Magyarország: Kállay-Saunders András: Running

http://www.dailymotion.com/video/x1d2rmh_kallay-saunder-andras-running-live-a-dal-2014-winner-hq_tv

hungaryTudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu

Ma este Magyarország kiválasztotta azt a dalát, ami a legmegfelelőbb produkció a 2014-es Eurovízióra. A zsűri által kiválasztott legjobb négy dalra szavazhatott a közönség, így a televoting döntése alapján Kállay-Saunders András “Running” című dalát küldjük Koppenhágába. Gratulálunk és sok sikert!

 

473 Comments

Jelenleg akkor nálam így áll a sorrend (a régebbiek közt is pár újrahallgatással volt sorrendcsere):

01. Svájc
02. Finnország
03. Málta
04. Spanyolország
05. Lettország
06. Olaszország
07. Ukrajna
08. Izland
09. Macedónia
10. Albánia
11. Magyarország
12. Fehéroroszország

a sorszámok … ohh ezen a sorrenden meglepődtem …
ez első hármat cserélném az utolsó 3-ra egyből 😀

Huhh, pedig nálam azok szinte az egyedüli biztos pontok, a többi úgy ingadozik, ahogy csak lehet (Magyaro. pl. most épp feljebb jött nálam :D)

Még szerencse, hogy a külföldiek minket az első 5 helyre tesznek, de nem ritkán az előkelő 1. helyen vagyunk. Remélem nem a YT-ra nem mi teszünk ki olyan top listát, ahol KSA a végén kullog! Esküszöm, nincs még egy ilyen nemzet 🙁

Jól választott mind a zsűri mind a közönség! Remélem top 10 lesz belőle. Én pont ezt a négyest vártam a végső döntőbe, s bárkinek tudtam volna örülni közülük – na jó, Király Viktornak csak módjával 😀 – de KSA a legjobb választás idén.

A közönség nem nagyon választhatott, mivel csak a zsűri kis kedvencei juthattak be, nehogy más legyen a végeredmény, mint ami lett… KSA dala középszerű, ő maga nyálas bájgúnár. Az hogy milyen nyelven énekel mindegy, mert magyarul éppen olyan szörnyű az akcentusa mint angolul. (Mielőtt bárki félremagyarázná, Oláh Ibolya dala tetszett, tehát ez nem a bőrszínről szól.) Tavaly nem sikerült a zsűrinek benyomni, de idén már jól ügyeskedtek. Sebaj, majd a nagy sztárolás után (itthon) kap egy huszonvalahanyadik helyet Dániában.

Érdekes, nekem is Oláh Ibolya volt a kedvencem. KSA-t nem kedveltem soha, nem is utálom, csak nem hallgattam…ezek után mondom, hogy szerintem ez a dala igenis jó dal, magas színvonalat képvisel, és az Eurovízión van esélyünk egy jó helyre. Nem tudom mitől nyálas neked, de a nyálas nekem egészen más zenét jelent…pl Tabán István 😀

Teljesen igazad van, ismét egy középszerű dalt küldtünk egy még középszerűnek sem mondható énekestől. Nem hallja a zsűri, hogy élőben hamiskás???! Nem fogja fel a zsűri, hogy attól még, hogy a Eurovision-on 90%-ban ilyen unalmas nyálpop dalok szerepelnek, nekünk pont nem ezt kellene küldenünk, hanem valami MÁST!! Mivel Nyugat-Európában élek sokadik éve, nagyon jól tudom, hogy az emberek külföldön is vágynak arra, hogy ne a nyálpop jellemezze a Eurovision-t. A Group n’ Swing-re sokan szavaztak volna…… :(((( De még a Depresszióra is. Oláh Ibolya is klasszisokkal jobb volt ennél. Ez az átlag nyálpop már mindenkinek az idegeire megy. Szerintem azt kellene nagyon megválogatni, hogy ki kerül a zsűribe. Pl. közönségszavazással vagy a zeneakadémia jelöljön ki egy néhány fős bizottságot. Ki ez a Rákay Fülöp? Vagy a Csiszár Jenő? Miért az ő ízlésük dönti el, hogy ki képviseljen 10 millió magyart. Most megint szégyellhetem magam, hogy egy egyéniség nélküli átlagdalt előadó énekelni alig tudó ember fogja képviselni a hazámat.

Sajnálom hogy ez a véleményed,de hát ez van különbözőek vagyunk.Az Én véleményem pont ellentétes a tiéddel.Én az Oláh ibolyát max a középmezőnybe tenném,a Group n’Swing dala tetszett,de nincs igazad hogy rájuk több szavazatot küldtek volna,hiszen meg volt a lehetőségük hogy közönségszavazattal továbbjussanak,mégsem Őket küldték tovább a döntőbe.Így ez az érvelésed nem helytálló.Depresszió…hm nem az én világom de azért jó rockot én is szoktam hallgatni.Nálam ez nem ebbe a kategóriába tartozott.Azt nem mondom hogy rossz,de az euróvízión nem lettek volna vele döntősök.A nyálpopról annyit hogy a Kállay mostani dala nem ide tartozik a tavalyi viszont igen.Nem csodáltam hogy az Alex lenyomta.Egyébként Nálam a Fool Moon volt a befutó,rájuk szavaztam,de nem bánom hogy a többség Andrást juttata tovább.Elfogadom hogy Ő is mindent meg fog tenni hogy méltóan képviselje az országunkat.A zsűri izlése valóban megjelenik abban hogy ugye az Ő általuk kijelölt 4-re lehet csak szavazni,viszont ne felejtsd el nem Ők szavaztak,hanem az emberek.És a többség így döntött.El kell fogadni ha nem is értesz egyet vele,de pocskondiázni ezért nem szabad azt a versenyzőt akit végül is mi küldtünk ki.Inkább ezért szégyelld magad……

