Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: Kállay-Saunders András: Running

http://www.dailymotion.com/video/x1d2rmh_kallay-saunder-andras-running-live-a-dal-2014-winner-hq_tv

hungaryTudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu

Ma este Magyarország kiválasztotta azt a dalát, ami a legmegfelelőbb produkció a 2014-es Eurovízióra. A zsűri által kiválasztott legjobb négy dalra szavazhatott a közönség, így a televoting döntése alapján Kállay-Saunders András „Running” című dalát küldjük Koppenhágába. Gratulálunk és sok sikert!

 

473 hozzászólás Magyarország: Kállay-Saunders András: Running

  • Robek

    Ez nagyon tetszik! nem oly rég találtam egy fórumon, CHICO néven írta valaki:
    nagy magyarkodóknak:
    basszus, már a Kárpát-medencébe vezető úton mindenféle néppel keveredett a magyar. A kabar törzs útközben csapódott hozzánk, és együtt telepedtek be ide, majd az egész katyvasz tovább keveredett az itteni római leszármazottakkal, meg az avarokkal, keltákkal. Aztán pár vézivataros évszád során jöttek ide kunok, jászok, keveredtek velünk. Németek, ruszinok, illírek, horvátok, szlávok, zsidók. Jött a teljes Török Birodalomból összerabolt janicsárhadsereg és keveredett. A törökök kiűzése után is maradtak és letelepedtek páran, mert jó volt itt lenni.

    Több mint ezer év után mutassatok már egy echte magyart könyörgöm.
    Egyébként meg pont az ilyen gyalázkodó kommentek erősítik azt az érzést más józanabbul gondolkodókban, hogy tényleg idegengyűlölő a magyar nép. Térjetek már eszetekhez emberek. Biztos ilyenek vagytok? Ilyenek akartok lenni?

    Idén legalább volt egyáltalán hallgatható, megjegyezhető dal. A Kedvesemen – ami annyira szar, hogy csak a Matolcsy paródia mentette meg – kívül emlékszik még bárki egyetlen tavaly benevezett dalra is?

    • mike88

      Bëlgától a gyarmat pont a témához illő. 😀

      Idén az azeriek még emlékeztek Alexre vagy ha más nem is Orxan Sükürlü igen (remélem jól írtam).

  • Dati

    Bogit akartam,de jó lesz ez is! (bízok benne)

    1.Macedónia
    2.Olaszország
    3.Albánia
    4.Magyarország
    5.Fehéroroszország
    6.Finnország
    7.Ukrajna
    8.Spanyolország
    9.Izland
    10.Svájc
    11.Málta
    12.Lettország

  • Szabii

    Én orulok, hogy KSA nyert, a top 4-bol ígyis neki szurkoltam, utánna pedig Boginak, bár a harmadik nagy kedvencem a New Level Empire volt, akit sajnáltam, hogy nemjutott be a négybe és egyben megis lepett.

    Nagyon orultem annak, hogy éloben ott lehettem a helyszínen, mivel nyertem jegyeket és számomra ez egy fantasztikus élmény volt, hogy ott lehettem, amikor kiderult, hogy ki képviseli Magyarországot. Andrásnak szurkolni fogok, jegyeim már ígyis megvannak Dániába, remélem eljutok és ismét szurkolhatok neki a helyszínen, bízom benne, hogy 2x is 🙂

  • nybalazs

    Úgy érzem, hogy az idei győztesünk sem lesz jövőre zsűritag! 🙂 Valahogy ez az elv megbukni látszik, pedig jó ötlet lett volna…! 🙂

    • Szabii

      Épp ugyanez jutott tegnap este az eszembe 😀 Hogy vajon milyen szerepet találnak ki neki jovore a musorban, mert valószínuleg zsuritag nem lesz belole.

      • Pitbull42

        Büntetés-végrehajtási szakkommentátor…

      • Clusters

        Vagy majd ő szolgálja fel az italokat a Művészmegőrzőben. 🙂

      • Erzsi

        Nekem tetszik, hogy nem erőltetik ezt a dolgot. Imádjuk Alexet, de azért nem akkora király, hogy másoknak ossza az észt zsűritagként. Így viszont tökéletesen a helyén volt. Sőt, megkockáztatom, ő volt a műsorvezetői csapat legnormálisabb tagja. Számomra legalább is.

        Az tényleg jó kérdés, hogy KSA mit fog csinálni jövőre.

  • Gabiii

    Én KSA-ra szavaztam de Boginak is örültem volna. Szerintem nagyon jól fog szerepelni majd májusban de persze biztosak nem lehetünk 😀
    A döntőzés viszont (szerintem) nem lehet kérdés…az elődöntőkben egyenlőre nincs jó dal a Runningon kívül.

