Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Magyarország döntős!

Képernyőkép – 2015-05-19 23:38:05Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Befejeződött az Eurovíziós Dalfesztivál 2015 elő elődöntője. A tíz továbbjutó: Albánia, Örményország, Oroszország, Románia, Magyarország, Görögország, Észtország, Grúzia, Szerbia és Belgium.

Hamarosan kezdődik a sajtótájékoztató, ahol megtudhatjuk, hogy az országok a döntő első, vagy második felében fognak-e fellépni.

http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=132883

Képernyőkép – 2015-05-19 23:38:05

Albánia a döntő második felében versenyez.

Örményország a döntő első felében versenyez.

Oroszország a döntő második felében versenyez.

Románia a döntő második felében szerepel.

Magyarország a döntő második felében szerepel.

Képernyőkép – 2015-05-19 23:57:50

Görögország a döntő második felében szerepel.

Észtország a döntő első felében szerepel.

Grúzia a döntő második felében szerepel.

Szerbia a döntő első felében szerepel.

Belgium a döntő első felében szerepel.

Ennyi volt a mai műsor, gratulálunk Boggie-nak!

TH00006_20

96 hozzászólás Eurovízió 2015: Magyarország döntős!

  • Pitbull

    Az eddigi hozzászólásokban n+1796 alkalommal olvastam, hogy a finn dal ijesztő volt, meg ilyenek. WTF??? Mi a franc volt annyira ijesztő ezen?
    Ha féltek valamitől, igyatok egy jó kávét, serkent, ugyanakkor meg is nyugtat!

