Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: Az első elődöntő továbbjutói

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu

Véget ért az Eurovízió magyar nemzeti elődöntőjének első fordulója, 6 dal jutott be a középdöntőbe. Az old.eschungary.hu előszavazásán 6 dalból 5-öt eltaláltak szavazóink, Fehér Zoltán helyett a forduló meglepetése, Palcsó Tamás jutott a következő fordulóba. A mai elődöntő eredményei a zsűri pontjaival és a továbbjutókkal:

48 pont: Agárdi Szilvi-Pál Dénes “Szíveddel láss” zsűri juttatta tovább
47 pont: Keresztes Ildikó “Nem akarok többé játszani” zsűri juttatta tovább
45 pont: Rácz Gergő “Csak állj mellém” zsűri juttatta tovább
43 pont: Baricz Gergő “Húz” közönség juttatta tovább
41 pont: Gyurcsík Tibi “Örök harc” közönség juttatta tovább
38 pont: Mrs. Columbo “Játszd újra”
37 pont: Bogi “Tükörkép”
37 pont: Fehér Zoltán “Nincs baj”
35 pont: Palcsó Tamás “Ezt látnod kell” közönség juttatta tovább
35 pont: Background “Neonzöld”

155 hozzászólás A Dal 2013: Az első elődöntő továbbjutói

 • Dani

  Boginak kellett volna továbbjutnia Tibor vagy Tamás helyett!

 • Máté94

  Tamás vagy Gergő helyett továbbmehetett volna.Pedig jó volt.

 • tkrisz

  Igen, Bogi és Mrs. Colombot kellett volna Tibor és Tamás helyett.

 • Gabiii

  Nos szerintem élvezhető volt a műsor a nem túl jó dalok ellenére is, nagyon sokat fejlődött az mtv, semmi technikai baki és a hangmérnökök is csak 1-2 produkciónál teljesítettek gyengébben.
  A zsűrivel is meg vagyok elégedve, bár Rácz Gergő agyon gyenge volt hangilag nem tudom ez csak tvn keresztül volt e de emiatt nem őt juttattam volna tovább.
  Agárdi Szilvi és Pál Dénes engem megvettek. Szilvi nagyon izgult főleg az elején de ez inkább csak hozzátett. Nálam 4. helyen voltak az elődöntőben de a produkciójuk után nálam is első helyen jutottak tovább! Egyszerűen volt energiája a dalnak, nem lesz akkora baj ha ők jutnak ki simán bejöhet kint is.
  Keresztes Ildikó is jó volt de még egy kicsit több kell.
  Gyurcsik nálam a harmadik aki kiemelkedett, a középdöntőre rap sem lesz remélem.
  A többiek nem voltak jók a döntőre remélem nincs sok esélyük.
  A leggyengébb elődöntőn túl vagyunk a jövő heti nagyon jó lesz 🙂
  Hien pedig fantasztikus volt jövőre mindenképp ott kell lennie versenyzőként!!!

 • Szaszi

  Én örülök,hogy Tibi tovább jutott. Szerintem ez egy jól sikerült dal lett! 🙂

 • Gabiii

  Palcsó pedig…szerintem viszonylag sok szavazat érkezhetett Gyurcsikra és Bariczra a többieknél meg néhány szavazat különbség volt így juthatott tovább, de inkább adja át a helyét a következő elődöntőkből valainek 🙂
  Magdi ha finoman is de megmondta az igazat!

 • FanaF1

  Gabiii, egyetértek, leggyengébb elődöntő, de legalább továbbjutottak közülük a legversenyképesebb produkciók.
  Bogi? Egy vicc volt, ahogy a Background is. Biztos nagyon izgultak, de ez a még nagyobb színpad, még nagyobb közönség előtt sem lett volna másképp, sőt, a dalaikról nem is beszélve. A továbbjutók így jók, ahogy vannak – bár Palcsó Tomit nem igazán értem, de úgysem jut tovább a következő körből.

 • Istvan Galambos

  Agárdi Szilvi & Pál Dénes – Fantasztikus produkció! Nagyon tetszett. Az első elődöntő talán a legjobb dala, illetve előadása. A TOP4 ben a helye.

  Keresztes Ildikó – A dal elsőre nem fogott meg, majd többszöri hallgatásra viszonylag megtetszett füleimnek. A produkciót nézve és hála Keresztes Ildikó hű odadása és alázatos előadása miatt nagyon megtetszett. Le a kalappal.

  Rácz Gergő – A Rácz Gergő féle számok egyik kiemelkedő dala. Nem nagyon fogott meg, de ha nagyon muszáj lenne, eltudnám képzelni Malmöben.

