Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: a harmadik elődöntő továbbjutói

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este ismét hat dalt választott ki a zsűri és a közönség a jövő heti Dal hétvégére. A jövő hétvégén így középdöntőnként 9-9 dal fog versengeni. A mai forduló eredményei:

Polyák Lilla – Valami más 43 pont (zsűri juttatta tovább)
Burai Krisztián – Született szívtörő 36 pont
Hoffman Mónika – Hullócsillag 36 pont
United – Tegnap még más voltál 41 pont (közönség juttatta tovább)
Cserpes Laura – Élj pont úgy 45 pont (zsűri juttatta tovább)
Flash Travel feat. Újvári Péter – Soha ne add fel az álmaidat 42 pont
Mohamed Fatima – Nem baj 37 pont (közönség juttatta tovább)
Brasch Bence – Túl egyszerű 37 pont
Radics Gigi – Úgy fáj 47 pont (zsűri juttatta tovább)
Puskás Péter – Amíg a tűz ég 42 pont (közönség juttatta tovább)

A múlt heti második elődöntőben 37 országból (mint például Azerbajdzsán, Kazahsztán, Luxemburg, Kuvait, Omán) több mint 70000 SMS szavazat érkezett. Az old.eschungary.hu előszavazásán 6-ból 5 előadó továbbjutását jósolták meg olvasóink: Hoffman Mónika helyett a United együttes szerepelt sikerrel.

90 hozzászólás A Dal 2013: a harmadik elődöntő továbbjutói

  • schanc

    A zsűri most már minden produkciót pontozott egyszer, és elég egyértelműen kiemelt négy dalt: Szilvi-Dénes és KSA 48, míg Gigi és Ildi 47 pontokat kaptak. Ha nem történik földindulás, nagy valószínűséggel őket tartják az utolsó négyesben. Szvsz szívesebben küldenék egy biztos hangú énekest akár kicsit gyengébb dallal, úgyhogy közülük én a két hölgyet favorizálnám, aztán a párost, és végül Andrást.

    A saját top8-amban amúgy KSA kivételével ők benn is vannak, mellettük még ByeAlex, Odett, Cserpes Laura az elöl állók. Ja, ez eddig csak hat… Akkor legyen még Polyák Lilla. Meg mondjuk Veca (igen, a stúdióverzióban már belemászott a fejembe).
    Az eddig kiesett 12 dal közül pedig sajnálom a Mrs. Columbót, Bogit, a Backgroundot, Völgyesi Gabit és Hoffmann Mónikát. A nagy fiúáradatból 1-2-t szívesen lecserélnék rájuk.

  • manus

    Én a top8-ban Gyurcsik Tibort látnám legszívesebben. Szerintem nagyon jó előadó, és a dalai nagyon jól szólnak. A rapbetétet pedig a legutóbbi információim szerint kiveszik. 🙂

  • csaba

    Agardi-Pal Denes .. reszemrol (legutosebb lesz, ha Szilvi mar megszokta a szinpadot)

  • TNG

    Részemről a top8: Rácz Gergő, Kállay Saunders, Gyurcsik Tibor, Polyák Lilla, Cserpes Laura, United… itt jönne Szabó Ádám, de mivel ő nincs, Radics Gigi.

  • A Dal: Kiváló vokalisták, szimpatikus énekesek és a közhelygyűjtemények elődöntője – 3. rész

    „Azért is öröm ez, mert a három elődöntőből ez volt messze a legszínvonalasabb. Igen, kedves barátaink ott a köztévénél, itt kezdődne egy dalverseny.”

    http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6364/a_dal_kivalo_vokalistak_szimpatikus_enekesek_es_a_kozhelygyujtem/

