Naptár

2009. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Horvátország: Gianni a DORA-N a San Marinónak szánt dallal

croatiaTudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

A miniállam visszalépett az idei versenytől de Gianni (DORA 2008) nem. A “Daj mi jedan razlog” (Adj egy okot) című dalát a DORA-n fogja előadni.
Ivo Gianni Gamulin (tenor) majdnem San Marinot képviselte az idei Eurovízión a “Parola vera” című dalával, de a visszalépés miatt a horvátországi DORA-n horvát nyelven fogjuk tőle hallani a versenydalt. A dal szövegét és zenéjét Alka Vuica írta.

Alessandro Capicchionijának , San Marino erurovíziós delegáció vezetőjének néhány hónappal ezelőtt nagyon megtetszett a dal, de sajnos a pénzügyi nehézségeik miatt kénytelenek voltak visszalépni. De Ivo Gianni Gamulin nem szomorkodik az elúszott lehetőség miatt, mert horvát nyelven saját hazájában fog próbálkozni.
– Amikor a dalon dolgoztunk, a menedzserem mondta, hogy készítsük el az olasz nyelvű változatát is a dalnak, ami közel áll hozzám, mivel operaénekes vagyok. A felvételt elküldtük a san marinói RTV-nek, és kedvező választ kaptunk, azaz hogy részt vehetek az ottani válogatáson. Alessandro Capicchioninak (aki egyébként a Sanremo Festival zsűrijének a tagja) nagyon tetszett a dal az én előadásomban, ezek szerint jó az olasz kiejtésem – mondta Gianni.
San Marino visszalépése miatt nem fogják megszakítani a munkakapcsolatot Giannival, további egyeztetéseket követően Capicchioni meghívja a horvát tenort az egyik fesztiválra San Marinóba.
http://www.youtube.com/watch?v=p7rJjLoOZlc

Hozzászólások lezárva.