Fonogram 2009: közönségszavazás dönt a 2008-as év legjobb hazai daláról

fonogramTudósító: Klész Imre
Forrás: slager.hu

Mint minden évben, idén is megrendezi a MAHASZ – karöltve a Magyar Televízióval és idén a Sláger rádióval – a Fonogram díjátadó gálát, amiben énekesek, zenészek elmúlt évi munkáját ismerik el több kategóriában. 2007-ben az Eurovízióval volt összekötve az esemény, ugyanis az év felfedezettje kategória győztese közönségszavazás alapján mehetett ki a a nemzetközi dalversenyre, Helsinkibe.

Rúzsa Magdit egy hajszál választotta el a szavazáson második helyezett Wendigo együttestől. A 2009-es közönségszavazás is tartogat izgalmakat, mert idén a “2008 legjobb hazai dala” címért lehet a közönségnek szavazni a kedvencekre, és itt eurovíziós kötődésű művészek is jelen vannak.

A 32 dal közül 7 kötődik az Eurovízióhoz az előadója okán, ebből kettő volt a nemzetközi versenyen is. Beigazolódott a külföldi Eurovízió rajongók véleménye, ami szerint a 2008-as magyar nemzeti döntő volt az év egyik legszínvonalasabb válogatója, mert a hazai szakmai zsűri 3 dalt is beválogatott a legjobb 32 közé. Ráadásul Dure dala is szerepel a listán, ennek ténye igencsak pikáns, mert a nemzeti döntő zsűrijéból egyedül Benkő László adott erre a dalra magas pontot, a többieknek nem tetszett, de a közönség talán mégsem tévedett. Nos a válogatott lista:

Bon Bon (NF 1996) “Varázsjel”
Candies (NF 2008) “Van aki nyer” (versenydal)
Charlie (ESC 1998) “Régi jó rádió”
Csézy (NF 2008/ESC 2008) “Szívverés” (versenydal)
Csézy (NF 2008) “Általad vagyok”
Dure (NF 2008) “Nem ismerlek már” (versenydal)
Groovehouse (Judy – NF 1996, 2005) “Tűz és víz”

Kapcsolódó linkek:

A teljes lista és részletek a szavazásról a Sláger rádió honlapján

Részletek a Fonogram jelölési eljárásáról a hivatalos honlapon

4 Comments

“2008-as magyar nemzeti döntő volt az év egyik legszínvonalasabb válogatója” – mivan??? ne vicceljetek már. az nem lehet. Szerintem nagyon színvonal alatti volta tavalyi nemzeti döntő :S

Áhh Bennt van Király Linda Can’t Let Go című száma a jelöltek között! Remélem ő nyeri meg…ezzzel a számmal megnyertük(nénk) az ESC-t. 🙂

Comments are closed.