  Baricz Gergő – Kellemes hangszín, viszonylag unalmas szám. Talán másodjára nézve jobban megtetszik. Talán.

  Gyurcsík Tibor – A tavalyi dala remek volt. Az egyik kedvencem volt. Az idei dala szerintem (és ez szubjektív) katasztrófa. Az előadás során alig értettem mit énekel. A reflén viszonylag jó volt. Az előadás során az „extra effektek” (pl. a színes led zakó) egész jó.) Hozzáteszem Compact Disco koppintás! – (Nem az Euróvíziós szereplésre gondoltam)

  Mrs Columbo – Rádiós dal. Eurovízióra nem való. A hasonló dalok nem sokra vitték. Egyhangú.

  Bogi – Jó alapanyag a popszakmának. Kellemes hangszín, dekoratív lány, eladható személyiség. Jó fegyverek egy előadónak. Viszont elizgulta a produkcíó elejét és egy kicsit riadt volt az arca. De aranyos volt. Javítható hibák. – tettek volna.

  Fehér Zoltán – A dal a produkció elött nem fogott meg nem tudtam egyzsre se végég hallgatni. Viszont a műsorban jó volt. Szívesebben láttam volna az elődöntőben, mint Palcsó Tamást.

  Palcsó Tamás – Nagyon rossz előadási mód, nem Eurovíziós karakter, borzasztó dal. Nagyon fülbemászó a reflén, de nem ide való. Elég gáz ha egy srác lötyög a szimpadon, semmitmondó dallal, gagyi ritmusra pillangókkal és falevelekkel a háttérben. Nem találta fel magát a színpadon.

  Backgound – A magyar Ke$ha jutott az eszembe. Fiatalos, lendületes, új. Lett volna még ebben a produkcióban még. Sajnos már nem tudják megmutatni.

  A műsor – A tavalyihoz képest nagyon jó volt a hangosítás. A színpad is ütősebb mint tavaly, és végre a zsűri a színpaddal szemben van és nem háttal látják a produkciót. Várom a következő eldöntőt. Ott több kedvencem van. Itt egy volt.

 • Nándi

  Kritikán aluli volt az egész műsor. Mintha egy kocsmai karaoke versenyt néztem volna. Ezek mellé Szintiboyt is lehetne indítani. Sajnálom, hogy csak ennyire vagyunk képesek.

 • Kriszta

  Tibi dala nagyon is jó,lehet furcsa,vagy szokatlan a rap rész benne,de attól még jó volt,tiszta volt,tele volt energiával…és a Dal f2lbemászó..slágergyanús,amit remélem minnél hamarabb kérhetek..ünk majd rádiókban is..
  Keresztest szeretem,de erről valahogy az jutott eszembe mikor futóversenyre mentem és egy kategóriában futottunk pl.a sportiskolásokkal,kiknek az a pár km,napi szinten megvolt..Meg sem lepődtem a pontozáson..
  Annyi mindent elért már az életben,most komolyan még kell neki a bizonyítás?..
  Na de a lényeg hogy Tibi bejutott
  A többieket inkább nem vesézném ki..
  Gergő aranyos volt

  • Ildikó

   Teljesen egyetértek, Gyurcsík Tibi dala slágergyanús. Tegnap remekül adta elő és a LED-es zakó is ötletes húzás volt. Örülök, hogy továbbjutott és továbbra is szurkolok neki. 🙂

  • Manyóka

   Nem a bizonyításról szól, hanem, hogy ki képviselje az országot, és annak kiemelkedően jó énekesnek kell lennie, amilyen például Ildikó, és amilyen Viki (Background) soha nem lesz. Egyébként vicc az egész műsor, de megszokhattuk már. A disznók a szemetet eszik. Amúgy, a valagrázós csajszi rappelése szánalmas volt, de sebaj. A visszajelzésekből ítélve valószínűleg többet úgysem mer majd közönség elé állni, legalábbis reméljük. 😀

 • Tanti

  Jó hangulatú elődöntő volt. Palcsó Tamás továbbjutásával nem értek egyet.

 • Zsolesz

  Sajnos nem tudtam ott lenni, pedig majdnem 🙁 végülis a műsorra épp hazaértem, és igazából még elégedett is vagyok, Palcsó helyett én Fehér Zolit juttattam volna tovább, de viszont nálam Palcsó volt a 7. helyen ugyohgy ezmiatt sem vagyok csalódott…valószinüleg ugyis kiesik az elődöntőben.

