A Dal 2013: Az előszavazás résztvevői őket juttatnák tovább az első elődöntőből

eschungary1aTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Az idei mezőny összes dalának nyilvánosságra hozatala miatt csak egy hete indult el az előszavazás A Dal 2013 résztvevőire az old.eschungary.hu magyar eurovíziós honlapon. Noha még nem látta senki sem hogy melyik előadó hogyan tudja „eladni” a tévé képernyőjén keresztül versenydalát, csak a nyilvánosságra hozott hanganyagok alapján volt lehetséges a szavazás.

Az előszavazás szabályait persze kijátszották egyes előadók fan-jai, a szavazatok korrekciózására nem került sor abból kiindulva, hogy az alapdíjas szavazáson biztosan nem fogják sajnálni azt a 20 szavazatot kedvencükre, míg az átlag tévénéző lehet hogy elküld 1-2 SMS-t annak ellenére, hogy csupán alapdíjas a szavazatküldés idén is.

Nos lássuk, hogy a mai 16:45-ig regisztrált szavazatok közül milyen sorrend állítható fel az első elődöntőre vonatkozóan.

szavazat dal
360 Agárdi Szilvi-Pál Dénes “Szíveddel láss” (Szabó Zé-Molnár Tamás)
185 Keresztes Ildikó “Nem akarok többé játszani” (Köteles Leander)
156 Fehér Zoltán “Nincs baj” (Fehér Zoltán-Burai Krisztián-Geszti Péter)
128 Gyurcsík Tibi “Örök harc” Vödrös Márton-Molnár Tamás-Geszti Péter
122 Rácz Gergő “Csak állj mellém” (Rácz Gergő-Geszti Péter)
102 Baricz Gergő “Húz” (Baricz Gergő)
64 Background “Neonzöld” (Berkó Gábor)
46 Palcsó Tamás “Ezt látnod kell” (Tabár István, Palcsó Tamás-Tabár István )
32 Bogi “Tükörkép” Kovacsics Ádám-Bata Adrienn
27 Mrs. Columbo “Játszd újra” (Galambos Dorina, Hudák Zsófi, Sárközy Fanni, Kovács Norbert-Fecske András István )

 

3 dalt a zsűri, 3 dalt a közönség fog tovább juttatni. Az eredmény alapján valószínűleg 2 dal mégis tovább fog jutni, kettő pedig kiesik. De ez majd körülbelül 22 órakor kiderül. Sok sikert és jó szerencsét a fellépőknek ma estére!

Comments

14 hozzászólás a(z) “A Dal 2013: Az előszavazás résztvevői őket juttatnák tovább az első elődöntőből” bejegyzéshez

 1. Mamacita avatar
  Mamacita

  Szép kilátások. 🙁
  Én idén legalkalmasabbnak Gáspár Lacis formációt tartom.Vagy Éliás J.-t.

  1. bimbi avatar
   bimbi

   sztem is legjobb Gáspár Laci, de nem ide való szám, sajnos 🙁

 2. the_wishmaster avatar
  the_wishmaster

  Tökéletesen fedi a 6 továbbjutónk az én 6 továbbjutómat. Örülök. 😀 Ámen. 😀

 3. Tusán avatar

  Hmm… szerintem így is lesz.

 4. Tamás avatar
  Tamás

  De az ám szép kilátások! Magyarország én így szeretlek ilyen idiótán ahogy vagy 😀
  Nem kell ehez nagy logika…..csak is az olyan előadók nyerhetnek akiknek a dala fülbemászó, szóval egyszer meghallgatom aztán dalolom! Ide nem kell bonyolult zenemű sem ordibálós hangmutogatás! Az Euroviziot egyszerű halandó emberek nézik töbségben nem zeneszakértők! Ne legyünk hülyék magyarország! Agárdi Szilvi-Pál Dénes “Szíveddel láss EZ MEG MI AZ ISTEN? Ezt akarnátok kiküldeni külföldre??? Monoton slampos altató…..De aztán nekem mindegy égesük magunkat le mint multkor Bakuban! 🙂 Akkor is megmondtam az a dal nem nyerhet nem volt dúdolható…..és csak egyszer hallgatják meg az emberek ott max kétszer nem ezerszer….. Ha utolsók szeretnénk lenni Agárdiék jó választás! Éljenek a Buta magyarok!!! 🙂

