Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

07 Észtország: Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday

estonia_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este Észtország választott dalt a 2015-ös Eurovízióra. A 10 résztvevős nemzeti döntőn három dal került a szuperdöntőbe, ahol Elina Born és Stig Rästa duettje győzedelmeskedett, a Goodbye To Yesterday című dallal. Gratulálunk!

36 hozzászólás 07 Észtország: Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday

 • Gergő

  Egyszerűen imádom a dalt és kész 🙂 A litván dal is nagyon tetszik, jár a keksz a két balti országnak, sőt kekszgyárt érdemelnek 😀

  Sorrend :

  1-Észtország
  2-Olaszország,
  3-Litvánia,
  4-Szerbia,
  5-Macedónia,
  6-Málta,
  7-Franciaország,
  8-Ciprus,
  9-Izland,
  10-Albánia,
  11-Fehéroroszország,
  12-Grúzia,
  13-Hollandia,
  14-Dánia,
  15-Svájc

 • Iza

  H-i-b-á-t-l-a-n.
  Első hallásra szerelem dal, Stig hangjától lúdbőrözök, valami brutális, (és mekkora jelenség, Uramisten), nem akarok nagyon csöpögős lenni, de tényleg csak azt tudom rá mondani : csoda. Tökéletes választás, nem tudok belekötni semmibe. Függőséget okoz ez a dal, imádom!

  Top15 :

  1. Észtország és Olaszország
  3. Ciprus
  4. Svájc
  5. Fehéroroszország
  6. Macedónia
  7. Szerbia
  8. Franciaország
  9. Albánia
  10. Litvánia
  11. Izland
  12. Grúzia
  13. Hollandia
  14. Málta

 • Pitbull

  Papírforma győzelem, nagyobb összegben is fogadni mertem volna rá. A tavalyi kisebb kisiklás után ismét egy jó dalt küld Észtország a versenyre.

 • Bakancs

  Sajnálom, hogy idén sem hallunk az észtektől anyanyelvű dalt, de jó kis dal lesz ez. Még nem látok benne győztest, főleg úgy, hogy idén lesz még jó néhány férfi-nő duett a mezőnyben, ráadásul akár hasonló minimalista stílusban. Összességében viszont kellemes induló, végre alakul a mezőny.

 • Slavico

  Nagyon jóóó, akaratlanul is előjön a Hollandia2014 érzésem de kit érdekel, ami jó az jó, az észt mezőnyből csak ez a dal keltette fel a figyelmemet miközben nézegettem a döntőjüket félszemmel, a legjobb döntést hozták.

  1. Szerbia
  2. Svájc
  3. Izland
  4. Észtország
  5. Hollandia
  6. Grúzia
  7. Dánia
  8. Málta
  9. Olaszország
  10. Fehéroroszország
  11. Franciaország
  12. Macedónia
  13. Albánia
  14. Ciprus

 • borso

  Na végre egy jó dal az első elődöntőben. Eddig ez az egyetlen dal, ami az első körösökből tetszik. Mondjuk ez nagyon. 🙂

 • Bende

  Jajj de jó!El se hiszem ,brutális hangok,szerintem egyáltalán nem hasonlít a tavalyi hollandra.Van benne valami extra ami megfogott nagyon.Nem bánnám ha jövőre Tallin 2016 lenne.2/2 jó balti választás , ha a lettek Aminatát küldik nagyon-nagyon örülni fogok.
  TOP15:
  1.Észtország
  2.Grúzia
  3.Málta
  4.Svájc
  5.Izland
  6.Albánia
  7.Szerbia
  8.Litvánia
  9.Olaszország
  10.Hollandia
  11.Ciprus
  12.Macedónia
  13.Fehéroroszország
  14.Dánia
  15.Franciaország

 • rocknish

  Első körben nem nagyon értettem a felhajtást a dal körül. Még második-harmadik hallgatásra sem. Úgy voltam vele, hogy Elina hangja szép, de Stig semmit nem tesz hozzá az egészhez, nem értettem, hogy mi a szerepe az egészben. Aztán amikor felkerült az elődöntős produkció, akkor megfordult minden. Stig hangszíne hihetetlen módon passzol ehhez a stílushoz és az előadásmódja is nagyon hmmm jobb kifejezést most nem találok rá, magával ragadó (a fenti videón mondjuk kevésbé). Elina is nagyon szépen énekel, de Stighez képest az előadásmódja nekem steril.
  Már nekem is kedvencek között van ez a dal, hajrá, hajrá 🙂

  • tacom

   Első meghallgatásra: Amennyire passzol a srác hangja a hangulathoz, a lányé pont annyira nem. Vagy csak én éltem bele magam túlságosan a hatvanas évek retro hangulatába. És érdekes módon nem csak a hatvanas éveket idézi fel, hanem a 15 évvel ezelőtti Eurovíziót is (konkrétan a My lady alpine blue ugrik be róla, pedig biztos nem sok köze van hozzá). Úgyhogy tetszik, elsősorban a kellemes nosztalgia miatt.

