Napi Eurovízió 2015: Spanyolország

Fotókredit: Videoclip Courtesy Sony Music Entertainment Spain S.L.
Fotókredit: Videoclip Courtesy Sony Music Entertainment Spain S.L.

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Edurne karriere 10 éve alatt a spanyol showbiznisz számos ágán jeleskedett. Az Operación Triunfo tehetségkutató műsorban tűnt fel először. Énekes, színésznő, musical színésznő, műsorvezető, a legnagyobb kihívással azonban most fog szembe nézni, mint Eurovíziós előadó!

Edurne Madrid városában született, kilenc évesen kezdett el énekelni. 2005-ös tehetségkutatós szereplése óta öt albumot rögzített: Edurne (2006), Ilusión (2007), Premiére (2008), Nueva piel (2010), Clímax (2013). Minden lemezével turnéra indult, miközben más művészekkel is közreműködött.

Színésznőként is dolgozott egy igen sikeres spanyol sorozatban és hét évig játszotta Sandy szerepét a Grease-ben. A Sztárban sztár spanyol változatát is megnyerte, mostanában pedig egy napi tévéműsor egyik házigazdája.

A dal egy elvesztett szerelemről és a boldogság visszaszerzéséről szól. Edurne küldetésre indul, hogy a fájdalmától megszabaduljon, újra elérje a boldogságot, visszatérjen belé az élet vagy, ahogy a dalban megfogalmazza: újra látni szeretné a hajnali fényt.

15 Comments

szeretem ezt a dalt, de egyáltalán nem a kedvencem , sőt szerintem sokak túlértékelik. Remélem élőben tud robbantani a hangjàval, anélkül egysíkú lesz

Szerintem iszonyatosan túlértékelik ezt a dalt. Edurne hangja jó, de a dal unalmas, egysíkú. Nagyot nem fog bukni, mert vannak elvetemült fanok, de inkább középmezőnyt tippelek.

Nálam: 20-27.hely között
Tippem: 11-18.hely között

Túl van èrtèkelve ez a dal szerintem is.Szerintem egyáltalán nem jó,unalmas ès Edurne hangja se tetszik.A szerencsèjük az,hogy autómatikusan döntőznek,mert ha nem döntőznènek nekem egyèrtelmű lenne hogy ne jusson tovább.A dal a listám vègèn kullog 34/40(bár tudjuk nem reális mert döntős azaz minimum 27.-nek kène lennie.)

Szeretem hallgatni ezt a dalt. Nem egy hiper szuper dal de idén nem boncolgatom a dalokat hanem csak arra hagyatkozom, hogy milyen reakcióm van ha hallgatom. Nincs elkapcsolási faktor.

Pastora, Ruth majd Edurne. Szeretem azt a fajta temperamentumot, amivel a spanyol nők rendelkeznek. Az előző kettő hölgy dala viszont erősebb volt, de a 2015-ös produkciójukkal sincs szégyenkezésre okuk.

Egyetlen szóban meg tudom fogalmazni a véleményemet erről a dalról: jaj!
25. a listámon (tudni kell, hogy a 23. helytől lefelé már a “nem szeretem -> ki nem állhatom -> borzalmas -> inkább lőjetek le” kategóriás dalok szerepelnek rajta), a lehetséges tízből 3 pontra értékeltem.

Én kedvelem ezt a dalt, megvan benne az a spanyol karakánosság, de még is törékeny valahol ez a dal.
Nálam : 8/27, tippem is hasonló ehhez.

Nekem ez olyan elmegy kategória. Az elején tetszett, azóta viszont egyre hátrébb megy. Most a középmezőny 20. hely környékén áll nálam. Kicsit unalmassá vált, tény hogy Edurne hangja nagyon jó, egy jó színpaddal szerintem a TOP 15-be beférhet. Nyerni nem fog úgy érzem!

Spanyolország:Megszerettem.25. helyről indult aztán 18. 13. és most a 8. helyen van nálam.Top 10 környéke lesz szerintem,nyerni biztos nem fog.

Comments are closed.