Napi Eurovízió 2015: Olaszország

(c) Daniele Barraco
(c) Daniele Barraco

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az Il Volo az Eurovízió világában már ismert, pop operát játszó trió. A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble torkában szunnyadó tehetséget egy menedzser fedezte fel, így alakult meg az együttes. Ez elmúlt évek során körbeturnézták a világot, nagyon sok lemezt sikerült eladniuk, és a legendás Barbara Streisanddal együtt indultak turnéra.

A három énekes a RAI olasz közmédia Ti Lascio Una Canzone című showjában debütált, de a híres menedzser, Michele Torpedine (aki egyébként Adrea Bocelli és Zucchero karrierjét is egyengette) megérzésére alakultak csapattá. Közben lemezek sorozatait adták ki, híres lemezkiadóhoz szerződtek és a 75 művész közül csak ők voltak Olaszországból, akiket meghívott Quincy Jones azért, hogy részt vegyenek a We Are The World című dal feldolgozásában, amit a 2010-es Haiti földrengés áldozatainak megsegítésére szerveztek.

A debütáló albumukból 1 millió fogyott, két latin Grammy díjra jelölték őket, megnyerték a Latin Billboard díjátadó legjobb csapat kategóriáját, együtt dolgoztak Eros Ramazzottival, Placido Domingoval és Barbra Streisanddal, teltházas koncerteket adtak világszerte, és legutóbb megnyerték a Sanremoi Dalfesztivált.

A dal, a nagy szerelemről szól. Az Eurovízió kedvenc témája, de egészen elképesztő, kissé túlzó formában. Mondd meg, hogy amikor gondolkodom, miért csak rád tudok gondolni? Amikor nézek, miért csak téged látlak? Amikor hinni akarok, miért hiszek a nagy szerelemben? Te vagy az én különleges, nagy szerelmem. És egy kis statisztika: 14-sor kezdődik az angol fordítás szerint „Tell me”-vel, az összesen 29 soros versből. Igazából a sok kérdésre nincs válasz, csak a szerelem túláradó érzése, ami igazán operettes megoldás.

Comments

36 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2015: Olaszország” bejegyzéshez

 1. Patrik_ avatar
  Patrik_

  haaat megosztó nálam…. tetszik is meg valamiért nem is…. jól énekelnek abban nincs hiba de valahogy a dal nekem lehetne több..
  Összeségeben tetszik pont 10. nalam.

 2. mate9605 avatar
  mate9605

  A klipp nem tetszik,a fiúk hangja elmegy,bár nekem nèhol kiabálásnak tűnik amit csinálnak,de összessègèben nincs bajom velem,megjegyeznèm nem szeretnèm hogy megnyerjèk,pedig tudom sokaknak tetszik,ès nagy favorit.A listámon 15/40.

 3. force avatar
  force

  Kifejezetten rühellem már ezt a dalt és a felhajtást, amit köré csinálnak. Egy átlagos opera, három iszonyatosan középszerű nyálgéptől. Remélem hatalmasat bukik majd, mert szörnyen irritáló. Az összesített TOP 40-es listámon a 38.helyen van, csak az osztrák és a finn dal rosszabb ennél idén.

  Nálam: 26/27 (csak az osztrák rosszabb ennél)

  1. StanB avatar
   StanB

   Dobbant egy hatalmasat a szívem, eme kommentet olvasván 😉
   Teljes mértékben egyetértek, de az orosz dalt még ennél is jobban utálom 😀

   1. force avatar
    force

    Nem leszünk így jóban! 😀 Nekem az orosz idén a favorit 😀

   2. StanB avatar
    StanB

    Már majdnem te lettél az új Levi 😀

   3. force avatar
    force

    De csak majdnem 😀 Az orosz dalnál ömlengeni fogok, ne olvasd el szerintem 😀

 4. Léránt Lajos avatar
  Léránt Lajos

  Nekem tetszik a dal. Lehet az olasz nyelv hangzás ejt rabul. Valamiért működik nálam. Hangulattól függően a dobogós azaz 1-3 hely közt mozog.

 5. peetee avatar
  peetee

  Talán maga a zene nem is lenne temetendő, de a szöveg és a három srác együtt… Blááááááh
  Ritka nyálas. Ezen a videó sem segít. Korrekt Alkonyat-feeling, a pasik arcán fejlett világfájdalom csüng, ripacs módra. Fél perc után pánikszerűen nyomtam a stopgombot.
  Szerintem az egyik legrosszabb dal idén, sokkolt, hogy az élmezőnyben landoltak.
  Legalább helyesek lennének… de még az sem…

 6. Klész Imre avatar

  Nekem nem tetszik ez a dal. Az ennyire vonyítós dalok elvileg magas pontszámot kellene hogy elérjenek mert annyira „művészi és minőségi”. Én inkább kihagyom. Az én idei kedvencem még nem volt a napi Eurovízión, de 10 nap múlva majd leírom oda 🙂 Egyébként kész a Napi Eurovízió projekt, tegnap este a fordítások végére értünk. Nagyon köszönöm a segítséget Robinak (ő csinálta az össz munka 67,5%-át!), Juditnak és Sanyinak!