 • kecske14

  Nagyon jó dal, kicsit a tavalyi ‘Netherlands’ jut eszembe, de ez a szám jobb annál:
  TOP 5 (volt pár változtatásom):
  1. IZLAND
  2. Szerbia
  3. Észtország
  4. Málta
  5. Svájc

 • gyokub

  Nekem is tetszik az észt dal. A döntős produkciójuk jobb lett, hálistennek. Az elődöntőben nem volt jó, hogy háttal álltak egymásnak, de most jobban átjött a dal témája is. Nem lesz ez rossz, Észtország! Csak Bécsben legyen egy kicsit izgalmasabb a produkció. 🙂

 • zigbor

  Végre egy dal a mezőnyben, ami tetszik! 🙂 Nagyon, nagyon ott van!

 • didus48

  Ez a legeslegjobb dal a mezőnyben! Tökéletes választás akármilyen szám jön ez után nekem ez marad a kedvencem!! Tallin 2016!!

  Toplistám: (kissé átalakult)

  1. Észtország
  2. Szrebia
  3. Olaszország
  4. Svájc
  5. Grúzia
  6. Litvánia
  7. Izland
  8. Albánia
  9. Franciaország
  10. Macedónia
  11. Dánia
  12. Hollandia
  13. Málta
  14. Fehérorszország
  15. Ciprus

 • Emdogh

  Na végre! Egyértelműen azt akarja bebizonyítani, hogy jobb, mint a tavaly holland dal és IGEN!!! Kissé már így is elfogult vagyok az észtekkel szemben, de ez egyszerűen tökéletes. Egy szóban ez a nóta intelligens. Ennyi! 😀
  Csak egy kicsit sír az egyik szemem a Wilhelm-ért. Tavaly is, idén is nagyot alkottak. Majd jövőre! 😀
  A lista egyértelmű: 1 !EST! – – – – – – SER MAL NET…

 • Isti

  1. Litvánia (a hanhulata emlékeztet a tavalyi holland dalra, amit akkor már rögtön megszerettem. Emlékszek, a fórumon nem szerették azt a dalt, még a döntőt se jósolták meg neki. Na, tehát szeretem az ilyen dalokat.
  2. Izland
  3. Hollandia
  4. Macedónia
  5. Dánia
  6. Albánia
  7. Észtország
  8. Málta
  9. Franciaország
  10. Ciprus
  11. Svájc
  12. Olaszország
  13. Fehéroroszország
  14. Szerbia
  15. Grúzia

  • Dani

   Nem cserélted fel Litvániát és Észtországot? Mert az észt hasonlíthat a tavalyi hollandra. A litván inkább a tavalyi máltaira hasonlít.)

 • Tanti

  Nem tudom mi a fantasztikus ebben a dalban.Elég unalmas,valószínű nem sokat fogom hallgatni 🙁 ,nem hasonlít szerintem a tavalyi holland dalra ami sokkal jobb volt ennél.

 • Végre egy erős, hangulatos dal, ennek a TOP5-ben a helye! Megkedveltem első hallásra, a fekete-fehér megvalósítás is egyedi(?). Örülök, hogy erősödik mezőny ilyen dalokkal.

 • Levi21

  Egyszerűen Elina Born a legjobb észt énekes minden túlzás nélkül. Az Enough és a Miss Calculation (https://www.youtube.com/watch?v=PxyLimYtxoU) után még egy ilyen baromi jó számmal kiállni csak ő tud, a hangja pedig zseniális. Stig hangja is őrületes, nagyon jól passzol a hangjuk egymáséhoz, az eddigi mezőnyben bőven a legjobb. Szerintem Elina nem is tud rossz dalt énekelni.
  Sorrendem (top 5):
  1. Észtország
  2. Izland
  3. Litvánia
  4. Svájc
  5. Macedónia

 • Zoli

  Halálosan beleszerettem ebbe a dalba! Mestermű, nagyon fogok szurkolni nekik! Valahogy most azt érzem, hogy még kétszer meghallgatom és a valaha volt kedvenc ESC-dalom lesz belőle. Te jó ég… Frenetikus. 😀

 • Bende

  3:30-tól kezdenek elfajulni a dolgok.http://youtu.be/o_zZd7vLiZU

 • Zolecs

  Nem rossz, viszont nekem sosem volt szimpi ha korábbi sikereket próbál valamelyik ország meglovagolni. Középmezőny nálam.

 • Kristinna

  Nem rossz, de azért nekem olyan kis „tingli-tangli” az egész. Az viszont tagadhatatlan, hogy mind Stig-nek, mind Elina-nak szép, kellemes hangja van. Nem az első helyen állnak nálam, de azért nem is ők az utolsók a listámon.

 • Gergő

  Imre a litván dalról is lesz majd cikk??? 🙂

 • Sydänmaa

  merkittävä 😀

 • Asvi

  Na, nekem ők a győztesek 🙂 …Jelenleg.

 • Spiro

  Elsőre nagyon megragadó dal. Az ESCn ők a mi elődöntőnkben lesznek vagy a másikba?

 • balazs1992

  Jó az idei észt dal is.