Naptár

2012. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovision Hungarian National Final 2012 Previews

555 hozzászólás Eurovision Hungarian National Final 2012 Previews

  • Gábor

    Meglepően sok a jó szám, de azért van hiányérzetem.
    mindenesetre Reni számát tartom legjobbnak a táncdalfesztiválra.

  • Alegra

    Kíváncsian várom, hogy ki lesz, aki képvisel minket és persze, hogy milyen fogadtatásban részesül majd Európától, hiszen az ő fülük néha máshogy hall, mint a miénk. Fábián Juliéknak nagyon drukkolok!Juli egyébként nem ismeretlen énekesnő, csak nem a kereskedelmi csatornákon futott be, hanem főként jazz vonalon, de belekóstolt már az elektronikus zenébe is a Barabás Lőrinc Ekletrikkel.
    http://www.youtube.com/watch?v=Lohh98cAHm4&feature=player_embedded
    http://www.youtube.com/watch?v=yKoW5gJNuDI&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=qmhh2lGhWXc&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=asqHySHWIF0

    • nicco

      Természetesen máshogy hall, mert (már bocs), de nekünk nincs fülün a jó zenéhez..
      Európa az egyedi hangú, és egyedi kinézetű, egy szóval a különlegesebb énekeseket szereti. Én már írtam többször, hogy az idei évben Gabinak kell kijutni, mert ő ennek a két kritériumnak is megfelel. De ahogy gondolom, úgy megint egy nagyon gyenge dal fog kimenni, ami a döntőbe se fog bejutni. Sőt azt is megkockáztatom, hogy mi leszünk az utolsók mint 2008-ban.

      • Metdémön

        te hallottál már a pozitív gondolkodásról?

      • nicco

        Hallottam, csak tudom, hogy a magyaroknak nincs fülük az esc-hez :/. De ne legyen igazam.

      • Reméljük, hogy nem lesz igazad! 😀

      • nicco

        Hát reméljük :D. Bár én Bakuban Tóth Gabinak örülnék a legjobban :D. (Egyszer legyen füle az országnak :D).
        Ja amúgy optimista ember vagyok xd.

      • Bele sem merek gondolni, hogy akkor milyen lehet egy olyan, aki „pesszimista” xDD

      • nicco

        Mondjuk most reálisan néztem a dolgokat, a 2008-as eredményből kiindulva.

      • Metdémön

        ja ha tudod, akkor az más.

      • Robek

        és mi a helyzet Polival (2011 Bolgár)? Gabi2, s nem kellett az ESC nézőknek. Pedig jó volt 🙁

      • nicco

        Hallgasd meg Gabi dalát utána pedig Poli dalát vagy fordítva, hallható lesz a külömbség. Gabi hangjában ott van az a dög ami Poliéban nincs. És még az is Gabi javára írható, hogy nem csak annyit csinálna a színpadon, mint Poli :D.

      • Robek

        Bocsi nem azt mondtam, hagy a két dal egyezik! Csak a stílus. Szőke, rockos, tetkós…nem kellett! Esélytelen, sajnos. Kicsit szomorú is vagyok emiatt.

      • nicco

        Én sem a dalra értettem csak a két személy hangi külömbsége miatt írtam. Én azért nem értek azzal egyet, hogy nem kell mert Gabi egy külön művészetet űz a színpadon, de ezt majd (remélem) meg fogja mutatni a nemzeti döntőn :D.

      • Metdémön

        @ nicco különbsége* helyesen

      • Zolitt

        Robek, szerintem Poli Genova meg Gabi közt a legnagyobb hasonlóság, hogy minkeetten nők és mindketten szőkék.
        amúgy szerintem Polinál az egyik legnagyobb baj a nyelv volt! Legalábbis nekem tetszett maga a dallam, de a nyelv olyan idegenül fura volt a fülemnek! Plusz a színpadon úgy gondolom, hogy már átestek a ló túlsó oldalára! Addig amíg a háttérben a víz, eső, esőcseppek domináltak addig még tetszett, de mikor belekeveredett a tűz, az nálam már túl sok volt!
        Plusz Gabinak szerintem a hangszíne is más! Én sokkal erősebbenek érzem. De ez is csak egy vélemény… 🙂

        minden esetre én a legjobban annak örülnék, ha Gabit indítanánk végül, és ANGOLUL!!!

      • Eurovision-fan

        Pont Poli jutott eszembe nekem is….meg az Albán énekesnő,aki nagyon jól énekelt és még sem jutott tovább és az ő hangjában meg volt a dög.Kicsit rossz előérzetem van Gabival kapcsolatban,de ne legyen igazam.

