07 Észtország: Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday

estonia_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este Észtország választott dalt a 2015-ös Eurovízióra. A 10 résztvevős nemzeti döntőn három dal került a szuperdöntőbe, ahol Elina Born és Stig Rästa duettje győzedelmeskedett, a Goodbye To Yesterday című dallal. Gratulálunk!

36 Comments

Egyszerűen imádom a dalt és kész 🙂 A litván dal is nagyon tetszik, jár a keksz a két balti országnak, sőt kekszgyárt érdemelnek 😀

Sorrend :

1-Észtország
2-Olaszország,
3-Litvánia,
4-Szerbia,
5-Macedónia,
6-Málta,
7-Franciaország,
8-Ciprus,
9-Izland,
10-Albánia,
11-Fehéroroszország,
12-Grúzia,
13-Hollandia,
14-Dánia,
15-Svájc

H-i-b-á-t-l-a-n.
Első hallásra szerelem dal, Stig hangjától lúdbőrözök, valami brutális, (és mekkora jelenség, Uramisten), nem akarok nagyon csöpögős lenni, de tényleg csak azt tudom rá mondani : csoda. Tökéletes választás, nem tudok belekötni semmibe. Függőséget okoz ez a dal, imádom!

Top15 :

1. Észtország és Olaszország
3. Ciprus
4. Svájc
5. Fehéroroszország
6. Macedónia
7. Szerbia
8. Franciaország
9. Albánia
10. Litvánia
11. Izland
12. Grúzia
13. Hollandia
14. Málta

Papírforma győzelem, nagyobb összegben is fogadni mertem volna rá. A tavalyi kisebb kisiklás után ismét egy jó dalt küld Észtország a versenyre.

Sajnálom, hogy idén sem hallunk az észtektől anyanyelvű dalt, de jó kis dal lesz ez. Még nem látok benne győztest, főleg úgy, hogy idén lesz még jó néhány férfi-nő duett a mezőnyben, ráadásul akár hasonló minimalista stílusban. Összességében viszont kellemes induló, végre alakul a mezőny.

Nagyon jóóó, akaratlanul is előjön a Hollandia2014 érzésem de kit érdekel, ami jó az jó, az észt mezőnyből csak ez a dal keltette fel a figyelmemet miközben nézegettem a döntőjüket félszemmel, a legjobb döntést hozták.

1. Szerbia
2. Svájc
3. Izland
4. Észtország
5. Hollandia
6. Grúzia
7. Dánia
8. Málta
9. Olaszország
10. Fehéroroszország
11. Franciaország
12. Macedónia
13. Albánia
14. Ciprus

Na végre egy jó dal az első elődöntőben. Eddig ez az egyetlen dal, ami az első körösökből tetszik. Mondjuk ez nagyon. 🙂

Jajj de jó!El se hiszem ,brutális hangok,szerintem egyáltalán nem hasonlít a tavalyi hollandra.Van benne valami extra ami megfogott nagyon.Nem bánnám ha jövőre Tallin 2016 lenne.2/2 jó balti választás , ha a lettek Aminatát küldik nagyon-nagyon örülni fogok.
TOP15:
1.Észtország
2.Grúzia
3.Málta
4.Svájc
5.Izland
6.Albánia
7.Szerbia
8.Litvánia
9.Olaszország
10.Hollandia
11.Ciprus
12.Macedónia
13.Fehéroroszország
14.Dánia
15.Franciaország

Első körben nem nagyon értettem a felhajtást a dal körül. Még második-harmadik hallgatásra sem. Úgy voltam vele, hogy Elina hangja szép, de Stig semmit nem tesz hozzá az egészhez, nem értettem, hogy mi a szerepe az egészben. Aztán amikor felkerült az elődöntős produkció, akkor megfordult minden. Stig hangszíne hihetetlen módon passzol ehhez a stílushoz és az előadásmódja is nagyon hmmm jobb kifejezést most nem találok rá, magával ragadó (a fenti videón mondjuk kevésbé). Elina is nagyon szépen énekel, de Stighez képest az előadásmódja nekem steril.
Már nekem is kedvencek között van ez a dal, hajrá, hajrá 🙂

Első meghallgatásra: Amennyire passzol a srác hangja a hangulathoz, a lányé pont annyira nem. Vagy csak én éltem bele magam túlságosan a hatvanas évek retro hangulatába. És érdekes módon nem csak a hatvanas éveket idézi fel, hanem a 15 évvel ezelőtti Eurovíziót is (konkrétan a My lady alpine blue ugrik be róla, pedig biztos nem sok köze van hozzá). Úgyhogy tetszik, elsősorban a kellemes nosztalgia miatt.