“tavaly nem sikerült a zsűrinek benyomni”Nem zavar hogy már tavaly is döntős volt?Tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz le….Amúgy a tavalyi dala nekem se tettszett,de az ideivel elégedett vagyok.Sőt az idei négyesből bárki mehetett volna szerintem.Remélem jól döntést hoztunk,ezt majd a verseny fogja igazolni.Addig is szorítsunk a minél jobb helyezésért!

Én nagyon örülök az eredménynek, szerintem egy nagyon erős produkció, én büszke leszek rá. Képes arra, hogy jó eredményt érjen el, remélem így is lesz.

Nagyon örülök hogy Kállay nyert, méltón fogja képviselni hazánkat.
Tökéletes előadás, és nem baj az ha kicsit komoly, legalább kitűnik a többi közül.

Már akkor tudtam, hogy ő nyeri meg, amikor január elején felröppent a hír, hogy kizárhatják, a balhéja miatt. Hiába volt benne a szabályzatban, mégse zárták ki, ekkor már pontosan lehetett tudni, hogy miért, és nálam a műsor már itt hitelét vesztette.
A TOP 4-ről meg annyit, hogy várható volt, pont erre a 4-re tippeltem én is, nem véletlen, hiszen ezzel tudták András győzelmi esélyeit erősíteni. Egy dolognak örülök, hogy talán jövőre már nem látjuk a Dal-ban, megkapja a 3 perc reflektorfényt és ennyi.

“Egy dolognak örülök, hogy talán jövőre már nem látjuk a Dal-ban, megkapja a 3 perc reflektorfényt és ennyi.”

Ez az egy jó az egészben szerintem is. Valahol volt korábban, hogy addig próbálkozik, míg ki nem jut. Hát, most sikerült neki, így jövőre biztos nem jelentkezik. 😀

Ja, és nagyon remélem, hogy ő lesz a magyar ESC-történelemben a harmadik elődöntős kieső. Csézyvel és Ádok Zolival ellenben ő meg is érdemelné a kiesést.

Nekem sem a szívem csücske KSA, sőt, nem is neki drukkoltam, de az vitathatatlan, hogy az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb produkcióját küldjük ki idén.
Szerintem a személyes ellenszenvedet iránta ne keverd össze a dalával.
Az meg no comment-kategória, hogy drukkolsz, hogy a magyar versenyző kiessen. Az ilyen embereket sosem voltam képes megérteni.

Drága Dani!
Éjfélkor a Váci u. közepén pont arról tanakodtunk, hogy vajon meddig bírod majd ki szó és rosszindulat nélkül! Ezek szerint nem sokáig. Egy dolog viszont elmaradt! NEm isteníted Bogit! 🙂 Azért valamiért még is csak szeretünk! 😉

“Ja, és nagyon remélem, hogy ő lesz a magyar ESC-történelemben a harmadik elődöntős kieső. Csézyvel és Ádok Zolival ellenben ő meg is érdemelné a kiesést.”

Ez ám a hozzáállás… Csak tudnám, hogy az ilyenek miért vannak itt az Eurovíziós rajongói fórumon, az ilyenek nem is rajongók… Egyébként hallgasd meg Ádok Zoli számát még 1-2x és kérj véleményt emberektől, hogy melyik színvonalasabb… Gyanítom nem Veled értenének egyet…

Ne etesd a trollokat 🙂 Ők csak feltűnési viszketegségben szenvednek, és azt várják hogy valaki jól megjegyezze hogy milyen bunkók, és ezáltal keménynek érezzék magukat. Engem is idegesít ez a hozzáállás, és sokszor elképedek hogy vannak ilyen emberek, de nem szabad velük foglalkozni.

Nyilván nem mindenkinek az ízlésvilága ez a dal, de hogy konkrétan azért drukkolni hogy kiessen, már szánalmas.

Nem kell szurkolnod neki, de az azért mégiscsak rólad ill. a hozzád hasonlókról állít ki bizonyítványt, hogy azért drukkoltok, essen ki az elődöntőben. Csak azért, mert nem a ti kedvencetek győzött. Én ellentétben veletek, akkor is szurkoltam volna a magyar versenyzőnek, ha az a másik 7 közül került volna ki. Pl. a Depresszió zenéje nagyon távol áll tőlem, de ha ők mentek volna, teljes mellszélességgel kiálltam volna mellettük. És biztos, hogy nem minősítettem volna őket ill. a dalukat “fosadéknak”! Hát csak ennyi különbség van köztünk…

Nem annyira mint te kedves no_way_man!
Mi az,hogy fosadék?! Fosadék az ilyen jellegű hozzászólás,mint amit te is produkáltál.Nem KSA dala miatt kellene szégyenkeznünk,hanem azok miatt a magyar emberek miatt,akiknek soha nem jó semmi,és habzó szájjal gyűlölik az épp aktuális győztest.KSA nem a személyes kedvencem,de elfogadtam,és mivel ő képviseli Magyarországot,úgy gondolom mindenképp mellé kell állnunk és támogatni őt!Alex-szel pont ezt csinálták tavaly(de lehet ő még többet kapott).Azután megmutatta a sok hurrogónak,hogy volt keresnivalója Malmőben,ahogy KSA-nak is lesz Koppenhágában! Hajrá KSA!!!