    • karamata

      Jókat írtok. És az MTV videótárában tényleg akadozik az egész, élvezhetetlen.
      Beismerni, hogy valaki jó, akit utáltok, szép gesztus.
      Egyetlen dologgal nem értek egyet:
      Polyák Lilla” Úgy tűnik, végig valami probléma van a kontrolljával, de szeme sem rebben, és a hangján sem hallani” Dehogynem. Lilla valóban profi énekesnő, viszont az élőben nyújtott éneklése egyáltalán nem volt a helyén. Hamis volt és össze-vissza csúszkált. Nyilván annyiszor hallgattam a stúdióverziót, hogy nagyon kihallottam a félresikerült hangokat. Szerintem anno Wolf Kati azért nem ért el jobb helyezést, mert a szuperra megcsinált stúdióverzióját nem tudta élőben előadni, hanem kis erőtlen izét produkált, a nézők meg csalódtak, és nem szavaztak rá. Tavaly Loreen elő tudta adni úgy, ahogy hallottuk azt már korábban sokszor. Ennyin múlik. Szurkoltam Lillának, őt akartam Malmőbe, de a szombati produkciója után megváltoztatom a véleményemet. Mert ha kint is így énekel, az nagy égés. Lehetnek fülesproblémák, de olyat kell küldeni, aki megállja a helyét. Ha a középdöntőben sem lesz jó, akkor egyértelmű, hogy nem szabad kiengedni. Ugyanígy vagyok Vecával, akinek a beküldött és élő produkciója között szintén ég és föld volt a különbség.
      És bár nem akartam Gigit küldeni a kora miatt, lehet, mégis rá szavazok, mert stabil.

    • Dun

      Na tessék, előtte meg azt írtad, hogy ez lesz a legrosszabb, hogy idézzem: „az első 10 dal nekünk jóval izmosabbnak tűnt”. Sőt, most már egyértelműen kijelenthető, hogy elődöntőről elődöntőre fokozatosan süllyedt a dalok színvonala”
      Ezért nem kell előre kijelenteni dolgokat 🙂 Mert most meg már ez a legjobb :D! Én megmondtam :P!

  • kinguska

    Szerintem Puskás Peti dala abszolút vitte az adást, nemzetközi színvonalú volt. Számomra az ilyen mozgásnál kezdődik az előadó, a show. Nem elég jól énekelni, kisugárzás is kell, és legfőképp jó előadókészség.
    Végre valaki megmozdult, nem csak állt egy helyben.
    Cserpes Laura nekem rettentően hamis volt, erőlködött. Az én véleményem az, hogy az apja pénze nélkül nem állt volna még a színpadon sem. 2009-ben Yohanna volt a kedvencem, de össze sem lehet hasonlítani az ő előadásával Cserpesét, mivel az a dal pont azért volt tökéletes, mert tökéletesen énekelte.
    Ez Lauráról pedig abszolút nem elmondható. Nem, hogy nem volt tökéletes, de kifejezetten rossz volt hallgatni.
    Nekem a 4 döntős:

    Puskás Peti
    Agárdi Szilvi- Pál Dénes
    Kállay Saunders András
    ByeAlex vagy Baricz Gergő

    • Kedvelem Puskás Petit, ahogyan ehhez az egészhez áll és a dalát is, viszont szerintem meg pont hogy túlzásba vitte, szinte már rángatózott. Ne feledjük, ez nem színház, ez show business. És hát egyébként sem lehet minden dalra ugrálni. Ahol nagyon is helye lett volna a mozgásnak, az Polyák Lilla produkciója.

  • azs

    Kinguska szerintem teljesen igazad van! Végre valaki leírta.

  • yuliusz

    A túlmozgásos Puskás Peti nekem inkább vicces volt (mint mindig), a dala meg gyenge. Egyébként nem minden dal kíván sok mozgást, sőt, mozgást egyáltalán! Példa: Friderika – Kinek mondjam el vétkeimet.
    Az Agárdi Szilvi-Pál Dénes sztárolt duett gyenge dalát csak a hozzájuk kapcsolt érzelmek tartják, Malmőben ez semmit sem jelent. Kár lenne kitenni őket egy kudarcnak.
    Polyák Lilla hangja nem csúszkált, soha nem szokott, szemben Cserpes Laurával és pláne Hoffmann Mónikával, aki különösen minősíthetetlen volt.
    Nálam is Gigi a nyerő, még az ő dala a leginkább „fesztiválos”, és cd-minőségben énekel.

  • Arni

    CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,CSERPES LAURA,!!