      • schanc

        Ezt így nem mondanám, hogy nincs fülünk, mert sztem azért a Nox, Rúzsa Magdi és Wolf Kati is jó választás volt.
        Viszont az bennem is felmerült, h. ha megint nagyon politikailag átitatott lesz a szavazás, akkor akármilyen jó dalt küldünk, ha fejreállunk, se fognak minket továbbjuttatni. Remélem, ez nem fog bekövetkezni, mert ebben a mezőnyben vannak olyan számok, amelyeknek – a mezőny ismerete nélkül is mondhatjuk bátran – mindenképp ott lenne a helyük a döntőben.

      • Balázs

        Hát szerintem ne csak egyedi legyen valaki hanem jó is! nem küldeném Gabit mivel szerintem egyáltalán nincs jó hangja, szilveszterkor énekelt a valóvilágban és katasztrofális volt!

    • Michael de nem Knight

      Egyetértek…Juli hangja az egyetlen a mezőnyben, amire először felkaptam a fejem ill. a fülem:) Nálam elsődleges szempont az énekes. Ha tud énekelni (tisztán, értően, a hangját hangszerként használva), akkor akár a Boci, Boci Tarkát is énekelhetné, az is tetszene… már többször elkövette az MTV azt a hibát (persze nem csak mi, más országok is), hogy olyan versenyzőt küldött ki, aki egyszerűen nem tud olyan minőségben énekelni, ami elvárható egy dalversenyen. (NOX, Ádok Zoli, és ha tetszik ha nem, Wolf Kati hangjával is voltak problémák. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tavalyi győztes páros előadása sem volt makulátlanul tiszta.) Rúzsa Magdi azonban jó választás volt. A dala nekem annyira nem tetszett, de az előadásmódja és a hangja, ahogyan azt énekelte, mindig kellemes borzongással töltött el. Na ilyen énekeseket kell küldeni egy versenyre!

    • Alegra

      Egy kis magyarázatot igényel előző hozzászólásom, mert úgy látom nem fogalmaztam elég pontosan és félreértelmezték néhányan. Amikor azt írtam, hogy „Európa füle másként hall” nem akartam senkinek az ízlését jellemezni, főleg nem akartam a magyarok hallását minősíteni. Azt pedig egyenesen cáfolnám, hogy a magyaroknak nincs füle a zenéhez, mert számos kitűnő zenészünk van (csak nem biztos, hogy tehetségkutató műsorokban tűntek fel). Semmi baj nincs azzal, ha nem egyforma mindenkinek az ízlése. Szimplán csak arra utaltam, hogy a kulturális sokszínűség miatt, ami nekünk tetszik, azt egy spanyol vagy egy olasz például lehet, hogy meg se bírja hallgatni…vagy fordítva. Remélem sikerült elosztani a kétségeket a megjegyzésem felől és nem fogom megkapni, hogy „most mi bajom a spanyolok vagy az olaszok fülével” 😀

  • Feko

    Immáron tudok dönteni, nekem a Compact Disco az abszolút number one és ebben csak megerősített az imént meghallgatott instrumentális verzió is :). Szerencsére azért akad még néhány dal, ami nagyon tetszik, remélem idén is sikerül legalább a döntőbe bejutnunk és örömmel konstatálom az itthoni adatok alapján, hogy egyre több magyart érdekel az Eurovíziós Dalfesztivál, tavaly is nézettségi rekordot állított fel vele az M1, így tovább, hiszen a legfőbb, hogy itthonról kapja az adott előadó/együttes a legtöbb támogatást.

    U.I.: Arról, hogy Király Linda nem tudta a himnuszt, szerintem mostmár ideje lenne leakadni, kicsit lejárt lemez.

  • Feri

    Igaz, hogy még nem ismerjük mindegyik dalt, de nálam a TOP5 a következő:

    1. Compact Disco – Szerintem ezzel a számmal biztos jó helyezést érhetnénk el az ESC-n. Hatásos lehet az előadás Bakuban egy olyan háttérrel, mint ami a klipben van.

    2. Gyurcsik Tibor – Nekem tetszik a dal, nagyon kellemes Tibi hangja, bár félek, hogy ez élő adásban kevés lesz.

    3. Kállay-Saunders András – Bár nem kedvelem az előadót, de ez a szám nagyon jó lett.

    4. Tóth Gabi – Van ennél jobb száma is, de a színpadi előadás sokat lendíthet majd a szavazatokon.

    5. Kökény Attila-Bencsik Tamara – Jó kis szám, de nem hiszem hogy jó helyezést érhetne el, ha kijutna Bakuba.

    Ezenkívül még a kedvenceim, akik még akár a TOP5-be is bekerülhetnek: Caramel, Dancs Annamari, Fábián Juli & Zoohacker, Monsoon, de majd még beleszólhatnak a még nem ismert dalok is.

