A Dal 2015: Második középdöntő ma este

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Folytatódik Magyarország dalválasztó műsora a 2015-ös Eurovízióra. A mai második középdöntőben az elődöntőkből tovább jutott dalok második fele fog megmérkőzni. Ismét várható, hogy az előadók valamilyen módon belenyúlnak a produkciókba, és másfajta előadást láthatunk tőlük az elődöntőn látottakhoz vagy hallottakhoz képest. A szabályok változatlanok: a közönség a dalok elhangzása alatt 1-10-ig pontozhatják a dalokat, a 3 legtöbb pontot gyűjtő produkción kívül egyet megmenthet a közönség a műsor utolsó harmadában induló szavazáson. A helyszíni zsűri a pontokat a múlt heti újításnak megfelelően egyszerre hozza nyilvánosságra a szöveges értékelés után.

A második középdöntő fellépői (zárójelben olvasóink szavazatai):

Éliás Jr. feat. Fourtissimo – Run to you (1)
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el (4)
Gájer Bálint – That’s how it goes (6)
Dallos Bogi – World of violence (7)
Oláh Gergő – A tükör előtt (19)
Ív – Fire (17)
Wolf Kati – Ne engedj el (20)
Passed – Mesmerize (24)
Other Planet – Untold story (4)

Az előszavazás alapján a Passed a forduló nyertese, őket követi Wolf Kati és Oláh Gergő. A többi versenyző kevesebb pontot kapott, talán Dallos Bogi lehet a negyedik tovább jutó a jövő heti döntőre. Múlt héten három előadó továbbjutását sikerült jól megtippelni olvasóinknak. Jövő héten már a végső döntést kell meghozni. A döntőben a zsűri elfelezi a nyolcas mezőnyt, és a közönségnek kell kiválasztani azt a dalt, melyet elindít a bécsi versenyen.

Kapcsolódó anyag:

A Dal 2015: Előszavazás, második forduló

194 Comments

Szerintem a Passed, Wolf Kati es Dallos Bogi fog tovabbjutni by zsuri. A kozonseg meg tovabbnyomja az Olah Gergot. (Ne legyen igazam)

Hajrá Other Planet! Remélem az ének terén lesz fejlődés.
Dallos Bogit a harmatgyenge dalával és éneklésével nem akarom a döntőben látni, de a zsűri úgyis továbbnyomja.
Én a Passedtől nem várok csodát, lehetőleg az instrumental rész alatt ne pattogjon a lány, azzal egy fokkal jobb lenne, de nem hiszem, hogy hangban fejlődés lesz.
Éliás Gyula fogalmam sincs mit keres a középdöntőben, bocsika, aki szereti.
Wolf Katiról már kifejtettem a véleményemet múltkor, és ez nem is változott.
Gájer Bálint nekem idegesítően modoros, Oláh Gergő úgyis kiírthatatlan.
Ív unalmas, az egyetlen dal, amit szívesen hallgatok még, az Szűcs Gabié, de szerintem ő kb. esélytelen.
Azt hiszem, ebből ma Eesti Laul lesz 🙂

Remélem ma csak nők jutnak tovább 😀 Bogi, Kati, Ív és titkon Szűcs Gabit szeretném látni még 🙂 Bécsben is szeretnék végre, újra egy női előadót látni!

Tippem a ma estére a zsűritől: Wolf Kati, Bogi, Ív. A közönség pedig Gájer Bálint/Éliás Gyula. De talán inkább az előbbi.

Nagyon nehéz négy nevet mondani, mert nem tudnék kit kiválasztani?!
NEM: Éliás Jr. feat. Fourtissimo – Run to you
NEM: Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el
NEM: Oláh Gergő – A tükör előtt
NEM: Wolf Kati – Ne engedj el

TALÁN: Gájer Bálint – That’s how it goes
TALÁN: Dallos Bogi – World of violence
TALÁN: Ív – Fire
TALÁN: Passed – Mesmerize

IGEN: Other Planet – Untold story

Nagyot kell fejlődnie annak, aki meg akarja ugrani a Boggie és Szabó Ádám állította lécet, nem hiszem hogy ez innen bárkinek is sikerül majd…kedvencem nem is igen van..inkább az, hogy Passed, OP, Oláh G. hármasból minél több essen ki…de már Pierrot is elárulta, hogy a Passed a kedvence úgyhogy szerintem őket szórják ma meg sok ponttal…

Szeretném, ha továbbjutna: Wolf Kati, Szűcs Gabi, Gájer Bálint meg Bogi, ha jól tudja előadni a dalt..

Egyéb..volt ma valaki Csemer Bogi flashmobján? Ma teljesítette a mi lesz ha döntőbe jutok ígéretét.

Egyébként Pierrot azt is nyilatkozta, hogy bizonytalannak tartja a Passed-et, és szerintem, ha nem lesz jó a produkció, tuti nem fogja őket nyomni.