Akkor fogalmazok úgy, hogy “nem fogok meglepődni, ha kiesik az elődöntőben.” Így már jobban tetszik?

Szégyen, hogy már az is baj, ha valaki megmondja a véleményét. Tudtommal szólásszabadság van. Mindenki azt mond, amit akar, amit gondol. Ha ennyire nem tetszik a véleményem, akkor nem kell figyelembe venni, ennyi.

És még annyit, hogy ha valakit utálok, annak sohasem fogok szurkolni, és ez alól KSA sem kivétel.

Dani! Te ismered személyesen KSA-t? Van valami konkrét, személyes “élményed”, hogy ennyire utálod? Mert ha nincs és csak simán antipatikus – van ilyen – akkor egy kicsit szállj magadba, számolj el 100-ig és újra gondold át, hogy kire pazarolod a gyűlöletedet! Nem kavarhat ilyen mély érzelmeket ez a verseny, különösen nem rosszindulatút. KSA-nak egy lehetőség az eurovíziós verseny, nekünk meg össze kellene tartanunk, összezárnunk mögötte, hiszen minket képvisel, és reméljük nem is rosszul. Értelmes ember vagy, gondold át mégegyszer….

És hogy még jobban örüljetek, ezentúl egy szót sem fogok szólni KSA-val kapcsolatban, egészen addig, amíg teljes nem lesz a mezőny, és jön a Top 37-em.

Pici Tündérkém! Nyugtasd meg a lelkedet és állj össze a haveroddal (fentebb). Csóközön! Az a baj veletek, hogy csak itt nagy a szátok a billentyűzet mögül! Amikor meg ki kéne állni, vagy meg kéne jelenni valahol személyesen, akkor meg lapultok mint az a bizonyos a fűben…mert igazából azok vagytok!

Dani, bocsi, nekem is muszáj megszólítanom téged. Én úgy gondolom, mi bírjuk egymást. Én nagyon szeretem a szavazós játékokat például, amiket szervezel, öröm veled olyankor együttműködni, játszani, tanakodni, “eszmecserélni”, stb. Nekem mindenképp egy pozitív ember vagy a fórumon és remélem, hogy ez kölcsönös. Ha igen, akkor tényleg kérlek szépen, hallgass meg engem és ne vedd támadásnak, amit írok. Mert nem az. Úgy érzem, kicsit meg kell téged szelídíteni most, mert tudjuk, olvastuk több ízben is, hogy -ahogy fogalmaztál- “utálod” Kállayt. Nekem sem (ahogy senki másnak sem) mindenki a szívem csücske a magyar könnyűzenei palettán, és tudok azonosulni a helyzeteddel valamennyire. Van egy csomó előadó, aki ha kijutna a fesztiválra, magam is sokkot kapnék és olyan tajtékzást csapnék indulatomból, hogy ihajj. Remélem, ez történt a te esetedben is. Tegnap este egy óriási negatív sokk (van ilyen, bármilyen jó dal esetében), ma pedig jó sok indulat, amit levezettél. Legalábbis remélem, hogy ez szólt belőled, nem pedig a rosszakarat, amikor némelyik mondatodat leírtad. Azért ezt az utóbbi verziót nehéz lenne elképzelnem rólad és légyszilégyszi, ne okozz csalódást olyan megnyilvánulásokkal, hogy szurkolsz, hogy az elődöntőben maradjon kis hazánk. Nem kell mindenkinek szurkolni, ez tény. András azonban a mi fiunk, kis összetartástudat kell ilyenkor. Minket képvisel, bármilyen demagóg is ezt mondani. Téged, engem, Magyarországot. Támogassuk már annyival, hogy még ha ennek nem is örülünk, nem nehezítjük meg a helyzetét. Ha mindenki azt írná, amit te, szerinted milyen szájízzel állna ki a színpadra? Tudna jól teljesíteni, ha a három perc alatt ezek a mondatok visszhangoznának a fejében? Mi, rajongók, annyit tehetünk, hogy támogatjuk, vagy nyelünk egyet és megpróbálunk jó képet vágni hozzá, ami most nem is annyira nehéz, hiszen mint Te is írtad, a dalt lehet szeretni, mert jó; ha ez sincs meg, akkor lehet kapaszkodni az üzenetbe, stb. Ha személyesen semmi sem fog meg, az objektivitás a Running esetében azonban mindenképp arra a belátásra kell, hogy sarkaljon, hogy egy jó produkciót küldünk Dániába! A negatív kritikával sincs semmi baj, ha mégis valami hasznos ellengondolatod támad. Kicsit álljunk oda András mögé, és Dani, ez most nem csak neked szól! Mennyivel jobb érzés lenne úgy osztozni magyarként András sikerén, hogy tudod, hogy te végig támogattad, szurkoltál neki? Biztos, hogy legszebb öröm a káröröm?
Dani, tudom, hogy nehéz műfaj ez a kommentelés. Én is nagyon sok olyan kommentet hagytam magam mögött mostanság, amit szívem szerint teljesen visszaszívnék. Remélem, te is így fogsz érezni! Én nagyon büszke lennék rád, ha most a fentiek fényében te is egy kicsit kevesebb jelt adnál a gyűlöletedről. 😉 Kérlek, ne légy makacs és ne sértődj meg – nem azért estünk neked ilyen sokan, mert közellenség vagy, egyszerűen neked is érdeked, hogy ne írj olyasmit, amivel itt bárkit magadra haragíthatsz, vagy amit két hét múlva teljesen megbánsz, mert nem is biztos, hogy komolyan írod, csak a pillanat hevében így sikerül megfogalmazni. 🙂

