Eurovízió 2009: Magyarország ismét a második elődöntőbe került

moscowlive5hunSzerző: Klész Imre
Forrás: EBU

Ma délután a moszkvai Mariott Royal Aurora hotelben tartoták meg az 54. Eurovíziós Dalfesztivál elődöntős országainak két csoportra osztását. A sorsoláson kiderült, hogy Magyarország – hasonlóan a tavalyi versenyhez – a csütörtöki, vagyis második elődöntőbe jutott be.

Sokan a szomszédos országoktól fognak magas pontokat várni, de ehhez egy valóban jól értékelhető produkció is kell. Magyarország mindig kakukktojás szokott lenni a versenyen, mert nem szoktak kiszámíthatóak lenni az adott és kapott pontjaik. Ezért csak a kiváló tehetségeknek van esélye a jó szereplésre. Hogy ki lesz a magyar induló, az elkövetkező két hétben valószínűleg ki fog derülni.

Magyarország szinte az összes szomszédjával egy csoportba került. Vagyis ez azt jelenti, hogy Szlovéniával, Szerbiával, Ukrajnával, Horvátországgal és Szlovákiával fogunk egy csoportban versenyezni. Ausztria nem indul idén, Románia pedig az első elődöntőben fog indulni. Pontokat kaphatunk még Dániától, Azerbajdzsántól, Hollandiától, Norvégiától és Lengyelországtól is, bár ezek csak spekulációk, a nemzetközi verseny színpadán sok minden máshogy tud alakulni. Úgy, hogy nem hallottuk a dalokat, talán elmondhatjuk, hogy kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, már csak az a kérdés, hogy Franciaország és Oroszország mennyiben fog minket segíteni a döntőbe kerüléshez.

21 Comments

a határomtúli magyarok többsége magyarországnak fogja adni a pontot,ha legalább egy egyszerű produkció lesz(nem extra rossz) akkor is,már csak románia hiányzik

Ne bizz ebben annyira! 2004 december 5ike után lehet a határontúli magyarok sem szavaznak igennel! Habár én személyszerint tavaly szavaztam Csézyre, lám kapott is Szerbiától 4 pontot!

Nem az Eurovízió a magyarságtudat mérőfoka, de ha egy határon túlinak a 2004-es év fordulópontot jelentett ebben a tekintetben, ő sem különb az anyaország-belieknél.

mi volt 2004 dec.5-en? en is hataron tuli magyar vagyok, de nem remlik semmi. esetleg ennyire hidegen hagyna engem a hataron tuli magyar – hataron beluli magyar vita? szerintem meg a blokkszavazas alapjan szamithat magyarorszag pontra szlovakiatol is es szerbiatol is. bar en inkabb a minoseget fogom elonybe reszesiteni. elsoszavazo lehetek majd :-DDD

kit érdekel 2004 dec. 5, mert engem szlovákiai magyarként egyáltalán nem.
Kár ebből ekkora problémát csinálni! Akárki is képviseli Magyarországot én akkor is fogok szavazni, feltéve ha nem valamilyen extra rossz produkció lesz!

Ezt jó így hallani 🙂 Toborozzatok szavazókat magyarországnak 🙂 Én is fogok Szlovákiára küldeni ha jó produkcióval állnak elő. 🙂

Hát mondjuk az Egyesült Királyságnak és Németországnak jobban örültem volna a szavazásnál, de az jó hogy nem Portugáliával, Örményországgal és a Törökországgal leszünk, mert rájuk szavaznak inkább Franciák!

A németeket én is sajnálom…de most kiderül mennyire is szimpatizálnak velünk az oroszok :)..a franciáktol nem számítok pontokra, legalábbis sokra nem.

Engem sem hat meg december 5. de sokakat igen! Mint mondtam én tavaly is szavaztam magyarországra, és ha jó lesz a dal, idén is fogok természetesen! Tavaly egyébként portugália volt a kedvencem!!! Tök jó hogy vannak itt más határontúliak is, azt hittem csak én járok ide! És nagyon örülök, hogy egyre bővül az oldalon a tagok száma! Talán elindult Magyarországon is valami??? Hajrá Magyarok!!!!!

tavaly ezek közül az országok közül együtt volt Magyarország a Dánokkal, Horvátokkal, Lettekkel, Litvánokkal, Ukrajnával, Ciprussal, valamint ott szavaztak a Franciák és a Szerbek, és ebből lett 6 pont, reméljük idén a szomszédok beerősitenek! Vagyis inkább a Magyar előadók!

Remélem, hogy idén kvalifikálja magát a magyar induló! Az ideális magyar entry számomra dinamikus, mint a NOXé, egyszerű és szép, mint Friderikáé és akkorát üt mint Rúzsa Magdié 😀
A döntőben biztosan számíthatunk skandináv barátainkra (eddig is sok pontot adtak), ott lesznek a lengyelek, a horvátok, a finnek; számítok pontokra a németektől, hollandoktól, angoloktól! És ha a szomszédaink is aktivizálják magukat (főként a határontúli magyarok), egész jó kis helyezést lehetne elérni!!! De ehhez olyan dallal kell benevezni, ami európai színvonalú!
Mindenki szóljon az európai ismerőseinek, hogylegalább egy szavazatot dobjon ránk (én is ezt teszem majd :D)! Lesz még egyszer Eurovision Song Contest Budapest XDDDD

Én a United zenekart, Hoffmann Mónikát, Tóth Verát és Gabit, Király Lindát, Gáspár Lacit, Zanzibárt egy meghittebb számmal, Crystal, Ágnes Vanilla meg még sorolhatnám! De már csak pár nap és kiderül!!!!!

Nekem sajnos az az érzésem,hogy a szomszédaink inkább egymásra és Oroszország meg inkább a szomszédaira fog szavazni,ha blokkokat vesszük figyelembe.Szerbia utánunk van akik mostanában lassú dalokat szoktak küldeni(és nem is rosszakat),tehát vmi gyorsabbat tudnék elképzelni.Az észt,lett,litván összeszavazásnak örülnék ha jó a produkciójuk,tekintetbe véve,h Litvánia és Észtország még sosem került döntőbe.
Azért örülök h a 2. elődöntőben vagyunkl és egy jó számmal továbbjuthatunk:D

Elnézést de esetleg lehetne valmilyen olyan lágy mint Bayer Fr. -áé
Olyan ütös mint Rúzsa Magdié
És olyan gyönyörű mint Csézy-é
És ne legyen ilyen csiri vili szerintem valamiolyan normális kéne
Győzikét tartsátok távol a nevező laptol(!!!!ok!!!!!)
Nagyon tetszene olyan lágy még is egyszerű ütös és mégis érintsen meg és karmoljon meg a hangja az illetőnek
Kérlek csak a normálisak jelentkezzenek
vegyünk példát az előző nyertesektől Pl: stílus, hang, színpad stb….

Úgy látom Boti nagy vonalakban azért egyetértünk 😀
Go Hungary!!!
A Zanzibárt én is szívesen látnám a színpadon, jó 5let! Mikor derül ki pontosan h kik versenyeznek a nemzeti válogatóban?

Comments are closed.