsánat- gáz.

  Az sem lenne helyes, ha olyanok képviselnének minket, akik vagy nem itthon élnek (Király Linda) vagy nem is beszélnek normálisan magyarul (Saunders), mert ezzel azt sugalljuk csak, hogy nincs semmilyen arca az országnak, pusztán egy összedobált „putri” vagyunk, amibe minden belefér, ha „segélyről” van szó.

  Az sem helyes, hogy például az ESC Hungary hivatalos facebook oldalán senki mást nem tettek ki, csak a Compact Disco-t… erős részrehajlás, ráadásul a kommentjeiket is látszódik, hogy részrehajló és vagy ők, vagy ismerősük szerkeszti az oldalt… Ez az egész tehát megint egy nagyon belterjes, barátok, ismerősök, üzleti érdekek között született dolog, aminek csak elterelő manővere a „küld be a dalod” dolog. Szánalmas, hogy ez az ország nem tud ebből kinőni. Bár megmondom őszintén, azóta, hogy kiderült az Oláh Ibolya által énekelt Magyaroszág című dalról, hogy franciáktól megvásárolt dalhoz írt csupán magyar szöveget a tisztlet „zeneszerző”, már semmin nem csodálkozom. Minden elárul arról, hogy itthon hogyan működnek a dolgok.

  Rakonczai és Wolf Kati például mit keresnek azok között, akik a dalokat válogatják? Persze az is tiszta sor, hogy itthon a zenebiznisz is egy olyan állapotban van, mint a politika: mindig mindenki valakinek a valakije és senkit sem érdekel, hogy egyébként mire is lennénk képesek. Nem engednek új, értelmes arcokat felbukkanni. Épp ezért van, hogy a magyar popzene köszönő viszonyban sincs a nyugati minőséggel…

  Várom kíváncsian, hogy kik lesznek a másorban, de lefogadom, hogy igen sok celebet találunk majd a 20 „versenyző” között, sőt abban is biztos vagyok, hogy már jól tudott, hogy ki fog menni és melyik dallal, mindössze kanyarintanak egy show műsort köré, amiből még egy kis pénzt is beszednek, mert az nekik jó.

  • Vivi

   Van igazság abban amit mondasz.
   Én annak nagyon tudnék örülni, ha a végső 20 legalább fele „ismeretlen” előadókból állna, persze jó dallal 🙂
   Azt én se nagyon értettem, hogy mások miért csak a tehetségkutatók résztvevői között gondolkodnak, de hát mindenkinek megvan a maga favoritja 🙂 Ami nekem még mindig nincs 😀 De remélem hamarosan jönnek a friss hírek és választok én is egyet magamnak 🙂

  • Gabiii

   Én megőrülök az ilyen emberektől mint te…összeesküvés elméletek , mindent jobban tudnak , magyarkodnak stb stb. Most komolyan ki a francot érdekel Európai szinten hogy az indulónk mennyire tud magyarul vagy épp hol élt…könyörgöm :S. Európa Nyugati része szerinted mennyire „összedobált putri”? Jobb helyeken ezt hívják „Multikulti”-nak.
   Arról meg hogy miért az ismertekről és a tehetségkutatósokról beszélünk? Hát hogyan beszéljünk az ismeretlenekről??? xD
   A Compact Discos elméleted meg kész…a facebook oldalon nagyon sok dal ki lett postolva nem is értem

 • Attitude

  Attila82:
  hehe akkor nem csak nekem szúrt szemet az Allegria c. szám aminek gyönyörű hangszerelése van, de sztem spanyol ne francia legalábbis a dal nagy része ezen a nyelven van énekelve és a hangzása is echte olyan:) http://www.youtube.com/watch?v=5vzN_ARBIso

 • Én annak örülnék ha a Wendigo indulna. 2007-ben majdnem kijutott, ha egy Heroes szintű számmal mennének, az nagyon jó lenne.
  http://www.youtube.com/watch?v=7oP-2LMo71s

 • Patrik

  Hogy én is kifejtsem a véleményemet. Nem igazán értek egyet a felettem szólókkal. Szerintem igen is nagy jelentősége van annak, hogy az adott énekes milyen hírnévvel rendelkezik. Vagy esetleg talán nemzetközileg is elismert?!
  Előre látom (sajnos), hogy tele lesz a mezőny ilyen „Pistike megmutatja hogyan tud szintetizátorozni” produkciókkal. Na az lenne a szégyen. Nőjjünk már fel az európai színvonalhoz. :S Fontos a megjelenés, hírnév, előadókészség.
  Miért is lenne gáz, ha Király Linda menne?! Mert tud perfekt angolul, és nem kéne nagy égésünkre tolmácsot vinni megint? Azt meg melyikőtök tudja bizonyítani, hogy pl most is hol tartózkodik? Szerintem van annyi pénzük, hogy itt is meg ott is tudjon lakni. Még hasznunkra is várhat. Lehet Amerika is meg Európa is felfigyelne hazánkra?(zeneiparban)
  Wolf Katit nem bánom, hogy benne van a zsűriben, mert szerintem ő igazán tudja, milyen a versenyen a hangulat és igazából kiknek a dala számít igazán „ellenfélnek”.