Na, látod, én is visszaolvastam, amit írtam, és egyből három ponton finomítanom kell.
-“van ilyen, bármilyen jó dal esetében” – ez azt akarja jelenteni, hogy bármilyen jó is egy dal, van ilyen. 😀
-sokat használtam T/1-et, ami megtévesztő, de szerintem itt mindenki tudja, hogy imádom ezt a dalt és lelkes támogatója vagyok.
-“Mennyivel jobb érzés lenne úgy osztozni magyarként András sikerén, hogy tudod, hogy te végig támogattad, szurkoltál neki?” – itt meg egy kicsit előrerohantam, de vegyétek úgy, hogy kopogtam hozzá hármat az asztallapomon, alulról, persze, ilyen babonásan.

Hasonló tartalmú hozzászólásnak futottam neki többször is, de nem bánom, hogy nem küldtem el, a Tiéd sokkal jobban tükrözi az én gondolataim is, mint a sajátom tette volna. Hol van a like gomb?

Most megint megsimogattam a buksidat. (Régen láttalak, lehet, hogy már sámli kell hozzá.) Kicsit el is szégyelltem magam. Régen én is megpróbáltam a hasonlóakat megszelidíteni (én úgy mondtam, “domesztikálni”), de … Tudod, egy újonnan idetévedő vadbarmot még megpróbálok rendre inteni, lássa, hogy itt nem ez a bevett hangnem. De a Dani jó pár éve itt van közöttünk, itt szocializálódott, ő már láthatná, hogy milyen szellemben próbálunk “rajongani”, mi az, ami elfogadható és mi az, ami nem. De teljesen fejlődésképtelen. Minden kritika lepereg róla. Bajlódj vele te, úgy látom, sokkal türelmesebb vagy nálam. Még ha a szókincsét is bővítenéd kicsit: szeretem, kedvelem, bírom, nem tetszik, nem az én ízlésem szerint való stb., az imádom-gyűlölöm és a förtelmes helyett. Köszi!

Erzsi, de jó! Köszönöm. Jelentkeztem a felsőoktatásba és csak pesti helyeket jelöltem meg. Ha valamelyik bejön, akkor ősszel egyik első dolgom az lesz, hogy éljek a korábbi ajánlatoddal és meglátogassalak a metróvonalon lévő munkahelyeden. Megjegyeztem anno. 😉 Sámlira most még nem lenne szükséged, de szeretnék magasabb lenni, talán addigra meghallják az imámat fönt és kétméteres leszek tényleg. 😀 Na jó, azt én sem akarnám azért. Jajj, nekem is elég komoly hiányérzetem van ám, hogy nélkületek töltöttem ezt a szériát. 🙁 Meg szoktam makacsolni magam, hogy “májusig csak semmi háromórásnál hosszabb szabadidős tevékenység” és akkor is azt tettem, amikor fölmerült, hogy idén is mehetnék. Most meg keserű szájízzel olvasom a Mara-Erzsi kommentváltásban, hogy főpróbán voltatok, meg Robinál a Váci utcát… 🙁 Áh, marha vagyok. Bocsi. Bár inkább magamtól, mert most velem szúrtam ki. Na, de nem érzelgősködöm. Erzsi, köszi ezt a kommentet! Jólesett nagyon, olyan kis kedves volt, meg személyhez szóló. Ilyenkor mindig elérzékenyülök, hogy mennyire szeretem ezt az oldalt, de nem kezdek ebbe bele most. Csak… Hm. Ne haragudjatok. Néha engem is szelídíteni kellett mostanában, tudom. Sokszor voltam túlzó és nem volt igazam, tudom, csak rossz így belátni. Aztán mégis megkapom a kis szeretetadagom. Ezért jó ez a hely és a társaság. Remélem Dani az én példámból is látja, hogy itt nem érdemes elhidegíteni senkit. Nekem is volt botlásom kommentben, reméljük, hogy neki is ennyiről van szó és sikerül majd jó belátásra bírni. 🙂 Ááá, Erzsi, el sem tudod képzelni, milyen nyálasan tudnék itt ömlengeni, ha most belekezdenék… Így is elég az volt. Talán majd egyszer élőben.