 • Ariza

  Az élő előadások alapján a legtöbb dalban sajnos csalódtam. Ez alól talán az Agárdi-Pál duó a kivétel, bár a dalt továbbra is eurovízió-képtelennek tartom, ők legalább hozták az elvárhatót.
  Baricz Gergő dala nekem továbbra is lapos, Gyurcsík Tibiével együtt, a rap-betét se sokat tett hozzá a dolgokhoz, úgyhogy szerintem is jobb lenne mellőzni (bár tulajdonképpen mindegy…)
  A Background csak úgy lógott levegőben, hogy majd csak lesz valami (végül is repkedtek a gitárok meg a mikrofonállványok…), a sok „ó-ó”-zás meg kifejezetten idegesítő volt (nálam most először Rácz Gergő dalában is), úgyhogy ha még egy ilyet meghallok A Dalban, inkább a Melodifestivalent nézem.
  Bogihoz túl sok reményt nem fűztem, jöjjön vissza mondjuk 5 év múlva, és akkor majd meglátjuk.
  Keresztes Ildi nálam nyerte ezt az elődöntőt, még úgy is, hogy érezhetően nem adott bele 100%-ot, és a dal sem kiemelkedő.
  A zsűri pedig, ahogy észrevettem, túlságosan könnyelműen osztogatja a pontokat. Most komolyan, pl. a Backgroundnak 7 pontokat adni a nagy lézengésre?! Végül is, ha nem akarják, hogy jövőre jobb legyen a színvonal, akkor csak tessék…
  Az est legnagyobb vesztese egyébként apám lett. 😀 A műsor kb. közepébe bekapcsolódva igen elszörnyűlködött azon, hogy egyesek olyan dalokkal akarnak eurovíziózni, amik jobb esetben max. filmzenének lennének jók (pl. Agárdi-Pál, Palcsó)

 • János

  Elégedett vagyok a továbbjutókkal. Bár Rácz Gergő helyett Baricz Gergőt vittem volna biztosan a következő körbe a zsűri helyébe. Számomra a negatívum Keresztes Ildikó dalának átalakítása volt. Könyörgöm,annyira szerethető volt az első változat,miért kell bele az a dubstep? 🙁
  Így az első elődöntőben engem az Agárdi-Pál duó fogott meg leginkább,szerintem nem lenne rossz döntés őket küldeni… 🙂

 • Rohadt jól néz ki a stúdió és a vizuálok is szépen kidolgozottak. Bravó, hatalmas fejlődés tavalyhoz képest. Ez viszont a mezőnyről nyilvánvalóan nem mondható el. A 40-es nők Pál Dénese és szegény Szilvi egyszerűen borzalmasak voltak, pedig azt hittem, hogy Baricz Gergőnél már kialudtam magam. Gyurcsík Tibi várakozásaimon felül teljesített, mindenesetre még mindig csak rádióba valónak tartom a dalát. Fehér Zoltán eszméletlenül kínos volt, habár maga a dal még élvezhető is lenne. A továbbjutók egyébként azok, akiket vártam.

  • Ozan Burg

   Agárdi-Pál duó, még ha kezdők a legjobb volt, Malmőben is megállná a helyét. Jobb helyezést hoznának el, mint eddig. Csak az elején egy kicsit bátrabban kellene énekelni. Gyurcsik Tibi az elején nagyon hamis volt, ehhez képest a zsűri össze-vissza dicsérte.Ha tavaly is indult, akkor nem szabadott volna HAMISAN énekelni.Két jó produkció volt, Pál Dénesék és Keresztes Ildikó. A többi felejthető!!!

 • Zso

  Az este egyértelmű nyertesei Keresztes Ildikó, valamint Szilvi és Dénes. Beletörődnék, ha közülük képviselné valaki hazánkat Malmőben. Nem azok a tipikus Eurovíziós-risza dalok (amiket amúgy imádok 🙂 ,de mindkét dalban van valami plusz, ami megfogott. Bár a többi dalt nem ismerem, sőt nem is akarom meghallgatni a következő elődöntőkig, ugyanis úgy döntöttem, hogy úgy szeretném látni, hallani a dalokat, hogy először látom előadva. Háttér brutálisan jó volt, különösen Palcsó Tomi esetében. Sajnos Malmőben nem lesz LED fal, bárki is induljon.

 • nonik

  Ildi volt az est HANGJA és GYŐZTESE!!!!:) Örülök hogy továbbjutott!!!!:)) Baricz Gergőnek és Tibinek is nagyon tetszett a dala…:) Én is rájuk tippeltem!!!! Hűűűű én Fehér Zolit is szerettem volna nagyon jóóó volt a dala:(:)De hajrá minden tovább menetelőnek!!!:):):) Várom a folytatást!!!