  1. BeN avatar
   BeN

   hozzászólásod egy részével egyetértek, másikkal nem.. mért akarunk mi mindig Eurovíziót nyerni, persze jó lenne… de elégedjünk már meg egy döntős helyezéssel, vagy egy TOP10-zel 😀

  2. Vivi avatar
   Vivi

   Szerintem egyáltalán nem égtünk tavaly Bakuban. Hahó, bejutottunk a döntőbe, egy rakás ország meg nem.
   Csatlakoznék BeNhez, nem muszáj nekünk feltétlenül eurovíziót rendeznünk. Persze végezzünk amilyen elől csak lehet, de attól, hogy esetleg nem kerülünk dobogó közelbe, az még koránt sem jelenti azt, hogy cikin szerepelnénk.
   (igaz, hogy már lényegtelen, de én pl. sokkal büszkébb voltam a CD helyezésére, mintha mi szedtünk volna össze egy második helyet a cuki asszonykórussal….)

 5. bélabácsi avatar
  bélabácsi

  Az első 3-ból 2 telibe az oldal szavazói alapján, és az első 6-ból a felét már biztosan mi is eltaláltuk. Lássuk, lesz e belőle 100%, jól tippeltük-e meg a 6 továbbjutót?

 6. bélabácsi avatar
  bélabácsi

  01 FehérZoli
  02 Mrs.Columbo
  03 BariczGergő
  04 Bogi
  05 PalcsóTomi
  06 BackGround
  07 GyurcsíkTibi

  SZAVAZZ! Telefonszám: 06-30-80-888 csak a 2jegyű kódot kell sms-ben elküldeni!

  1. bélabácsi avatar
   bélabácsi

   tel.szám helyesen. 06-30-80-80-888 (egy 80-as lemaradt 🙂

 7. bélabácsi avatar
  bélabácsi

  Első 3-ből 2, első 6-ból 5 találat. Nem, rossz 🙂 Palcsó Tamás továbbjutása talán meglepetés.

 8. Túróczi Rozália avatar
  Túróczi Rozália

  Egy két jó szám volt.Pál Déneséké volt az egyik, FEHÉR ZOLIÉ a másik. Fel vagyok háborodva, hogy Baricz Gergő , Gyurcsik Tibi – nem beszélve Palcsó Tamásról, mi a francot keresnek a középdöntőbe. Ez az Euróviziós fesztiváli részvétel is nagy leégés lesz!. Amig ilyen igazságtalan a válogatás meg is érdemeljük.

 9. Dani avatar
  Dani

  Keresztes Ildit és Pál Déneséket miért nyomják ennyire? kegyetlen gagyi, jellegtelen számok. Mindkettőtől be van f**va mindenki. „Jajj milyen szép, tele energiával”, stb. kit érdekel az energia, ide fülbemászó dallam és ütős koncepció kell, nem egy C kategóriás ballada.

 10. lilla13 avatar
  lilla13

  Keresztes Ildikónak legalább van hangja és tud énekelni, a dala szerintem semm egy világsláger, de nem is rossz, s legalább van egy zongora a színpadon. A sztárolt duett… a meghatni szándékozó történettel megtámogatott előadás. Nem akarom őket bántani, Dénes hangja tetszik nekem, de ne legyen már az, hogy ahol ők megjelennek, ott mindenki mást félresöprünk! A dalt totál nem tudom elképzelni egy fesztiválon, a lány a pár száz fős stúdióban is túl félénk volt, mi lenne egy több ezres arénában, s néhány százmillió tv nézővel a tudatban! Szerintem ez nekik is kényelmetlen. Nem baj, hogy írtak nekik egy dalt és indították őket, csak ne akarják már beépíteni a tudatunkba – a rajongók -, hogy mostantól csak ők jók mindenhová!