  • Czigel

    Sajnos ha végighallgatom a 18 dalt, akkor nem találok egyet sem, amit színpadilag el tudnék helyezni az Eurovízió színpadán… Kövezzetek meg, szerintem meglepetés lesz, és hiába tolják Gigit, vagy kékszemű Déneskét, vagy Keresztes Ildi, vagy Janicsák Veca, vagy ByeAlex(!) fog nyerni..:) De ha Gigi nyer, azzal sem leszek elégedetlen

  • Balázs

    Íme az eheti összefoglalóm. Ehéten is várom a visszajelzéseket! Pozitív-negatív, bármi jöhet! 🙂

    Polyák Lilla:
    elsőként azt említeném, hogy a háttérkép nagyon idegesítő volt. Többször éreztem a hangján, hogy mintha csúszkálna, és ez nagyon nem tett jót a dalnak. Az mondjuk látszott, hogy a fülese nagyon zavarta. A dal maga nem lenne rossz, egy tipikus, átlagos eurovíziós dal. Engem nagyon idegesített a dalban a hangok csúszkálása, ezt nem tudom megbocsátani! 🙂 Musicalénekesnek nagyon jó, de a tavalyi és az idei tapasztalatok alapján a musicalénekeseknek inkább a színházban a helyük. A tavalyi Dancs Annamarihoz képest azért jobb volt…

    Burai Krisztián:
    szerintem Krisztián hangja jó és egyedi és szerintem a dal is jó maga, Krisztián egy egyedi stílust képvisel, de sajnos ez mégsem jött át igazán a dalból, valami tényleg hiányzott, de én sem tudom megmondani, hogy pontosan mi is… Az angol verzió sokkal jobb (szerintem ezt sokan hallották már a Voice-ban is, és abban sokkal jobb volt szerintem, jobban illett a dalhoz). A dal vége amúgy lehetne egy kicsit jobban kidolgozott, a dal elejéhez képest a vége teljesen lelapul sajnos… Sajnálom, hogy Krisztián kiesett…

    Hoffmann Mónika:
    Mónikának is nagyon jó hangja van, bár a mély hangok nem nagyon tetszettek. A dal jó lenne Eurovízión, de egyáltalán nem lenne ott kiemelkedő. Valahogy a dal összhatása nem jött át, így nem sajnáltam, hogy kiesett, bár szerintem jutottak be sokkal rosszabb dalok is… Magdi mondanivalóját a dalhoz egy félmondattal egészíteném ki. Magdi azt mondta, hogy „ez egy tipikus eurovíziós dal”, én ezt azzal egészíteném ki, hogy „ami teljesen belesimul a többi dal közé…”

    United: (Pély Barna bajsza és szakálla nagyon vicces…)
    Sajnos van egy olyan előítéletem, hogy Pély Barnát utoljára a Kifutóban szerettem, azóta nem…. A refrénen kívül a dalból semmi nem tetszik és azért a refrén sincs a toppon… Az előadásmód sem szimpatikus nekem, az őrjöngés a végén pedig teljesen nem… De azt el kell ismernem, hogy Barna nagyon szépen és tisztán énekel, ritka az ilyen magabiztos hang. De sajnos úgy ahogy van, a dal nem tetszik… Sajnálom, hogy továbbjutottak…

    Cserpes Laura:
    Na ő volt az est meglepetése számomra, a napi kedvenc! 🙂 Jó hangja van és elég tiszta is. A refrénben viszont vannak magas hangok, amik kiéneklése szerintem többször nem is sikerült, de nem is tetszett, ezen dolgozni kellene, vagy ahogy az egyik zsűritag (talán Rakonczai) mondta, egy picit lejjebb kellene tenni a dalt. Ha ezeket a magas hangokat kijavítanák, akkor egy csúcsszuper előadás és dal is lehetne. A dal maga hasonlít egy kicsit a Rácz Gergő által képviselt dal stílusához, de ez sokkal jobb!!! ( Rácz Gergő dala is tetszik amúgy)

    Flash Travel:
    Na ők voltak nekem a nap legrosszabb élményei… A dal szövege nagyon érdekes, a refrént kb. 5 mp alatt megtanultam, nem volt nehéz! 😀 Nem akarok senkit sem megsérteni, de az első gondolatom a dalról az volt, hogy ez teljesen olyan, mint valami vallási pop ének… A dal szerintem felejtős, méghozzá nagyon hamar el kellene felejteni… A dal teljesen felépítetlen, szerethetetlen, unalmas, untató, alig várja az ember, hogy mikor lesz már vége. És amikor az ember már örül a végének, akkor rá kell jönnie, hogy a dal végét is sikerült elronatni, ilyen ronda dal lezárást már nagyon régen nem hallottam… (a zsűri pontszámai teljesen ledöbbentettek, nem tudom mit hallottak ők, hogy ennyi pontot adtak……..)

