Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Románia

romania_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Románia egyik legnépszerűbb pop-rock együttese, a Voltaj folyamatosan a slágerlistákon szerepel, jelen vannak a rádiókban és koncerteznek már több mint 20 éve. Idén megnyerték a román eurovíziós nemzeti válogatót egy olyan dallal, ami azokat a gyerekeket támogatja, akiket egyedül hagytak a szülei a külföldi munkavállalás miatt.

Hosszú karrierjük alatt három nagyon híres dalt érdemes megemlíteni, a Lumea E A Mea (Enyém a világ), Da Vina Pe Voltaj (A Voltaj a hibás) és a 20.

A Voltaj átlagosan évente 100 koncertet ad, Románián kívül főleg Moldovában, Ausztriában, Olaszországban, Spanyolországban és Írországban. Sok díjat is nyertek az évek során, 2005-ben például ők lettek a legjobb román csapat az MTV Europe zenei díjátadón.

Tavaly indítottak el egy internetes kampányt a delecapat.ro (újra és újra), ami az egyedül hagyott gyermekeket támogatja, miközben a szülőknek külföldön kell dolgozniuk, távol a családtól. Az együttes több gyermekvédelmi szervezettel is kapcsolatban áll.

Ha az életem olyan lenne mint egy dal, vidám, szomorú, nem helyes, vagy rossz, lenne mindenféle a szövegében… Ezzel a felütéssel indul a dal, ami arról szól, hogy milyen kár, hogy az ember nem érheti el azokat a lehetőségeket, amit az élet nyújtani tud, mert ezeket mások rossz döntései akadályozzák meg. És később mindenki bánni fogja, hogy így alakultak a dolgok, de akkor már nem lesz visszaút. Ha holnaptól többé nem ragyognak ránk a csillagok, ha egy nagy vihar porba sodor, te leszel az oka annak, hogy megismétlődjön minden újra és újra.

16 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Románia

  • Léránt Lajos

    Nem a legjobb román dal de összességében szivesen hallgatom.

  • Patrik_

    haat nem vagyok elragadtatva…kozepmezony es annak is a vege… ha kiesik nem sajnalom..
    a dalnak a dallamvilaga nem tulnagy es nem is robban igazan (nekem)

  • mate9605

    Nálam ez a szám döntőt èrdemel,igaz nem a nagy kedvenceim egyike,de egy közèpmezőnyt megèrdemelne,bár ha nem jutna döntőbe akkor se szomorkodnèk,teljesen semleges hatást vált ki belőlem.A listámon 20/40.

  • gaboca701

    Nem rossz, de vannak sokkal jobbak is .
    Középmezőny vége.
    28/40

  • force

    Amikor kiválasztották nagyon nem tetszett, konkrétan semmilyennek találtam, aztán elkészült hozzá a végleges verzió (román-angol) és a videó, ami szerintem telitalálat lett, engem nagyon megfogott, és azt vettem észre, hogy szépen kezd felfelé kúszni a listámon. Kérdés az, hogy az előadásban mennyire sikerül majd a dal atmoszféráját visszaadni, ezen múlik majd a jó helyezés. Tippem szerint a klip végén látható feliratok a LED-falon is megjelennek majd (hülyék lennének a románok, ha ezt az „üzenetet” nem közvetítenék egész Európának). Nekem van egy olyan teóriám, hogy Románia idén sok-sok pontra számíthat majd pontosan emiatt, rengeteg diaszpóra szavazatot fog kapni a külföldön élő 3-4 millió romántól, amivel egészen akár a TOP 5-ig is elmászhatnak. A tavalyi gyenge szereplésük után (bár én azt a dalt is nagyon szerettem, a mai napig hallgatom) Románia idén szerintem jó helyen végez majd.