 • batman1

  Nekem a mai 10-ből 3 tetszett.
  A Mrs. Columbo játszotta ma a legigényesebb zenét, olyanok voltak mint tavaly Fábián Juliék, nagyon sajnálom hogy nem jutottak tovább, ők voltak az est színfoltjai, nagyon jók.

  Keresztes Ildikó előtt is le a kalappal, nagyon színvonalas produkciót tett le és a dal is érdekes, nem volt nagyképű majom egy pillanatig se, jól tolta nagyon Ildi.

  Agárdi Szilvi – Pál Dénes produkciójában van talán a legnagyobb marketing, a dal jó, szöveg is jó, leginkább az éneken kell nagyon sokat gyúrni. Szilvi izgult, Dénesnek pedig nagyon szép a hangszíne, de meg kell még tanulnia jól énekelni, a mély hangok elég levegősek. Sok gyakorlás mindkettejüknek és nagyon jók lesznek, emellett aranyosak. Én őket küldeném.

  2 elment
  Neonzöld- érdekes hangzás, csaj hangja sipítozós de jó volt, még meghallgatom párszor és megtetszik, de nem küldeném ki őket
  Gyurcsík Tibi- jól énekelt tény, de ilyen dalt már hallottam sokat, végülis nem tetszett

  A maradék 5 produkcióra kár a szót is fecsérelni, unalmas egysíkú többsége plöm-plöm zene. Egyetlen szóval is lehet őket minősíteni= SZAR.

  Baricz – dögunalom, nem is értem mit látnak, hallanak ebben a dalban
  Bogi- gyenge éneklés, kevés hang, van még ideje tanulni
  Fehér Zoli- borzalmas, rémes, förtelmes a dal és a csávó is
  Rácz Gergő- nagyon nyálas, és ugyanolyan mint az eddigi 30 dala amit írt, a refrén elejét nem kopizta valahonnan?
  Palcsó Tomi- nagyon gyenge dal, Magdinak tökéletesen igaza volt. Hogyan jutott ez tovább??? Ja tinipicsák…

  • tkrisz

   Végre valaki normális ízléssel. Kár, hogy jelentős kisebbségben vagyunk. Egy SMS-t küldtem Mrs. Columbo-ra (pedig nem szokásom), de kevés volt.

 • Rita

  Összességében pozitívan csalódtam a műsorban, az MTV idén sokkal profibb munkát tett le az asztalra.
  DE (1): A dalok színvonala mélyen alulmúlta a tavalyi elődöntőkét. Nálam az estét Keresztes Ildikó és, most önmagamat is meghazudtolom, mert soha nem kedveltem, szóval és Baricz Gergő mentette meg, akiknek nagyon jó daluk van. Nekem Baricz dalában van egy kis Kings of Leon-hatás is, és különleges hangulata van, amit Gergő nagyon jól közvetít annak ellenére, hogy a hangjával nem voltam megelégedve (mondjuk, az X-es előadásaihoz képest mindenképp ügyesebb volt, de még nem az igazi).
  DE (2): A vokál több dal esetében is, főleg az én kedvencem esetében, szörnyű volt, túl hangosak és nem illettek az énekesek hangjához és/vagy a dalhoz. Legközelebb erre ki kellene valamit találni, mert sok dal esetében rontott az élvezeti értéken (azt hozzá kell tennem, hogy Rácz Gergő és Dénesék esetében viszont sokat hozzátettek a produkciókhoz).
  A továbbjutók személyével nagyjából egyetértek, ez alól kivétel Palcsó Tomi, aki nekem nagy kedvencem, de ez a dal rettenetes. Mondjuk, helyette sem tudok mondani senkit, talán a Backgroundot, de ők élőben nagyon leszerepeltek nálam.

  • Rita

   Még annyit tennék hozzá, nem kiokítva senkit sem, hiszen semmi jogom sincs hozzá, inkább a logikus gondolkodásra hívnám fel a figyelmet 🙂 Tegnap tökéletes hallható volt, hogy mi lenne az Eurovízión, ha olyan versenyzőt küldenénk ki, akiknek nem sok színpadi tapasztalatuk van. Szegény Szilvi egy 500 (?) férőhelyes stúdióban úgy remegett, mint a nyárfalevél, mi történne vele a 13 ezres malmői arénában, azzal a tudattal megspékelve, hogy a tévében 100 millióan csak őt nézik ?? Ugyanez igaz volt Bogira és a Background énekesnőjére is. Emlékezzünk vissza, Wolf Katival is ugyanez történt, jelentősebb nagyközönség előtti tapasztalat nélkül küldtük, tele is volt a kék ruha rendesen. Értem én, hogy Dénesék dala sok embernek nagyon tetszik, de ebbe is bele kellene gondolni. Tegnap Keresztes Ildikó volt az egyetlen, akiről elhittem, hogy a kinti nagyszínpadon is hasonló minőségben tudna énekelni.

