Eurovízió az M2-n: Norvégia

norwayTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Alexander Rybak egy valóságos csodagyerek: dalait – amellett, hogy ő adja elő – saját maga szerzi, és ő a szövegírójuk is. Így járt el „Fairytale” című dalával is, mellyel elsöprő fölénnyel nyerte meg a hazai nemzeti döntőt, és kétségtelenül az idei mezőny egyik nagy favoritja. A fiatal énekes a fehérorosz fővárosban, Minszkben született, 1986. május 13-án, így születésnapja épp a két Eurovíziós elődöntő közti napon lesz.

Nem maradt sokáig az egykori szovjet tagállamban, egész kicsi korában Norvégiába, Nesoddenbe költözött és ott is nevelkedett fel. Öt éves kora óta játszik hegedűn és zongorán. Olyan művészekkel lépett föl együtt, mint Arve Tellefsen, Morten Harket, Hanne Krogh, vagy Knutsen & Ludvigsen. 2006-ban megnyerte a Kjempesjansen tehetségkutatót „Foolin” című dalával. Volt már közös fellépése a világ egyik legkedveltebb hegedűvirtuózával, Pinchas Zukerman-nal, megkapta az Anders Jahres-ről elnevezett kulturális díjat, és vezette az egyik legelismertebb norvég, fiatalokból álló zenekart, az Ung Symfony-t, Bergenben. Alakított már színházakban, és hamarosan egy norvég mozifilmben is szerepelni láthatjuk.

Comments

33 hozzászólás a(z) “Eurovízió az M2-n: Norvégia” bejegyzéshez

 1. M.sanya avatar
  M.sanya

  Én szeretem 🙂

 2. Kajli25 avatar
  Kajli25

  Abszulút kedvencem, örülnék, ha nyerne, de én úgy gondolom, hogy török győzelem lesz idén… Amivel egyébként semmi bajom 🙂 De hát akkor is HAJRÁ ZOLIIIII!!!!!

 3. zolitt avatar
  zolitt

  hoppsz! :p Teljesen véletlenül találtam rá, de Ma van Alexander szülinapja (1986.05.13) ! 😛 Innen is Isten éltesse! 😀