Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Magyarország próbál!

(c) Elena Volotova

(c) Elena Volotova

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma 12:40-től kapott kb 40 percnyi próbalehetőséget Magyarország. Ilyenkor – a többi résztvevőhöz hasonlóan – mindenki próbálja megszokni a színpadot, beállításokat végeznek a mikrofonokon, fényeken, kameramozgásokon, többször elpróbálják a dalt, majd beül mindenki egy videószobába, ahol meg lehet nézni a felvételeket és javaslatokat lehet tenni a további finomításokra, változtatásokra. Lássuk milyen anyagok születtek Boggie próbáján! A cikk folyamatosan frissül.

Frissítés 2015.05.12. 19:18

Lássuk a nemzetközi reakciókat!

A megosztó kritikáiról híres oikotimes.com nem kímél. Magyarország: ez egy produkció a… semmiért. A LED fal nyilvánvalóan a mai próbán látott örmény fára hajaz, de egy másik formában: a fa grafikája természeti hátteret kap a végére. Létrehoztak egy 27 tagú zsűrit, melyekből 19 a sajtóközpontban dolgozó újságíró és 8 pedig rajongó a résztvevő országokból. Grúziának adták a legtöbb pontot és Magyarországnak a legkevesebbet.

A wiwibloggs.com újságírói sok pozitív véleményt osztottak meg olvasóikkal. Magyarország: Boggie mozgó vizuális elemeket használ az első próbán. Az egyik kritikus nem a fa motívumot évről-évre előhozó örmény produkcióval, hanem a tavalyi holland Common Linnets 2015-ös transzformációját látta meg. A másik kritikus észrevette, hogy a magyar próbára egyből lecsendesült a sajtóközpont. Sokan írták korábban hogy Boggie béna és unalmas, de a mai teljesítmény biztos hidegzuhanyként érte őket. Kétségkívül ez volt a legjobb és legmagabiztosabb produkció az eddig látottak közül. A háttérben lőszerek láncolata és fegyverek egy virágzó fává változnak. A színpad padlóján csillagok örvényléséből egy glóbusz jön ki a végére. Ez egy továbbjutó! A harmadik pedig libabőrös lesz, ahogy az AK47-es fává változik, majd a fa megkapja a természetes környezetét… igazán csodás. A londoni Eurovízió sajtóközpontjában Boggie egy nagyszerű akusztikus verziót adott elő. Ezt a csodát kell elhoznia az Eurovízió színpadára is. A zsűritől biztos magas pontokat fog kapni.

2015.05.12. 21:41

(c) Andreas Putting

(c) Andreas Putting

Az escxtra.com-on is többen figyelik az eseményeket: élő blogbejegyzést készítettek a honlap szerkesztői. Az első kritikus szerint Boggie bájos a nagyon ízléses ruhájában. Rettentő unalmasnak tartja, és óriási leállás Szerbia után, de szépen van színpadra állítva és sok szavazatot fog kapni. A második kritikus azt írja, hogy ez sosem volt kimondott favoritja, de a dal előadása nagyon kidolgozott és ízléses. A harmadik kritikus azt hitte, hogy lesz a gitáros is a színpadon, de nem hiányolja. A hangok magabiztosak bár semmilyen izgalmat nem vált ki a produkció.

Az eurovisiontimes.wordpress.com kritikusa 1-2 mondatos kritikákat írt. Boggie Magyarországról tiszta és egyszerű produkciót mutatott.

Az esckaz.com kritikusa szerint jól áll Boggie-nak a burgundivörös és hozzá a vokalisták fekete-fehér öltözete is passzol. A háttérkép két témája nem illeszkedik jól egymáshoz. Annak ellenére hogy mindkét téma szép külön-külön, az átvezetés a naprendszer képeiről a zöld fához nem tetszetős a szemnek. Hangilag minden rendben de van egy nagy probléma: Boggie szemkontaktusa a kamerával nulla, ezért tűnik kissé ügyetlennek az egész produkció. A szemkontaktus talán a legfontosabb pontja a versenynek.

Az eurovisionary.com kritikusa szerint igazán kifinomult produkciót láthattunk Magyarországtól. Nagyon tetszenek a különböző grafikai megoldások. Hangilag a művészek nagyon erősek. Ha azt vesszük, hogy előttük Szerbia egy ikonikus pillanatot idézett elő, akkor Magyarország pedig egy csodálatos pillanatot hozott az idei Eurovízióba. Megtapsolták a sajtóközpontban, de nem volt olyan hosszan tartó, mint az őket fellépésben megelőző szerbeké.