 • envagyoken

  Tökéletes sorrend a zsűri által! 🙂 Agárdi Szilvia és Pál Dénes voltak a legjobbak, habár szerintem a középdöntőben még jobbak lesznek majd 🙂 És végül irány Malmö! 🙂

 • nosugar

  Nyugtassatok meg, hogy ennél csak magasabb lesz a színvonal!!
  Én tegnap nagyon el voltam keseredve, hogy ilyen unalmas, semmitmondó dalokat válagattak be…akkor milyen lehetett a többi?…
  Nekem egyedül két dal maradt a fülembe, még ma is…Keresztes és Agárdi-Pál….Ez nem azt jelenti, hogy őket küldeném, de valamiért még mindig hallom őket!
  Sajnos az Agárdi-Pál duó dala tényleg a kislány „fogyatékosságára ” épül…ami nekem negatív! Szilvi szerintem nem állná meg a helyét egy óriási színpadon, annyi ember előtt, mégha a dal nem is rossz.
  A legpozitívabb meglepetés Galambos Dorinál voltak…napsugár, pozitívum!!!

 • Bencsik Erzsébet

  Szilvikém ,ne izgulj csodálatosak vagytok. Veletek vagyok minden részvétem azzal a kapcsolatba ,hogy milyen labirintuson kellett a színpadra kijutnotok. Az eredmény hirdetésnél suhantatok a lépcsőkön már. A nehézségeket megtanuljátok együtt át szárnyalni és csak Nektek szurkolok ,hogy kijussatok Malmöbe. Tehetségesek vagytok a LELKETEK a produkcióitokból kisugárzik ,lenyűgözz.Közös és egyéni számaitokat naponta többször megnézem. Imádlak BENNETEKET!!!!!

 • Serinon

  Szilvi nagyon izgult, emiatt el is bizonytalanodtam velük kapcsolatban. Drukkolok nekik, szerintem az övék volt a legjobb dal ebben az elődöntőben, de ez az izgalom nem tesz jót az előadásnak és a hangnak. Malmöben még több ember nézné őket élőben, ezt az izgalmat ki kellene lőni valahogy.
  Keresztes Ildi volt a másik nagy kedvencem, Szilviéké volt a legjobb dal, Ildié pedig a legjobb előadás!

 • pampalini .

  Részemről nagy meglepetés volt hogy a zsűri is ajnározta az Agárdi Szilvi -Pál Dénes dalt . Nem tudom h mit látnak benne , az egy NAGYON ROSSZ DAL ! Ha meghallanám a rádióban tuti eltekerném ! Mindkét énekes nagyon bizonytalan volt . Sok helyen volt hamis . Dünnyögéssel kezdődik , a dalban nincs csúcspont , SZÖRNYŰ !! Csak azért ajnározni mert egy vak lány meg egy tehetségkutatót megnyert kék szemű bájgúnár énekel egy jellegtelen harmadvonalú dalt – nem kellene . Rossz dal , rossz előadás . Hatásvadászat viszont 10 pont . Ha a közönségen fog múlni és benn hagyják őket a döntőben , akkor bizony ők fognak menni . A szánalom fogat . Pál Dénes úgy fogja kiütni a bizonytalan kis hangjával és a kék szemével a többieket , mint anno Nikát a Whitney Huston dal után . 90 – 10 %- ra 🙂 . Igaz lehet az együttérzésre is játszani, hogy majd a szavaznak a vak lányra és akkor bejutunk . De ez már olyan tré ..:S

  • Dun

   120%-ig egyetértek 🙂 !

  • Vivi

   Csatlakozom. Ez a dal tényleg Szilvi fogyatékosságára (nem bántásként) és Dénes kék szemére van építve. Ha teljesen átlagos előadók adnák elő a dalt, a kutya se figyelne fel rájuk. És fordítva, tök mindegy, ha a bújj, bújj, zöld ág kezdetű gyerekdalt adnánk a szájukba, a közönség ugyanúgy odáig lenne meg vissza és már megint nem a daltól, hanem az előadóktól. Nekem se tetszene/tetszik, hogy úgymond szociális alapon a nézők ádáz harcot fognak vívni azért, hogy legyőzzék a Gigi szavazókat a döntőben, holott bár Gigi dala egy tucat, hangja az van. Bár nyilván arra számítanak a nézők, hogy ha már tavaly is elérte a maximumot a cukiság faktor a nagyikkal, hátha idén majd mi fogunk tudni így hatni a nézőkre, bár ez esetben én roppant kellemetlenül érezném magam.
   Na de jöjjön a második elődöntő, úgy is ott sorakoznak a nagy kedvenceim 😀 (akinek nagy része nem fog tovább jutni, hála a fantasztikus elosztásnak…)

