Napi Eurovízió 2015: Szerbia

(c) Slobodan Sarić
(c) Slobodan Sarić

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Két versenytársával szemben idén Bojana Stamenov nyerte meg a szerb válogatót. A közönség imádta erőteljes hangját és előadásmódját. Az énekesnő így jellemezte magát: „Tudom, hogy kell kötni és főzni… De vigyázz, a hangomtól eldobod az agyad!”

Bojana 1986-ban született, hét évesen kezdett el énekelni. Középiskolában három zenei szakon tanult: gitár, lant és reneszánsz éneklés. 2012-ben a Serbia’s Got Talent döntőse volt, itt varázsolta el a közönséget nagyszerű hangjával.

Azért fogott bele az éneklésbe, mert nem volt azzal megelégedve, hogy csak hangszeren tud játszani. Imád utazni, a jövőben szeretne ellátogatni Franciaországba az ételekért és művészetért, Írországba a sörért és a tájakért, Amerikába a bluesért, Chicagóért, a musicalekért, Las Vegasért.

Nem kedveli a magányt, ezért annyi időt tölt a szeretteivel, amennyit csak tud. Ha mindenki elfoglalt, akkor köt és horgol, de nagyon szívese főz is.

A szépség sosem hazudik – állítja Bojana. Ez a szépség azonban nem a külső, hanem sokkal inkább a belső szépséget jelenti, ami kisugárzik. A dal egy lányról szól, aki sokáig nem tudta, hogy mennyi mindenre képes, nem is igazán fogadta el magát. De számos hiba után, a tükörbe nevetve, végre előttünk áll és büszke magára.

12 Comments

Az idei év nagy kérdőjele számomra. Amikor a szerb válogató volt és meghallottam, tudtam, nagy kedvencem lesz. Nagyon sokáig vezette a listámat, majd bemutatták az angol verziót és 1-2 helyet visszacsúszott. Bojana hangja fantasztikus, az egész személyisége meggyőző. Aztán elindultak lefelé a lejtőn: a rosszabb angol verzió mellé készült egy pocsék videó, ehhez jön a felfoghatatlan előadás, amit a próbán produkáltak. Szeretném, hogy döntőbe jusson, mert a dal önmagában tetszik továbbra is, de az előadás megöli az egészet és emiatt a döntő szerintem nem lesz meg neki.

Nálam: 3/16; 3/27
Tippem: 11/16

Nagyon erőteljes a hangja azzal bajom nincs de valahogy a dal nem tud megfogni, bár az igaz a vége amikor pörgőssé válik az bejön. Összeségében nem tudom hova tenni, csak ez középmezőnyt tudok neki max elképzelni

A dal lüktetése abszolút megnyerő. Bojana viszont egész végig az erőteljes sakál hangokra épít, és a finom hajlításokra nem igen figyel oda. Hogy ez a szám ne legyen unalmas, és még érdekesebb legyen, meg kell rebegtetni a hangi adottságait a refrénen kívül is. Egyébként egy ilyen tempójú dalt logikus lenne továbbjuttatni.

Ahogy tegnap is megjegyeztem, pusztulatos diszkózene, és nem az igényesebb fajtából. Sajnos az, hogy kiváló az énekesnő, nem menti meg a dalt attól, hogy gyenge. Nem sajnálnám, ha kiesnének.

Szerbia:A dalt nagyon szeretem,nem tudom megunni.Jelenleg a 2. hely az övé a listámon egy hajszállal Moldova előtt.Kívánok nekik egy döntőt ott pedig egy Top 10-et. Ezzel a dallal kijárna szerintem. A színpadkép rendben van.

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem szerbül sokkal jobban hangzik, mint angolul. Ezzel egy nagy hibát követtek el (szerintem legalábbis) :/ Nem lepődnék meg azon, ha nem jut tovább a fináléba. Emígy a hangja nagyon jó és a dallam is, csak az angol dalszöveggel van bajom 🙁

Nagyon tetszik ez a dal, még angolul is, bár szerintem is a szerb változat volt a jobb. Negyedik a személyes listámon, 9 pont a tízből.

Egyszemèlyes ellentábor leszek.Nekem szerbül nem tetszett,nem szerettem,de angolul átjön,szerintem nagyon szèpen ènekel,ès angolul mèg jobban ki tudja a dalt bontakoztatni.Nálam 13/40-ből,nálam nem kèrdès hogy döntős.

Comments are closed.