Eurovízió az M2-n: Norvégia

norwayTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Alexander Rybak egy valóságos csodagyerek: dalait – amellett, hogy ő adja elő – saját maga szerzi, és ő a szövegírójuk is. Így járt el „Fairytale” című dalával is, mellyel elsöprő fölénnyel nyerte meg a hazai nemzeti döntőt, és kétségtelenül az idei mezőny egyik nagy favoritja. A fiatal énekes a fehérorosz fővárosban, Minszkben született, 1986. május 13-án, így születésnapja épp a két Eurovíziós elődöntő közti napon lesz.

Nem maradt sokáig az egykori szovjet tagállamban, egész kicsi korában Norvégiába, Nesoddenbe költözött és ott is nevelkedett fel. Öt éves kora óta játszik hegedűn és zongorán. Olyan művészekkel lépett föl együtt, mint Arve Tellefsen, Morten Harket, Hanne Krogh, vagy Knutsen & Ludvigsen. 2006-ban megnyerte a Kjempesjansen tehetségkutatót „Foolin” című dalával. Volt már közös fellépése a világ egyik legkedveltebb hegedűvirtuózával, Pinchas Zukerman-nal, megkapta az Anders Jahres-ről elnevezett kulturális díjat, és vezette az egyik legelismertebb norvég, fiatalokból álló zenekart, az Ung Symfony-t, Bergenben. Alakított már színházakban, és hamarosan egy norvég mozifilmben is szerepelni láthatjuk.

Comments

33 hozzászólás a(z) “Eurovízió az M2-n: Norvégia” bejegyzéshez

 1. zaffarano avatar

  Igaza van Miyazakinak, az mtv honlapján is norvégiáé a mai nap. Ha nem csalnak a számításaim, Hollandia a T betű miatt május 6-án fog következni. Én is az eurovision.tv abc sorrendjét vettem alapul, nem a tévéműsort… Szerencsére már kiírják a műsorhoz tényleg, hogy melyik ország következik, így nem kell vaktában dolgoznunk.

 2. Bálint avatar
  Bálint

  Tudom h nem ide tartozik, de itt egy újabb (legalábbis nekem új) videó Zoliék próbájáról:
  http://www.rtlbulvar.hu/video/52136

 3. hbalazs94 avatar
  hbalazs94

  Semmi baj megbocsátunk :D!
  amúgy én ezt a számot csak max. a TOP10-be raknám mert nagyon egyedi de egyébként számomra a győztes csakis SPANYOLORSZÁG & MAGYARORSZÁG!!!!!! (Kell egy kis bíztatás!) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 4. Robek avatar
  Robek

  A VILÁG LEGJOBB DALA! AZ EGYETLEN! A CSÚÚÚÚCSOK CSÚCSA! És a szőke cica-babák ahogy bevonulnak, és ahogy laláznak….ÁÁÁááááájulok eeel! Frenetik & fantastik!

 5. Erzsi avatar
  Erzsi

  Robi, gondoltam, hogy ma nagy napod lesz. Tök jó, hogy neked van az idei mezőnyben ilyen óriási élményed. Nekem nincs, de az átlag egyre jobban tetszik. Ezt olyan nagyon nem eszem, de mint mondtam, nem leszek öngyilkos, ha ez nyer.

 6. Gabesz avatar
  Gabesz

  Fu hát ez nagyon rossz volt…a kiejtés a hang stb…én ebbe egyedül az egyediséget tom értékelni de semmi mást

 7. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  A döntőre Rybak csúnyán megázott, nézd ujra az elődöntős felvételt, ott kifogástalan a hangja! A kiejtés pedig szerintem jó, valószinűleg tökéletesen beszél angolul, tudod nyugaton ez alap!!! Nekem sokáig ez volt a kedvencem, most is örülnék, ha nyerne, szavazni is szándékomban áll rá, viszont kétlem hogy nyerne! Zsüri kell hozzá az biztos, szerintem óriási meglepetés sül majd ki ebből az egész zsürizésből! Lehet hogy Jereván fogja jövőre rendezni a versenyt? Vagy netán Liszabon? Esetleg Veletta? Na kiváncsi vagyok én erre! Még 3 hét! De az első próbákig már csak 8 nap, akkor aztán megindul a hirözön!!!

