Naptár

2009. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Románia: Kovács Dalma élni szeretne az Eurovízió adta lehetőséggel

romaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: transindex.ro

A brassói Kovács Dalma már a legjobb 24 között van. A Médiabefutó egykori közönségdíjasának a legmenőbb román zeneszerző, Marius Moga írt versenydalt.

Kovács Dalmát 2006-ban, a Médiabefutón ismertük meg, ahol elvitte a közönségdíjat. A román közönség fele a Faimoşii című televíziós vetélkedő megnyerése jelentette az áttörést. A Cătălin Măruţă és Marius Moga által vezetett műsor szakmai téren is nagy előrelépést jelentett Dalma számára, hiszen a legfelkapottabb hazai zeneszerzőnek számító Moga felajánlotta, megírja a dalokat első lemezéhez.

Kis szerencsével Dalma nemzetközi sikerekre is pályázhat, ehhez azonban meg kell nyernie az Eurovíziós Dalfesztivál országos döntőjét. Ha ez összejön, a moszkvai döntőn már bármi megtörténhet.

Miért döntöttél úgy, hogy benevezel az Eurovízióra?

– Másfél éve tart az együttműködésem Marius Mogával, Romania egyik legjobb zeneszerzőjével, és szerintem butaság lett volna tőlem, ha nem küldök be egy dalt, amit ő írt; sajnos egyik dalom sem volt a versenybe nevezés szempontjából elég meggyőző számomra, így hát addig győzködtem, míg írt egy újat… az utolsó pillanatban.

Az Eurovízió gyakran botrányoktól hangos, nemzetközi és hazai szinten is sok az elégedetlenkedés szinte minden évben. Miért gondolod úgy, hogy itt a helyed?

– Általában, amikor említik az Euroviziót, mindenki a botrányra gondol. Én nem. Én egy jó lehetőségre gondolok, amit szerintem minden tehetséges énekes ki kellene használjon. Ha mindenki a botrányra figyelne, nagyon kevesen jelentkeznének a versenyre. Sajnos sokan inkább a rosszat, a hibát keresik, mintsem a jót; azt, hogy hogyan tehetnek rosszat másnak, hogy sajátmagukat juttassák előbbre, ahelyett, hogy azon gondolkodnának, hogy mit lehetne jobbá tenni a saját előadásukban.

Itt a helyem, mivel van egy jó dalom, amiben bízok. Megpróbálom elkerülni a botrányt, és másképp promoválni a dalom, a nevem. Egyesek azt gondolják, ez a legjobb út a hírességhez. Nekem más a véleményem. Meg lehet nyerni egy versenyt csalás meg botrány nélkül is. Minden az emberektől függ, attól, hogy mit választanak.

A teljes interjú megtalálható itt:
http://multikult.transindex.ro/?cikk=8801

Hozzászólások lezárva.