    https://www.youtube.com/watch?v=eloiqP5HcJc&NR=1

  • Bkoska

    Sziasztok!
    A tegnap estéről rövid véleményem.
    A show nagyon jól kezdődött, a hang és különösen fényhatások profin voltak kivitelezve. Látványos volt. Conchita száma is jól volt koreografálva, az is hogy a műsorvezetők után visszajött a zenéje. Bár még mindig vicces és egyben rémiísztő ezzel a szakállal és valóban az elején volt kis bizonytalanság az éneklésében. Összességében elég sok gyenge produkció volt ma este.
    Moldova: Igénytelen produkció, a hang sem volt igazán tökéletes, megérdemelten esett ki.
    Örményország: Egy fokkal már jobb az előzőnél, igazán nem tudtam hova tenni, mert voltak benne részek, ami tetszettek, voltak, amik nem. Szerintem alapvetően az énekesek jól énekeltek, de sokat akartak mutatni a számban és ez a hátrányává vált. Talán összességében becsúszhatott a döntőbe.-
    Belgium: Nem értem sokan miért kritizálják és nem juttaták volna tovább. Szerintem a srác hangja kifejezetten érdekes és minőségi és a szám is élvezhető, fülbemászó volt. A látvány, színpadkép rendben volt, talán egy furcsaság volt a fiú előadásmódja, de szerintem kicsit egyedi, talán némelyeknek idegesítő. Szerintem az este egyik legprofibb produkciója.
    Hollandia: borzasztó, a szám egysikú, nincsenek benne váltások és ezért az énekesnő is végig ordibálja néhol hamiskásan a számot és ráadásul a ruha is rontott az összképen.
    Finnország: Az Eurovizió történetének talán egyik legrosszabb produkciója, nem is értem, hogy engedhették indulni. Lehet nem illik ilyet kérdezni, de az együttes tagjainak minden tagja értelmi fogyatékos volt? Mert nem tudok semmit róluk. Mindenesetre úgy viselkedtek és hát volt olyan, akiről egyértelműen meg lehetett állapítani, hogy Down-kóros. Ha ez így van, akkor nem helyes, mert paralimpia sem véletlen van. Azért, hogy a velük egy szinten lévőkkel versenyezhessenek. Ha emiatt jutottak be az Euroviziora, akkor szomorú, mert a finnek nemcsak az együttes tagjait teszik nevetségessé, de az országukat is lejáratják a világ előtt.
    Görögország: Nagyon túl van értékelve a szám. Borzasztóan énekelt, néhol azt sem hallani egyáltalán milyen nyelven énekel, mert olyan a kiejtése. Senkinek sem tűnt fel? És a szám is unalmas. Egy dolgot tudtam értékelni a dekoltást, de persze én férfi vagyok. Nálam nem jutott tovább.
    Észtország: Esélyes szám, hogy elől végezzen. Lehet nem tökéletes az előadás, de ez javulhat még. Viszont kellemes szám, kellemes hangszínek, a hangulat nagyon jó. a szöveg harmónizál az előadással és látszik profin van összerakva.
    Macedónia: Teljes mértékben kieső volt, gagyi, félhangok tömkelege, teljesen felesleges a 3 feka macedon vokál.
    Szerbia: Szintén nem értem sokan mit szeretnek rajta. Egy fércmű, giccsparádé, és a hang sem tökéletes és erőteljes mindenhol. Ráadásul kimondom, amit sokan nem, még az előadó sem volt szimpatikus. És a legkevesebb ebben a kinézete, inkább a viselkedése. És rémisztő volt nekem néha.
    Magyarország: Szerintem most ő az egyik legnagyobb fekete ló. Teljes mértékben továbbjutó szám volt, látva a sok gyenge előadást. Minőség röviden. Ezt mondom annak ellenére, hogy a szám nem volt és nem is a kedvencem. Nem az a fülbemászó, amit énekelnék. Viszont Bogi nagyon szimpatikus és nála tényleg teljes összhangban van az előadás, a színpadi jelenléte és a szám mondanivalója. Ezáltal hitelessé válik. Szerintem jó éneklés és vokál és külön kiemelném a színpadképet, animációt. Kifejező, főként amit említett már valaki, hogy a fegyverek átalakulnak egy virágzó fára és a színes emelvény amin állnak az énekesek. Talán egy dolgot tudnék én javasolni.Kicsivel kevesebb koncentráció, talán lazábbá és ezáltal még élvezhetőbbé tenné a produkciót. Mindenesetre gratulálok Boginak és Büszke vagyok rá! Ezek a szavak jutnak eszembe: Profizmus, Minőség, Művészet.
    Fehéroroszország: Én szerintem bejuthattak volna a döntőbe, bár nem volt kifejezetten jó produkció, de azért voltak olyan továbbjutók akik gyengébbek voltak. Szerintem ebben volt potenciál, de valóban ki lehetett volna belőle hozni többet is.
    Oroszország: Szerintem szintén nagyon szép szám, elég jól elénekelve, esélyes. Nem tudok többet hozzátenni, minden a helyén volt.
    Dánia: Sajnálom őket, mert persze kicsit gyerekes szám, de élvezhető. 60-as évek hangulata és rajtuk érezhető volt mennyire élvezik amit csinálnak. A szám sem volt olyan rossz, nem tudom miért nem jutott tovább, persze sokra nem jutottak volna vele, de a döntőben ott lett volna a helyük.
    Albánia: Hiába viszonylag normális szám annyira gyenge előadás, hamis, fülsértő, hogy ki kellett volna esnie.
    Románia: Alapvetően tetszett, élvezhető szám és látszik ez már egy összeszokott együttes, tudják mit csinálnak és azt jól. Náluk is mondhatnám a profizmust.
    Grúzia: Szintén tetszett, ott a helye a döntőben. Tetszik a hangulata. A énekesnek van karaktere, ami összhangban van az énekléssel és a szám hangulatával.

    Szóval nagyrészt egyetértek az este továbbjutóival, nálam Dánia és Fehéroroszország bejutott volna a Görög és Albán kettős kárára. És remélem a következő elődöntő jobb lesz.
    A döntőben Gogit én kb 6-8 helyre várom, de annyira sötét ló, hogy akár a végén is szerepelhet, de egy 20-23. as sorszámmal akár nagyobb meglepetést is okozhat, ha ilyen jó lesz a döntős szereplése is.

  • János

    Sziasztok. Végre meg tudtam nézni az 1. elődöntőt a családommal. Részben egyet is értek az eredménnyel.

    Moldova: Néhány kameramozgást leszámítva igen jó produkció volt, az egyes rajtszám azonban kiejtette.

    Örményország: Hangilag a legrosszabb produkció, sokkal többre számítottam. Biztos vagyok benne, hogy a zsűri keze van a dologban.