  • Rivgos

   1000%-ig egyetértek!!!!! Légy erős, megeshet, hogy a férfiak által elhanyagolt 40-50-es nők és a visító tinilányok SMS-eikkel kijuttatják őket Malmőbe. Ha megnyerethették Pál Dén essel a Voice-t akár egy Veres Mónika akár a Gájer Bálinttal szemben… Röhej. Nem is az, egyszerűen komolytalan és komikus.

  • Ariza

   Hadd csatlakozzak én is. 🙂 Pont a zsűritől nem vártam volna, hogy ilyen szinten beszállnak az Agárdi-Pál dal ajnározásába. Addig rendben, hogy ebben az elődöntőben a jobb produkciók közé tartoznak, de könyörgöm, 50 pontból 48-at nekik adni? Nagyon szépen fogunk kinézni, ha majd a top4-be beteszik őket Radics Gigi mellé…
   Azt meg tényleg csak mellesleg jegyzem meg, hogy a németek már próbálkoztak vak énekesnővel, akitől győzelmet reméltek, végül 21. lett. Ennyit a szánalom-szavazatokról…

  • Gábor

   Úgy látom, Gigi meg Gáspár Laci rajongói beindultak…
   Szerintem inkább az a szánalom, ami miatt ennyire lebecsmérlik a konkurenciát.

  • Végre vannak emberek, akiknek nem tetszik Pál-Agárdi! Hát nem vagyok egyedül a Földön!

  • Pampalini, még egy csatlakozód van! 🙂 Ezt írtam a dalról:
   „A végére hagytam azt a dalt (Agárdi Szilvi – Pál Dénes), ami számomra szó szerint veszélyes. NEM AKAROM, hogy ez a dal képviselje az országot. Ez egy „körzős-vonalzós” motyó, hatásvadász és számító!! Sem a Voice-nyertes, sem a látássérült kislány nem jó annyira (még szólóban sem!), hogy ezzel a dallal képviselje az országot. Ez a dal tipikusan a 2 évvel ezelőtti nyertes azeri duó inkarnációja: két szimpatikus-szerethető fiatal érzelmes nyálcsorgatása. Szirupos, közhelyes, a legrosszabb aspektusú fesztiváldal – épp ezért sanszos a messzire jutása. Nincs benne mélység, csak látszatmélység van, a valódi, hiteles érzelmektől messze esik. Kihasznál egy helyzetet (vak lány) és kihasznál egy tendenciát (lebutított közízlés). Nem az énekesek tehetnek róla, hogy ostorozom a dalt, hanem a zsűri, aki továbbjuttatta!! Ugyanis ha van tuti döntőbe futó, akkor ez az a dal, amit a közönség simán továbblő. Ezért lehetett volna merész és tökös a zsűri, hogy nem egy fülbehízelgő, minden online szavazást vezető nótát tol tovább, hanem szakmailag felvállalja azt, ami egyébként a dolga…”

   Itt az összes:
   http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6297/a_dal-masodszor_is_ertekeltuk_az_elso_eloshow-t/

 • Gábor

  Rácz Gergő számának a felvezető része nagyon tetszik, olyan republicos. Utána viszont nyáltenger.
  Baricz Gergő vagy a Mrs Columbo érdemelte volna meg szerintem a 2-3. helyet. Keresztes Ildikó továbbjutásának azért örülök, mert vele tuti nem égünk le. Hacsak a Bogi ruháját nem ölti magára.. De a hangja tuti. A szám viszont nem túl jó, de középmezőny vele tutti.
  Nálam a sorrend:
  1. Agárdi-Pál
  2-3. Baricz-Mrs. Columbo
  4. Keresztes Ildikó
  5. Bogi-bár most nem szólt igazán jól, elizgulta és a ruhája szörnyű volt. Azzal egyetértek, hogy tetőtől talpig beöltözött, de a ruhája színben is és formában is előnytelen volt, egy nyurga kamaszlányt nem kellene véknyító ruhába bújtatni.

