Bulgária: Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Samo Shampioni

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xRdG6jo2sSQ[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com – eurovision.tv
Eredeti kiadás: 2013. március 3. vasárnap – 21:17
Frissítve: másik dal megy Malmőbe
Frissítve: a BNT magyarázata

Több bejegyzés keringett a Facebook-on arról, hogy Elitsa és Stoyan kiborult azon, hogy nem az ő favoritjuk, a “Samo Shampioni“ nyerte a szavazást. A “Kismet” és a fent nevezett dal is ugyanannyi pontot kapott, így a pontegyenlőség esetére hozott szabály szerint a “Kismet” nyerte a versenyt. Most a BNT bolgár köztelevízió bejelentette, hogy valójában a  “Samo Shampioni” című dalt fogja előadni a duó Malmőben.

Friss: Az eurovision.tv információi szerint a BNT nem tudott megegyezni a “Kismet” című dal egyik Argentínában dolgozó szerzőjével a szerzői jogokról egy ilyen nemzetközi verseny követelményeinek megfelelően. A “Kismet” bolgár producere félreinformálta a BNT-t, ugyanis az argentin zenész-producerrel nem lett leegyeztetve a végleges verzió. Viszont a határidő sürget, március 18 után már semmilyen változtatást nem lehet eszközölni a dalon. A BNT döntése alapján elküldik a zsűrinél első, a közönségnél második helyezést elért Само Шампиони című dalt küldik, mert ebben az időpontban történő visszalépés a teljes versenytől súlyos büntetést vonna maga után.Elitsa Todorova és Stoyan Yankulov támogatják a döntést és mindent megtesznek azért, hogy méltó képpen képviseljék Bulgáriát.

 

Eredeti kiadás:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8nMuuhR_Xis[/youtube]Bulgária: Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Kismet
Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com

Ma este Bulgária dalt választott a már előre kijelölt előadóknak. A zsűri és a közönség szavazásának összevetése után holtverseny alakult ki, így a közönségszavazást megnyerő dal indul Malmőbe, azaz a “Kismet”, Elitsa Todorova és Stoyan Yankoulov előadásában. Gratulálunk!

62 Comments

Az eddigi top 28
1) Dánia
2) Norvégia
3) Ausztria
4) Németország
5) Bulgária
6) Ciprus
7) Szlovénia
8) Észtország
9)Spanyolország
10) Finnország
11) Örményország
12) Görögország
13) Macedónia
14) Szerbia
15) Oroszország
16) Málta
17) Magyarország
18) Grúzia
19) Ukrajna
20) Svájc
21) Írország
22) Litvánia
23) Fehéroroszország
24) Izland
25) Horvátország
26) Lettország
27) Belgium
28) Albánia

akkor már én is leírom a top28-at.
1. NÉMETORSZÁG
2. Norvégia
3. Ukrajna
4. Fehéroroszország
5. Dánia
6. Szlovénia
7. Macedónia
8. Oroszország
9. Svájc
10.Örményország
11.Ausztria
12.Írország
13.Spanyolország
14.Bulgária
15.Ciprus
16.Grúzia
17.Magyarország
———————
18.Észtország
19.Finnország
20.Lettország
21.Albánia
22.Izland
———————
23.Litvánia
24.Málta
25.Görögország
26.Horvátország
27.Szerbia
28.Belgium

Nekem már a 207-es daluk sem tetszett, de ez azt is bőven alulmúlja. Ezt tényleg vagy imádja az ember, vagy utálja. Én utálom. Remélem nem lesz döntős.

Ameddig jobb dalokra cserélik a meglévőt, engem ugyan nem érdekel. 😀 Fehéroroszország és Bulgária is sokkal jobbat választott másodszorra szerintem.

Ameddig jobb dalokra cserélik a meglévőt, engem ugyan nem érdekel. 😀 Fehéroroszország és Bulgária is sokkal jobbat választott másodszorra szerintem.

Haha, Elitsa csak kieszközölte, hogy a sampon dal legyen ott Malmöben… -.-
Még Macedónia is beújít egy új dalt, ha minden igaz szerdán hallhatjuk az új szerzeményt.

A Shamo Shampioni igazi remekmű,a Kismet sehol nincs még ha stílusjegyeiben hasonlít is.
De kár a gőzért úgy is a Dán csajszi nyer.

Az újonnan kiválasztott dal ugyan sokkal populárisabb hangzású, de egyben kevésbé karakteres mint a Kismet. Nem tudnám megmondani, hogy a végső eredmény szempontjából jó döntés volt-e? Majd meglátjuk.

+1 pontosan így érzek én is, erősen populáris ez a samponreklám, a Kismet sokkal eredetibb, mondjuk sokaknak idegesítő volt az eleje. Viszont a kiküldött számok repertoárjából a kedvencem a Dzupai libe boso még mindig ki van hagyva 😀 Egyébként meg mind a 3 számot nagyon bírom, szavazni majdnem biztos hogy fogok rájuk, örülnék annak is ha bejutnának a döntőbe a zenéjük még mindig nagyon kellemes, egyéni, élvezhető és jó.

Nekem sokkal jobban tetszik ez, mint a Kismet névre elkeresztelt borzalom, tehát örülök a váltásnak. Viszont most már igazán követhetné Románia is keleti szomszédai példáját: Váltsanak dalt!
17/32

Na, ez sokkal jobb, mint az előző kőszáli kecske-mekegés. 😀 A végén még megnyerik. 🙂 Mondjuk az EBU kitalálhatna valamit az utólagos dalcserélgető patkánykodás megelőzésére. Ha nem sért szabályokat a dal, pl. ne lehessen lecserélni. A szavazáson kell jól dönteni, nem utólag taktikázni, mert elég patkány dolog.

Hollandiát és Svédországot még nem tudtam meghallgatni,de kb. 26 produkció után kicsit elegem lett az idei év dalaiból. Az igénytelenség,keszekuszaság jellemzi a 2013-as versenyt. Kevés az olyan dal,amelyet kedvelek(kb. 5 vagy 6 darab),míg tavaly az egész döntőt hihetetlenül színvonalasnak tartottam. Most nagyot csalódtam… 🙁

Semmi gond…a francia és holland dal a 70-es vagy 80-as években megállta volna a helyét,de most nem ez a trend.

Furcsa a véleményem, ugyanis maga a zene tetszik, de az énekkel együtt már kevésbé – a vicc az, hogy jól bemászott a fejembe és ott maradt.

Comments are closed.