    Belgium: Hidegrázás, a fekete ló továbbra is. Hatalmas ujjongás a szobában.

    Hollandia: A belgák után még hatás alatt lehettek a nézők. Valami kis fűszer tényleg hiányzott, ennek ellenére sajnálom őket.

    Finnország: Papírforma. Nem illett a mezőnybe.

    Görögország: Jól megénekelt dal, ám valahogy semmi érzelmet nem váltott ki belőlem.

    Észtország: Ütős volt a színpad a maga módján, egy félig telt bárban éreztem magam a légkör által.

    Macedónia: Az énekes mimikája rettenetes volt, ráadásul az instrumentális részbe egy olyan hangot tartott ki sokáig,ami szerintem jó messze repítette őket a döntőtől.

    Szerbia: Csalódás volt, az erőt hangsúlyozták, és nem a szépséget. És ezt az énekesnőre és a dalra is egyaránt értem.

    Magyarország: A szerbek után igen ütős volt. Úgy érzem, előkelő helyen jutottunk tovább.

    Fehéroroszország: A hegedűs hölgy nagyon kellett, feljavította a produkciót. Nem volt rossz, de úgy látszik, nem is elég érdekes.

    Oroszország: Polina, akár haza is vihetnéd a győzelmet, de nem ezzel a dallal. Viszont top10 így is könnyedén meglehet.

    Dánia: Mézes csupor, ám az édességfaktor csiklandozása sem volt elég.

    Albánia: A legnagyobb csalódás. A verseny előtt az egyik kedvencem volt, most pedig az élő teljesítmény után csodálom,hogy tovább jutott. A ruha szörnyű, a háttérben semmi nem történik, és Elhaida pedig nem tette bele a lelkét,hanem csak a hangját igyekezett.

    Románia: Kellemes meglepetés, a frontember hangja élőben jobban átjött, a személyisége is már félig átadódott. Kihozták a maximumot, már csak jellemben várok még.

    Grúzia: Szerbia mellett őket biztosan kihagytam volna, egy nagy semmi volt.

    Így nálam Moldova, Belgium, Hollandia, Görögország, Észtország, Magyarország, Oroszország, Dánia, Albánia, Románia döntőzne. Összességében színvonalas volt az elődöntő, ám a háttérzene nekem túl hangos volt. Eddig nálam pedig Belgium a befutó.

  • Feri

    Véleményem a tegnapi elődöntőről:

    1. Moldova: az előadás néhol jó volt, néhol sok volt, a dalt a hallgatható kategóriába sorolnám. Megérdemelten esett ki.

    2. Örményország: maga a dal nem igazán tetszik, némelyik énekes hangja sem, maga a körítés, a háttér jó volt, de nálam kieső helyen voltak.

    3. Belgium: nem szeretem ezt a dalt, de az énekes hangja és az előadása egyedi, van benne valami. Megérdemelte a döntőt.

    4. Hollandia: a dalt szerettem, de elég gyenge előadásra sikeredett, de nem bántam volna ha döntőzik.

    5. Finnország: nem az én stílusom, ők is megérdemelten estek ki.

    6. Görögország: jó volt az előadás, habár nagy érzelmeket nem váltott ki, de megérdemelten jutottak döntőbe.

    7. Észto.: ötletes, élvezhető produkció volt, meglepődtem volna ha kiesnek.

    8. Macedónia: egyedül a háttér tetszett, az előadás és a dal nem jött be, és ki is esett.

    9. Szerbia: sok jót erre sem tudok mondani. A dal és a produkció is elég gagyi volt, az énekesnő hangja az egyedüli ami tetszett. Nálam kieső helyen voltak.

    10. MAGYARORSZÁG: szerintem a miénk volt a legprofibb produkció az oroszok mellett. Gratulálok Boggie-nak.

    11.Fehéroroszország: jó szám, de az előadás nem volt eléggé kidolgozva. Én inkább őket juttattam volna tovább a szerbek vagy az örmények helyett.

    12.Oroszország: én rájuk küldtem SMS-t, mert összességében ez a produkció volt a legjobban összerakva.