 • Gábor

  Bogira szavaztam, mert bár Baricz Gergő jobb volt, de ő nem biztos, hogy magyarul énekelne odakint.
  A Mrs. Columbora is akartam szavazni, de nem jött a térerő, hiába nyújtózkodtam az esőben.
  Bogi ugyan most nem volt jó és Malmőhöz is tól fiatal, de szerettem volna még egyszer meghallgatni, hátha akkor magabiztosabb és a keverés is jobb.
  A 6. talán a Background lett volna nálam.

 • Dávid

  A műsor előtt nem hallgattam meg a dalokat, először hallottam őket. Gáz vagy nem gáz, de egy sem maradt meg bennem igazán, nem is emlékszem a dalokra. Egyik unalmasabb volt, mint a másik.

  A zsűri érdekesen szavazott, dicsérték az embert ezerrel, aztán adtak 7 pontokat. Tutira megvan már, hogy kire osztogatják a 10 pontokat, így nem erőltetik, de legalább valami kritikát kéne mondani.

  Keresztes dala volt szerintem a legjobb, emberileg nem a kedvencem, de jó hangja van, a dal refrénje fülbemászó.

  Pál-Agárdi duó szerintem túlértékelt és hatásvadász is. És valahogy biztos volnék benne, hogy ha ők mennének, akkor rohadtul nem volna elég az a morgás, amit ő csinál és a zöld szemek. Sőt, ha nem nézne így ki, akkor itthon sem igazán érdekelne annyi tinisuncit, mint ahányat.

 • Gnyú

  Sziasztok!
  Szerintem az utóbbi években kiderült hogy Magyarországról indulhatunk akármilyen jó dallal, és akármilyen jó énekessel ez nem lesz elég. Valami olyasmi kell, amiről megjegyeznek – ez az első lépés és erre kell ráépíteni a jó dalt, és az énekest.
  Ki az, aki esélyes lehet a magyar győzelemre: Gigi, Veca, Ildikó, Dénes és Szilvi, esetleg még Saunders és Gyurcsík Tibi. Közülük ki az, aki azonnal kitűnne a nemzetközi mezőnyből? Úgy gondolom, hogy küldhetünk akármilyen jó és képzett hangot, sok másik ország is ugyanezt fogja tenni, csak a körbeszavazás miatt nekik van már alapból egy fix szavazóbázisuk, nekünk pedig nincs. Énekelhet akármilyen szépen Gigi, lesz még 3-4 hasonlóan csinos, szép hangú lány. A külföldi néző pedig nem fogja tudni őket megkülönböztetni, mert az átlag néző a döntőn kívül maximum az elődöntőben hallgatja meg a dalokat, többre nem veszi a fáradtságot.
  Ezért kell szerintem egy olyan plusz, ami biztosan megragad az emberek fejében, azonnal. Dénesnél és Szilvinél ez megvan. Tény, hogy rengeteget kell még gyakorolniuk, hogy 100%oa legyen a dal – DE pl. tavaly a magyarok sem a legjobb, legképzettebb hangokra szavaztak, hanem akiket meg tudtak jegyezni – pl. Loreen táncszínháza, vagy az orosz mamik. Innentől kezdve szerintem „mély értelműség” és a „legképzettebb hang” érvelések nem állják meg a helyüket. (pláne, ha megnézzük, h pl. anno az azeriek milyen dallal nyertek.)
  Illetve hiába nincs akkora hangterjedelmük, vagy nem olyan rutinosak, mint néhányan a mezőnyben ők az egyetlenek, akik tvn keresztül is egyértelműen és erőteljesen tudnak univerzális érzelmeket közvetíteni. (egyébként szerintem Szilvinek gyönyörű hangja van.)

  • Dun

   Csak azért mert vak, azért küldjük? Most ezt nem gondolhatod komolyan….. mert mással nem tűnnek ki. A dal rossz, sablon. Szépnek szép, de 5000 ilyen van, csak jobb hangszereléssel és előadással.

 • Gnyú

  Amit pedig nem értek – segítsetek kérlek: miért jó nekünk, ha valaki magyarul énekel? Ti szerettek pl. szerbül, észtül, ukránul stb. dalokat hallgatni? A magyar nyelv egy külföldinek borzalmasan hangzik, és még csak az esélyt sem adjuk meg, hogy megértse a dalt.

  • Dávid

   A döntőbe kerülve biztos mindenki angolul fog. Amit nem értek, miért nem eleve a végleges dallal indulnak már az elején. Sokszor van, hogy egy dal angolul teljesen máshogy hangzik, lehet rosszabbul, főleg ha a kiejtése pocsék az énekesnek.

  • Vivi

   Én szeretem az anyanyelvű dalokat is, egyáltalán nem ragaszkodom hozzá, hogy mindenki angolul énekeljen. Igazából az lenne számomra az igazi álom esc, ahol mindenki a saját anyanyelvén énekelne 😀
   És ha már szóba hoztad a szerbet, a tavalyi szerb dalt én szerettem, függetlenül attól hogy egy szót se értettem belőle.