  1. rocknish avatar
   rocknish

   Jövőre ugyanitt, ugyanekkor 😉

   1. Erzsi avatar
    Erzsi

    Jövőre inkább legyen már állásod, hogy ne érj rá ezzel szórakozni! (Bocs’ Imi!)

    De tényleg köszönöjük! Jó mulatság, férfi munka volt!

 7. Pitbull avatar
  Pitbull

  Számomra az idei mezőny legsemlegesebb dala. Bár fentebb néhányan kritizálták, szerintem az énekesek hangja jó, de ebben ki is merül a dalról elmondható pozitívumok kurta listája. Viszont ugyanígy, elmarasztaló dolgot sem tudok mondani a dalról. Meg tudnék lenni nélküle.
  A videoklip ismert filmek jeleneteinek szemérmetlen lenyúlásaiból áll, ez nagyon gáz és nem utal valami nagy kreativitásra, de ők tudják, hogy mi volt a koncepció mögötte.
  Az egyéni listámon 17., 5 ponttal a tízből.

 8. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Nekem ez a dal nagyon tetszik.
  Nálam: 5/40 5/27
  Tippem: 3/27

 9. Dani avatar
  Dani

  Borzalmas! Inkább nem is mondok többet, csak annyit, hogy nagyon örülnék egy hatalmas bukásnak.

  Én valamiért sokkal jobban szeretem a női versenyzőik dalait. Mindig jobbra sikerülnek. Nina és Emma is ott voltak a Top 10-emben, Emma még a Top 5-ben is. Ezzel ellentétben Raphael egy hatalmas baklövés volt tőlük, kb. mint tőlünk KSA. Marco és az Il Volo hatalmas nyálgépek, nem a dal és a hangi adottságok miatt végzett Marco olyan jó helyen, és az Il Volo is hasonlóan jó helyet fog elérni, de nem az előbb említett okok miatt. Vannak ám tinilányok Európában…

  1. Iza avatar
   Iza

   Azok a baklövések elég jó helyen végeztek. (Annak ellenére, hogy Raphael szerintem is szörnyű volt)

  2. Isti avatar
   Isti

   Legtöbbször egyet értek veled, de KSA miért volt baklövés? Volt vki még akkor A Dal mezőnyében, aki 5. helyezést tudott volna elérni?

 10. Erzsi avatar
  Erzsi

  Miért vagytok ennyire rossz indulatúak ezzel a dallal? Nyilván ez sem a serdületlen korosztály ízlését célozza meg, de azért ha már elutasítjátok, akkor is a zenéről kéne beszélni, e helyett az ellenszenves énekesek, meg a klip „szemérmetlen lenyúlásai” az indokok. Nekem a klip is tetszik és nem lopásnak mondanám, hanem ismert filmekből vett idézeteknek. Az a cél, hogy felismerjük, milyen filmeket idéznek, ha lopnának, jobban álcáznák a dolgot. (Persze, ha valaki az Alkonyatra gondol és nem ismeri fel a Pókembert vagy a Ghost-ot, akkor mindegy is.)

  Lehet, hogy valami romantikus korszakomban vagyok, mert az idén nekem ezek a nagy svungos, érzelmes, drámai dalok a kedvenceim, mint a norvég vagy ez. Ebben a dalban az tetszik különösen, hogy mennyire olasz. Az opera műfaj, a nyelv, a szerelem témája, de még a fiúk is letagadhatatlanul olaszok. Az én szememben ez igen is érték, amikor a házi szavazásunk első tíz helyzettje között négy svéd dal van, és a tízből csupán kettő anyanyelvű.

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Hú, Erzsi, most nagyon mellényúltál! Hol olvastál a hozzászólásomban bármi olyasmit, ami arra utal, hogy rosszindulatúan állok hozzá a dalhoz? Igazából semmilyen indulatúan nem állok hozzá, „legsemlegesebb” számomra. A klip olyan, amilyen, engem abszolút nem érdekelnek a klipek egy dal megítélése szempontjából, viszont, mint vizuális ingerhalmaz eléggé silány utánzásként hat, nulla saját ötlettel, a kreativitás ezen hiánya miatt nem tartom jónak, de ez a daltól független dolog.

   1. Erzsi avatar
    Erzsi

    Valami oka mégis csak van, ha magadra vetted. (Pedig alapvetően nem rád értettem.)

    A klipet teljesen máshogy ítéljük meg, te a kreativitás hiányát látod benne, számomra nagyon is kreatív. De ha filmről van szó elfogult vagyok. És a dal megítélése szempontjából tényleg semmi jelentősége.

   2. Pitbull avatar
    Pitbull

    Azért vettem magamra, mert a „szemérmetlen lenyúlásai” kifejezést tőlem idézted, ezért úgy véltem, hogy megszólítottál a kommenteddel. Elnézést kívánok, ha félreértettelek!