  • mosolyga

    Meghallgattam az eddig bejutott dalokat, azt kell hogy mondjam eddig nekem a running tetszik a legjobban.Bejön még Svájc és Lettország is, de egyik sem túl erős szám.a többi nem nagy szám:)

  • mosolyga

    a szóismétlésért bocsánat 🙂

  • frimoka

    Igaz és elsősorban a Fool Moon-nak drukkoltam, mégis örülök KSA győzelmének. Azon viszont fel vagyok háborodva, hogy egyesek rosszindulatúan piszkálják a győztest. Mikor fogunk már felnőni arra a szintre, hogy ha valaki sikert ér el, ne kezdjük el támadni, kritizálni? Az országot fogja képviselni ez a profi énekes egy színvonalas produkcióval. A többség választotta őt, így alapvető lenne, hogy támogassuk őt. Lehet negatív véleményt mondani, de kultúráltan, nem ilyen rosszindulattal. Hajrá András! Gratulálok!

  • Zoli

    A wikipedia szerint a Fool Moon lett a második a nemzeti döntőnkben, a közönségszavazatok szerint. Vajon hiteles infó vagy Rácz Gergő megtalálta a „szerkesztés” opciót?

  • János

    Végül is a kemény munka kifizetődött. Egy igazán jó dal,remekül előadva. Bár nem az én stílusom,de a műsor folyamán ő volt az egyik, akinek szurkoltam.
    A nagy felfedezett számomra a HoneyBeast volt. Én el tudtam volna képzelni Dániában,de ez már annyira Hungarikummá vált,hogy nem is akarom nagyon másik nemzettel megosztani. 😉

    Egyre magasabbra tesszük a lécet,s ezt a külföldi kommentek is jól tükrözik. A döntős fellépés mára már kritériummá vált,amit 2011 óta minden évben meg is valósítottunk. Nem tudom kifejezni,mennyire jó ilyenkor magyar eurovíziós rajongónak lenni. Csak így tovább 🙂

  • Asvi

    Egy kis biztatás az escportal.cz oldalról (cseh-szlovák rajongói oldal). a jelelegi állás: scportal.cz/esc-chart-2014-2/

  • jolci

    Köszi Asvi!
    Ezt nagyon jó volt látni. Én hiszek abban,hogy KSA meglepően jó helyezést ér majd el Dániában! 🙂

  • Léránt Lajos

    Nos most volt időm végig olvasni kommenteket. Illetve van időm kicsit írni véleményemről.
    A végeredménynek szívből örülök. Szavaztam rá én is , de szavaztam Bogira és Fool Moonra is. Viktorral valahogy nem tudtam azonosulni így kimaradt nálam a legjobb négyből. Szívesebben láttam volna ott a Hoeybeastet vagy New Level Emire-t. Összességében jó dal és kedvelem. Ahogy olvastam a hozzászólásokat egy két megütötte a ízléstelenség küszöbömet. Nem akarok senkivel vitázni e téren illetve átformálni véleményét, de mielőtt leírja azért gondolja át stílusát.
    Erzsi örülök, hogy ott voltatok. Nyáron remélem újra találkozunk a rajongói találkozón és meséltek. Sajnos vidékiként elég nehéz eljutni veletek olyan helyekre ami késő estébe torkolló dolog.

    • Erzsi

      Ott voltunk, képviseltük a eschungary című minőségi rajongói honlap lelkes olvasótáborát. Délután beszéltem Robival telefonon, ő mondta, hogy a Buddhás közös nézés után – ami azért nem volt egy felejthetetlen élmény – még éjfélig beszélgettek, majd a felelős családapák elindultak az ágyuk irányába, míg a vidéki bohém fiatalok még belevetették magukat a bűnös Budapest éjszakai életébe. Mivel azóta itt a honlapon csak Mara és Rocknish adott magáról életjelet, lehet, hogy a többiek még mindig alszanak, hogy pótolják a lemaradást. Remélem, a nyári találkozóig felébrednek és akkor majd mesélünk azoknak, akik most kimaradtak.