  • :)

    Nem tudom, hogy valaki kíváncsi-e rá, de Pro7-en most megy a német válogató.:D

  • Endhre

    Én most nem fogom nyomonkövetni az eseményeket majd csak májusban hallgatom meg a számokat….ha már meglesz mind….

  • Atika

    Sziasztok! tudjátok mi bajom van ezzel az egésszel…? hogy egyszerűen híg! Persze vannak kivételek: Compakct Disco, Fábián Juli, Pál Istvánék, Anti Fitness, meg még egy kettő, az igazi egyéniségek. Az egész cucc tele van a tehetségkutatók kreált, egyforma kis celebjeivel, akik többet nyilatkoznak a Fókuszban, mit énekelnek, és a falunapokon kívül nem hívják őket máshova. Ugyanolyan hang ugyanolyan zenei séma, soknak még a szerzője is ugyan az. Az a baj hogy ezek közül fog kikerülni a győztes, mert a sok „okos” ember oda van tapadva az x-faktor, meg a mega elé és csak annyit tud mondani hogy jó kiállás, meg aranyos szám. Már az euróvizió nagymezőnye is teljesen elment ebbe az irányba, egyszerűen elhígult.

  • Puskás Peti facebook: „Jövőhéten felteszem a Csillagokat hogy jol meghallgathassátok és belészerethessetek :)”
    Ideje lesz lassan 🙂

    • Reméljük nem vasárnap teszi fel 😀 Amúgy nem egyszerűbb lett volna most feldobni… :/ Egyszerűen nem értem ezt a hozzáállást az előadóktól. Pont azok, akik „névre” aránylag népszerűtlenek, azok váratnak a dallal.

      • Vivi

        Tényleg igyekezhetnének már, nehogy a végén hátrányban legyenek amiatt, hogy fele annyiszor se hallhattunk bizonyos dalokat.

        Gallusz Nikiék és Veres Mónika dalairól tud valaki valamit?

  • Balázs

    Sokan írtátok hogy Király Linda ne menjen mert elrontotta Himnuszt, ilyen alapon miért menne Kállay Saunders András, alig beszél magyarul! Vagy miért menne Tolvai Renáta, nem is magyar! Úgy gondolom hogy ne ilyen hülyeségekre figyeljünk fel hanem inkább arra hogy milyen a dala! és mint tudjuk a Király triónak nagyon jó dala van!

    • Egyetértek veled, csak egy kicsi korrekció: Január 10-én Reni megkapta a magyar állampolgárságot!

    • Nyee

      Korrekció…nem csak az magyar aki határon belül él…fél erdély magyarokból áll pl.

    • Metdémön

      még egy kis javítás, a Király Linda dala nagyon nem jó, tucatdal.

    • BenJoe

      Király Linda Himnusz bakijával nem az volt a fő baj, hogy belesült a szövegbe (ez bárkivel megeshet, az más kérdés, hogy egy ilyen fellépés előtt illett volna alaposan felkészülni a szövegből), hanem az, hogy utána arrogáns hangnemben szólt a már eleve megütközött közönséghez, nagyon butus módon kérve „segítséget”, és ügyetlenül, bénázva magyarázkodott. Ha lett volna egy kis lélekjelenléte, valahogy így vágta volna ki magát a sz.-ból (szerencsétlen szituációból): „Elnézést kérek, hogy félbehagytam a dalt, de úgy érzem, hogy e jeles alkalomból úgy lenne illendő, ha együtt énekelnénk el nemzetünk himnuszát!” Ha így tett volna, akkor nem botrány és füttykoncert lett volna az eredmény, hanem a jelenlévő x-száz, vagy ezer magyar ember és Király Linda szépen és áhitattal elénekelte volna a Himnuszt, és jó lett volna mindenkinek. Ehhez persze még két további dolog is kellett volna: 1. elfelejthette volna a nagyon hülyén és idegenül hangzó R n’B-s hajlítgatásokat és egyébb manírokat az éneklés során, vagyis tradicionális módon kellett volna énekelnie,
      2. le kellett volna vennie azt a rohadt baseball-sapkát! Alap dolog, hogy bármely ország himnuszát fedetlen fővel illik hallgatni, pláne énekelni! Ennyi tisztelet minden nemzet himnuszának jár! Ő nem tisztelte meg ezzel a mi himnuszunkat, vagyis MINKET, magyarokat; következésképpen ő sem érdemli meg a mi tiszteletünket. Méltatlanná vált Magyarország képviseletére. Ezért nem szeretném, ha ő nyerné meg a nemzeti döntőt, amellett, hogy az Untried nem rossz dal, sőt egész jó (mondjuk az a hülye, csipogás-szerű hang nem kellene bele)! Ha nem Király Linda énekelné, nem bánnám ha ezt a számot küldenénk ki Bakuba.