És végül az escbubble.com élő blogjából. Nincs semmi meglepetés, hangilag jók, és azt gondolom hogy ez az a dal, amit a zsűri nyomni fog, és meg is van a döntőbe jutás. A másik kritikusuk szerint a gyors ritmusú szerb kavalkád után a magyar dal lövés a fülnek. A béke utáni kiáltás nyugtatja az idegeket. Boggie hangi teljesítménye majdnem tökéletes, a színpadra állítás nagyszerűen néz ki.

(c) Andreas Putting

(c) Andreas Putting

69 hozzászólás Eurovízió 2015: Magyarország próbál!

  • Iza

    Oroszország : örülnék, ha nem jutnának döntőbe, de sajnos ez elképzelhetetlen. Mondjuk én nem vártam semmi extrát.
    Fehéroroszország : a dal még mindig fantasztikus, szerintem a színpadkép se olyan szörnyű, bár az nf-en jobban tetszett, nem ítélném meg 30 mp-ből. Az jobban aggaszt egy fokkal, hogy Uzari konkrétan nem tud énekelni.
    Albánia : többet vártam, félő, hogy el fog veszni a mezőnyben.
    Magyarország : jobban tetszik, mint a Dal-ban, de nálam ez sem menti meg a kieséstől.
    Dánia : nothing special.
    Grúzia : Barbara Dex!.
    Szerbia : nagyon rendben van hangilag, de a színpadképet unalmasnak tartom.
    Románia : hatásvadász. Csak ennyi.

  • Orsolya333

    Így másodszorra nézve már kezdem megszeretni, de még mindig azt érzem, hogy színpadkép egyáltalán nem tükrözi a dalt. Remélem a többség másképp gondolja és beszavaznak a döntőbe.
    Én már számolom a napokat.:)

  • force

    Sorrendem
    1. Oroszország
    2. Magyarország
    3. Szerbia
    4. Románia
    5. Albánia
    6. Dánia
    7. Grúzia
    8. Fehéroroszország

    Románia: annyira tudtam, h ezt fogják csinálni, és ráadásul románul írták ki a szöveget, lehet, h hatásvadász, de egyben okos is. 😀

    Nekem a TOP 3: Magyarország, Oroszország, Görögország.

  • Levi21

    Mai sorrendem:
    1. Oroszország: Szerintem egyben volt a színpadkép és a hang is, tetszett. Biztos döntős.
    2. Magyarország: Nagyon jól sikerült, felülmúlta a várakozásaimat. Remélem, bejutunk a döntőbe és jó helyen végzünk.
    3. Albánia: Kicsit csalódás, de csak azért, mert Elhaida fülmonitora rossz volt és a háttér nem volt túl izgalmas. Ha semmi nagyobb baj nem történik, biztos döntős (90%).
    4. Grúzia: A színpad jó, de Nina nekem még mindig kiabálós, a ruha szerintem illik a dalhoz, én inkább illetném Barabra Dex-díjjal Szerbiát. Szerintem a rajtszám miatt ők is biztos továbbjutók.
    5. Fehéroroszország: A dal miatt van ennyire elől. Uzarinak ennél sokkal jobban kell énekelnie és a háttérnek izgalmasabbnak kellene lennie. Határvonalon mozog a továbbjutása.
    6. Dánia: Ugyanaz, mint Finnországnál: Nemzeti döntős performansz 2.0. Az énekes viszont az interjúkban egyre szimpatikusabbnak tűnik, de szerintem kiesők. Bár mivel Dánia, még akármi megtörténhet. (Tudom, hogy volt már, hogy kiestek, de az már 8 éve volt.)
    7. Szerbia: A ruha és Bojana haja borzalmas, csakúgy, mint a koreográfia. Az egyetlen, ami megmenti az utolsó helyemtől az, hogy Románia még ennél is rosszabb volt.
    8. Románia: Eredetiség nuku, a videoklipet használták fel teljes egészében (a moldávok legalább nem csak kivetítették), a román feliratokat senki nem fogja érteni és az énekes még mindig irritál. Nagyon remélem, hogy kiesnek.

    Öszzegzés:
    Biztos továbbjutók: Észtország, Görögország, Oroszország, Grúzia, Hollandia és Albánia.
    Biztos kiesők: Belgium, Szerbia
    Határvonalon mozognak: Magyarország (sajnos), Románia, Moldova, Dánia, Fehéroroszország, Örményország, Macedónia
    Európa lelki állapotától függ: Finnország

  • Tanti

    Mai top 8 nálam:
    1.Szerbia: Nagyon tetszik,és szerint csont nélkül továbbjutnak,amit nem is bánok.(a háttér Görögország 2.0)
    2.Magyarország:Nyilván elfogult vagyok,de szép volt,a háttér is tetszik.
    3.Dánia:Semmi extra,de meglesz a továbbjutás.
    4.Románia:Csak a dal miatt,a színpadkép förtelmes.
    5.Grúzia:Darabos kissé,jó háttér.Ruha Ukrajna 2011 újratöltve.
    6.Fehéroroszország:A dal jó,a színpadkép pedig inkább hagyjuk,nem hiszem hogy bejut.
    7.Oroszország:Biztos döntő,hang ok.De nem az én világom és rettentően tucat.
    8.Albánia:Távolról sem szívem csücske a dal,a színpadkép pedig a látottak alapján semmilyen.Nem lepődnék meg ha simán kiesne.