Kylla, drága vagy. Nem gondoltam, hogy ennyien kedveskedtek nekem pozitív kis kommentekkel erre. Már csak az kell, hogy a célszemélyhez is eljusson az üzenetem. 🙁

Két Corvinus (egy nemzetközi gazdálkodás és egy kereskedelem-marketing) meg egy ELTE (kommunikáció-médiatudomány). 😀 Te? Basszus, mennyire jó lenne, ha valakit innen találnék, aki jön. Osztályomból vagy a baráti körömből alig van valaki, aki erre akar tanulni, koleszba meg csak én szeretnék menni, szóval égetően kellenének most előzetes ismertségek. 😀

Hát, sajnálhatod, hogy nem jöttél. Nem állítanám, hogy felejthetetlen élmény volt, mert nagyon is az volt, de jó volt a társaság. Imi, Tacom, Zolitt, Sztotin, Mara, Robek az egész családdal, Nyee rokonai, barátai és üzletfelei, a stúdióban kijött hozzánk Viktor is, meg még az Ervinnel is összefutottunk. A próba sajnos nagyon elhúzódott – mennyi szarakodás van egy tévéműsor felvételnél, te jó isten – már azt hittem, nem érek haza az élő műsor elejére. De szerintem a fiúk programja még húzósabb volt, még be kellett költözniük Nyee-hez, miközben Rocknish már a Buddhában várta őket. Szóval, hiányoztál.

Én a Pető intézetet (Konduktor) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet (Pszichológia).A kollégium az nekem tuti,mivel 120 km-re lakok Bp-től,így csak az lenne megoldható.:D

Konduktorira megy egy kebelosztálytársam, pszichológiára meg (ha minden jól megy) másik kb. húsz, elég népszerű szak, de nálunk nagy propagandát is indított az iskolapszichológus (bár ő azt a helyet ajánlotta, aminek nem emlékszem a nevére, de nem az ELTE és nem a Pázmány). 😀

Pitbull, mióta rágom a tollaim végét, gyakran kiömlik a nyálam a túloldalon. (Egyszer amúgy komolyan megtörtént. Valami undorító kék cucc kifolyt hirtelen, de a tintánál hígabb és átlátszóbb volt.) Mondjuk ez nem jó kép, mert most nem tollal írtam. A billentyűzetem meg nem nyalogatom egyelőre…

Talán a Károli?:D Az én osztálytársaim nem nagyon akarnak Pestre menni,inkább maradnak a vidéki egyetemeknél (Miskolc,Szeged,Debrecen,Pécs) 😀

LOL! Mikor még általános iskola első osztályába jártam (vagyis az őskorban), volt egy osztálytársam aki minden tanítási napon jó étvággyal elfogyasztott egy olyan vastag, két színű (piros-kék) postairónt. El lehet képzelni az ábrázatát utána, mintha egy hupikék törpre ráömlött volna egy kondér málnadzsem…

Ez az emlékkép ugrott be!
A billentyűzet nyalogatáshoz pedig csak az kell, hogy egy jóakaród rástencilezze Bogi arcának (vagy egyéb, szabadon választott testrészének) képét a klaviatúrádra. No offense! 😀

Máté, a Pázmányt egy percig sem bánnád! 🙂 Zoli, annak idején nekem is a Corvinus állt az első helyen, de nekem annak idején nem sikerült. Ma már nem bánom, de ha bánnám, és sikerülne, máris lenne egy (túlkoros) irigyed! 😀

Nagyon halkan súgom, hogy a top 37-ből remélem kihagyod KSA-t, mi magyarok úgysem szavazhatunk rá. Nem érzed cikinek, hogy a külföldiek első, második, legrosszabb esetben 6. helyre tették, és mi magyarok a végére lökjük?

Megnéztem a legfrissebb youtube-os toplisták egy részét, és többségében nagyon pozitív a fogadtatás. Több listát is vezetünk, illetve top3-as. Persze, itt is van, ahol hátrébb vagyunk, de eddig inkább pozitív, sőt, nagyon pozitív a hozzáállás a rajongók részéről.

Istenem, ne legyetek már ennyire inkompetensek. András remélem jót röhög rajtatok, mert ezekkel a kommentekkel mindent lehet csinálni, csak komolyan venni nem lehet őket. Azért remélem, érzitek, hogy átmentetek a magatok paródiájába. Taps-taps.

Az idei mezőnyből ez a dal volt a leginkább Eurovízióra való, szerintem ha bárki objektíven nézi, figyelmen kívül hagyva az előadó személyét, ezt így beismeri.
A külföldi visszajelzések eddig nagyon pozitívak, a fogadóirodáknál az eddig megjelent számok közül az első helyen állunk, összességében a harmadikon. A külföldi oldalak is Andrást várták az élre.

Természetes, hogy vannak és lesznek felháborodások, az már más kérdés, hogy legtöbbször ezeket a hozzászóló képtelen kulturált formában kifejezni.

Elég szomorú lenne, ha szabadidőnket azzal töltenénk, hogy egymást szidjuk egy fórumon egy olyan nézeteltérés miatt, ami semmin sem változtat. Most már felesleges egymást szidni, és valljuk be, elég szánalmas is.
Aki szurkolni fog Andrásnak, az szurkolni fog, aki nem, az nem, most már nem rajtunk fog múlni az egész.

Bocs, de ha valami nem volt az Euróvízióra való, akkor KSA tömény depresszióra épülő, elnyávogott műoratóriuma. Ki nem állhatom, de Pál Dénest előbb küldtem volna, mint ezt a nyivákoló, jellegtelen műmájert.