  • Zsolti

   A „Pistike megmutatja hogyan tud szintetizátorozni” és a nem ismert, de kiváló előadók közt van némi különbség.

   • Vivi

    Erről van szó. Valszeg amúgy se juttatják tovább 200 jelentkezőből a legjobb 20-ba a szintis Pistikéket, vagy ha igen, akkor az az egész mezőny színvonalára lesz jellemző….

    Egyébként meg ki számít ismertnek? Az hogy az országban mindenki tudja a nevét? Vagy melyik top országokban kellene ismertnek lennie? Egyesült királyság, Németo., Franciao.? És ha „csak” a balkán ismeri az már nem oké?

    Vagy mi talán annyira ismertük a tavalyi előadókat a többi országból? Le merem fogadni hogy a Blue-n és Lena-n kívül az átlag ember nem ismerte őket…

 • attila82

  Király Linda és társai nem nemzetközileg elismertek, itthon „hájpoltak”, ahogy a testvérei is. Ezt semmiképp nem felejteném el. Pláne nem olyan esetben, amikor jól tudott, hogy a Király Viktoros megasztár idején hogyan is mentek a dolgok, miért is nyerte meg a srác azt a „vetélkedőt” (Apuka melyik multi kiadónak a milye?). Egy ilyen műsor pontosan arra való, hogy X embert megismertessenek velünk, vagyis kapnak aktívan mondjuk megállapodástól függően 2-3 hónapot a TV képernyőn, ezáltal az újságokban is… tehát tele tömik velük a fejünket (mi megkajáljuk és megvesszük a Cd-t, koncertjegyet stb.), de ettől még nem lesznek jók. Tedd őket nyugodtan bármelyik valódi sztár mellé…

  A szintis pistike esete máshová tartozik, én énekesekről, valódi tehetségekről beszéltem, akik koránt sem biztos, hogy emberileg tökéletesek, de a karakter és a tudás mondjuk nagyon ott van. Láttam különböző helyeken sok ilyen képességű embert.
  Olyan celeb, mint a fentebb és korábban említettek bárkiből lehet. Odatesznek téged, kapsz 2-3 hónapra táncórákat, beszédtechnika tanárt stb. és az átlag ember már el is lesz varázsolva ezektől a „tehetségektől”, akiket ügyesen vezérelnek.
  Persze ez odakint elképesztően kevés, ezért sincs világszinten ismert fiatal sztárunk, mert ezek az arcok -ismét bocsánat- alkalmatlanok erre, jellegtelen, karaktermentes, gyorsan kitermelt amatőrök, akik az itthoni igényeknek (amiket kialakítottak nekünk) megfelelnek. Egyfolytában a jelenleg futó valódi világsztárokat másolják, mert ez van nekik megmondva… ebben nem látok semmi értékeset, sem büszkeségre okot adót. Egy világsztár nem véletlenül világsztár.

  Sajnos a celebek között nem rendelkezünk erre alkalmas emberrel. Ők hakni sztárok (Cd-re énekelek, mások dalait énekelem és speciális eseményeken lépek fel, de önmagamban és a határon túl már semmi vagyok), és maximum Budapesten sztárok. Köszi, de azt az országot ahol én is lakom, ne ilyen mondvacsinált különlegességek jelképezzék. Köszi. Ez persze nem jelenti azt, hogy más ország nem fog mellé…

  Említett Európa színvonal tehát nem náluk kezdődik, nekik esélyük sincs erre.

  De nyilván, az enyém is csak egy vélemény, ami mellett kitartok, amíg ész érvekkel nem találkozom.

  • Gabiii

   Egyébként mi lenne ha a panaszkodás/mocskolódás helyett végre javasolnál is valakit akit ki lehetne küldeni? Nagyon megköszönném és sokakat érdekelne itt azt hiszem…mert eddig csak azt mondtad kit ne küldjünk 🙂

  • nicco

   Teljesen egyet értek Gabii-val, engem is érdekelne, hogy kit küldenél ki, mert úgy veszem észre, hogy te tudod ki lenne a legjobb választás.

