Hollandia: Anouk – Birds

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=evv2SXOOWWk[/youtube]Tudósító: ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A mai napon egy sajtótájékoztató keretében bemutatták a holland eurovíziós dalt. Anouk dalversenyen való szereplését még 2012 októberében jelentették be. Birds című dalával május 14-én, az első elődöntő első felében lép színpadra. Hollandia a legpechesebb országok közé tartozik a döntőbe jutást illetően. 2004 óta egyetlen egyszer sem sikerült a fináléba kvalifikálniuk. 2008-ban (Hind – Your Heart Belongs to Me) voltak legközelebb a továbbjutáshoz, egy 13. hely elérésével. Vajon idén sikerül megtörni a jeget? Mi kívánjuk a legjobbakat!

33 Comments

Nagyon nem tudom hova tenni ezt a dalt. Nekem tetszik, de szerintem ez túl “elvont” ESC-re. Remélem döntőbe jutnak, mert ezzel a dallal megérdemelnék.

Ez olyan ’60-as évek feelingje. Nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. Első elődöntő első felében ballada hegyek vannak és akad jobb szerintem. :S

Először én sem tudtam hova tegyem, annyira különleges,egyedi, és valóban a ’60-as éveket idézi.Talán pont ezért tudom többre értékelni mondjuk mint a svéd tucatot 🙂

Tényleg megérdemelnék már hogy döntőbe jussanak, én drukkolok nekik.

32/8

Ha jól oldják meg a látványt, és az énekes is kiváló lesz élőben, ezzel a dallal ott lehetnek a Top5-ben, sőt…

Az Oddscheckeren pillanatok alatt feljöttek az ötödik helyre.

ez nagyon jó!! hajrá Hollandia! kár, hogy nem egy elődöntőben vagyunk, lehet szavaztam volna az elődöntőben, pedig nem szoktam

Tusán, nem azért szeretem rajongva az Eurovíziót, mert zeneileg olyan sokat adna…ezt a dalt valóban túl minőséginek tartom erre a versenyre, különösen azért, mert előre tudom, hogy nem fog akkora tiszteletet kapni a szavazók részéről, mint amit megérdemelne. Kérlek, ne értsd félre, amit mondani akartam, pusztán azt szerettem volna kifejezni, hogy minőségben nagyon felfelé lóg ki a sok tucatpop szám közül. Sosem titkoltam, hogy egy boom-boommal vagy egy lalalával le lehet venni a lábamról 😛

Most egy világ dőlt össze bennem … 🙁
Annyira bíztam Anouk-ban, ennél sokkal jobb dalai vannak.A tavaly és tavalyelőtti indulók jobbak voltak és mégsem kerültek be a döntőbe, most sem jósolok sok jót.
9.)Hollandia

Ez a dal engem már elsőre eltalált. Nagyon jó, nagyon remélem idén végre bejut Hollandia a döntőbe 🙂

Nálam egyelőre 3. a listán.

Anouk hangjában semmi kifogásom nincs,de a dal nem talált meg engem sajnos.Nekem nem döntős.Altatónak jó,de többnek nem.Az énekesnő szimpi…de ez a dalok versenye.

A maga műfajában ez egy biztosan jó dal, de nem hiszem, hogy döntőbe kerül. Hollandia számomra már végleg elveszett az Eurovízió terén, feladtam a reményt.

Hát ha ezzel nem jutnak be, akkor már semmivel sem (mondjuk már sokszor be kellett volna szvsz.) Ez egyszerűen tökéletes! Még egy egyedi dal idén, de ez most határozottan a legjobb értelemben. Még lehet, hogy szavazok is rá.
Egyenlőre 6/32

Érdekes dal. Személy szerint annyira nem tetszik, de menjenek a döntőbe, mert különleges, és a műfaj és stílustól függetlenül kiemelkedő idén. Csak jól énekeljen élőben is.

Abban biztos lehetsz, hogy jol fog enekelni, a csaj profi. Ugy szokott lenyomni 2 oras koncerteket, hogy egy kifogasolhato hangot sem lehet hallani. Szemely szerint nagy kedvencem mar a debutalasa ota es nem ma kezdte a palyat, hanem 16 eve. Erdemes meghallgatni a tobbi szamait is, legfokepp a pop/ rock rajongoknak ajanlom. Azert be kell ismernem, vannak szerintem jobb dalai is, ahol hangilag is tobbet mutat meg. En azert drukkolok neki. Hajra magyarok hajra hollandok!

Nagyon sajnálom Hollandiát, de ezzel ismét ki fognak esni. Pedig már többször is be kellett volna menniük a döntőbe (2006, 2007, 2008, 2011, 2012, esetleg még 2005).

Mi ez a sajnálkozás? A holland dal jelenleg biztos továbbjutó, és azon sem lepődnék meg, ha megnyernék az egészet. Ez az a dal, amit igazán támogathat a zsűri, és ha a közönségnek nem lesz egyértelmű favoritja, plusz ha a nézők berakják a hollandokat a Top10-be, amire minden esély megvan a visszajelzések alapján, akkor a zsűri megnyerheti nekik az egész versenyt. Az ilyen daloknak találták ki a 50-50%-os rendszert, és ha a zsűri be akarja bizonyítani, hogy ér valamit, akkor ki fogja segíteni a hollandokat.

Legjobb példa a 2011-es olasz produkció. Nézőknél csak 11. lett, a zsűri meg egészen a második helyig felhozta őket.

Valóban, én is inkább zsűridalnak gondolom így elsőre, de szerintem képes lehet a nézők megnyerésére is, sok fog múlni az élő előadáson.

Ez a dal egyszerűen fantasztikus, nem is tudom hova tegyem, valami misztikus az egész. De tény, hogy Hollandiára nem nagyon szoktak szavazni. 50 – 50 % az esély. Remélem a zsűri besegíti őket a döntőbe.

Nagyon érdekes, különleges hangulatú szám! Nekem egyből James Bond zenék jutottak eszembe. Nem tudom értékelik-e annyira, hogy döntős legyen, de tetszik.

nagyon bízom benne, hogy ezzel a dallal Hollandia végre sikeres lesz. Jelenleg a kedvencem. Ha döntőbe jut biztos fogok rá szavazni, de a fogadóirodák 3. helyét erős túlzásnak érzem, valószínűleg nem lesz ez a dal annyira populáris a szavazók körében, hogy kiemelkedő eredményt érjen el. de, Hajrá Hollandia!!

Comments are closed.