Bocs, de szerintem meg kellene nézned pár Eurovíziót, mert igenis tele van tömény depresszióra épülő, elnyávogott műoratóriumokkal és jellegtelen műmájerekkel.
Az lehet, hogy valakinek nem tetszik az ő stílusa (nekem sem), de azt ne próbáljuk bebeszélni magunknak, hogy nem e versenyre való.

Bocs, vagy húsz évre visszamenőleg archiválva vannak az Eurovíziós döntők. – Nem Eurovízióra való ez az egyondrámázott fos egy nyivákoló műmajommal, akinek se egyénisége, se karaktere azon kívül, hogy félvér, és jól mutat.

Én őszintén szólva nem számítottam Kállay győzelmére, mert a Youtube-os nézettségi adatok nem utaltak erre, de úgy gondoltam, hogy Kállay dala igenis az egyik legjobb a hazai mezőnyből. Úgyhogy így még jobban örültem, hogy tévedtem, és hogy a nézőknek is van füle. Az én személyes kedvencem a Honeybeast volt, de nagyon féltettem volna őket kimenni, mert nem igazán “szavazatszívó” a dal. A többi résztvevő sem volt rossz, de valamiért nem volt az igazi. Bogi dala kellemes és fülbemászó, de nekem 12 egy tucat, és a szövege nekem túl primitív. A Fool Moon, mint produkció nálam működött, de dalként kevésbé. Király Viktor produkciója meg undorító volt, sokat rontottak, hogy a gésákból amerikai színes parókájú ringyókat faragtak.

A fanyalgók esélylatolgatásaival ellentétben én azt gondolom, hogy Kállay (ha jól csinálja) simán bejut majd a döntőbe. Ismervén az eddigi produkciókat azt kell mondanom, hogy eddig a miénk a legerősebb. Akár TOP 10, vagy TOP 5 is lehet belőle. HAJRÁ KÁLLAY-SAUNDERS!!! 🙂

Tanulság: Nem szabad borítékolni a győzelmet a nézettségi adatok alapján. 🙂

Én nem Andrásnak szurkoltam,de ha már ő nyert,akkor hajrá és remélem,hogy minél jobb eredményt ér el Dániában.Én drukkolok neki.

Nagyon elszomorít az a gyűlölködés, amelyik csak úgy süt némelyik hozzászólásból. Ez egy békés dalverseny, igazán kár összeveszni rajta!

Jó volt a döntő, mind a 8 produkció sokat fejlődött az eleje óta. Legtöbbjük megérdemelte volna a kijutást, de hát csak egyet lehetett választani, és KSA dalától remélhető a legnagyobb siker. Most aztán senki nem mondhatja, hogy a tavalyi győztes dal utánzatát küldjük, azt sem, hogy tucatdal, azt sem, hogy műanyag, és nagyon különbözik saját tavalyi dalunktól is. Szerintem nem kell tartanunk attól, hogy az elődöntőben marad.

A Pál Dénes-fanoknak üzenem, hogy fölösleges összeesküvés-elméleteket gyártaniuk. Jó kis dal volt Dénesé, helye volt a döntőben, csak éppen akadt néhány jobb produkció is. Ennyi!

A tegnapi műsorban csak Harsányi Levente ökörködése idegesített. Ugyan mi szükség volt rá?

Én Andrásnak drukkoltam, és örülök, hogy idén végre a személyes kedvencem nyert. Azonban a korábbi években ugyanúgy szorítottam akár Alexnek vagy a Compact Disconak, és ha valaki más nyert volna tegnap este, akkor is teljes mértékben támogatnám, szurkolnék, hogy jó helyezést érjen el. Fanyalgók mindig is lesznek, ne felejtsük el a tavalyi gyűlölethullámot, amit Alex váltott ki, most pedig azon megy a vita, hogy ő kitűnt a mezőnyből, magyarul énekelt stb. Ne áltassuk már magunkat, talán pont azok példálóznak most, akik tavaly a leghangosabbak voltak, hogy 0 ponttal utolsók leszünk. Hajrá András!

Most mit harcoskodtok?! Ő megy és kész. Nem a kedvencem, távol áll tőlem az ő stílusa (csak egy távolabbi volt, az pedig a Depi). Nem szeretem azt se ahogy énekel. Maga a dal, amugy nem rossz. Jó, nálam nem jutott volna tovább. A szövege szép. Kényes témáról énekel. Igazából megérinteni mégse tudott annyira. Megmondom, biztos idén is valaki más lesz majd a kedvencem, akinek drukkolok. Ha nem tetszik a küldöttünk dala, hát nem kell neki drukkolni. Sokszor nem drukkoltam magunknak – bevallom őszintén. De nem is fogok ellene drukkolni. Az én jelöltjeim, az első 3-am szépen elvérzett itt a döntőn. Elfogadom, ez van! Teljesen semleges maradok. De mondom a dal, amúgy maga nem rossz, csak az előadó zenei stílusa és énekhangja nekem nem fekszik. Így nem tudott megfogni. Amugy meg érjen el jó eredményt – akkor bezzeg mindenki verni fogja a mellét, hogy milyen “istencsászár” 😛

“Ja, és nagyon remélem, hogy ő lesz a magyar ESC-történelemben a harmadik elődöntős kieső. Csézyvel és Ádok Zolival ellenben ő meg is érdemelné a kiesést.”