  • Zsolti

   Sok dologgal egyetértek. De mondjuk az, hogy Caramel nem az ütemhangsúlynak megfelelően hajlítja a magyar dalokat, vagy Saunders hány nyelvhelyességi hibát ejt a magyar mondataiban, pont olyan dolgok, amiből a versenyen Európa semmit nem fog észrevenni.
   A zsűrit illetően szerintem Wolf Katival legyen a legkevesebb bajod, szolfézs-karvezetés tanár végzettsége van, és volt karrierje az X-faktor előtt is.
   Egyébként remélem felhívtad annak a a sok tehetséges embernek a figyelmét a pályázatra, akiket említettél, és elmondtad nekik, hogy szívesen látnád őket a válogatón. Én is szívesen látnám őket. Ha nem kerülnek be, az interneten hangot lehet adni a nemtetszésednek, akár itt is (a fentiekből úgy látom, nem becsülöd le az internet jelentőségét). Mi már jó ideje linkelgetünk itt dalokat, mindenféle ízlés helyt kapott, nyugodtan dobj Te is a kalapba. Ja, és kezeljük helyén az Eurovíziót… 🙂

 • attila82

  Jogos.
  Nézzük meg, hogy a 20 bejutott között kik lesznek (mire tippelsz? Mennyi számodra teljesen ismeretlen lesz?)… a panasz/mocskolódás pedig nem igaz: látszólagos és érthető tényeket közöltem, amiket te magad is láthatsz, ha érdekel.
  Nevek helyett azt mondom, hogy például énekeseket képző suliknak vannak ilyen-olyan estjeik, ahol a növendékek bemutatkoznak… ezeken sokat láthattok. De például fentebb említették a Wendigo nevét. Például BZ egy igen jó énekes…

  • attila82

   és ha már BZ egy jó énekes, akkor gondolhatod, hogy vannak még. 🙂

  • Zsolti

   A 2008-as döntőben kb. 50-50%-os volt az ismert-ismeretlen előadók megoszlása. Hogy ez most sok vagy kevés, nem tudom. Idén ugyanez 10 ismeretlen előadót jelentene elő egyenes adásban, főműsoridőben, ami szerintem nem rossz (bár abban lehet 3-4 kutyaütő).

 • Gabiii

  Wendigo? Teljesen jó! Tudnám támogatni őket ha indultak. Csak nem értem hogy miért veszed egy kalap alá az ismert előadókat (és a tehetségkutatósokat) ott is van persze jó meg rossz is.De ahogy te írtad úgy kb az jön le hogy aki Magyarországon ismert az rossz. Nos ez nem igaz!

 • attila82

  Kicsit elragadtattam magam, ezt elismerem. Reményeim szerint azok, akiket sokra tartok gondolták úgy, hogy van értelme indulniuk, és megtették a megfelelő lépéseket. Ezért bízom benne, hogy a közel 200 között ezek az énekesek, csapatok is jelen vannak.
  Az egy kalap alá vétel részemről egy hibás húzás lehet, mert sajnos nem adja át, hogy nem az énekesekkel van a bajom, hanem a gépezettel, ami válogat és elénk tesz. Mert az számomra is kétségtelen, hogy van köztük, aki lehetne akár nagy is, de nem lesz, mert nem ez a cél… Janicsák Vecát, Tóth Verát például nagyon bírom, nagyon jó énekesek. De a dalaikat nem hallgatom, mert egyszerűen rosszak. Saunders I love you dala kellemes meglepetés volt… Caramel víziója sem rossz pár rosszul ható ötlet ellenére sem… Ilyenkor mindig abban bízom, hogy nem derül ki, melyik dal mely már ismert vagy kevésbé ismert számokból lett összeollózva. Mivel ugye a Wolf Kati által énekelt dal sem tiszta szerzemény…
  Szóval, bántani nem akarok senkit, az távol áll tőlem, a véleményem adott, a műsort várom, a részrehajlást pedig elítélem.
  Mondjuk azt, hogy minősíteni inkább a producereket minősítem, az ötletgazdákat, nem azokat, akik végül arcot és hangot adnak ezen személyek ötleteiknek, hiszen nekik meg kell felelniük annak, amit vélhetően „aláírtak”.

  Ugyanakkor sok sikert mindenkinek, remélem olyan valaki énekli majd a Magyar dalt, aki megérdemli és képes lesz jó színben feltüntetni az országot. 🙂