 8. zolitt avatar
  zolitt

  hát nekem is a Robekéhez hasonló véleményem van! és nekem is naggggyon tetszik mikor bejönnek a lalázós nénikék! a másik videóban is nagyon tetszik a kezük, ahogy mozgatják! annyira odaillik!! 😀 ez az egy olyan dal eddig ami anyának tesómnak és nekem is nagyon tetszik! semmi olyan nem volt eddig amiben mind a hárman egyetértettünk volna! de ez valami hihetetlen jó!!! ez meg a Svéd ami ennyire nagyon tetszik! jah, és persze Zoli!!!! 😀

 9. Robek avatar
  Robek

  A KIEJTÉS A HANG EBBEN A DALBAN A LEGSZUPEREBB! A SZÍNPADKÉP, A KOREOGRÁFIA,ÉS A SZŐKE CICA-BABÁK. A V I L Á G L E G J O B B D A L A!!!! MEGUNHATATLAN! Megőrülök, ha Jerevánba kéne menni jövőre…. 🙂

 10. Miyazaki avatar

  Megj.: a szám előtt azt írták ki, hogy „Fairytail” a Fairytale helyett. Hát, azért nem mindegy, hogy tündérfarok vagy tündérmese… :D:D

 11. Gabesz avatar
  Gabesz

  Ne mondjátok már hogy jó a kiejtése bakker:S (amugy 2 hete lettem 6. egy angol versenyen szal eléggé vágom a témát)

 12. Nyee avatar
  Nyee

  Azt hiszem,attól h angol versenyen hatodik lettél mi is ebben a világban élünk:DSztem sincs semmi baj a kiejtésével…

 13. Gabesz avatar
  Gabesz

  Hát akkor velem van a baj…nekem fájt végighallgatni na mind1 remélem a versenyen jobb lesz mert amugy a zene tetszik

 14. boti avatar

  Nem fognyerni az lessz int tavaly svédo. tuti. egyébként eljött 3 hétre az unoka tesóm sv

 15. boti avatar

  édországból és hozta a melodif.-et…

 16. hben92 avatar
  hben92

  Én is kezdem kétségbe vonni azt hogy Norvégia nyer. A TOP3-ban biztos ott lesz. Nagy esélyt látok még a nyerésre Spanyolo.-nak, és Finno.-nak.

  Amúgy a 9 döntős az 1 elődöntőből szerintem: 1. Törökország, Finnország, Svédország, Izland, Málta, Románia, Bosznia Hercegovina, Örményország és Portugália. Montenegró szerintem sajnos arra a sorsra jut majd mint tavaly Szlovénia. A zsűri meg majd bejuttatja Izraelt, vagy Bulgáriát.

 17. hben92 avatar
  hben92

  A 2. elődöntőből: Norvégia, Azerbajdzsán, Görögország, Észtország, Ukrajna, Dánia, Magyarország, Lengyelország, Albánia és Szlovénia. A zsűrinél a legnagyobb favorit Szlovákia lesz vagy Moldova. Litvánia ki fog esni.

 18. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Szerintem első elődötőből a zsüri vagy Izraelt, vagy Svájcot juttatja tovább! A másodikból pedig vagy Litvániát, vagy Moldovát! Az első elődöntővel egyetértek, szerintem is ezek a jó dalok! A második elődöntőből viszont szerintem nem jut tovább Lengyelország, Albánia és Szlovénia! Helyettük inkább Litvánia, MOldova, Hollandia!

 19. Patrik avatar
  Patrik

  Ezt a számot,meg Franciaország számát utáljuk mi itt túron a legtöbben. Nem akarunk senkit megbántani, de nagyon mű az a mosoly a gyerek arcán :S Meg hát a hangja, hát hogy is mondjuk, mintha mutálna olyan. Hegedű meg minek a kezébe úgyis tudja mindenki hogy félplayback lesz az összes produkció! (zene playback, éneklés igazi)

 20. Robek avatar
  Robek

  nem tudok angolul túl jól, csak ha kényszerítenek, tehát nekem az angol kiejtésével semmi gondom! A mosolya, meg a hegedűje egyáltalán nem érdekel. Ezzel az erővel Edvin Martonnak színpadra semm kellett volna állnia, sőt idén Szlovénia és Észtorzág ki se kellene, hogy menjen a színpadra… Én jövőre megyek Oslőba! 🙂

 21. Patrik avatar
  Patrik

  ok menjél én pozitívan fogom fel a dolgot és én Budapestre megyek 🙂

  Észtországgal nekem semmi bajom sincs. Láttam már csúnyább nőtt 🙂

 22. besc avatar

  Nálam is abszolút favorit idén Norvégia!

