A Dal 2015: Második középdöntő ma este

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Folytatódik Magyarország dalválasztó műsora a 2015-ös Eurovízióra. A mai második középdöntőben az elődöntőkből tovább jutott dalok második fele fog megmérkőzni. Ismét várható, hogy az előadók valamilyen módon belenyúlnak a produkciókba, és másfajta előadást láthatunk tőlük az elődöntőn látottakhoz vagy hallottakhoz képest. A szabályok változatlanok: a közönség a dalok elhangzása alatt 1-10-ig pontozhatják a dalokat, a 3 legtöbb pontot gyűjtő produkción kívül egyet megmenthet a közönség a műsor utolsó harmadában induló szavazáson. A helyszíni zsűri a pontokat a múlt heti újításnak megfelelően egyszerre hozza nyilvánosságra a szöveges értékelés után.

A második középdöntő fellépői (zárójelben olvasóink szavazatai):

Éliás Jr. feat. Fourtissimo – Run to you (1)
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el (4)
Gájer Bálint – That’s how it goes (6)
Dallos Bogi – World of violence (7)
Oláh Gergő – A tükör előtt (19)
Ív – Fire (17)
Wolf Kati – Ne engedj el (20)
Passed – Mesmerize (24)
Other Planet – Untold story (4)

Az előszavazás alapján a Passed a forduló nyertese, őket követi Wolf Kati és Oláh Gergő. A többi versenyző kevesebb pontot kapott, talán Dallos Bogi lehet a negyedik tovább jutó a jövő heti döntőre. Múlt héten három előadó továbbjutását sikerült jól megtippelni olvasóinknak. Jövő héten már a végső döntést kell meghozni. A döntőben a zsűri elfelezi a nyolcas mezőnyt, és a közönségnek kell kiválasztani azt a dalt, melyet elindít a bécsi versenyen.

Kapcsolódó anyag:

A Dal 2015: Előszavazás, második forduló

194 Comments

A zsűri jól pofára esett. A végén mindenki Bogit meg az Other Planetet mondta, erre a közönség benyomta Bálintot.

A zsűri fejébe talán nem pont teljesen láttam bele, de a felsorolt 4 név közül 3 bejött és még az 5-ös lottón is akadt egy kettesem. Iszok veletek fiúk!!! 😀

Egyébként, említette Magdi, hogy a swinget már lelőtték “néhány éve”. Most én emlékszem nagyon rosszul, vagy a Miss Kiss Kiss Bang-re gondolt, ami 6 éve volt, azért az csak nem most volt….

Ezt a gondolatát én sem értettem. Vagy Conchita Wurstra gondolt? Vagy arra, hogy tavaly a lengyel lányok szintén elég hiányos öltözetben voltak? 😀

Egy kis érdekesség: a nyolc döntősből öt a harmadik elődöntőben lépett fel. Az elődöntő egyetlen középdöntős kiesője pedig az Other Planet, aki a döntőbe nem jutottak közül a legmagasabb pontszámmal rendelkezik.

En annyira de annyira orulok most 🙂 Vegre nem ment karba az 5 dollarom 🙂 5 fordulot kellett varnom, mire vegre olyan eloado jutott tovabb vigaszagon, akire szavaztam.
Ha jobban megnezem 3 olyan dal is bekerult a dontobe, amiket szeretek, igy talan meg nem veszett el minden remeny 🙂
Mostantol hajra Iv, Balint es Zoli! 🙂 Elmegy kategoria Kati, Spoon es Adam. Boggienak es a Passednek viszont nem orulnek, nem szeretem a dalaikat.

Én most nagyon elégedett vagyok. 🙂 Bár Wolf Kati dalával nem sikerült még megbarátkoznom, szívesebben látnám helyette Éliás Gyulát a döntőben, de a másik két zsűri-továbbjutónak nagyon örülök, egyik kedvencem a Passed idén… csak az élő ének, ugye. Ami a közönségszavazást illeti, én is Gájer Bálintra szavaztam, szóval most öröm s boldogság van. Tartottam attól, hogy Oláh Gergőt továbbszavazzák a rajongói, de szerencsére nem így történt. 🙂

Egyébként én nem értem, hogy a magyar szavazóközönség hogy nem látta meg Oláh Gergő produkciójában a legnagyobb lelket és a legnagyobb tökéletességet. Felfoghatatlan. (/irónia, még mielőtt)

