Eurovízió 2015: A szabad próbák második napja

Szerbia. (c) Andreas Putting
Szerbia. (c) Andreas Putting

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – 12points.tv

Folytatódott a próbák sorozata a második napon, így az egész első elődöntő mezőnye kipróbálhatta a bécsi technikát. Lássuk a 12points.tv rövid megjegyzéseit!

Elsőként Szerbia lépett színpadra. Minden egyes próbát nagy taps kísért a sajtóközpontban. De vajon be tud jutni a döntőbe? És Bojana lesz Európa kedvence?

Másodikként Magyarország próbált. Boggie nagyon szépen énekel de a dal nem elég hatásos. Még a kiváló háttérképek ellenére sem tudott lenyűgözni.

A fehéroroszok produkciója viharos? Nagy valószínűséggel nem fognak döntőzni.

Millió szavazat az oroszoknak? Sosem gondoltad volna, hogy így fogják előadni ezt a gyönyörű dalt… Mindenesetre szépen énekel az előadójuk.

Dánia vidám dalt hozott szépen elénekelve. Döntősök lesznek.

Albánia énekese szépen teljesít, csodás hangja van az énekesüknek. Szeretem a dalukat nagyon. De kétségeim vannak afelől, hogy döntőbe jutnának.

Észtország nagyon szép dalt hozott. De elég lesz a döntőhöz?

Románia gyönyörű dalt hozott, nagyszerű énekest és egy szép döntős szereplést.

Grúzia vizuális megjelenése nagyszerű, szép dal, nagyszerű produkció és kiváló énekes. Nagyszerű show-t csináltak!

 

https://youtu.be/pX1BkswAsG4

19 Comments

Szeretem a fehérorosz dalt, de élőben nem tud annyira jól énekelni Uzari, mint amilyen stúdiófelvétele van.
Románia nagy kedvenc dalként, viszont Elhaida kiemelkedő hangban. Mindegyiknek mondhatni pozitivumát egyébként.

Épp most frissítettem a tippemet arra vonatkozóan, hogy mely országok kerülnek majd döntőbe:
1. Oroszország
2. Görögország
3. Grúzia
4. Észtország
5. Belgium
6. Románia
7. Albánia
8. Magyarország
9. Dánia
10. Szerbia

Szerbia szinpadképe nálam nagyon gagyi. Viszont Boggie kellemes meglepetés számomra, egyik kommentelő a youtube-on ezt irta: “black horse” nekem is ez a megérzésem ami top 10 -et jelentene.

Végignézve a próbákon készült videókat, a gagyi hatást az oroszoknak adnám. Nagyon szimpatikus Polina és a dalt is szeretem, de ez a háttér…és a tapsikolás. Jobbra számítottam. Szerintem a dal elvitte volna a hátán a produkciót, még ha Gagarina egy szál fehér pendelyben, erősen megvilágított háttér előtt (mint a videoklipben) áll a színpadon. Na, de azért kíváncsi vagyok.

Hát a mélypont a Fehéroroszok. Borzalom mind hangban mind megoldásban. A gagyi kategória Szerbia és Oroszország. Elmegy Dánia és Románia. Kicsit csalódás Albánia, viszont Grúzia nagyon jó.

Boggie meg elegáns és hatásos, szorítok neki!

A mai napról a sorrendem:
1. Litvánia
2. Málta
3. Norvégia
4. Csehország
5. Montenegró
6. Portugália
7. San Marino
8. Írország

Málta nagyon meglepett, jól összehozták (legalábbis a 30 másodperc alapján). Litvánia, Málta és Norvégia szerintem tuti továbbjutó, Csehország határeset (Marta kicsit izgága, nem megy a dalhoz), talán megcsípik a 10.helyet, de a második elődöntő erős dalai csak holnap jönnek.

Csehország fantasztikus!!!! Gyönyörű a színpadképük, Václav hangjára pedig szavakat nem találok, annyira zseniális. Muszáj döntőbe jutniuk!!!

A 2. ED First Halfjáról a véleményem:

Litvánia: kb. ilyen színpadképre számítottam, de a dal duettben gyengébb, mint Vaidas szólójában. Viszont a döntő meglehet, de olyan 9-10. helyről csak.

Írország: borzasztóan unalmas, ha a tavalyi daluk kiesett, akkor ez bombabiztos kieső. A háttér tetszik belőle csak.

San Marino: nem tudom, melyik rosszabb, hogy őket kérték fel vagy a dal. Michele jobban tenné, ha nem állna színpadra. Már a 2013-as JESC-en sem tartozott a kedvenceim közé (12/10 volt nálam), itt viszont kifejezetten borzalmas. Anita menti valamennyire a produkciót. A háttér viszont nagyon jó, bár Finnország 2011-copy. Bombabiztos kieső.