Én megértem, ha András valakinek nem szimpatikus- nekem sem a kedvencem, de szerintem Ővele jó eredményt is elérhetünk majd, gyenge mezőny esetén akár a Top5-10-et is megkockáztatom,- de azért ez nem az X-Faktor, hogy azért drukkoljunk, hogy kiessen. Végülis mégiscsak Ő fog MINKET képviselni…Én azt mondom, jó választás volt, sok siker Neki! Remélem, hogy Alexhez hasonlóan KSA is jó eredménnyel fog végezni.

Köszönjük a biztatást a szomszédos Szlovákiából! Ránk fér. (Ahogy azt fent olvashatod …)

Miért nem jöttél tegnap? Olyan jó kis dögunalmas főpróbát néztünk… De a társaságért megérte.

Kezdeném ott, hogy bizonyos mértékben szomorú vagyok a tegnapi este után, hogy nem az NLE nyert, ami szerintem messze kimagaslott az egész 30 fős mezőnyből (ehhez képest meg a lehető legjellegtelenebb dal bejutott a legjobb négy közé, de most már mindegy…) Kállay dala az én ízlésemtől is elég távol áll, de el kell ismernem, hogy tényleg lesz keresnivalója a versenyen. Egész fülbemászó, mégis van benne valami egyedi, tehát nem szürkül bele a mezőnybe, ez a két tényező kombója pedig hatásos lehet. Ja, és valamilyen szinten ismét számítani lehet a tinilányok szavazataira is. Szóval nem kedvenc, de ha jó eredményt akarunk, akkor a legjobb választás. Hajrá! 🙂

Kedves drága MAGYAR BARÁTAIM. Én most tényleg nem értelek benneteket, nem akartok nyerni az ESC-n? Olyanokat írtatok, hogy András legyen a következő aki nem jut be a döntőbe, bocsi, ha nem pontosan idéztem. Hát ha már egyszer ő nyerte meg akkor hadd menjen. De szó mi szó, nagyon jó dal. Ukrajnából írok, néztem a döntőt. Egyszer halgattam meg az összes dalt, -a döntőben lévő dalokat- és András dala volt az amely első hallásra a bennem maradt, jó dal, jó szinpadi produkció. Szavaztam rá, és jó, hogy az ESC-n is egy elődöntőbe leszünk, mert így ismét rá fogok szavazni. Az egyik orosz közösségi oldalon- VK(вконтакти)- az egyik ESC-vel foglalkozó csoport írt a DAL című műsorról és az orosz kommentelők valamint nézők kifejezték, hogy az eddig bemutatott dalok közül a magyar dal a legjobb, és nem csak az oroszok mondták, hanem több országból is. Úgy, hogy Magyarország előre, hajrá. Bocsánat, ha valakit megbántottam, de ez most tényleg jó választás volt.

Kedves Emil! Köszönjük a biztató szavakat és a ránk figyelést. Tudod, minden évben van néhány idióta, aki ilyen magvas gondolatokkal szennyezi a környezetet, hogy “majd annak szurkolok, hogy essünk ki”, meg “legyünk utolsók”. De ne ezek alapján ítélj meg bennünket.

Kedves Emil, nagyon köszönjük a hozzászólásodat. Én már most, előre is elnézésedet kérem, hogy nem fogom viszonozni a szavazásodat, mert sajnos nagyon nem tetszik az idei ukrán dal. Nem emlékszem, mikor volt az Eurovízión olyan ukrán dal, ami ennyire nem tetszett, mint ez a mostani. Szóval sorry!

Sziasztok! Két dal volt a 8-as döntőben, aminek nagyon ellendrukkoltam, hogy ne dobják be közönségszavazásra. A Depesszió és Dénes dala volt az. A többiekből meg Bogira és a Fool Moon-ra küldtem SMS-eket. Kívánom Andrásnak hogy érjen el szép eredményeket, de én félek hogy nehéz lesz bejutnunk a döntőbe valamiért. De ne legyen igazam! Jó munkát kívánok a felkészüléshez!

Ugyanannak ellendrukkoltunk. 😀 Veszélyes ügy lett volna mindkettő, teljesen fordított arányosságban áll a rajongótáboruk nagysága a produkciójuk erősségével.

Ugyanígy gondoltam magam is. Bogi, vs Foolmoon. Sokáig a Foolmoon volt az abszolút favorit, Bogi a végére nálam beelőzte, adásról adásra meggyőzőbb volt, baromira jó a kisugárzása, vibrált körülötte a levegő még tv-n keresztül is, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült neki.

Miért gondolod, miért érzed a döntőbe való bejutás nehézségét? Szerintem ha nem jut be, az csak a dal komolysága miatt lehet…talán ennek túl nehéz a mondanivalója!??

Szerintem az ESC nézőinek az egytized-tízezrelékét sem érdekli egy dal mondanivalója, csak a dallam és a hangulat (esetleg a látvány) alapján döntik el, hogy melyikre szavazzanak. Pont ezért tök felesleges mindenféle magvas gondolatokkal megtömni a versenydalokat, lásd pl. Verka esetét.

