Naptár

2009. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Horvátország: Brotherhood of Men (ESC 1976) és Paul Young a DORA-n

dora09Tudósító: Szalma Róbert
Forrás : eurosong.hr

Paul Young lesz a vendég a DORA “show programjának” a döntő estéjén 2009. február 28. Opatijában. Az énekes olyan dalokat fog énekelni a színpadon, mint a “Come Back And Stay” és az “Every Everytime You Go Away”. Ez lesz az második fellépése Horvátországban.

Előző este az elődöntőben, szintén a “show program” keretében felépp a Brotherhood of Man, akik 1976-ban megnyerték az Eurovíziót a “Save your kisses for me” című dalukkal. A közönség természetesen ezt a dalt is hallani fogja tőlük.
– A fellépéseket a fent említett sztárokkal már tavaly szeptemberben le kellett egyeztetni, és még így is az ismeretségnek és a kapcsolatoknak köszönhetően sikerült megnyerni őket, mert egy évre előre le vannak foglalva az időpontjaik – mondta elégedetten Aleksandar Kostadinov, a Dora projektvezetője, és még hozzá tette, hogy az idei lesz az eddigi legjobb műsor!
Az elődöntő műsorvezetői ezúttal nem négyen , hanem csak ketten lesznek, Nevena Rendeli és Duško Ćurlić, a döntőben pedig Ćurlić mellet fog állni Daniela Trbović.
Már csak az a kérdés maradt nyitottan, hogy ki fogja képviselni Horvátországot az Eurovízión, mert Miroslav Škoro visszalépett a versenytől, mert nem találta meg a megfelelő előadót, akinek dalt írhatott volna. Valamint visszalépett az a Rajko Dujmić is, aki az egyetlen horvát Eurovízió győztes dalnak a szerzője is (Riva-Rock Me Baby ESC1989 YU).
Škoro helyett a DORA-n meghívás alapján felléphet Hari Rončević, aki saját szerzeményével indul. Ami Rajko Dujmićot illeti, ő írásban értesítette a szervezőket, hogy nem sikerült megtalálnia a megfelelő énekest a dalhoz, melyet megírt. Tiszteletből a HTV és a Dora iránt nem kíván félmegoldásokkal előrukkolni, mert ezzel senki sem járna jól.

Rajko döntését a szervezők elfogadták, és az elkövetkező napokban fogjuk megtudni, hogy ki lép a helyébe az idei versenyen Opatijaban.

http://www.youtube.com/watch?v=7bKAPVpA46o&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hRMBlFGtVJw
http://www.youtube.com/watch?v=2M9HrFCVlWg
http://www.youtube.com/watch?v=RRLQs0w4ExY&feature=related

Hozzászólások lezárva.