    13.Dánia: jó volt meg hangulatos, de nekem túl retró volt. De még így is továbbjutó helyen szerepelt nálam.

    14.Albánia: a klipjében sokkal jobban tetszett, élőben nem igazán tudta hozni a várt szintet, de még így is továbbjuttattam volna én is.

    15.Románia: nekem személy szerint nem tetszik a dal, és a produkciójuk sem, csodálkozom hogy bejutottak a döntőbe.

    16.Grúzia: egyedi hang és előadás, bár néhol egy kicsit sok volt az arcmimika, és a végére egy kicsit már unalmas is lett a dal, de döntőben a helye.

    Ami a színpadot illeti, nekem is szokatlan hogy ilyen kicsi, de amúgy tetszik.

  • Hádész

    Kicsit késve ugyan, de én is megosztanám Veletek az első elődöntőről való véleményemet 🙂
    A színpad az tetszett, és a műsorvezetőkkel sem volt semmi bajom, az viszont nem tetszett, hogy a nyitó számot kivéve nem volt vendégprodukció, helyette interjúk voltak, nekem hiányzott még egy kis show, amíg összeszámolják a szavazatokat.

    – Moldova: jól elindította a versenyt, de nem szerettem meg jobban a dalt, nem sírok érte, hogy kiesett.
    – Örményország: nekem valahogy nem ütött olyan nagyot, mint vártam, de a design nagyon tetszett.
    – Belgium: kissé bizarr volt a koreográfia, de a srác irtó jól énekel, és nagyon örülök, hogy továbbjutott, továbbra is a kedvenceim között van.
    – Hollandia: nem volt szerintem valami nagy durranás, nem is lepett meg, hogy nem jutott döntőbe, de azért egy picit sajnálom.
    – Finnország: örülök, hogy végül nem döntőzött a dal, sajnos nekem nem jött be.
    – Görögország: sokkal jobb volt színpadon látni, mint a studio verziót hallgatni. A szélgép pedig nagyon jól működött 😀 Szép volt, és erőteljes.
    – Észtország: tetszett a koreográfia, és jól is énekeltek, továbbra is a kedvenceim között van.
    – Macedónia: kissé csalódtam benne. Annyira nem volt jó az ének, a koreográfia pedig valahogy nem illett nekem össze a dallal, a három telivér szláv fiatalemberről a háttérben pedig inkább ne is beszéljünk… azért sajnáltam, hogy kiesett, mert mindettől függetlenül tetszett a dal.
    – Szerbia: az est egyik pozitív csalódása. Amúgy nem szeretem ezt a dalt, de színpadon abszolút profi volt, sokkal jobb volt látni is, mint csak hallgatni. Szép munka volt.
    – MAGYARORSZÁG: hát természetesen nagyon örülök, hogy bejutottunk, meg is érdemelte Boggie, meg a csapat, minden a helyén volt, hibátlan produkciót láttam.
    – Fehéroroszország: örültem, amikor a színpad átváltott kékbe, én végig úgy képzeltem el, hogy ehhez kék és fehér háttér kell (talán a nemzeti válogatón is úgy volt, nemtom). Sajnálom, hogy nem jutottak tovább, szerintem különleges produkció volt.
    – Oroszország: hibátlan éneklés, szép látványos előadás, bár nekem kicsit sok volt már a végén a csilli-villi, de igazán lenyűgöző volt.
    – Dánia: hangulatos volt, meg minden, de nem vagyok meglepve, hogy kiestek, voltak nála jobbak.
    – Albánia: hát őszintén szólva, ez az az előadás, amire nem igazán emlékszem, de az megmaradt, hogy szépen énekelt. Ez a dal nem igazán tartozik a kedvenceim közé, nem bántam volna, ha kiesik.
    – Románia: én eddig azt hittem, hogy szinte végig angolul lesz, így megörültem, amikor románul kezdte el, és többnyire úgy is folytatta. Továbbra is kedves kis dal, rendben volt.
    – Grúzia: ez nagyon tetszett. Irtó jó volt a háttér, meg az effektek, meg az éneklés, tökre összhangban volt az egész, le a kalappal.

    Hajrá Boggie, hajrá Magyarország ! 🙂