Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Norvégia

norway_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Tavaly novemberben Debrah Scarlett éppen egy svájci turné alkalmával, a hotelben aludt, amikor sms-t kapott Kjetil Mørlandtól. Az üzenet egy közös zenei projekt ajánlatát tartalmazta. A többi már történelem, a páros Norvégiát fogja a bécsi Eurovízión képviselni.

Kjetil Mørland élete nagy részét az Egyesült Királyságban élte. Ez nagy hatással volt rá előadóként és zeneszerzőként egyaránt. Az Absent Elk együttessel kiadták a Caught in the Headlights című albumukat, aminek a producere a Jamiroquai egyik tagja, Toby Smith volt.

Tavaly ősszel Kjetil visszaköltözött Norvégiába, Mørland néven próbálja beindítani zenei karrierjét. Első lemezén dolgozik, ami idén fog megjelenni a tervek szerint.

A norvég és svájci gyökerekkel rendelkező Debrah öt éves korági élt Norvégiában, majd a család Svájba költözött. A norvégi közönség először 2013-ban ismerhette meg, amikor részt vett a The Voice tehetségkutatón. Azóta mindkét hazájában számos koncertet adott már. Tavaly augusztusban visszaköltözött Norvégiába, és reméli, hogy elindíthatja karrierjét itt is.

A Monster Like Me látszólag egy történetet mesél el, de közben mégsem. Mindkét fél valami szörnyű dologról számol be a múltjából, ami miatt szörnyetegnek érzik magukat. Ezt a bizonyos „dolgot” azonban balladai homály fedi. Annyi biztos, hogy a borzalmas tett miatt egyik sem érdemli meg a másikat, emiatt jobb, ha különválnak, és megtalálják azt az embert, akit nekik szánt a sors.

28 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Norvégia

  • Léránt Lajos

    Nagyon sokáig nem hallgattam meg ezt a dalt. Valahogy nem mozgat meg. Elunom, elalszom rajta. Nem ragad magával. Lehez jó dal de hidegen hagy. Nem zavarna ha eds dal marad.

  • gaboca701

    CSODÁLATOS!!!!!!
    Valósággal „simogatja” a lelkemet, amikor hallgatom.
    Nálam az észt dallal együtt magasan kiemelkedik a mezőnyből.
    Gyönyörűen építkezik.
    1/17, 2/40

  • peetee

    Egyik legjobb! Tele érzelemmel, a szöveg együtt a dallal… hú… imádom 🙂

  • BBalazs

    Különleges és hangulatos a dal, bár az olaszhoz hasonlóan talán távolabb áll a klasszikus eurovíziós ízléstől. Ugyanakkor én nem szeretem, ha egy férfi fejhangon énekel, így egyedisége ellenére sem tudom megszeretni, mert az én fülemnek az énekes hangja sokszor vinnyogás.

  • mate9605

    Èn ezt nem ragoznám túl,egyszerűen utálom hallgatni,egyszer hallgattam meg de nekem mèg az is sok volt,remèlem kiesik.Nálam 33/40,nagyon nagyon jó indulattal.

  • Robek

    Nem tudom megkedvelni! Az az érzésem a videó nézése közben mint ha a Csengetettmilordot látnám a Tvinpíksz zenéjével.

  • Patrik_

    Ötletes dal és van benne valami ami meg tud fogni. A ferfi enekes fejhangon eneklese nekem sem tetszik….osszesegeben nincs vele bajom

  • schanc

    Egy egyszerű zenei ötletet visznek végig, közben nagyon kellemes, van benne valami klasszikus érzés is. Kedvelem, szép darabja az idei mezőnynek.

  • force

    A stúdió verzió alapján semmi különlegeset nem találtam benne, de a norvég nemzetin azzal az egyszerű, mégis „drámai” előadással egyből bekerült a TOP 10-be nálam, és stabilan tartja magát. Szerintem döntős lesz és a döntőben is nagy esély van a TOP 10-re.

    Nálam: 3/17, 6/27
    Tippem: 3/17, 5/27

  • Én továbbra is a pizzás dalt küldtem volna ki…

  • rocknish

    Az elmúlt napokban/hetekben szerettem meg jobban ezt a dalt. Debrah hangszíne nagyon tetszik, a kedvenc részem, amikor belép a dalba.

  • balazs1992

    Nekem ez a dal nagyon tetszik.
    Nálam: 1/40 1/17
    Tippem: 1/17 1/27

  • Gergő

    Unalmas dal. Semmi érdekes nincs benne…

    Nálam : 15/17, 33/40

  • Tanti

    Norvégia:Szép dal,tudok vele azonosulni.Nálam jelenleg 14. helyen található.Körülbelül a döntőben is itt fognak végezni szerintem.A döntő meglesz.