    Fatima:
    Nekem olyan volt, mintha nem is énekelne, hanem az egész dalt gyorsan végigbeszélné. Nekem nagyon nem tetszik a dal, de biztos vagyok, hogy vannak olyanok, akiknek ez a stílus nagyon bejön. Ha Eurovízión hallok egy ilyen vagy ehhez hasonló dalt, akkor az jut az eszembe, hogy az adott ország nem talált jobb jelöltet??? Na erre a dalra is ezt mondanám, ha kijutna….

    Brasch Bence:
    Ez a dal is unalmas, altató, de amúgy fiatal kora ellenére jó hangja van Bencének. Eurovízión tuti bealudna a közönség egy ilyen dalnál, kicsit egyhangú is. Magyar popdalként nem rossz, rádióban még lehet, hogy tetszene is, de nem való ide.

    Radics Gigi:
    Végre meghallgathattam azt a dalt, amelyről már nagyon sokan mondtak és írtak nagyon sok szépet és jót. 🙂 Giginek még mindig nagyon jó hangja van, erős a dal is, amit éneklés közben a kezével csinál, az kicsit idegesítő. Sok ember mondta/írta, hogy ő a legjobb, neki kellene kijutnia. Őszinte leszek: nekem nem az ő dala tetszik a legjobban, de ha ő képviselné az országot, nem lennék bosszús és szomorú sem, méltó képviselője lenne az országnak. De nekem ezen a napon Cserpes Laura dala jobban tetszett. Szerintem van több jobb dal is ennél, nem volt meg az a katarzis. Lehet azért, mert túl sokat vártam tőle az előzetes leírások alapján. (ma hallottam a rádióban az angol verziót, persze azt nem élőben énekelte, de magyarul jobban tetszett!!!)

    Puskás Peti:
    Az artikuláció és a gesztikuláció nagyon idegesített az egész dal során… A vokál kicsi gyenge volt a dalban, viszont a dalban van erő, dinamika. Petinek jó hangja van, de az egész dal során olyannak tűnt, mintha erőből próbálna énekelni, erőlködne, ami szerintem néhol ordibálásba ment át… Őszintén nem tetszett, a tavalyi dala sokkal jobb volt!!!

    És akkor a műsorról, zsűriről,stb:
    – Jenő szerintem többször is elég hülyén viselkedett, mint egy hülyegyerek, de akkor teljesen igaza volt, amikor azt mondta, hogy a Flashtravel unalmas volt! 🙂
    – Már írtam korábban is, de teljesen ledöbbentem, amikor a Flashtravel több pontot kapott, mint Hoffmann Mónika vagy Burai Krisztián. Mondom milyen fülük van ezeknek??? Döbbenetes volt. És még erre rátettek egy lapáttal a kedves zsűritagok, amikor a végén mindegyikőjük (ha jól emlékszem) megemlítette őket, mint reménybeli továbbjutó… Eszem megállt…
    – ha annyi dal menne elsőre a fülbe, mint ahányszor elmondják a műsorban, akkor igencsak nagy zűrzavar lenne a fülünkben 😀
    – Az ABBA feldolgozásnál sikerült megmutatni, hogy hogyan is lehet egy jó ABBA slágert teljesen elrontani…

    • Zsolti

      Abba feldolgozás: pedig állat volt 🙂 tetszett.

    • Gábor

      Szerintem amit Rakonczai mondott Cserpes Laurának, azt jobb meg se hallani…
      „Ha nehezen bírja, vigyék lejjebb a számot” -persze, így lehet garantáltan elrontani egy jó számot, egy világos hangzást. (Lásd Bogi esetét!)
      Remélem, ezt a tanácsot nem fogja megfogadni Laura. Legalábbis ha magyarul akarja „kivinni” a dalt. Mert ha angolul viszi, akkor tőlem azt tesz, amit akar.

  • Arni

    amikor a döntő lesz a zsűri dönt hogy ki megy malmőbe vagy szavazás alapján?

  • Huncutka

    Szerintem a 4 döntős:

    Agárdi Szilvi- Pál Dénes
    Radics Gigi
    Kállay Saunders András
    Cserpes Laura

  • kinguska

    Szerintem annyira keveset mozogtak a versenyzők, hogy Puskás Peti mozgása ezért tűnhetett néhány embernek soknak.
    Ebben a dalban van dinamika, míg pl. Cserpes Laura dala arra épít, hogy tökéletesen el legyen énekelve. De ez sajnos nagyon nem jött össze. Pedig egy ilyen típusú dalban ez az egyetlen ami megmozgathatja a nézőket.

