A Dal 2015: Második középdöntő ma este

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Folytatódik Magyarország dalválasztó műsora a 2015-ös Eurovízióra. A mai második középdöntőben az elődöntőkből tovább jutott dalok második fele fog megmérkőzni. Ismét várható, hogy az előadók valamilyen módon belenyúlnak a produkciókba, és másfajta előadást láthatunk tőlük az elődöntőn látottakhoz vagy hallottakhoz képest. A szabályok változatlanok: a közönség a dalok elhangzása alatt 1-10-ig pontozhatják a dalokat, a 3 legtöbb pontot gyűjtő produkción kívül egyet megmenthet a közönség a műsor utolsó harmadában induló szavazáson. A helyszíni zsűri a pontokat a múlt heti újításnak megfelelően egyszerre hozza nyilvánosságra a szöveges értékelés után.

A második középdöntő fellépői (zárójelben olvasóink szavazatai):

Éliás Jr. feat. Fourtissimo – Run to you (1)
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el (4)
Gájer Bálint – That’s how it goes (6)
Dallos Bogi – World of violence (7)
Oláh Gergő – A tükör előtt (19)
Ív – Fire (17)
Wolf Kati – Ne engedj el (20)
Passed – Mesmerize (24)
Other Planet – Untold story (4)

Az előszavazás alapján a Passed a forduló nyertese, őket követi Wolf Kati és Oláh Gergő. A többi versenyző kevesebb pontot kapott, talán Dallos Bogi lehet a negyedik tovább jutó a jövő heti döntőre. Múlt héten három előadó továbbjutását sikerült jól megtippelni olvasóinknak. Jövő héten már a végső döntést kell meghozni. A döntőben a zsűri elfelezi a nyolcas mezőnyt, és a közönségnek kell kiválasztani azt a dalt, melyet elindít a bécsi versenyen.

Kapcsolódó anyag:

A Dal 2015: Előszavazás, második forduló

194 Comments

Ez az Other Planet korrekt produkció, szerintem hangilag nem volt ezzel semmi gond. De nem tudok elvonatkoztatni a forrásaiktól, akiktől kapták az inspirációt.

Zsűrit megint nem tudom megérteni! Innen onnan kölcsön vett dal, úgy rossz, ahogy van Rákai azt mondja most már úgy kell nézni a dalokat, hogy megállják e haelyüket bécsben erre 10 pontot ad az OP-nek?

Na, valami ilyesmi stílusú dal egészen jól áll Boginak, csak a szöveg viszont ehhez nem passzol.
Emellett nagyon-nagyon hamis Bogi 🙁

Bogi: Nem is olyan rossz ez az áthangszerelés de attól még megmaradt az egysíkúság. Az előző sem volt annyira jó. Bár a dalt mosolyogva adta elő, ami furcsa egy erőszakos dalhoz. Négy.

Ív sokkal jobb volt, mint az előző körben! De miért nem akar állómikrofonnal énekelni? Szerintem hozzá jobban illene.

Comments are closed.