    Top 16 nálam:
    1.Szerbia
    2.Belgium
    3.Magyarország
    4.Örményország
    5.Moldova
    6.Dánia
    7.Hollandia
    8.Románia
    9.Grúzia
    10.Fehéroroszország
    11.Görögország
    12.Finnország
    13.Macedónia
    14.Oroszország
    15.Észtország
    16.Albánia

    A sorrendem biztos kiveri a biztosíték néhányotoknál,de nem annak szántam,minden ország jó okkal van ott ahova raktam.

  • Pitbull

    Ezen muszáj volt egy picit kacagnom:
    „A szemkontaktus talán a legfontosabb pontja a versenynek.”

    Na, igen. A dal végül is egyáltalán nem fontos!

    A verseny új neve: EECC – Eurovision Eye-Contact Contest

    EECC-pecc, kimehecc…

    • Szerintem az is kiábrándító, ha valaki csukott szemmel énekel. Kb olyan, mintha magának énekelne és nem a közönségnek.

      • schanc

        Ez szerintem dalfüggő. Ahol valami nagyon bensőséges dologról van szó, ott előadásban sokkal többet kihozhat magából az énekes, ha csukott szemmel énekel, „befelé koncentrál”.
        Anouknak voltak ilyen pillanatai tavalyelőtt, és azok mind hidegrázósak voltak nekem.

  • schanc

    A tegnapi próba után a 19. helyre feljöttünk oddscheckeren! Szerintem ez Boggie eddigi legjobbja.

  • balazs1992

    Nagyon jól sikerült Boggie próbája.
    A zene háttere nagyon jól sikerült.
    Úgy érzem hogy meglesz a döntő Boggie-nak.
    Sok sikert Boggie-nak. HAJRÁ BOGGIE!

  • Mona42209

    Le a kalappal Boggie előtt, hogy ezt a lelki és fizikai megpróbáltatásra így fel tudott készülni. Szerintem ez is nagyon sokat számít. Nagyon szimpatikus a riportban is. Maga a színpadi produkció is ennyi alapján profinak tűnik, nagyon remélem ezek alapján a döntő meglesz.

    Sok sikert és nagyon szurkolok Boggie!!! 🙂

  • zigbor

    Látva a videót és látva a képeket az első próbáról… Én rettenetesen büszke vagyok az idei küldöttünkre! Soha nem szorítottam még ennyire senkiért, mint most idén Bogiért! Nagyon izgulok érte!

  • Emdogh

    A fa a szépirodalomban az egyik legelterjedtebb toposz, az élet jelképezője. Remélem, hogy a feggyerrel való ellentétét nem kell magyarázni senkinek.
    A fenti kijelentésem is mutatja, hogy amit Boggie és csapata idén színpadra visz, az egyszerűen igényes. Kidolgozott, egyszerű, gyönyörű és klasszikus – mentes a napi divat minden giccsétől.
    Ez egy vizsga Európának: ha ez a dal döntőbe jut, akkor még él olyan ezen a kontinensen, aki értékeli a minőséget. Ha nem, akkor itt mindenki süket. Mindenki.
    Még nyerhetünk is. De ez nem arról szól, hogy hány embernek tetszik, mert az szubjektív, és a „lakossági slágerek” markere. Arról szól, hány embert szólít meg a dal. És nem az üzenet, nem a háttér, nem az énekes, nem is a ruhája, nem a fények. A produkció egészében, mert az hordoz valódi értéket.
    All in all, ez a valaha általam Eurovízió színpadán látott legprofibb és pozitív irányban leghatásosabb előadás.

    • Momo

      Minden szavaddal egyetértek! Még annyit teszek hozzá: ha mégsem jutnánk döntőbe, akkor is büszke lennék, és jó érzéssel töltene el, hogy a mi produkciónk volt a legszínvonalasabb. Azért bízom Európa ízlésében, talán megérint sok embert ez a gyönyörű zene és színpadkép.

  • Isti

    Annyira jó látni, ahogy mindenki támogatja Boggiet és szurkol neki. Továbbra is biztos vagyok benne, hogy jól döntöttünk, sőt!