  • Gabiii

   A lassú dalokhoz általában jobban megy az anyanyelvi változat mivel az előadók is így tudják leginkább beleélni magukat és átadni a lényeget. Angolra lefordítva meg egy tipikus balladává válik az összes általában. Amúgy a Running Scared (hozzáteszem az a győzelem a legnagyobb rejtély számomra még mindig) tényleg nem volt izgalmasabb vagy jobb dal mint Déneséké. De ebből is látszik, hogy okoskodhatunk itt előre úgy se tudjuk mi jönne be májusban.

  • Máté94

   Én szeretem ha az ország az anyanyelvén énekel,de nem minden esetben jó ez.

   2009 ÉSztország
   2010 Szerbia
   2011 Szerbia
   2011 Lengyelország
   2012 Észtország

   Az anyanyelvükön adták elő a dalt és valami elképesztően jó volt.

  • Csengettyű

   Én kifejezetten szeretem az anyanyelvű dalokat, bár ez néha attól is függ, hogy milyen nyelv. Szerintem egy dal olyan nyelven jó, ahogy megírták – ha ez angol, akkor angol, legyen. Viszont egy más nyelven íródott dalt általában nem szerencsés angolra fordítani, ez volt a baj pl. a tavalyi izlandi dallal. A nyelv nagyon sokat hozzá tud tenni egy dalhoz.
   Azt meg nem hiszem, hogy a magyar borzalmasan hangozna egy külföldinek.

  • Pitbull

   Gnyú, most komolyan! El tudod képzelni a Rändajad-ot angolul észt helyett? Vagy a Molitva-t angolul szerb helyett? Jó, tudom, hogy a Molitva-nak van angol nyelvű verziója, olyan is!
   Én imádom az észt nyelvet, a hangzását, dallamosságát, de egy árva kukkot sem értek belőle. Ám ez nem zavar, nem fontos, hogy értsem a szöveget, attól még imádom az Urban Symphony-t anyanyelvükön hallgatni, oda vagyok Ani Lorak-ért, miközben ukránul énekel stb. Abban igazat adok, hogy vannak dalok, amik jobban hangzanak angolul, hogy ne menjünk messzire, szerintem ilyen a Radics Gigi féle „Úgy fáj/Over You” páros, de ezt a szabályt általánosítani hiba lenne.

 • Bencsik Erzsébet

  Dénesnek és Szilvinek üzenem a rossz indulatú sértő hozzászólásokat ne vegyétek a szívetekre csak a jóindulatú kritikákból lehet építkezni. Aki bánt benneteket , az sem volt azonnal tökéletes. Kell egy kis idő ,hogy a kihívások akadályait megtanuljátok EGYÜTT legyőzni. MENNI FOG, mert MINDKETTEN áldott jó emberek vagytok. Köszönet Szüleiteknek a neveltetésetekért. MEZŐ MISINEK legyetek mindig hálásak ,hogy VÁLASZTOTT BENNETEKET és elindított a KARRIER göröngyös ,de csodákkal kikövezett útján ,hogy nekünk nézőknek ebben a „SIVÁR VILÁGBA ” legyen olyan csoda amit közvetítetek a dalaitokkal és előadásotokkal.

  • Dun

   Igen mert a másik 29 fellépőt nem nevelték a szüleik vagy nem értem, mi ebben a logika. Show kell és buli, nem egy leányregény.

  • Clusters

   Csak jóindulatú kritikákból lehet építkezni? WTF??? Kedves Erzsébet, jártas Ön a zene világában? Mert én első osztályos korom óta zenélek. És a jóindulat meg a kritika köszönőviszonyban sincs egymással. A kritikának pártatlannak kell lennie.

  • Rivgos

   Legalább annyival lennél tisztában, hogy nem Mező Misi választotta őket ki, hanem ők választották ki mező Misit mesterül. Szegény Mező Misi, nem irigyeltem, amikor szembesült vele, hogy Veres Mónik világszínvonalú produkciója után 90-10 arányban a zöld szem győzött egy olyan versenyen, ahol állítólag a hang volt a főszereplő és nem a kinézet. Mikor jut el ez az ország oda, hogy egy Paul Potts vagy egy Susan Boyle kinézetű, tehetséges ember képes megnyerni egy tehetségkutatót?

  • Pitbull

   Kedves Rivgos! Mészáros János Elek szerinted is egy szívtipró/bugyinedvesítő Brad Pitt reinkarnáció?