ÉLŐ: Közvetítés Moszkvából – elődöntős országok sorsolása

moscowlive1Tudósító: Klész Imre
Internetes közvetítés: http://www.eurovision.tv/esctv

12:46
Jó napot, Európa! Moszkva először fogja köszönteni Európát élőben, az 54. Eurovíziós Dalfesztivál alkalmából. A következő percekben el fog dőlni, hogy a 38 ország melyik elődöntőn fog részt venni a kettő közül, illetve a maradék 5 ország, vagyis a NagyNégy országok és a házigazda Oroszország melyik elődöntő szavazásán fog részt venni.

moscowlive212:50

Elkezdődött az élő adatfolyam sugárzása. A hosszú asztalon fehér terítő népi motívumokkal és Eurovízió logóval díszítve, operatőrök teszik-veszik kellékeiket, kellemes, telefonos ügyfélszolgálatokon hallható várózenék adják meg a hangulatát a várakozásnak.

13:02
Most felhangzik az EBU szignál (régi verzió) Megérkezett a műsorvezető. moscowlive4Kedves szavakat hallhatunk orosz nyelven.

13:06
Megérkezett Svante Stockselious és az urnák is.

Lássuk a sorsolást! Az országok nevei matrjoska babában vannak elrejtve.
*

*

Első elődöntő:

Bosznia-Hercegovina
Svédország
Izrael
Belgium
Andorra
Csehország

Montenegró
Izland
Grúzia
Bulgária
Portugália
Svájc

Macedónia VJK
Finnország
Fehéroroszország
Törökország
Románia
Málta

Örményország

moscowlive5hun

Második elődöntő:

Szlovénia
Dánia
Azerbajdzsán
Hollandia
Lettország
Magyarország

Szerbia
Norvégia
Ukrajna
Görögország
Litvánia
Lengyelország

Horvátország
Észtország
Moldova
Ciprus
Írország
Szlovákia

Albánia

Első elődöntőben szavaz:  Nagy Britannia, Németország, Spanyolország
Másodikban: Oroszország,  Franciaország

moscowlive613:20
Gyerekek adják elő a tavalyi győztes dalt.

13:35
Most egy kis rendezkedési szünet van…

13:37
Van egy kis idő emészteni a sorsolást. Ismét a második elődöntő a miénk. Szlovákia nem került egy csoportba a csehekkel, így talán tőlük van a legnagyobb esélyünk 12 pontot kapni.  Már csak az kell, hogy legyen egy jó dalunk, ami rá is szolgál erre.  Németország ismét a másik elődöntőben fog szavazni. Hollandiának szimpatikusak szoktunk lenni néha, Norvégiának is, a lengyel-magyar két jó barát mondást tovább erősíthetjük, ráadásul három déli szomszédunk, Horvátország, Szlovénia és Szerbia is a mi elődöntőnkben van. Utóbbi Rúzsa Magdi óta elég sok pontot szokott hozni nekünk. Hogy megint a halálcsoportba kerültünk, azt még korai megmondani, de az országok listájára nézve talán kiegyensúlyozott lesz mindkét elődöntő a dalok erősségének tekintetében.

moscowlive313:46
Azerbajdzsánnak most lesz alkalma visszaadni a 12 pontot, amit tavaly adtunk nekik.

13:48
A rendezkedési szünettel be is fejeződött a sorsolás. Vagyis igazából átmentünk az élő képből a felvettbe. Így akinek van kedve újra nézni a sorsolást, az megteheti a http://www.eurovision.tv/esctv oldalon. Köszönöm a figyelmet, jó tanakodást, esélylatolgatást mindenkinek!

31 Comments

Mondjuk az tényleg nem hátrány, hogy Szerbia, Szlovákia (talán), Horvátország, Lengyelország és (úgyszintén talán) Azerbajdzsán a is mi elődöntőnkben van. Most már csak egy jó dal kéne, mert 1 feltétel a 2-ből adott.

Szerintem meg túlértékelt az albán dal, a ESC-rajongókon kívül nem fog sok embert megmozgatni. Kb úgy fog járni, mint a NOX. (A dal jelenlegi formájában legalábbis.)

Az albán dal nem is jó, és ráadásul, ha lefaragják 3 percesre, nem marad majd belőle semmi…Mármint úgy értem, hogy nem elég 3 perc ennek a számnak, mert ez így teljes, úgy már “csonka” lesz.

Annak viszont nem örülök, hogy Észtország, Lettország és Litvánia együtt vannak, mert azok egymást fogják erősiteni!:(
remélem bekerülünk idén a döntőbe!!!:D:D:D
Hajrá Magyarország!!!!

Semmi új hir, új előadókról, akik küldtek be dalt az MTV-nek? Jaj remélem Magyarország döntős lesz! Jó sok promo turnét kellene csinálni itt a szomszédoknál!

Huh!!!!!!! Szerintem mindenképpen pozitív ez az országbeosztás!!! Szerbia, Ukrajna, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Észtország, Szlovákia!!!!! Hát azért Azerbajdzsánra kíváncsi lennék… Mármint hogy ránk szavaznak-é?

Izrael mi a faszt keres eurovíziós dalfesztiválon?Közük nincs európához.De nekik mindenhol ott kell lenni.

Huh felszínre tört a kultúra.az IBA(azt hiszem ez az izraeli tv társaság)tagja az EBU-nak tehát indulhat.Miért Izraelre pikkelsz?Grúzia sem egy tipikus európai ország.Sem Örményország,sem Azerbajdzsán…

Az EBU-nak ugyanúgy vannak közel-keleti, afrikai tagjai is mint európai…és ennek kifejezettem örülök, hogy ők is megmutatják magukat.

Remélem az egyből döntős Oroszok és Franciák majd megszánnak minket ,habár eddig még nem olyan sokszor tették!

Comments are closed.