Nahát, most már a döntőnél vagyunk és szerintem azon érdemes gondolkodni. Nagyon olyan nem történt ma, amiről beszélni kéne, minden olyan volt, mint amilyennek egyszer már kitárgyaltuk. Kati jobban énekelt, Bogi jól nézett ki, de a dal teljes mellélövés, Oláh Gergő dalszövegét hiába írják át, így is egy Kiscsillag számot koppint, miszerint “nézem magam a tükörben, hogyan lóg a farkam”, csak más adja a lelkiállapotot. 😀 A döntő izgalmas lesz. Wolf Kati, Szabó Ádám, Boggie mindhárman tuti bent vannak a legjobb négyben, sőt, mindhárman játszanak is szerintem a győzelemért; de hogy ki fog még csatlakozni hozzájuk, megtippelni sem tudom. És lehet, hogy ez a negyedik annyira fekete ló lesz, hogy nyer is itt a végén? Izgatottan várom…

Egyébként a mai alapján azt gondolom, hogy Ív produkciójában lehet még nagy potenciál. A többiek lényegében kijátszották a kártyáikat.

Én is, de attól rettegek, hogy a zsűri a Spoonba még jobban beleszeret, mert akkor nem nagyon lesz kérdés, ki kapja a legtöbb SMS-t. Meg azt sem, hogy mi mennyit (nem) kapunk májusban. 😀 Én a Passed-et imádom, de ma elismertem, hogy ez még nagyon nem üzembiztos, ahogy a zsűri mondaná. Marad Ív, aki gyönyörű, szuper a dala, ma a hangja is nekem elég zsírnak tűnt, csak szín-pad-kép!! Gájert bírom még, de valahogy ő nem hiszem, hogy játszik így, hogy a zsűri először szűr. Mujahid meg nekem a harmincból kb. harmincadik.

Nah már csak 1 hét és megtudjuk a 8 név közül ki az aki, ott lesz Bécsben, képviselve minket, hazánkat és énekelhet egy jót 🙂

Az én fejemben már kezd összeállni a kép a döntőben. Remélem, hogy Boggie megy ki, az ő dalát találom leginkább Eurovízió-kompatibilisnek. Azért is mondom ezt, mert akikkel egy elődöntőben leszünk Szerbiától kezdve, Hollandián át Finnországig bezárólag vevők lesznek erre a dalra, még ha nem is adnak rá 12, vagy 10 pontot. Észtország már lehet elvette a finn 12 pontot, de gyanítom, hogy a 10-est nekünk adná 🙂 Ugyanez a helyzet a szerbeknél is, hiszen a 12 pont már úgy is a macedónoké, de a 10 pontra még simán pályázhatunk 🙂

Én a többi dalban nem látnám azt a sikert mint Boggie dalában. Ezért egy ilyen kampánybeszéd-szerű felszólalásban bíztatok mindenkit, hogy válasszuk meg Boggiet és érjünk el minél jobb helyezést 😀 Mert összejöhet közösen 😉

Na akkor
A továbbjutókkal meg vagyok elégedve.
Döntős toplistám:
1.Boggie
2.Wolf Kati(szorosan Boggie mögött)
3.ÍV(ma meggyőzött)
4.Passed(1.elődöntőben sokkal jobban tetszett)
5.Gájer Bálint
6.Spoon
7.Mujahid Zoltán(elég semmilyen a dala)

8.Szabó Ádám(Miután Oláh Gergő kiesett végre,ő az akit nagyon nem szeretnék végső győztesként látni,a másik 7-tel ki vagyok békülve,de vele nem,most azt érzem hogy csak azért is őt küldjük,az egész produkció nálam 1 pont, sorry)

Most úgy gondolom a zsűri sorrendjével és mindennel együtt az idei képviselőnk Boggie,Szabó Ádám vagy Wolf Kati, a többieknek alap esetben nincs esélyük.Mert vagy nem zsűris továbbjutók(Spoon,Gájer Bálint) vagy mert nem 8 vagy 9 pontot kaptak az ötödik zsűritagtól(Mujahid Zoli,ÍV,Passed) akik a top4-ből választanak.És ha már ez lesz amit itt próbálok jósolni akkor Kati vagy Boggie menjen Bécsbe.Ennyi.

Comments are closed.