  • Bende

    Nagy esélyünk van egy újabb TOP10-re sőt TOP5-re is. 🙂

  • roldon

    Bár még messze a május 10., pontozgatni már lehet. Főleg így!
    http://www.youtube.com/watch?v=ZbfIGJShfHc

    • eschungary93

      több top12-es listán szerepel 1. vagy 2. helyen András dala , de akadt egy -két videónál 4. és 5. helyezés is

  • hoffmann14

    Az én sorrendem eddig.
    1.Finland 11p (Eddig számomra a lehallgattathatóbb és legjobb de nem 12 pontos!)
    2.Spain 11p (Tetszik és kész :P)
    3.Italy 10p (Középszerű egyenlőre a mostaniak között a 3. helyet érdemelte eddig ki nálam)
    4.Malta 9p (Nekem bejön)
    5.Macedonia 7p (Tetszik nem lesz a kedvencem a helyezése a valódi hangjától függ mert a videó playback gyanús)
    6.Switzerland 5p (A dal nem vészes de a pasasnak előadás közben behúztam volna egyet kettőt)
    7.Belarus 3p (Nem olyan vészes de ennél jobbat nem adnék rá eddig)
    8.Ukraine 2p (2 éven keresztül rájuk szavaztam de most csalódott vagyok)
    9.Latvia 1p (Erre tényleg nem lehet mit mondani)
    10.Hungary 1p (Unalmas semmilyen végig ugyanaz!)
    11.Iceland 0p (No comment)
    12.Albania 0p (Hallgathatatlan ahogy végigvisítja az egészet)

  • enkiadal

    Ismét egy középszerű dalt küldtünk egy még középszerűnek sem mondható énekestől. Nem hallja a zsűri, hogy élőben hamiskás???! Nem fogja fel a zsűri, hogy attól még, hogy a Eurovision-on 90%-ban ilyen unalmas nyálpop dalok szerepelnek, nekünk pont nem ezt kellene küldenünk, hanem valami MÁST!! Mivel Nyugat-Európában élek sokadik éve, nagyon jól tudom, hogy az emberek külföldön is vágynak arra, hogy ne a nyálpop jellemezze a Eurovision-t. A Group n’ Swing-re sokan szavaztak volna…… :(((( De még a Depresszióra is. Oláh Ibolya is klasszisokkal jobb volt ennél. Ez az átlag nyálpop már mindenkinek az idegeire megy. Szerintem azt kellene nagyon megválogatni, hogy ki kerül a zsűribe. Pl. közönségszavazással vagy a zeneakadémia jelöljön ki egy néhány fős bizottságot. Ki ez a Rákay Fülöp? Vagy a Csiszár Jenő? Miért az ő ízlésük dönti el, hogy ki képviseljen 10 millió magyart?! Most megint szégyellhetem magam, hogy egy egyéniség nélküli átlagdalt előadó énekelni alig tudó ember fogja képviselni a hazámat.

    • Momo

      Javaslom, hogy ne szégyenkezz és főképp ne ítélkezz! KSA zenéje nem áll közel hozzám, idén mégis rá szavaztam a döntőben, mert érdekes, nem átlagos popslágert írt, hanem súlyos mondanivalójú komoly dalt. Az énekléséről annyit, hogy mint zenész állíthatom, nem énekel rosszul élőben, sőt az átlagosnál jobban. Én nem örültem volna, ha a Depresszió szimpatikus, de elég szegényes dala képviselt volna bennünket. Oláh Ibolya kiesésének én sem örülök, mert iszonyú jó énekes, hiteles előadó különleges hanggal, benne láttam fantáziát…de ha már így alakult, akkor a legjobb választás volt KSA, ás a dal, amit nem mellesleg ő írt. Előítéleteidet tedd félre, mert egy jó zenész és jó énekes képvisel bennünket, nem kell szégyenkezned. Hallgasd meg az akusztikus előadását is, nagyon jó!

  • enkiadal

    Csak egy idézet a sok közül, ami tömören összefoglalja a magyar eurovíziós mezőnyt (a 27-es számú versenyző a Depresszió ebben a kontextusban):

    „So many gay twats and suddenly 27… Vote for them !!!!”

  • Zoli

    Valaki nem tudja, hogy a fogadóirodáknál vajon hogyan állunk?

    • hidapeta

      Eddig nagyon jól de ugye még sok országnak nincs meg a dal,úgyhogy bármikor változhatnak a jósolt helyezések.Amúgy szerintem nem sok köze van ezeknek az előzetes szavazásoknak az euróvízio végleges eredményeihez.Az előző években legalább is így volt sajnos…..

  • Momo

    Egy friss top 10 lista: http://www.youtube.com/watch?v=Rwg_yq5_sj4
    Azok közül, amit láttam, a legrosszabb helyünk eddig a 6. volt, de az 1. és 2. a leggyakoribb. Egészen feldobódtam 😀

    • Pitbull42

      Milyen kár, hogy még vagy 24 dal hátravan…
      Most komolyan, arra vagy olyan nagyon heppi, hogy az eddig ismert 13 dalból viszonylag jó helyen állunk ( bár volt azért hatodik hely is)? Ahogy érzed! Én megvárom a lelkesedéssel azt, hogy a 37-ből álljunk Top10-es helyen, akkor talán kisebb lesz a csalódás.