Nagyon jó dal, kicsit a tavalyi ‘Netherlands’ jut eszembe, de ez a szám jobb annál:
TOP 5 (volt pár változtatásom):
1. IZLAND
2. Szerbia
3. Észtország
4. Málta
5. Svájc

Nekem is tetszik az észt dal. A döntős produkciójuk jobb lett, hálistennek. Az elődöntőben nem volt jó, hogy háttal álltak egymásnak, de most jobban átjött a dal témája is. Nem lesz ez rossz, Észtország! Csak Bécsben legyen egy kicsit izgalmasabb a produkció. 🙂

Ez a legeslegjobb dal a mezőnyben! Tökéletes választás akármilyen szám jön ez után nekem ez marad a kedvencem!! Tallin 2016!!

Toplistám: (kissé átalakult)

1. Észtország
2. Szrebia
3. Olaszország
4. Svájc
5. Grúzia
6. Litvánia
7. Izland
8. Albánia
9. Franciaország
10. Macedónia
11. Dánia
12. Hollandia
13. Málta
14. Fehérorszország
15. Ciprus

Na végre! Egyértelműen azt akarja bebizonyítani, hogy jobb, mint a tavaly holland dal és IGEN!!! Kissé már így is elfogult vagyok az észtekkel szemben, de ez egyszerűen tökéletes. Egy szóban ez a nóta intelligens. Ennyi! 😀
Csak egy kicsit sír az egyik szemem a Wilhelm-ért. Tavaly is, idén is nagyot alkottak. Majd jövőre! 😀
A lista egyértelmű: 1 !EST! – – – – – – SER MAL NET…

1. Litvánia (a hanhulata emlékeztet a tavalyi holland dalra, amit akkor már rögtön megszerettem. Emlékszek, a fórumon nem szerették azt a dalt, még a döntőt se jósolták meg neki. Na, tehát szeretem az ilyen dalokat.
2. Izland
3. Hollandia
4. Macedónia
5. Dánia
6. Albánia
7. Észtország
8. Málta
9. Franciaország
10. Ciprus
11. Svájc
12. Olaszország
13. Fehéroroszország
14. Szerbia
15. Grúzia

Nem cserélted fel Litvániát és Észtországot? Mert az észt hasonlíthat a tavalyi hollandra. A litván inkább a tavalyi máltaira hasonlít.)

Nem tudom mi a fantasztikus ebben a dalban.Elég unalmas,valószínű nem sokat fogom hallgatni 🙁 ,nem hasonlít szerintem a tavalyi holland dalra ami sokkal jobb volt ennél.

Egyszerűen Elina Born a legjobb észt énekes minden túlzás nélkül. Az Enough és a Miss Calculation (https://www.youtube.com/watch?v=PxyLimYtxoU) után még egy ilyen baromi jó számmal kiállni csak ő tud, a hangja pedig zseniális. Stig hangja is őrületes, nagyon jól passzol a hangjuk egymáséhoz, az eddigi mezőnyben bőven a legjobb. Szerintem Elina nem is tud rossz dalt énekelni.
Sorrendem (top 5):
1. Észtország
2. Izland
3. Litvánia
4. Svájc
5. Macedónia

Halálosan beleszerettem ebbe a dalba! Mestermű, nagyon fogok szurkolni nekik! Valahogy most azt érzem, hogy még kétszer meghallgatom és a valaha volt kedvenc ESC-dalom lesz belőle. Te jó ég… Frenetikus. 😀

Nem néztem, úgyhogy ez így érdekes. Kínos pillanatok lehettek mindenkinek. Bárcsak érteném, mit mondott a műsorvezető, biztosan valami frenetikus beszólás lehetett Monika arckifejezése alapján.

De amúgy Vaidas egész végig szinte szemben állt Monikával, szóval nem tudom, hogy ő miért lepődött meg rajta, miután egész végig így állt ott Monika.

Nem rossz, viszont nekem sosem volt szimpi ha korábbi sikereket próbál valamelyik ország meglovagolni. Középmezőny nálam.

Nem rossz, de azért nekem olyan kis “tingli-tangli” az egész. Az viszont tagadhatatlan, hogy mind Stig-nek, mind Elina-nak szép, kellemes hangja van. Nem az első helyen állnak nálam, de azért nem is ők az utolsók a listámon.

Comments are closed.