  • Gábor

    Az elődöntők alapján nálam a legjobbak (nem a helyezés sorrendjében):

    Agárdi Szilvi – Pál Dénes – remélem, bejutnak a döntőbe.
    Mrs Columbo
    Éliás Gyula
    Bye Alex
    Szabó Ádám
    Cserpes Laura – az ő produkciója volt eddig a legjobb, meg az Éliás Gyuláé. Éliás Gyula kiesett, így Laurának szurkolok leginkább.

    A 30-ból kimaradtak közül pedig László Andrea.

  • Gábor

    Jövőre aztán remélem, Ő is fog indulni valami hasonló jóval:
    http://www.youtube.com/watch?v=opGAVu0OaGg
    (csak persze magyarul)

  • Micu

    Sikerült meghallgatnom a dal előadásait. Nagyon elszomorodtam de azért volt jó. Hozzá kell tennem fogalmam sincs, hogy jelenleg milyen zenés műsorok mennek különböző csatornákon. A legutolsó ily műsort amit láttam Rúzsa Magdi nyerte, úgy hogy A Dal előtt fogalmam sem volt a fellépők többségéről hogy kicsodák is ők. Az euróvízió fesztivált évek óta követem és nézem. Ilyen előélettel állítottam fel egy saját rangsort.
    1, Janicsák Veca: valami újjal állt elő. /Euróvízión tavaly előtt kivételével nem slágerek nyertek/.
    2, Cserpes Laura, Radics Gigi, Vastag Tamás: nem tudom, hogy ugyan az a Tv dolgozta-e ki őket, de nagyon hasonlóak voltak, tán Laura egy kicsit jobb lett volna a másik kettőtől most.
    5, MRS.Colombo: Ha az asszonyságok, egy kicsit jobban össze szoknak, akár elsők is lehetnének.
    20, Van egy-két szám melyet ide sorolnék.
    31-től a többi. fogalmam sincs, hogy válogatták be őket.

    • Sanya

      MRS. Colombo??Ők már kiestek Mica,nincsenek versenyben!

    • Micu

      Bocs Én most nem arról írtam, hogy kik jutottak tovább, hanem az Én rangsoromat írtam le. Mint látod 5. és 20. hely között nincs is senki, így a 30-ból legalább 15 nem érte el azt a színvonalat amit elvártam volna egy ilyen műsortól.

  • Fricz

    De béna volt Cs.Jenő amikor vitába keveredett Magdival … a „tipikus eurovíziós dal” szóhasználata kapcsán. Ezek szerint a tisztelt nagy tudású zsűritag arra sem emlékszik amikor ő maga is a korábbi adásokban szintén használta ezt a kifejezést nem is egyszer!

  • smileyshine

    Egy kicsit megkésve, de két dolgot szeretnék megosztani veletek. Az egyik a túlzásba vitt Gigi imádat, amit nem tudok mire vélni. Magdi megszólalásából nekem az jött le, hogy jó ez a szám, van ennél jobb dalod is, de azért kapsz egy 10-est. A kedves Rákay úr pedig kifejtette véleményét arról, hogy Gigi fiatal ahhoz, hogy érzelmeket tudjon átadni, de ő is megdobta egy tízessel. A másik: miért akarunk mi mindenáron amerika utánzatú, hallgathatatlan és unalmas dalt küldeni, amiben semmi mondanivaló nincs? Az azeriek és az izlandiak mindig mutatnak valamit az országukból a dalon keresztül, a spanyolok és szerbek pedig általában saját nyelven énekelnek. Nem arról szólna ez az egész Eurovíziósdi megismerjük egymás kultúráját?

  • Dalida

    Szerintem nem sok olyan énekes van a mezőnyben, aki olyan biztos énektudással rendelkezik, mint Gigi, Keresztes Ildikó vagy Lilla. Fontos lenne, hogy akit Malmöbe küldünk, nagyon tudjon énekelni. Én ezért tudnám elfogadni Gigit (is), bár maga a dal lehetne jobb is.

    Azzal pedig nagyon egyetértek, hogy nem szabadna „amerikai utánzatú” dalt küldeni, ezért nem értem a zsűrit és a Kállai-Saunders szavazókat! Na, az aztán egy tipikus amerikai utánzat, minden mondanivaló nélkül!