Montenegró: kicsit furcsa a háttér, de a dal eszméletlen jó. Az ország 2. legjobb dala. Külön dicséret, hogy anyanyelven énekelnek. Felháborodtam a sok negatív kommenten a videó alatt. Nálam bombabiztos döntős.

Málta: az első verzió jobb volt, mint ez. A háttér tetszik, de Amber hangja nem valami jó, amit már több kommentelő is észrevett a videó alatt. A két harcosnő közül Nina erősebb Ambernél…fényévekkel.

Norvégia: sajnos bombabiztos döntős lesz, de számomra ez egy kieső. A dal előadása sokkal jobban tetszett a válogatójukban, hogy egymással szemben álltak.

Portugália: ha megnézzük a válogatós felvételt és ezt, akkor szerintem kevesen hinnénk el, hogy ugyanaz az előadó és a dal. Hatalmasat javítottak rajta. Sok a pozitív komment is a videó alatt, és kezdem azt hinni, hogy becsúsznak a döntőbe. Bár a tavalyi kiesés után ez igazságtalanság lenne.

Csehország: Ez a negyedik meglepetés ettől a gyönyörű országtól! Először akkor leptek meg, amikor bejelentették a visszatérést. Ezután akkor, amikor az előadókat jelentették be (Martán lepődtem meg nagyon, mert tudtam, hogy Bundesvision-ön már szerepelt korábban. Václavról akkor még nem hallottam.) A harmadik meglepetésük a mestermű dal volt. A negyedik pedig ez a színpadi produkció. Gyönyörű a háttér, az egyik legjobb a 2. ED-ben, a hanguk meg! Te jó Isten, ezek a hangok…brutál jók! 😀 Nagyon remélem, hogy döntősök lesznek, és ezzel a színpadképpel szerintem minden esélyük meg van rá. Még egy győzelmet is megérdemelnének ezek után.

Van, amiben egyetértek, van, amiben nem.
Litvánia: A színpadképre én is hasonlót vártam, tetszett, szerintem biztos döntősök.

Írország: Nagyon távol állnak a “bombabiztos kieséstől”. Molly egy tökéletes produkciót tett le az asztalra, a háttér tökéletes, a hangok összhangban vannak és Molly nagyon jól énekel. Az első mondatomat ez a videó fogja neked alátámasztani: https://www.youtube.com/watch?v=QRF1fsuseCM

San Marino: Mit is modnjak? Azt, hogy nem értek egyet. Szerintem Michele hangja hasonlított a stúdióverzióhoz, de Anita hangja nagyon halvány és gyenge volt. Mindenesetre abban egyetértünk, hogy biztos kieső.

Montenegró: Egy kicsit felejthető, e ne mrossz. Továbbjutásuk még mindig kérdéses.

Málta: Amber még mindig nem tanult meg énekelni és a kiejtése egyre idegesítőbb, pláne az interjúkban. Nagyon remélem, hogy kiesnek utolsó helyen, szerencsére a 35 újságírónál sem végzett előkelő helyen.

Norvégia: Nálam ez a dal nagyon sokat feljött. Régebben kieső volt, ma a 9. az elődöntőben. A színpadi és hangi teljesítményük is jó volt, de remélem, a háttérben a végére azért lesz egy kis robbanás.

Portugália: Fejlődtek, de nem eleget. Még mindig biztos kiesőnek érzem.

Csehország: Bravó! Szerintem ma a 2. legjobb produkció volt, hanggal nem lesz probléma, a háttér is passzolt a dalhoz. Talán egy kicsivel több egymásra nézés és kémia nem ártana.

Mai toplistám:
1. Írország
2. Csehország
3. Litvánia
4. Montenegró
5. Norvégia
6. San Marino
7. Portugália
————-
8. Málta

Egy dolog bombabiztos: még soha, senki nem írta le ennyiszer egy hozzászólásban a “bombabiztos” szót…

Csatlakozok minden Csehország fanhoz, mert szerintem is brutálisan jók 😀

Danival szinte teljes mértékben egyetértek, kivéve Írországnál, mert Molly dala nagyon szép, csak azt a zongorát vennék ki előle :/ Hogy néz az ki :/

Szerbia: dal 5/10, színpadkép 4/10
Magyarország: dal 10/10, színpadkép 10/10
Fehéroroszország: dal 5/5, színpadkép 7/10
Oroszország: dal 10/10, színpadkép 6/10
Dánia: dal 8/10, színpadkép 5/10
Albánia: dal 10/10, színpadkép 8/10
Románia: dal 6/10, színpadkép 4/10
Grúzia: dal 4/10, színpadkép 8/10

1. Magyarország 20 pont
2. Albánia 18 pont
3. Oroszország 16 pont
4. Dánia 13 pont
5. Fehéroroszország 12 pont
6. Grúzia 12 pont
7. Románia 10 pont
8. Szerbia 9 pont

Comments are closed.