A Dal 2013: Az első elődöntő továbbjutói

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu

Véget ért az Eurovízió magyar nemzeti elődöntőjének első fordulója, 6 dal jutott be a középdöntőbe. Az old.eschungary.hu előszavazásán 6 dalból 5-öt eltaláltak szavazóink, Fehér Zoltán helyett a forduló meglepetése, Palcsó Tamás jutott a következő fordulóba. A mai elődöntő eredményei a zsűri pontjaival és a továbbjutókkal:

48 pont: Agárdi Szilvi-Pál Dénes “Szíveddel láss” zsűri juttatta tovább
47 pont: Keresztes Ildikó “Nem akarok többé játszani” zsűri juttatta tovább
45 pont: Rácz Gergő “Csak állj mellém” zsűri juttatta tovább
43 pont: Baricz Gergő “Húz” közönség juttatta tovább
41 pont: Gyurcsík Tibi “Örök harc” közönség juttatta tovább
38 pont: Mrs. Columbo “Játszd újra”
37 pont: Bogi “Tükörkép”
37 pont: Fehér Zoltán “Nincs baj”
35 pont: Palcsó Tamás “Ezt látnod kell” közönség juttatta tovább
35 pont: Background “Neonzöld”

Comments

155 hozzászólás a(z) “A Dal 2013: Az első elődöntő továbbjutói” bejegyzéshez

 1. lilla13 avatar
  lilla13

  Az első elődöntőn hallott dalokból hangilag egyedül Keresztes Ildikó tetszett. A nagyon marketingelt Agárdi-Pál duettet nem tudom elképzelni Malmöben egy arénában énekelni több ezer ember előtt, Dénes hangja egyébként tetszik, de abszolút nem fesztiválra való dal. A Hadd legyen más c. szám viszont már inkább eurovízióra küldendő dal!

 2. Meli avatar
  Meli

  Már nem azért,de miért mennek be oda olyanok,akiknek semmi hangjuk nincs,gondolok itt Fehér Zolira és Bogira.
  Keresztes Ildikó a legjobb! 🙂

  1. Dalida avatar
   Dalida

   Kétségtelen, hogy Keresztes Ildikó toronymagasan a legjobb a szombati fellépők közül. Nem hiszem, hogy ezt bárki is vitatná. De hogy Boginak semmi hangja nincs, az végképp nem helytálló megállapítás! Szerintem szép hangja van és tehetséges, csak még nagyon tapasztalatlan. Egy-két év énektanulás és gyakorlás után szép karrier állhat előtte.
   Sok sikert, Bogi!

  2. TNG avatar
   TNG

   Én vitatom. Lehet, hogy neki van a legjobb hangja, de nem az övé volt a legjobb dal, sőt, a dala egyenesen pocsék volt. Énekelni meg rutinból énekelt, nem volt benne igazi lélek, hatóerő. Remélem a 8 közé már nem jut!

 3. Meli avatar
  Meli

  SOK SIKERT ILDIKÓ! :* 🙂

  1. Rivgos avatar
   Rivgos

   Jaja, sok sikert, és kösz, hogy leénekelte az egész „mezőnyt”. Hát ha még beleadja azt is, amit visszafogott, és 100%-on nyomja…

   Ő még akkor is énekelni fog, amikor a „tehetségkutatók” „sztárjairól” már azt se fogják tudni, hogy egyáltalán léteztek valaha, valamikor.

 4. Sanya avatar
  Sanya

  Nekem három értékelhető produkció (Keresztes,Agárdi-Pál és Gyurcsík Tibor) volt szombat estén,de megjegyzem egyik sem volt 100%-os.Keresztes Ildi dalával annyi bajom van,amit sokan is mondtak,hogy nehezen emészthető,viszont ez lehet pozitívum is,felőlem ő akár mehetne is Malmőbe de csakis magyarul énekeljen.Agárdi-Pál duettnél amit kifogásolok és sokan is írták,hogy Szilvi nagyon izgult,valalmint még van mit tanulniuk és javítani a középdöntőre.Gyurcsík előadásában én is zavarónak találtam a rap részt,amúgy az egész produkció jó,engem meggyőzött.Nem értem Rácz Gergő mit keres a 3 legjobban,annyira jól énekelt vagy miért?Nem vitás a dal szövege jó,de olyan hanggal,ha nem ő énekelné sokkal jobb lenne.