    Ha Veca dala nem lenne olyan kaotikus, mint amilyen, akkor alkalmas lenne a kultúránk megismertetésére. Szerintem a tekerőlant igen jó ötlet volt, kár, hogy a végeredmény nem olyan, amilyennek lennie kéne. A többi dalban nem látok semmi olyat, ami a kultúránk megismertetésére alkalmas lenne.

    • TNG

      Ez a hepaj nem a kultúránk megismertetéséről szól. Túl sokat látsz, láttok bele. Egyszerű dalverseny, ahol a legjobbat keressük, és mondjuk amellett hogy jó, legyen némi egyediség is benne. A díva aki jól énekel titulus pedig már hosszú évek óta nem kifizetődő, erre nem szavaz senki.

    • KBSCfan

      Igen nem kifizetődő Albánia tavaly hanyadik lett? 5.? Két kezünket összetennénk egy 5. helyért 😀

    • Sanya

      Kaotikus??Szerintem az idei Dal egyik legjobb dala…csak kár,hogy nincsen felkapva.Mert a Gigi,KSA dalától ezerszer jobb.

  • Gábor

    Kultúránk megismertetésével és megkedveltetésével egyetértek. De azt nem értem, hogy fogja valaki megismerni a mi kultúránkat abból, ha én köcsögdudán kísérem mondjuk a „Seri-seri lédit”?

  • katalin

    DALIDA andras dala nem americai utánzat saját egyedi stilusa van nincs szüksége bárkit vagy bármit utánozni nagyon tehetséges ilyen egyszerü

  • Zoey

    Ma volt egy pozitív, „DAL”-os élményem:
    bementem délelőtt a közeli Reál üzletbe, és hallom, Kállay Saunders dala szól. Nem volt annyira meglepő, elvégre játsszák a rádiók. Erre mikor véget ér, megszólal Polyák Lilla száma. Na ekkor már gyanús lett. Főleg, miután ezt a szívtörős dal követte (bocsi, nem ugrik be a pontos címe). Na ekkor leesett már, hogy konkrétan a megjelent cd van betéve a lejátszóba, mert a sorrend megegyezik az elődöntőkével. Végül Hoffmann Mónika dala alatt léptem ki az üzletből. Örülök neki, hogy itt is felkapták! 🙂

  • JakeJagger

    Sziasztok!

    Nekem Polyák Lilla dala nagyon tetszik, de tényleg van benne valami, hogy kissé Euphoria utánérzéses. Valamint szerintem sosem olyan típusú daloknak van esélyük a győzelemre, mint az egy évvel ezelőtti győztes dal.
    Radics Gigi számomra az egyik nagy favorit, pedig egyáltalán nem kedvelem őt. De el kell ismerni, hogy jó a dala, van esélyünk vele jó helyezést elérni! Ha ő megy, akkor viszont remélem, hogy a vokalisták számát és hangszínét újra gondolják, csakúgy mint a színpadképet és Gigi ruháját.

    Cserpes Laurát rendkívül ellenszenvesnek találtam eddig, most sem szimpatikus, valamiért idegesít a lány… Viszont itt tényleg a dalok versenye van, ezért szerintem ő sem lenne rossz választás…. Nem tudom, hogy valaki érzett úgy, mint én, de nekem kissé Wolf Kati „What About My Dreams” utánérzés az egész dal… Lehet, hogy hülyeség, de nekem ez jut róla eszembe.

    Mindenesetre szerintem idén mindenképpen középtempós/lassú dal fog nyerni, úgyhogy ilyen típusút kellene választani.

    Radics Gigi (remélem angolul)
    Cserpes Laura (remélem angolul)
    Kállay Saunders András (nem rossz a dal, és mivel tavaly lány nyert, idén lehet, hogy inkább fiút választanak győztesnek, így András befutó is lehet akár…)
    Pál Dénesék (nem tudom, hogy elképzelhető, hogy egy duópáros után két évvel megint egy duó nyerjen, de ha igen, akkor nekik is lehet esélyük rá, bár azt gondolom, hogy ezt csak a megható faktor miatt érhetnék el, mert a dal nem egy nagy szám….)

  • Gábor

    Ami a nemzeti zenekultúra ESC-s megismertetését és megszerettetését illeti, szerintem ez a legjobb példa:
    Sebnem Paker – Dinle 1997-ben.