    Nálam: 4/16, 6/27
    Tippem: 3/16, 10/27

  • Gergő

    Az a fura, hogy ez az első olyan román dal, aminek valós, mély üzenete van, emiatt jár a piros pont a Voltajnak. Az, hogy most zenei ízlésemnek kevésbé felel meg a dal, hát istenem… Döntő nagy valószínűséggel meglesz szerintem. Nálam : 10/16, 25/27

  • schanc

    Ez nálam egy „szeretem”-dal: szép, egyszerű, nincs túlspilázva, nagyon igényes lett a klipje is. Döntőbe várom őket.

  • János

    Én még most is semmilyennek találom, és éppen ezért nem szeretném,hogy döntőzzön. Ugyanis egy dalnak muszáj kiváltania az emberből érzelmet. Akkor inkább jusson tovább egy általam gyengébbnek tartott,de valamit közvetítő dal.

  • balazs1992

    Nekem ez a dal olyan közepes nem rossz de nem is a legjobb.
    Nálam: 20/40 8/16
    Tippem: 4/16 13/27

  • Erzsi

    Nem is értem, hogy ez valakiből nem vált ki érzelmet. Én már nem nézem meg a klipjét, mert minden alkalommal végig bőgöm. Gyönyörű dal.

  • Tanti

    Románia:Mindig szerettem a román dalokat,idén sem kivétel.nagyon sokáig vezetett nálam,jelenleg csak az 5. helyen tartom számon.Szerintem meglehet nekik a Top 10, az meg hogy döntőznek-e Románia esetében nem lehet kérdés.

  • Mona Lisa 29

    Gyonyoru dal, gyonyoru uzenettel. Az egyik kedvencem iden.
    En is sok szulot ismerek, akik kulfoldon dolgoznak, tavol a gyermekeiktol, azert, hogy a csaladjuknak jobb eletet biztositsanak.
    A szivem szakad meg, amikor az anyukak meselik, hogy 7-8-9 eve jottek el otthonrol es mivel evente csak egyszer tudnak hazamenni – a nagy tavolsag es a draga repulojegyarak miatt – igy tulajdonkeppen a gyermekeik szulo nelkul nonek fel 🙁 Szornyu! Nagyon sajnalom az ilyen csaladokat.
    A video tenyleg nagyon meghato, bar szerintem a mobiltelefon helyett jobb lett volna vonalas telefon vagy telefonfulke. Oke, tudom, hogy nem az oskorban elunk, de azert megis 🙂
    10 pont

  • Levi21

    Én nem értek egyet a többséggel, szerintem ez még Romániától is szörnyű, unalmas, az énekes angol akcentusától pedig a falra tudnék mászni. A dallam is idegesítő, az üzenete lehet, hogy jó, de ezek miatt a zavaró körülmények miatt nem tudok rá figyelni. Azt is hozzátenném, hogy még egyszer nem sikerült végighallgatnom ezt a dalt.
    Elődöntőjében nálam 15/16, összességében 38/40 körül van. Nem bánnám (sőt örülnék neki), ha idén Románia kiesne az elődöntőben. Az utóbbi 3 daluk közül egyik sem tetszett.

  • Pitbull

    „Nagyon tetszik” kategóriás dal. A román válogató műsorban nem ennek drukkoltam, de utólag be kell látnom, hogy a mezőny legjobbját választották. Az igazi az volna, ha teljes egészében román nyelven szólna, de ez a kevert nyelvű változat is jó (még jobb lehetne, ha az énekes angol kiejtése nem lenne olyan gyenge, mint amilyen), a teljesen angol változat viszont nagyon gatya, jól tették, hogy nem vállalták be. Az egyéni listámon 6., 8 ponttal a tízből. Remélem, hogy jó helyen végez majd, megérdemelné!

  • Hádész

    Szerintem aranyos kis dal, nem a kedvencem, de jó hallgatni, kellemes, bár románul jobban tetszett.

  • Iza

    Engem nem hat meg, statisztadal. 29/40, 12/16