  • tilla77

    Hát engem Tolvai Reni dala nem varázsolt el, se Kökény Attiláéké. A zene nem rossz, és irritál a folyamatos orrhang, a szöveg pedig gyenge, a népi motívumok pedig elviszik a dalt, angolul kéne megpróbálni. És ugye ez egy szerelmes dal…
    Kökényék táncdala olyan, amilyen. Kállai S András dala jó, de ez a stílus nem szokott nyerő lenni az eurovízión. A dal tényleg jó. Ugyanez a problémám Királyékkal is. Caramel Víziója sem ide való. Gyurcsik Tibor dala kifejezetten jó, nekem tetszik, a tavalyi dán Friends of London stílusa jön le, de kifejezetten jó. (nem a dalra hasonlít). Élő produkciók után okosabbak lehetünk.

    • ubulthebest

      Igen, az élő produkciók majd eldöntik hogy mégis ki(k) való(ak) az ESC-re. 😀
      De pont jól jön ki az első elődöntő! Utolsó vizsgám pontosan jó lesz levezetés képen! xD

  • Balint005

    Én még nem fejtettem ki a véleményem az NF-esekkel kapcsolatban, de most ezt megtenném 😀 (Bocsi ha hosszú lesz)

    Nálam a lista végén kullog: a Compact Disco, Fábián Juli, az AFC és Pély Barnáék. Az utóbbi dal szerintem nagyon rossz, kicsit olyan balkáni beütésű nekem, az előbbi 3 pedig szimplán gyenge szerintem.

    A középmezőnyben nálam: Dancs Annamari mert nem Eurovízióra való dal, inkább rádióba, tipikus Román popzene ez pedig MO. A Moonsoon, Gyurcsik Tibi, és a Kökény – Bencsik páros mivel szerintem nem elég erős az ESC-re egyik dal sem. Kállay Saunders és a Sophistic szerintem nem tudná hozni ezt a szintet élőben, meg elég sok gépiesítés van mindkét dalban, szóval nem tetszenek, illetve itt van még a sokak által favorizált Tolvaj Reni akinek egyrészt számomra irritáló személyisége van, másrészt a dala nagyon nagyon hajaz a Horenhroine-re (amit én utáltam), azt is mindenki imádta..csak az elődöntőben lett utolsó előtti (megérdemelten), és szerintem Reni is így járna.

    És az élmezőny sorrendben:
    6. Carammel – Jó dal, talán döntősök lennénk vele, de ennyi.
    5. Heincz Gabi – Nagyon jó dal, kellemes hallgatni, lenne esélye kint.
    4. Király tesók: Amerikai stílusú dal, simán vevő lehet rá Európa.
    3. Bebe: Ez nekem nagyon tetszik, egy igazi minőségi dal, de lehet hogy nem érne el jó helyezést kint.
    2. Kiss Gina – Fantasztikus Ballada ezzel simán döntősök lehetnénk, nagyon szép dal, és nagyon jó hangja van Ginának.
    1. Tóth Gabi – Erős, dinamikus dal, Gabi a színpadon nagyon jól el tudja adni magát, biztos csinálnának egy jó koreográfiát is hozzá, ami tavaly nem volt meg, szóval ez minden szempontból jó választás lenne.
    Hajrá Gabi 😀

  • Gabiii

    Én azon gondolkodtam ma hogy Gabit nem kéne kiküldeni ezzel a dallal ! Sokkal több lehetőség van a csajban mint amennyit ezzel el tudna érni. Nem mondom hogy rossz csak nem tudná megmutatni igazán magát. Lesz még ESC egy jobb dallal máskor menjen. De akkor se leszek szomorú ha mégis ő megy (de akkor szigorúan angolul mert kivételesen ez a magyar szöveg nem jó hangzású külföldi fülnek ezt megerősítette több ismerős is) de én nem fogok rá szavazni.

  • lappa

    Sziasztok Eurovízió-rajongó sorstársaim!

    Még pár napig akciósan vásárolhatók meg az alábbi kiadványok.

    The Official Fanbooks:
    2006 – 4000 Ft
    2007 – 4000 Ft
    2008 – 4000 Ft
    2009 – 4000 Ft
    Fanbook Binder – 3000 Ft

    The Official CD-s:
    2007 – 3000 Ft
    2008 – 4000 Ft
    2009 – 5000 Ft

    The Official DVD-s:
    2008 – 7000 Ft
    2009 – 8000 Ft

    A termékek minősége kiváló, teljesen új, mind a hivatalos shopból származik. Több termék vásárlása esetén jelentős kedvezményt adok.