 11. Iza avatar
  Iza

  Könnyen meglehet, hogy elfogult vagyok, bár idén megpróbáltam a realitás talaján maradni, de ez a dal egyszerűen csodálatos. Első hallásra beleszerettem, és bár a kijelentésem, miszerint „13 dal után megvan a győztesem”, megdőlt, nem változtat a véleményemen. A dal gyönyörű, valaki írta korábban, valóban egy ‘bel canto’, a srácok hangi adottságaik kiemelkedőek, szerintem ez nem szimpátiaverseny, bár azt nem igazán értem hogy három 19-20 éves fiúban mi lehet annyira borzalmasan ellenszenves, de tökmindegy, ez már csak személyes vélemény..:)
  A lényeg, egy remek dal, ami remekül van előadva (élőben is!), egy percig nem kételkedek a top10-es helyezésben. Ja és hatalmas respect az országnak, az anyanyelvű dalokért, nem vagyok olyan, aki kampányol értük, de el sem tudnék képzelni más nyelvű dalt az olaszoktól, ha már ilyen gyönyörű a nyelvük.
  2/40, 1/7

  1. betoven avatar
   betoven

   Iza: én írtam 2015. február 20-án, reggeli utazás előtt 6:38-kor (ekkor hallottam először ezt a dalt) – abban a topicban, ami jobbra található ezen a honlapon (ESC 2015 automatikus döntősök alatt).

   Most is nagyon kedvelem, de az az igazság, hogy a norvég dalt jelenleg jobban. Csak remélni tudom, hogy mind2 dal nagyon-nagyon elől végez a versenyben.

   1. betoven avatar
    betoven

    bocs: balra található!!!!

 12. Mona42209 avatar
  Mona42209

  Nálam is az élmezőnyben van ez a dal. Bár az elején jobban tetszett, mostanra egy kicsit meguntam, de azért a Top10-ben még most is megtalálható. Maga a videoklip engem nem érdekel, mert nem azért hallgatok egy számot mert jó a videoklip, hanem magáért a számért. Imádom az olasz nyelvet és nagyon jó hangjuk van a fiúknak. Szerintem benne lesz a Top5-ben.

 13. rocknish avatar
  rocknish

  Nálam is sokáig az elsők között szerepelt, most is top 10. Jelenleg ezt gondolom a győztes dalnak, szerintem jót is tenne a versenynek.

 14. Gergő avatar
  Gergő

  Én kedvelem a dalt, a klippel sincs semmi bajom, sőt nevetni tudok rajta 🙂 Nálam 6.-7./27 Tipp : top 5

 15. tacom avatar
  tacom

  Az olasz produkció iránti rokonszenvem igen szorosan megközelíti a Dima Bilan (személyiség+produkció+hype) iránt érzettet.

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Értjük… 🙂

 16. Isti avatar
  Isti

  Nekem nagyon nem jön be ez a dal. Semmi különleges nincs benne, egy tipikus olasz szerelmesdal. A hang jó, de semmi egyéb. 36/40.

  Amúgy az oddscheckeren ismét elkeztünk felkúszni: 21/40, 9/16. Egyre jobban úgy érzem, hogy meg lesz az a döntő.

 17. János avatar
  János

  Én is azok közé tartozom, akik szerint nagy a felhajtás a dal körül. Önmagamtól nem hallgatom meg, bár ez szerintem a videoklip által teremtett légkörnek is betudható. Itt igen is szükség van az élő zenére, amit az ED színpada tud megadni. Egy gitár viszont ráférne a végső refrén előtt.

 18. Tanti avatar
  Tanti

  Olaszország:Nagyon tetszik.Nagy ívű erős dal.Nálam 6. helyen áll. Szerintem az első háromban fognak végezni.

 19. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  Ódákat tudnék zengeni erről a dalról, de most inkább megkíméllek ettől titeket 🙂 Nagyon morci leszek, ha nem ők nyernek. 10 pont

 20. Levi21 avatar
  Levi21

  Nem, nem, és egyáltalán nem. A srácok idegesítőek és nyálgépek, a dal túl operás és unalmasan nagyívű, az egész együtt katasztrófa. Nálam 30-on kívül van, döntő 27/27.

 21. Hádész avatar
  Hádész

  Én azok táborát erősítem, akik szeretik a dalt. Már első hallásra nagyon megtetszett, szép nagyívű, remek hangokkal, és olaszul van 😀 Nálam ez a nyerő.

 22. Caitlin E. Alexander avatar

  Tegnap olvastam utána a három énekesnek, és döbbenten tapasztalom, hogy még a legidősebb is 4 évvel fiatalabb nálam. 😀 Fene sem gondolta volna. Viszont újra felfedeztem magamnak a dalt, hiába kiábrándító, hogy a szöveg ismétlődik: bevallásom szerint, amíg az ember nem érti a szöveget, nem tűnik fel a hasonló kukacoskodásra okot adó probléma sem, és tudja élvezni a nagyívű dallamokat.
  Remélhetőleg élőben is ilyen minőségben tudnak produkálni, az olasz győzelemmel elégedett lennék.