      • Momo

        Jó, jóóóó….tudom, hogy sok van még hátra, de belépőként jó a fogadtatás. Mellesleg az általam hallgatott dalok hm..mondjuk nem túl kiemelkedők. A dalunk kimagaslik. Vagy elfogult vagyok? Nem szoktam az lenni.

  • schanc

    🙂
    „Már a döntő napján beszéltem emberekkel, hogy ha most nem sikerül megnyernem A Dalt, akkor már megvan a jövő évire a dalom. Azért örülök neki, hogy jövőre már nem kell indulni” – mondta Kállay-Saunders.

  • Szolnok

    Emberek az eurovizióra kitört a meteorológiai hullám, az olasz és a spanyol dal is „esős” . Az gyik táncol a másik futkos a városban az esőben és ködben. 🙂

  • Dud

    Döntősök leszünk ez nem kérdés! Ez a baj, hogy a magyarok így gondolkoznak,ezért tarunk itt, hol az egység, az összetartás na és persze a legfontosabb POZÍTIV gondolatok!!!Hajrá András megérdemelted, hogy kijuss. Arra nem gondoltatok, hogy mondani valója is van a dalnak, de nem is akármi, sajnos!!! Ha nem lenne kérdés, hanem mindenki azt mondaná, hogy igenis jók vagyunk és nyerni fogunk, talán még úgy is lenne! Kár egymást pocskondiázni azért, mert valaki másnak szurkolt volna,minden úgy jó ahogy van!Alex is megosztó személyiség volt, én például kifejezetten nem szerettem, de mégis végigizgultam a tavalyi döntőt, és nem volt kérdés, hogy bejut e a legjobbak közé vagy sem!!!!Van még idő a döntőig nem is kevés legyetek szíves az agyatokat átállítani!!!

  • betoven

    Tudja valaki, hogy http://www.adal2014.hu oldalon található „A Dal 2014”-re vonatkozó magyar nyelvű és angol nyelvű „Pályázati felhívás, Pályázati feltételek” miért nem azonosak tartalomban?

  • angelo

    Tegnaphoz képest nagyott ugrott András ezen a ranglistán http://www.escstats.com/chart14.htm#results
    Tegnap még délben még 2283 ponton állt, több mint bíztató….

  • angelo

    Most látom, Magyarországról 185 szavazó, hmmmmm….

    • Mona Lisa 29

      En par nappal ezelott neztem ugyanezt a szavazast.
      Akkor is elsok voltunk ugy, hogy akkor meg Magyarorszag nem volt bent a Top 5 szavazo orszagok kozott (Spanyolorszag volt a legtobbet szavazo orszag).
      Ma viszont meglesz az ir dal es valoszinu atveszi a vezetest minden eddigi listan.

      • gyokub

        Szerintem egy ír produkció sem fenyeget minket, legalábbis dal szempontjából. Mindegyik dal túl középszerű, hogy jól szerepeljen.

  • Isti

    Nálam eddig:
    1. Magyarország (nagyon jó dal, a hozzászólásokat nézve a külföldiek is szeretik, szerintem lesz esélyünk akár nyerni is, főleg amilyen dalok vannak eddig.)
    2. Málta (nekem nagyon tetszik, sokkal jobb kedvem lett, miután meghallgattam)
    3. Finnország (jó dal, remélem bekerülnek a döntőbe)
    4. Albánia (tetszik)
    5. Ukrajna (csalódás volt az eddigi jó ukrán dalok után, de szerintem akkor is elég jó)
    6. Macedónia (tetszik is meg nem is,szerintem a top15-ben benne lesznek)
    7. Olaszország (a refrén tetszik, de amúgy nem igazán)
    8. Lettország (… innen már nincs mit hozzászólni)
    9. Fehéroroszország
    10. Svájc
    11. Izland
    12. Lengyelország (szeretem nagyon a lengyelekt, de ez a dal nagyon nem tetszik, azért remélem bejutnak a döntőbe, már csak azért is, mert lengyelek)

    • Dalida

      Végre még valaki, akinek tetszik a máltai dal! Csodálkozva figyeltem, hogy mindenkinél hátul kullog a toplistán. Szerintem is nagyon szerethető dalocska!
      Nálam az olasz is top3 eddig, a fehéroroszokét pedig csak azért nem értékelném jobb helyre, mert igen szemérmetlen Robin Thicke-utánzat. Azért jó, mert jót utánoz.