    Érdeklődni: lappa@citromail.hu

  • zozoli10

    Én kicsit csalódott vagyok, bevallom őszintén! Egyik számtól se esek hanyatt, de ez van ebből kell főznünk! 🙂
    Hiányolom a Holdviolát és Zsédát és azt se tudom, hogy jelentkeztek-e, de most már mind1 el kell felejtenem őket! 🙂

    Compact Disco: nagyon szeretem a számukat, csupán egy baj van vele kb 4-5 napig tartott míg megkedveltem és a telómra raktam…. :/ elsőre nem fog meg és egy ilyen dal akkor mit ér az Eurovízión?
    Tóth Gabi: nekem tetszik, de akkor ezt inkább angolul köszönöm! 🙂 Gabi színpadi produkciója dobna rajta, már ha engedik őt dolgozni és nem olyan kis senkik veszik körbe mint Katit -.-”
    Caramel: beszédes cím, sokra nem megyünk vele, de még mindig a jobbak közé tartozik 🙂
    Kökény&Bencsik: ha egy kicsit erőteljesebb lenne akkor egész jó, de nekem túlságosan egy lére megy… de még ez is jó!
    K.S.András: ez is jó, de olyan elveszettnek tűnik, persze ebből is ki lehet hozni egy szép helyezést!
    Gyurcsik: ok! de félek hogy Bakuban elfogy, vagy nem tud felkészülni rendesen!

    Tolvai Reni: na ebben a számban van valami ami megfogott! olyan mint egy mese és ha valami mesebeli lenne a színpadi produkció is egész jól passzolna a kettő! 🙂
    kicsit a füttyből vissza lehet venni, de egész aranyos így! 😀 nálam Reni lett a nyerő! 😀

    a többi szóra se érdemes! kb ennyi az én véleményem! 🙂

    • János

      Milyen érdekes látni,hogy nálad csak az állítólagos „hírességek” érdemelnek szót…Ezért félek,ha egy ismeretlen előadónak van egy fergeteges száma,akkor őt alul fogják értékelni…

      • zozoli10

        jujj kifelejtettem Kiss Ginát! Na még ő benne látok valami hasonlót, mint Katiban 😀 de ez sem igazán tetszik! xD
        szal az idei évre nagyon nem bizakodom :S

  • Zolitt

    Én már kezdek nagyon mérges lenni emiatt a Himnuszos történet miatt! ÚGy vagdalkoznak az emberek, hogy nem tudják valóban mi is történt, és hogy hogy volt az ominózus eset! Eddig én azon az állásponton voltam, hogy mindenki követ el hibákat, Linda is belesett egy hatalmas nagyba. Mondtam úgy hogy én sem tudtam a teljes történetet. Ma néztem a videót ahol beszél erről az egészről.
    16 éves volt, akkor költöztek haza Magyarországra, a szülei beszéltek ugyan magyarul, így hallotta a magyar beszédet, de írni olvani csak mikor hazaköltözött akkor kezdett el tanulni. Ezen a helyen ahol a Himnuszt is énekelte, előtte volt egy félórás koncertje, és úgy volt, hogy lesz egy újabb félórája amíg átöltözik és felkészül. Itt elmondta, hogy napokon keresztül készült, tanulta a Himnuszt, egy fehér szolíd ruhát is bekészített, hogy majd átöltözik. DE! Mikor végzett a koncertjével, lement a színpadról, izzadtan, idegesen…. Már nyomták vissza a kezébe a mikrofont, és lökték vissza a színpadra. Elkezdte énekelni, de pár sor után lefagyott és azt Ő is beismerte, hogy rosszul reagált a szituációra, hogy nem a megfelelő szavakat mondta, de ezek a nyelvi nehézségek, az izgalom, az idegesség, és a hirtelen helyzet ezt hozta sajnos ki belőle. Már ezerszer bocsánatot kért, és nagyon sajnálja, de ezen már nem tud változtatni.
    Azt is elmondta ebben az interjúban, hogy ezután a botlás után lement a színpadról, megkereste az apukáját, visszamentek ketten és együtt elénekelték! Csak hát erről már elfelejtettek beszámoni a médiában.
    Szóval én eddig is mellette voltam, hogy hibázni emberi dolog, most 3x annyira mellette vagyok! Az a legsajnálatosabb dolog ebben az egészben, hogy erre a dologra van kihegyezve a dolog! Nem az a dal van a középpontban, ami az egyik legjobb ebben a 20-as mezőnyben, hanem ez az ezerszer lerágott csont… és ez is csak úgy felületesen, hogy legyen valamiröl háborogni!
    Itt hozzáteszem, hogy ha bemennénk egy középiskolába, kerenénk olyan osztályokat, ahol 16 évesek vannak, és arra kérnénk őket, hogy mondják el vagy írják le a Himnusz első vesszakát(legalább), nagyszámmal lennének olyanok, akik nem tudnák! Pedig Magyarnak születtek… Úgyhogy azt mondom, ezeket mostmár ismerve, hogy egy emberi tévedés volt ez, és nem csak egy szeletet kiragadva belőle. De az egész történetet ismerve, hogy készült (nem csak a szöveget tanulta, hanem alakomhoz illő ruhát is vitt magával), így nem direkt énekelte sapkában, és végül az apukájával korrgálta (megpróbálta korrigálni) a hibáját, végre elfelejthtnénk a dobálózást, megérthetnénk, hogy mik játszottak közre, és végre lezárhatnánk ezt a témát!