 5. schanc avatar
  schanc

  Ebből az elődöntőből Ildikó és Szilvi-Dénest látnám szívesen a 8-ban. Akár a 4-ben is.

 6. fairygirl avatar
  fairygirl

  Most komolyan: a Palcsó Tomi féle nyál-vernyákolást ki a halál juttatta döntőbe???? O.O

  1. Gábor avatar
   Gábor

   Nyilván tinilányok. De én nem botránkozok annyira meg ezen. Szerintem Rácz Gergő bőven túltett rajta.

 7. Gábor avatar
  Gábor

  Más:
  Magam részéről kíváncsi lettem volna Bogi második próbálkozására, ezért mint már említettem, szavaztam is rá.
  Nos, jobb, hogy nem jutott tovább, most már örülök is neki. Túl fiatal, őneki a középiskolások életét kell még élnie és tanulnia mindenfélét, a nemcsak zenét. Családjában és barátai közt kellene töltenie az ideje nagy részét. Lehet, hogy ez most még így van, de ha tovább marad a bulvársajtó látókörében, akkor könnyen beszippanthatják, főleg mivel igen szép is.
  Most következik majd az az időszak, amikor ki kell, hogy alakuljon a komoly világlátása, a meggyőződése, az elvei lássa bizonytalanságait és megtanulja ezeket kezelni, megoldani, vagy ezekkel együtt élni.
  Bár a mai sztárokat mint a legtöbb tinilány, túlságosan igyekszik utánozni (viselkedésével, nem pedig a kinézetével), mégis egészen jó jellemű, tiszta gondolkodású lánynak tűnik, de hogy így is maradjon és még tovább is fejlődjön a már leírtak szerint, ahhoz úgy látom, most kellene „elbújnia” egy időre a „bulvárok” meg a zenemédia elől. Ha csak egy fordulóval továbbjut a Dalban (többel magam sem akartam, meg már most volt nála több jobb is), azzal talán meg is hiúsult volna az „elbújás” lehetősége.

  1. Ariza avatar
   Ariza

   Azért azt sem ártana tudni, hogy ehhez képest Gájer Bálint fél órája mennyibe kerül…
   Másrészt ha hónapokra előre tele van Dénes naptárja (ami nagyon is valószínű…), nem csodálkozom, hogy a menedzsment ezt megteheti. De úgyis csak addig lesz iránta ekkora kereslet, amíg nem jön az új voice/faktor/csillag, úgyhogy nem kell aggódni.
   Tényleg, az milyen lenne már, ha mondjuk a „csodal”-atos duettel megnyerné A Dalt, de malmői versenyzéstől visszaléptetné a menedzsment, mert hát mégiscsak hónapokkal előre ki van bérelve, hosszú hétvégékre meg különösen lehetetlen megszerezni. 😀

  2. Gabiii avatar
   Gabiii

   Ez olyan hülyeség hogy elszállt, nem védeni akarom de annyit kér amennyit adnak érte, ez így működik, majd ha üres lesz a naptár megy 100 alatt is 1 órára.

 8. Fabiana avatar
  Fabiana

  Visszasírom a tavalyi NF-et… 🙁 Kiakaszt ez az Agárdi-Pál hisztéria.

  1. Zolecs avatar
   Zolecs

   +1

   A legbosszantóbb számomra, hogy miután láttuk Szilvit remegni mint egy nyárfalevél, még azok után is sokan azt gondolják hogy amatőr létükre megállnák a helyüket kint.
   Észre kellene venni a fától az erdőt.

   Puskás Peti és Szabó Ádám is többre vinné mint ők.

  2. schanc avatar
   schanc

   Pedig az se volt kutya 🙂 „Királyék menjenek” – „hülye vagy, Királyékkal leégnénk, menjen a CD” – „fúj, CD, egyetlen esélyünk Tóth Gabi, esetleg Királyék” stb. stb. stb. Csak idén 30 nevet tudunk behelyettesíteni 🙂

  3. Vivi avatar
   Vivi

   Caramel kimaradt, ő is népszerű volt tavaly 😀

 9. Gizi avatar
  Gizi

  azér nem semmi: 7 dalt tud 250 ezerért.

