Eurovision Countdown: Holnaptól visszaszámlálás az ír tévében

countdown2Tudósító: Klész Imre
Forrás: RTÉ – esctoday.com

Az ír RTÉ köztelevízió holnap fogja vetíteni az Eurovision: Countdown, vagyis a Visszaszámlálás című három részes műsor első darabját. A műsort az EBU, vagyis az Eurovíziót rendező Európai Műsorsugárzók Szövetsége gyártja le 2007 óta. Ebben a műsorban ízelítőt kaphatnak a nézők minden ország versenydalának videójából, háttérinformációkat a rendező országról, interjúkat láthatnak érdekes emberekkel (köztük a tavalyi győztessel), és az Eurovízió rekordjairól és más érdekes statisztikai adatairól is tájékozódhatunk.

Csak kevés köztelevízió szokta műsorára tűzni a 3-szor 30 perces műsort. Ez egyébként teljesen opcionális, a köztévék dönthetik el, hogy le fogják-e adni a műsort, vagy sem. A Magyar Televízió meg nem erősített információink szerint közvetlenül a verseny előtt fogja levetíteni ezt a műsort, de elképzelhető, hogy egy vágott verziót fogunk látni. A Visszaszámlálás showt a svéd SVT köztelevízió munkatársai készítik, műsorvezetője a már tavaly is ugyanebben a műsorban megjelent Jovan Radomir, illetve az orosz nemzeti döntő társműsorvezetője, Jana Csurikova lesz a partnere.

A három Eurovision: Countdown műsort hetente vasárnap fogja leadni az RTÉ, holnap lesz az első rész, ami minden rajongónak látható lesz internetes közvetítésen keresztül.

Az időpontok:
április 26. vasárnap, 18:30 CET (17:30 helyi idő)
május 3. vasárnap, 18:30 CET (17:30 helyi idő)
május 10. vasárnap, 18:30 CET (17:30 helyi idő)

Internetes közvetítés: http://www.rte.ie/live/

Comments

3 hozzászólás a(z) “Eurovision Countdown: Holnaptól visszaszámlálás az ír tévében” bejegyzéshez

 1. hben92 avatar
  hben92

  Jó lenne, ha mi is láthatnánk az MTV-n. Szerintem az Eurovízió előtti hétvége (máj.9-10) egy eurovíziós hétvége lenne és reklámok helyett a klippeket játszanák le.

 2. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  És akkor miből fizetin az MTV a részvételt? Reklámok nélkül nem lehet!!!

 3. hben92 avatar
  hben92

  Úgy gondoltam, hogy beszúrnának egy klipet két műsor közé, ez b3 perc a maradék perceket meg arra használják amire akarják.