    • Zolitt

      Atya ég! Elnézést a sok nyelvtani hibábért, az egy mondaton belüli háromszoros szóismétlésért, az elütésekért! Közel 3 órához cseppet nagyo fáradt vagyok, és a telefonomon pedig kicsik a billentyük, és nem látok sokat abból amit már leírtam… Még egyszer elnézést, ha nagyon nehezíti az olvasást. De ez már nagyon bennem volt és ezt le szerettem volna írni!

      Látjátok… Én is hibáztam! 🙂

    • DeeJay

      Hiába vagy mérges, a csaj porigalázta magát akkor, és ha tisztában van a saját ismereteivel, akkor minimum nem vállalja el. Másrészről olyan nagyképű, hogy omlik a vakolat, gusztustalan ahogy előadja magát, meg hogy ő egy világpolgár. Akkor képviselje a világot, de ne a magyarokat.

    • BenJoe

      Mindarról a sok szépről amit itt leírtál nekem ez jut eszembe:
      „A kifogás olyan mint a segg… Van belőle mindenkinek.”

      Red O’Neill őrmester
      Dale A. Dye: A szakasz

    • Zolitt

      Úgy látom, itt már nektek igazából mindegy mi van leírva, csak ugyanazt az egyet fújjátok!
      Valószínű tisztában volt a saját képességeivel, ezért készült rá napokig, de bekavart a hirtelen jött helyzet, jött a szürke köd, leblokkolt, itt léptek be a nyelvi nehézségek! Itt reagálta le iszonyat rosszul a szituációt. Ha ezt nem lehet megérteni, akkor nincs hozzáfűzni valóm! Az meg, hogy nagyképű-e vagy sem, már a legkicsinyesebb sárdobálózás, és végképp nincs köze a hangjához, a dalához.

      Innentől engem abszolút nem érdekel ez a történet! Ha ennyire keményfejűek vagytok,mehettek transzparensekkel az MTV elé. Már az se tudna igazából érdekelni!

      Mikor hosszabb ideig külföldön voltam, és valami sprortesemény kapcsán meghallottam a Himnuszunkat, szorult már el a torkom, és akkor igazán elgondolkodtatott, és megdobogtatta a szívemet, és jelentősen felértékelődött bennem a kis Hazám… Lehet hogy valami borzasztó korcs vagyok, de én meg tudom érteni ezt a helyzetet, és büszke tudnék lenni a Király tesókra, ha ŐK képviselnék az országot. (Persze akkor ha élőben is elő tudják hatásosan adni a dalukat)
      Nekem ez volt itt az utolsó kommentem ezzel kapcsolatban….

      • BenJoe

        Jobb is így…

      • Erzsi

        Szerintem is le kéne zárni a témát, de ezt még ide írom, nehogy azt gondold, egyedül vagy a véleményeddel. Én is azt gondolom, hogy le kéne hasadnunk erről a himnuszos dologról. Most tényleg az alapján ítéljük meg énekesi képességeit, hogy tíz évvel ezelőtt egy futballstadionnyi felspannolt közönség előtt belesült a himnuszba? Mi az, hogy nem méltó az ország képviseletére? Szerintem, aki ezt a szörnyű országot ma nagy nyilvánosság előtt névvel-címmel felvállalja, az nagyon tiszteletre méltó. És a Himnusz hibátlan felmondása magyarságunk mércéje? Számomra nem. Jó, ha műveltségbeli. És azt hiszem, itt kell abbahagynunk, Zolitt. Ez értékrendbeli különbség. Sosem fogjuk őket meggyőzni, ahogy ők sem minket. Én sokkal jobban szeretném, ha magyarságunk mércéje az lenne, amit befogadunk és nem az, amit kirekesztünk. A toleranciánk, a megbocsátás képessége, hogy évtizedes sérelmeken felül tudunk emelkedni. Na meg, hogy nem hagy el a humorérzékünk. Hogy a dolgokat saját helyiértékükönk tudjuk kezelni. Egy előadói tapasztalatokkal nem rendelkező kamaszlány rosszul kezelt egy helyzetet. Azoknak a felelősségét soha nem firtattuk, akik kitalálták, hogy erre a Himnusz-éneklésre ő a legalkalmasabb személy. (Nehogy elkezjük!!! Vicc volt!!!)