Ma egyetlen biztos továbbjutó van:Oláh Gergő.
Nálam ő az utolsó, de a zsűri szerette, elég megbízhatóan énekel, de végső esetben a közönség biztos mellette fog állni.
Én is úgy gondolom, hogy idén Boggie és Ádám között dől el a verseny /hacsak Ív vagy a Passed nem művel valami csodát ma /, és teljesen kiszámíthatatlan, hogy kinek a javára.
Az egyébként elképesztő, hogy Ádám ebből a középszerű dalból mit tud kihozni élőben.

Zsűri fejébe belelátva tuti továbbjutó : Gájer Bálint, Oláh Gergő, Passed, és Wolf Kati. Bogit nem fogják továbbengedni…

Bogi sokat fog változtatni a produkcióján, szinte mindent, szerintem nagyon jó lesz (Bár nekem az első elődöntőben is nagyon tetszett). Nagyon remélem, hogy a 4-esből akiket említettél Oláh Gergő fog kipottyanni 🙂

Szerintem a zsűri által Kati, a Passed és Bogi jut tovább. A nézők által pedig Oláh Gergő. Számomra teljesen semleges a mai mezőny, szóval nekem összességében mindegy.

Kati ,Passed,Gergő őket nyomja tovább a zsűri(esetleg Ív v Bogi…de nem hiszem.. A nézői továbbjutó ?SZŰCS G LEGYEN -a refrénje miatt ez jön be nekem a legjobban…

Mai sorrend.
1.Passed
2.Wolf Kati
3.Gájer Bálint
4.Dallos Bogi
5.Szűcs Gabi(de ha továbbjutna nem bánnám)
6.ÍV
7.Éliás Gyula
8.Other Planet
9.Oláh Gergő(nem tudok vele kibékülni)

Ma kivételesen örülnék én is egy lányfogatnak, ha már múlthéten is a fiúk jutottak tovább legnagyobb részt.
Szeretném: Ív, Passed, Wolf Kati, Bogi?
Ezenkívül szeretem még az Other Planet dalát is, Szűcs Gabi is egészen megtetszett. Oláh Gergőt még mindig nem tudom hova tenni.
Nem juttatnám tovább: Gájert és Éliást

Ma egyértelműen a Passed a legesélyesebb a továbbjutásra, s remélem nem énekel rosszul a lány, mert akkor baj van. Szűcs Gabit, Éliás Gyulát biztosan nem engedik a döntőbe. Other Planet nekem tetszik, de az énekes nem tiszta, s a koppintás miatt (vagy csak hasonlóság) úgysem engedik tovább, esetleg a közönség beszavazhatja. Ív menjen a döntőbe, remélem ma jobb lesz a színpadképük. Wolf Kati, Oláh Gergő nekem nem jön be, de sajnos valószínű, hogy bepontozza egyiket vagy mindkettőt a zsűri. Bogi változtatásaira is kíváncsi leszek, ha jól sül el, menjen tovább. Gájer Bálintot nem szeretném a döntőben látni, nem szeretnék egy ilyen múltat idéző dalt látni Bécsben!

Én ma főleg Ívnek és a Passednek drukkolok. Wolf Kati is elférhet a döntőben. A mai férfi szólóénekesek dalait viszont nem igazán kedvelem, csak sajnos nem hiszem, hogy mind a hárman kipotyognak ma. Bogit pedig aztán semmi szín alatt nem engedném tovább az elsőkörös produkció alapján.

Én is így gondolom. A Passednek nagyon szurkolok… teljesen más mint a tipikus eurovíziós dalok. “Byealex-es kategória”, remélem nem lesz nagyon hamis, mert akkor lehet még vele mit kezdeni.
Bogit “semmi szín alatt”! Wolf Katinak meg a 8 között a helye. 🙂

Wolf Kati, Ív, Passed (ha nem lesz túl hamis) , Gájer ha választani kéne

semmiképpen se:
Oláh Gergő (annyira idegesít hogy az nem igaz..)
Other Planet dala valamire nagyon emlékeztet,de nem tudom mire, az énekes meg fülsértően hamis.
Dallos Bogi dalát meg egyszerűen nem szeretem
Éliás Gyula ugyan azért mint Bogi

Szűcs Gabi meg nem tudom, én sem nagyon tudok nem gondolni rá 😀

Izgatott vagyok az estét illetően, remélem Gájer Bálint továbbjut, rajta kívül nagyon nem szorítok senkiért.
Szűcs Gabi dalában azon kívül hogy fülbemászó, nincs semmi különös, ami a külföldieket lázba tudná hozni. Véleményem szerint az Eurovízióra mindig valami különleges kell, olyan amit egy jó darabig biztos nem felejt el senki. (pl.: Conchita vagy a Lordi…)

Passed az első adást annyira elrontották , hogy én már nem szeretném látni őket a döntőbe.
Katit viszont annál inkább , mert a dala nagyon tetszik , ámbár ki ne menjen Bécsbe , anno 2011-ben is annyit drukkoltam(tunk) , hogy abban a három percben tudjon normálisan énekelni, kevés hamis hanggal … Ezért tavaly nem kellett izguljunk 🙂

Szent meggyőződésem, hogy ebben a középdöntőben is folytatódik a tavalyi jól bevált módszer a 4 dal kiválasztásában.

Comments are closed.