A Dal 2013: Az előszavazás résztvevői őket juttatnák tovább a harmadik elődöntőből

eschungary1aTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Három hete indítottuk útjára az előszavazást a Dal 2013 magyar nemzeti válogató elődöntőseiről. Összesen 994 szavazatot dolgozott fel a rendszer ma 15:30-ig. A szavazás ezennel lezárult, lássuk, hogy kiket juttatnának tovább az olvasóink a harmadik fordulóból!

 

szavazat előadó
352 Radics Gigi – Úgy fáj
249 Polyák Lilla – Valami más
157 Mohamed Fatima – Nem baj
146 Puskás Péter – Amíg a tűz ég
101 Cserpes Laura – Élj pont úgy
76 Hoffman Mónika – Hullócsillag
75 Brasch Bence – Túl egyszerű
58 Burai Krisztián – Született szívtörő
51 United – Tegnap még más voltál
15 Flash Travel feat. Újvári Péter – Soha ne add fel az álmaidat

Az első elődöntőből 5, a második elődöntőből 4 továbbjutót sikerült eltalálni. A harmadik elődöntő esélyesei között is előfordulhat változás, hiszen a színpadi produkciót még nem volt lehetőség értékelni. Ennek fényében fog új szavazás indulni arról, hogy kiknek szavaznák meg olvasóink a továbbjutást a döntőbe. Köszönjük mindenkinek a részvételét a szavazáson és számítunk az újabb szavazatokra is hamarosan!

108 Comments

Ma este 5/6 az arány! 🙂 Mónikát mindenesetre én nagyon sajnálom, még egyszer szívesen hallgattam volna. A továbbjutóknak gratulálok!!! A végén csak 1 megy Malmőbe.
Összességében azt hiszem, hogy a közösség szavazóinak véleménye összességében 5/6; 4/6 és 5/6 = 14/18 arányban (közel 80%-ban) megegyezett a zsűri+nézők szavazataival.

Szerintem is Laura volt a legjobb,csak így tovább a döntőig. Gigiben több rejlik,valószínűleg szándékosan tartogat. 🙂 Lillában egy kicsit csalódtam,számomra hamis volt. Puskás Petit pedig jó volt látni a színpadon. A másik két továbbjutóval nem értettem egyet.
Leggyengébb elődöntő volt,de már csak színvonalasabb lesz(és a külföldiek sincsenek rossz kritikán) 🙂

Most, hogy lement mind a 30 dal már le lehet vonni a következtetéseket. Nekem az elődöntők előtt 3 favoritom volt ebben a sorrendben: Gáspár Laci, Rácz Gergő, Éliás Gyula.
Gyula sajnos kiesett, Laci és Gergő pedig nem voltak túlságosan meggyőzőek. Akinek a dalára viszont nagyon rákattantam mostanában az ByeAlex. A dal nagyon egyedi, elsőre nagyon furcsa, de többszöri meghallgatás után már nagyon fülbemászó a dallama 🙂
A vokalista lány hangja nagyon illik Alex hangjához, nagyon jól szólnak együtt. Javítsatok ki ha tévedek, de ez a lány nem a Compact Disco vokalistája volt tavaly Bakuban?

Laura tényleg nagy meglepetés volt, jó az a szám de még egy kicsit jobban kéne énekelni és akkor döntő meglehet.

Szerintem a zsűri gyakran nem teszi jól a dolgát. Szép volt, jó volt, különleges volt…7 pont…
A másik olyan nincs h elsőre furcsának hat a szám de ha gyakran meghallgatod egy idő után belemászik a füledbe. Malmőben egyszer jobb esetben kétszer fogják hallani a dalt a nézők. Ha elsőre nem fogja meg a nézőket akkor már teljesen mindegy h “egyébként jó dal”.
Szerintem elég gyenge elődöntő volt mondjuk ez elmondható az eddigi 2ről is. Azt is furcsállom h ez a 30 legjobb dal,komolyan? Sok szám “””””””hallgatása”””””” közben felmerül bennem az a kérdés: Komolyan azt hiszik ez a dal fogja képviselni Magyarországot? Ezt h képzelte el?….
Remélem a középdöntők már színvonalasabbak lesznek 🙂

Én az elején Lillát az első hatba sem tettem volna,neki nem szabadott volna továbbjutnia,de a végéna sűri is megbánta,mert látszott rajtuk,hogy nem akarták továbbjuttatni…Radics Gigi és Cserpes Laura simán továbbmehetett és én még küldtem volna a Unitedet,P.Petit,Flash Travelt és Hoffman Mónikát

Polyák Lilla és Radics Gigi “leénekli” az egész mezőnyt, kár, hogy Lilla dala valóban elég tucatáru. Csodálkozom is, hogy a sok főszerep mellett ilyesmire is van ideje.
Philip “szakértelme” elég kínos, gyenge nyálaskákra 9-et ad, az izgalmasabb, színvonalasabb dalokra meg 6-ot.
Szerintem, Cserpes Laura dala nem ér ennyit, a lány meg gyengus és hamis.

Ja, és még itt olvasom Hoffman Mónikát.
Őt büntetésül ajánlom, szörnyű volt hallgatni azt a rengeteg hamis hangot.

Nem tudom, erre kitértetek-e már, mert még csak futva néztem meg a kommenteket, de a United egészen szánalmas volt. Nekem 44-es lábam van, és végig azon gondolkoztam, hogy mennyivel jobban állna a dobosnak egy 44-es száj, mint a rágógumija…

Ja, és Hoffmann Mónika értelmetlen bemutatkozószövegét sem tette még senki szóvá… Ráadásul az a vontatottság, amivel elmondta… Egyre érzékenyebb vagyok az ilyenekre!

Gigié sem volt piskóta azzal a mondattal, hogy: “Így 16 évesen még nem igazán tudom mi az a szerelem, de egyszer már megérintett és akkor jó volt…” 😀

Igen, ott az én szemeim is kikerekedtek először, aztán bokán rúgtam magam, hogy “héé, Zolikám, rossz aki rosszra gondol…”

Comments are closed.