      • BenJoe

        WTF? Előadói tapasztalatokkal nem rendelkezett? Ugye most csak viccelsz! Akkor ő már réges-régen fellépésekre járt, koncertek sora állt mögötte, és idehaza úgy sztárolták, mitha legalábbis ő lett volna Tina Turner tini kiadása, vagy ilyesmi.
        A magyarságom mércéjéről annyit, hogy eszméletlenül sok mindent befogadó, multikulturális fickó vagyok, humorérzéknek sem vagyok hijján, csak sajnos a kérdéses jelenet sok mindennek volt mondható, csak éppen humorosnak nem. És a toleranciának is van határa, amit Király Linda az én esetemben átlépett, mérföldekkel.
        Mellesleg sosem vontam kétségbe az énekesi képességeit, Himnusz-ügy ide vagy oda, ez az egész nem erről szól.
        Válaszra se méltassatok. Részemről is lezárva a téma.
        Győzzön a legjobb dal!
        Szerintem:

        Kiss Gina – Chasing Dreams

  • Rebel

    Szerintem is teljesen felesleges leragadni a Király Linda-féle Himnusz-ügynél. Ami volt, elmúlt, bár nem túl imponáló hiba de mégiscsak hiba. Mindenki figyeljen a dalokra, mert ha tetszik, ha nem, a dalok mérettetnek meg és nem az azokat eléneklők.

    Ennek szellemében, hajrá Kiss Gina, mert fantasztikusan fülbemászó dallal állt elő!

    http://www.youtube.com/watch?v=4-1bDi5PXNM&feature=related

  • tilla77

    Gallusz Nikiék dalát várom, mert a részlet, ami van az ajánlóban engem nagyon megfogott, nem tudom, hogy Márton is fog-e énekelni, de ha igen szerintem az a dal lesz a kuriózum. Bírom, hogy itt mindenki Renitől meg nem Renitől van elájulva, de ne felejtsük el, ezek nem élő felvételek és nem teljes a lista. Szal Niki és Marci és nagyon számitok rátok.

  • Veres Mónika facebook: „Néhány perc és jön a teljes dal! 🙂 Like? :)”
    Mondta ezt 40 perce. 😀 De akkor talán ma meghallgathatjuk végre.

  • János

    Vannak benne erős részek,viszont nem feltétlenül az a dal,amire az ember felkapja a fejét. Az első nyolc mindenesetre garantált.

  • Zolecs

    Veres Mónika: Hogy ezzel nem jutnánk tovább azisbiztos. Lerágott csont.Talán ha magyarul énekelné lenne benne egy kis egyediség, de így tucatdal a maga műfajában. Tele van az ESC ilyen dalokkal, ráadásul azok sehol sem végeztek.

  • Attitude

    Fuh én annyit fűznék hozzá, hogy az, hogy nem tetszik v.ki és nem tartod jónak az oké, de hogy úgy állni hozzá, hogy ez szar ez nem megy sehova…a másik király…ez olyan tipikus rajongó dolog. Nekem is van személyes kedvenc pontosabban már 3is:) Compact Disco,
    Bebe:sokkal jobb lett a dal,mint amit a 10secből vártam és Heincz Gabi:iszonyat szimpatikus kis könnyed dal, bár sejtem, hogy kevesen tudják elképzelni eurovízión, mert nem egy nagyszabású v.mi és mindenki ilyesmire számít) van, olyan is aki nem tetszik pl. a 3 lány: a belinkelt videó alapján ügyesek és tudnak szólamot tartani,de a számról alkotott véleményemen sajna nem tudnak változtatni és nem is az ő hibájuk)Lényeg a lényeg, hogy legyünk már kicsit pozitívabbak és inkább az hangsúlyozzuk, hogy egy szám milyen zseniális és amelyik nem tetszik, azt meg engedjük el a fülünk mellett!Inkább drukkoljunk mint átkozódjunk! Nem tudom mennyire olvassák az előadók a fórumot, de nyilván nem egy nagy öröm, ha épp azt kapja el, hogy mekkora szarnak tartja v.ki holott lehet sokkal többen szeretik!