 10. Gizi avatar
  Gizi

  „Örülünk, hogy megint a kislányok és az unatkozó háziasszonyok döntötték el, hogy ki nyeri meg a versenyt…”

  ez a lényeg. most is így lesz, irány malmö:-d a többiek meg csak görcsöljenek ezerrel:-d majd egy keresztes, egy polyák lilla megy mi? vagy radics gigi… hülyék vagytok ti/mi?:-d

 11. Ramirez avatar
  Ramirez

  Úgy olvasom én teljesen mást hallgattam/néztem, mint a többség. Az egész mezőnyben nem volt egyetlen dal sem, ami többet érdemelne 3 pontnál.
  Nem az előadókról van szó, hanem a dalokról: rosszabbnál-rosszabb zene, közhelyes tucatszövegek.
  A legrosszabb magasan Rácz Gergő dala: nulla, jellegtelen, rémesen gyenge refrénnel.
  Pál Dénesék dala is nulla sajnos értékelhető refrén nélkül, ha valaki szeretne egy jót aludni, akkor persze szuper.
  Dal szempontból talán Keresztes Ildikó és a Background dala az ami értékelhető, a többi kuka szerintem.
  A zsűri pedig teljesen érthetetlen: a pontozó táblán nem csak 7 és 10 között vannak pontok. Ami xar, azt le kell pontozni.
  Rakonczai Viktor – aki az utóbbi évtizedben komponált „slágereivel” előre megfontolt szándékú, emeriség ellni bűnetteket valósít meg – szerepeltetése a zsűriben pedig predesztinálja, hogy a kiválasztott „minőségi” dal tuti bukás legyen az Eurovízión.

 12. Gizi avatar
  Gizi

  kedves ariza! 2o percért kapni ennyi képességgel 275 ezret, az annyi mint bruttó 82o.ooo Ft órabér. azért álljunk meg egy pillanatra.

  1. Gabiii avatar
   Gabiii

   Mit zavar ez téged most komolyan??? Ha van aki így is meghívja akkor naná hogy ennyit kérnek…nem kell az álszenteskedés!

 13. Gizi avatar
  Gizi

  mi az álszenteskedés abban, hogy 20 percért elkér 275 ezer forintot, és ezért tud 7 azaz hét dalt? mennyit keresel? és mit várnak el érte?

 14. Dani avatar
  Dani

  komolyan nem értem, hogy miért nyomja mindenki Keresztes Ildit, meg ezeket a Déneséket. Gagyi, jellegtelen, C kategóriás ballada mindkettő. Jó lenne ha felfognák az emberek a ESC lényegét. Csézy-efektust érzek ebben az évben is. Ide nem egy C kategóriás ballada kell, hanem egy fülbemászó, ritmusos dal + egy iszonyatosan magabiztos, jólmegszerkesztett és ütős koncepció. Enélkül nemsokat érünk akárkit is küldünk.

  1. Gabiii avatar
   Gabiii

   http://www.youtube.com/watch?v=-FfIT3Y8Jpo
   Tessék egy ritmusos fülbemászó dal 🙂 Hanyadik is lett?
   A fülbemászó szótól lassan falra mászok egyébként 😀

  2. schanc avatar
   schanc

   Pont ez jutott ma eszembe, hogy Ildi valami hasonló típust vinne, csak olyan „ildiset” – már persze ha ő menne.

  3. Dani avatar
   Dani

   azt gonolom Gabiii, hogy azért ért el jó helyezést az albán dal, mert nagyon különleges és emellett nem hiszem hogy össze lehet hasonlítani Rona és Ildi hangját….Ildi sosem tudná ezt elénekelni. és itt volt egy koncepció, ruha, stb.

  4. Gabiii avatar
   Gabiii

   Meg sem említettem Ildit csak arra akartam utalni hogy ezen a versenyen nem csak olyan dalokkal lehet sikert elérni amilyet írtál.

 15. TNG avatar
  TNG

  Nem csak a fülbemászó dal lehet jó, de ettől függetlenül Ildi és Dénesék dala kimeríti a teljességgel semmilyen kategóriát.

 16. barna03 avatar
  barna03

  Barich Gergő nem énekel hanem morog. Mindig fellépésénél már az elején elkapcsolok annyira zavr ez a depressziós morgás, ezért nincs a dalról véleményem,mert képtelen vagyok végighallgatni.
  Szerintem Keresztes Ildikótól egy fokkal is gyengébb énekest nem szavadna kiküldeni. Nagyon sok és igen jó énekeseink vannak, akik esélyesek lennének, ilyenek a Karamell, Tóth Vera (és a Wolf Katit is ide sorolom), és még többen, nem kellene alább adni. Mondjanak bár mit, de én a Palcsó Tomi hangszinét és nagyon bírom, nagyon kellemes hallgatni.