Kedves Dalida, semmi baj, nem haragszom meg, mivel az én tetszésemet sem nyerte el a dal mely Ukrajnát képviseli 🙁 Valóban a tavalyihoz képest ez nagy zuhanás. Klész Imre, TE pedig ne izgulj, ott lesztek a döntőbe, mert ha vissza gondolunk a tavalyi évhez és amikor Dániában Emmelie nyerte a nemzeti válogatót, akkor az a dal is olyan reakciót váltott ki Európából mint most András dala, a végeredmény pedig győzelem lett, eddig nincs a magyar daltól jobb és ahogy már mondtam, több országból is ezt mondják. Bízzatok, hajrá és legyen a 60. dalverseny házigazdája a gyönyörű BUDAPEST! Sok SIKERT 😀

Csak példának okául, itt van néhány komment- bocsi hogy nincs leforditva.
“Очень и очень слушабельно, классная песня”
“Ура!мне нравится!”
“Отлично! Как раз болел. Молодцы Венгры какой год подряд. Умеют же выбирать.”
“Я эту песню пою в метро ахахахахах”
“Go Hungary go!”
“My love and respect to Albania, Hungary and Macedonia for having chosen sexy, beautiful ear&heart cheering songs.”
“Hungary Excellent and Latvia Not bad and Malta …. well … well… ://”

És ez csak néhány, nem elég meggyőző? A tények önmagukért beszélnek 😀

Bár én nagyon a Fool Moon-nak szurkoltam, de szeritem András is remek választás, a kezdetektől nagyon tetszik ez a szám, csak félek, hogy elveszik a többi között.

1.Magyarország
2.Olaszország
3.Ukrajna
4.Macedónia
5.Fehéroroszország
6.Finnország
7.Spanyolország
8.Svájc
9.Izland
10.Lettország
11.Málta
12.Albánia

Nem olvastam el mindegyik kommentet, mert ma a youtube videót nézve megint megtanultam, hogy magyar kommenteket nem szabad olvasni. 1-2 törzstagnak számító ember véleményét elolvastam, mert tudom, hogy ők képesek a rendes, kulturált véleményalkotásra.

Lényegében nekem mindegy volt, hogy ki megy, csak ne a Dönci és a Depi. KSA nekem semleges volt, egy nagyon jól összerakott produkciónak tartom, de abban nem vagyok biztos, hogy ő nyerte volna meg akkor is, ha máshogy alakul a végső négyes. Nem született rossz döntés, nem is igazán születhetett volna. Amúgy Bogira szavaztam egyet. A HoneyBeast “pontatlansága” kicsit dühített…

Nem csípem igazán Kállayt, de nekem az a szempont hogy magyarként büszke lehessek majd a kinti szereplésünkre, ezért olyat csináltam amit még eddig sosem: KSA-ra szavaztam! 😀 Nagyon örülök hogy ő megy, Joni kiesése után számomra az övé maradt az egyetlen kint is versenyképes dal a mezőnyben (szívem és saját ízlésem szerint a Depressziónak szurkoltam, de tudom hogy nekik nem lett volna esélyük kint). Szóval hajrá Kállay, remélem nem csukják börtönbe addig mert egyrészt baromi gáz lenne, másrészt úgy érzem nagy lehetőséget szalasztanánk el.

Nézegettem ugyanis a youtube-on a rajongói toplistákat, és nagyon kellemes meglepetés ért! Végre nem úgy lépkedek előre az egyes listákon belül, hogy már az elsők között (mármint hátulról ugye) belefutok a magyar indulóba, hanem az esetek majdnem egyharmadában egyenesen az első helyen szerepel a magyar dal! A külföldieknek nagyon tetszik, nagyon pozitívak a kommentek, szóval tényleg arra kérnék minden KSA-utálót (mondom, én se kedvelem amúgy), hogy legalább most egy kicsit fékezzék magukat, ne csesszünk ki saját magunkkal, akár még jól is szerepelhetünk az idén!

Tegnap este óta vigyorgok, mint aki nem normális 😀 Nem vagyok teljesen elégedett, de úgy érzem, hogy Kállay jó választás volt. Bár valahol mélyen haragszom a zsűrire bizonyos okok miatt, de azért el kell ismerni, hogy nem döntöttek rosszul, a közönség pedig szintén jó helyre küldte azokat a szavazatokat. Ebben a dalban van valami különlegesség, és tényleg plusz pont az, hogy ilyen komoly üzenete van. Nem gondolom, hogy túl depis lenne, én a “lehangoló” helyett az itt már többször is említett “elgondolkodtató” kifejezést használnám. Az ilyen számok tudnak rám hatni, és bizony a sok semmitmondó, happy popdalocska után jól tud esni az ember lelkének. Nem lesz itt gond, csak a fenébe is, hagyja már mindenki abba az utálkozást, itt most nem erre van szükség! (Látod Zoli, tőlem csak ennyi tellett 😀 )

Az előző két évhez képest idén vagyok először elégedett a választással, úgyhogy csak is azt mondhatom, hogy HAJRÁ! Az eddig bemutatott dalok közt is nálam előkelő helyet foglal el.

1. Albánia
2. Macedónia
3. Magyarország
4. Olaszország
5. Spanyolország
6. Finnország
7. Málta
8. Fehérorszország
9. Ukrajna
10. Svájc
11. Lettország
12. Izland

Comments are closed.