    • Zolecs

      Nem azt mondtam hogy „szar” hanem hogy tucatdal. A kettő között azért van különbség.Szép dal meg minden de semmi több.

      Én úgy próbálom nézni a dalokat hogy melyik ami nagyon tetszik és még a versenyen is sikerülne vele egy jó helyezést elérni. Ebből Veres Mónikára csak az egyik igaz, így a részemről felejtős, és ezért írtam azt amit.

      Ha nem kifejezetten nekem szántad a kommented első sorait, akkor bocs, de magamra vettem 😉

      • Hasonlóan gondolkozom én is a dalról. Szerintem úgy járna mint Csézy: szép dal, szép hang, csak semmi több.

      • Vivi

        Csatlakoznék. Szép dal meg minden, de ennyi. Nem fog meg elsőre, pedig én igyekszem olyan szemmel (ill. füllel 😀 ) nézni a dalokat, hogy első hallgatásra megfog, vagy sem. Mert szerintem ez is számít, oké, hogy neten látástól mikulásig lehet majd hallgatni a dalokat, de bőven lesznek olyanok is, akik a versenyen fogják először hallani a dalokat.
        Nika dala sajnos engem nem fogott meg.

      • Fabiana

        Én is így vagyok vele. Engem sem fogott meg, de persze ez nem azt jelenti, hogy ez egy rossz dal. Szép, jó hang, de tavaly Nadine sem ment vele sokra…

  • Tamás

    Nika (Veres Mónika) száma meglepően tetszik. Egyáltalán nem tipikus magyar popzene, vannak benne nagy terjedelmek, és a youtube részlet alapján simán kiénekli. Nálam feljött Annamari, Caramel és Királyék mellé 🙂

  • Kifejezetten tetszik Nika dala. Biztosan nem fogunk benne semmilyen tekintetben csalódni 🙂 Egy újabb kedvenc. Remélem a többi, idáig nem hallott dalok is ugyanilyen kellemes csalódást fognak belőlem kiváltani 🙂

  • Michael de nem Knight

    Magyarországnak – a most itt nem részletezett, de az ESC-et hosszú ideje néző rajongók előtt ismert okokból – minimális az esélye, hogy valaha is nagydíjas legyen. Hasonló cipőben járt évtizedekig pl. Finnország. Épp ezért véleményem szerint arra kell törekednünk, hogy kiváló énekeseket küldjünk ki, különlegesebb dalokkal, akik-amik nem a 12 egy tucat módján sikkadnak el a mezőnyben, hanem a TV nézőknek kellemes élményt szereznek. Azaz a győzelem is fontos, de talán a jó minőségű részvétel még inkább. És egyszer talán ha az istenek is úgy akarják (és a volt Szovjetunió utódállamainak, a volt Jugoszlávia utódállamainak, a Skandináv és a Balkán tengely országainak szavazói:) tán még nyerhetünk is.;)

  • Gabiii

    Most nem azért de a tavalyi Azerbaijani dal mi volt ha nem tucatdal?:D

    • Zolecs

      Tucatdal.De mégsem emlékszem az utóbbi években hasonló dalra.
      Vagyis: lassú,szerelmes duett balladákra 😉

      Bár egy kicsit az is beleszámított a győzelmükbe szerintem hogy az összes konkurencia alacsony sorszámot húzott.

      • Michael de nem Knight

        Sztem meg az azeri kőolaj számított bele a győzelmükbe :)…
        Anno is volt hasonló pletyka… Franko a rossz szájak szerint egyszerűen megvásárolt pár zsűrit, hogy a spanyol dal nyerhessen 1968-ban.

      • Zsolti

        Minden évre lehet szőni minimum 3 összeesküvés-elméletet. Az azeri győzelemben én még az összhangot említeném a zene és a látvány közt, ahogy tavaly nagyon jól mondta valaki talán az mtv-től, hogy ez a produkció minden részletében televízióra volt írva. Remélem, erre a jó meglátásra idén is emlékeznek majd. Habár!… A tavalyi győzelem alapján szerintem sokan a látványra fognak összpontosítani (nem tudom milyen lehetőségeket nyújt majd a bakui helyszín), és így éppen egy egyszerűbb, szerényebb kivitelezés lehet esélyesebb.

  • Gabiii

    Jajj de jó a Megasztár Február 10.-én kezdődik így nem zavar be a nemzeti döntőnek 🙂 Remélem a Csillag Születiket már nem dobják be addig. Így remek nézettségre és a jó színvonal miatt (személyes vélemény…nem kell miatta fikázni) remek nézettség jöhet össze és még nagyobb népszerűség az Eurovíziónak.

  • :)

    Most esett le, hogy 7-kor fog kezdődni a verseny. Legalább nem alszok be rajta.