Napi Eurovízió 2015: Spanyolország

Fotókredit: Videoclip Courtesy Sony Music Entertainment Spain S.L.
Fotókredit: Videoclip Courtesy Sony Music Entertainment Spain S.L.

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Edurne karriere 10 éve alatt a spanyol showbiznisz számos ágán jeleskedett. Az Operación Triunfo tehetségkutató műsorban tűnt fel először. Énekes, színésznő, musical színésznő, műsorvezető, a legnagyobb kihívással azonban most fog szembe nézni, mint Eurovíziós előadó!

Edurne Madrid városában született, kilenc évesen kezdett el énekelni. 2005-ös tehetségkutatós szereplése óta öt albumot rögzített: Edurne (2006), Ilusión (2007), Premiére (2008), Nueva piel (2010), Clímax (2013). Minden lemezével turnéra indult, miközben más művészekkel is közreműködött.

Színésznőként is dolgozott egy igen sikeres spanyol sorozatban és hét évig játszotta Sandy szerepét a Grease-ben. A Sztárban sztár spanyol változatát is megnyerte, mostanában pedig egy napi tévéműsor egyik házigazdája.

A dal egy elvesztett szerelemről és a boldogság visszaszerzéséről szól. Edurne küldetésre indul, hogy a fájdalmától megszabaduljon, újra elérje a boldogságot, visszatérjen belé az élet vagy, ahogy a dalban megfogalmazza: újra látni szeretné a hajnali fényt.

Comments

15 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2015: Spanyolország” bejegyzéshez

 1. Patrik_ avatar
  Patrik_

  szeretem ezt a dalt, de egyáltalán nem a kedvencem , sőt szerintem sokak túlértékelik. Remélem élőben tud robbantani a hangjàval, anélkül egysíkú lesz

 2. force avatar
  force

  Szerintem iszonyatosan túlértékelik ezt a dalt. Edurne hangja jó, de a dal unalmas, egysíkú. Nagyot nem fog bukni, mert vannak elvetemült fanok, de inkább középmezőnyt tippelek.

  Nálam: 20-27.hely között
  Tippem: 11-18.hely között

 3. mate9605 avatar
  mate9605

  Túl van èrtèkelve ez a dal szerintem is.Szerintem egyáltalán nem jó,unalmas ès Edurne hangja se tetszik.A szerencsèjük az,hogy autómatikusan döntőznek,mert ha nem döntőznènek nekem egyèrtelmű lenne hogy ne jusson tovább.A dal a listám vègèn kullog 34/40(bár tudjuk nem reális mert döntős azaz minimum 27.-nek kène lennie.)

  1. Iza avatar
   Iza

   +1, Edurne szörnyen erőtlenül énekel élőben.
   37/40, 6/7

 4. Léránt Lajos avatar
  Léránt Lajos

  Szeretem hallgatni ezt a dalt. Nem egy hiper szuper dal de idén nem boncolgatom a dalokat hanem csak arra hagyatkozom, hogy milyen reakcióm van ha hallgatom. Nincs elkapcsolási faktor.

 5. gaboca701 avatar
  gaboca701

  Szeretem ezt a dalt, 5/40

 6. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Nekem ez a dal tetszik.
  Nálam: 10/40 10/27
  Tippem: 10/27

 7. János avatar
  János

  Pastora, Ruth majd Edurne. Szeretem azt a fajta temperamentumot, amivel a spanyol nők rendelkeznek. Az előző kettő hölgy dala viszont erősebb volt, de a 2015-ös produkciójukkal sincs szégyenkezésre okuk.

 8. Pitbull avatar
  Pitbull

  Egyetlen szóban meg tudom fogalmazni a véleményemet erről a dalról: jaj!
  25. a listámon (tudni kell, hogy a 23. helytől lefelé már a „nem szeretem -> ki nem állhatom -> borzalmas -> inkább lőjetek le” kategóriás dalok szerepelnek rajta), a lehetséges tízből 3 pontra értékeltem.

 9. Gergő avatar
  Gergő

  Én kedvelem ezt a dalt, megvan benne az a spanyol karakánosság, de még is törékeny valahol ez a dal.
  Nálam : 8/27, tippem is hasonló ehhez.

 10. Mona42209 avatar
  Mona42209

  Nekem ez olyan elmegy kategória. Az elején tetszett, azóta viszont egyre hátrébb megy. Most a középmezőny 20. hely környékén áll nálam. Kicsit unalmassá vált, tény hogy Edurne hangja nagyon jó, egy jó színpaddal szerintem a TOP 15-be beférhet. Nyerni nem fog úgy érzem!

 11. Tanti avatar
  Tanti

  Spanyolország:Megszerettem.25. helyről indult aztán 18. 13. és most a 8. helyen van nálam.Top 10 környéke lesz szerintem,nyerni biztos nem fog.

 12. Caitlin E. Alexander avatar

  Én kedvelem, de vannak jobb-szeretem-dalok a listámban nála.

 13. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  Nekem ez olyan kozepmezony. Valoszinuleg Top 10-en kivul lesz a dontoben. 5 pont

 14. Isti avatar
  Isti

  Nem. Nagyon nem. Kb 33/40…