 23. Robek avatar
  Robek

  nekem sincs vele bajom, de ha a hegedűre, vagy a vonós hangszerekre hegyezem ki a dolgot akkor elég ha az énekesnő áll ki a színpadra egyedül! Én is pozítivan fogom fel a versenyt, de nem irreálisan! Egyébként meg el tudom képzelni (bár nehezen), hogy valakinek a Fehérorosz dal a világ legjobb, dala, vagy épp a Francia! Nincs ezzel semmi baj… 🙂

 24. Zoey avatar
  Zoey

  Nekünk otthon bejött mindenkinek, de nekem személy szerint vagy csak 7-8. legjobb dal. Nem rossz, biztos döntős lesz.

 25. tilla77 avatar
  tilla77

  Patrik az a mosoly nem mű a gyerek arcán, én láttam vele egy tv műsort, ahol beszélgettek vele, szerintem akkor is mosolyog a szeme, amikor nem kéne. De erről nem tehet, ilyen, abszolut pozitiv kisugárzás. A kérdés milyen lesz a produkció. A dal jobb mint a tavalyi norvég. Maria dala, és ő top5 volt, azt gondolom a srácnak van esélye megnyerni, de az idei közizlést egyenlőre nem tudjuk milyen. Végig hallgattam ismét az összes dalt és bizony hiába tartom favoritnak a norvégot, akkor is azt mondom, a svéd, az angol, a spanyol, a lengyel, az izlandi, azeri, török, orosz is ott van, ugyanolyan jó lehet, de másmilyen. Izraelről nem is beszélve. És vicces, mert számomra a finn semmit nem ér, vidám, de ennyi. És ha ismeritek az eruroviziót tudjátok, nem ilyen dalok nyernek. Valami extra mindig kell, valami új. Az észt lányokat elfelejtettem. A szlovén hegedű előadásról meg a magyar hegedű-röltex rózsik jutottak eszembe és gáznak tartom. Felsoroltam 10 nemzetet és még a görög, a német, a dán , a magyar benne sincs. De hogy ki nyer? Passz. Ha stílust keresek, akkor a norvég és a svéd, francia és észt elől van. Ha szépséget és hangot, akkor a lengyel és izlandi, angol, máltai-bocs a szépségért, hozzáteszem tavaly a lengyel majdnem nem lett döntős. Ha pörgőst, akkor spanyol. És ismét nem jutottam sehova. Rybak fickó jó fickó, tehetséges, a dal nagyon jó és azt mondom őszinte mosollyal, nyerhet.

 26. tilla77 avatar
  tilla77

  És Patrik a nőt- egy t-betűvel írjuk.

 27. Robek avatar
  Robek

  Ez igen tilla77!!! egy-két pillanatig meginogtam Rybak Istenben ( 🙂 ), de végül meggyőződtem, hogy Ő fog nyerni! Félretéve a viccet! Ha! Őszinte akarok lenni magamhoz, akkor be kell látnom, hogy csak egy pici esélye van a nyerésre. No, de akkor ki fog idén győzni? Tiszta ideg vagyok már! A meló helyen már nem lehet veleem bírni…be vagyok zsongva kegyetlenül.

 28. Patrik avatar
  Patrik

  Ok utólag észrevettem hogy elírtam a betűt.
  Nekem még mindig nagyon nem tetszik, de ízlések és pofonok. Sztem úgy fog járni mint tavaly Svédország, hogy mindenki azthiszi hogy bejut úgy is majd szavaznak rá mások, és lám-lám a zsűri mentette meg a döntőben meg ah jól emlékszem a 18. hely körül végzett. no sztem ez lesz norvégiával is idén

 29. Sanya avatar
  Sanya

  Patrik úgy legyen ahogy leírtad.Nem szeretem a norvég számot.

 30. Patrik avatar
  Patrik

  😀 végre valaki 😀