  • Pitbull

    A fenti videóból két részlet az ami igazán tetszik: a 0:00-0:08-ig, illetve a 3:10-3:13-ig terjedő rész. A többi mehetne a kukába.
    Amikor a dal megjelent, azt írtam róla, hogy bőven 30+ a listámon, de akkor még egy csomó dalt nem ismertünk és kissé elhamarkodottan soroltam be, a végleges listámon így a 29. helyet érte el, jófejségből azért adtam rá 3 pontot a tízből.

  • János

    Az egyik abszolút kedvencem, a fekete lovam. Egy olyan légkört teremt ez a két énekes,amilyet eddig csak legmerészebb gondolataim szüleménye táplált.

  • Mona Lisa 29

    Ez valami szornyu! Sot! Meg annal is rosszabb. 1 pont

  • Nem tetszik, a nemzetin pedig kifejezetten ellenszenves volt. Úgy érzem túlértékelik, de nagyobb a füstje, mint a lángja.

  • Erzsi

    Hát nem gondoltam volna, hogy ennyire megosztó lesz … Jó, azt sejtettem, hogy a diszkók népe nem erre gerjed. Viszont a rockopera a középiskolás korosztály műfaja, azt hittem, hogy ők értékelni fognak egy tökéletes, háromperces mini rockoperát. Számomra ez a dal az idei év egyik nagy pillanata. Szenvedélyes, nagyszabású, titokzatos, nyugtalanító. Szeretem, amikor egy dal vokálisan ennyire kidolgozott. Ahogy valaki írta, amikor megnyerte a norvég válogatót, „minden hang nagyon a helyén van.”

    • Pitbull

      A rockopera nagyjából az utolsó fogalom, amivel összeboronálnám a norvég dalt, de érdekes megközelítés volt ez is.

  • Bakancs

    Nagyon tetszik a dal felépítése, egy hosszú, rejtélyes és várakozással teli csendes időszakot egy hirtelen fellobbanó lángolás követ, nagyon hatásos és kifejező.

    Nem lepődöm meg, hogy megosztó, mivel nem egy „rádióbarát” dal, nem játsszák majd annyira az adók, mint a mezőny tucatzenéit, de az igazán értékes dalokat egyébként sem a poplisták elején szoktuk találni. Aki bulizós zenéket szeretne hallgatni, az nyilvánvalóan nem fogja nagyra értékelni ezt a dalt. Aki már valamilyen egyediséget is keres a zenében, sőt akár még bizonyos jelentéstartamot is, az már talán megkedvelheti.

    Az élő előadás számomra viszont kiábrándító (túlságosan hétköznapi, ráadásul a hangok sem voltak a helyükön, főleg Debrah esetében) volt, a kliphez hasonló sötét misztikumot szeretnék látni majd a kinti versenyen.

  • Iza

    Kezdetben teljesen odavoltam a dalért, az való igaz, hogy szép dal, és Mørland hangjáért még mindig odavagyok, de rendesen alábbhagyott a lelkesedésem. Az élő előadás számomra is kicsit kiábrándító volt, sokkal többet vártam, főleg a körítést illetően, remélem, ezen javítanak a verseny idejére. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy ez a dal egy fekete ló, simán el tudom képzelni, hogy a végső győztes lehet. Bár nem annyira örülnék, ha ez így lenne….
    9/40, 6/17

  • Mona42209

    Abszolút kiemelkedik a mezőnyből, nagyon egyetértek veled Erzsi: „Szenvedélyes, nagyszabású, titokzatos, nyugtalanító”
    Az egyik legjobban megjegyezhető szám, nagyon egyedi.

    Nekem tetszett az élő előadás is, de valóban a klip hangulatát nehéz lesz visszaadni.

    Szerintem meglepetés lehet még ez a szám! Nálam abszolút Top10.

  • Hádész

    Nekem nagyon tetszik, már első hallásra is így gondoltam és ennek drukkoltam. Szép a dallama, nagyon jól szólnak együtt az énekesek, én drukkolok neki továbbra is.

  • betoven

    Imádom ezt a dalt. Jelenleg ez az abszolút győztes nálam, utána Olaszország.

  • Isti

    4/40. Titokzatos, misztikus, csodálatos, gyönyörű. A legszebb duett idén, de a litvánt a könnyedsége miatt jobban szeretem.

  • Levi21

    Régebben halálosan untam, mára már jobban megszerettem. Elődöntőjében nálam 9. helyen található, döntőben 15. – 20. hely környékén mozog nálam. A döntőben szerintem Top 10-es lesz, bár nem örülnék neki, ha így lenne.