Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: Túl erős nekem a második elődöntő

(c) Andres Putting

(c) Andres Putting

Szerző: Klész Imre

Megnéztem ma az arénában a második elődöntő első főpróbáját. Feltöltötték az ülőhelyeket gyerekekkel, nagyon jó kis hangulatot teremtettek, kicsit az volt az érzésem hogy Junior Eurovízión vagyok, mert sokat ujjongtak és visítottak. Annyi biztos hogy az Euroclub két nagy slágere, a Beauty Never Lies és a Golden Boy. Bár nem csoda hogy népszerűek, alig van jól táncolható, bulis dal. A második elődöntő első főpróbáján már Portugáliának is nagyon örültünk. Nemsokára kezdődik a második főpróba, a sajtóközpontból figyelve élő tudósítás lesz, most nem kommentekkel. Talán a műsor közben találok megint három kiemelkedő produkciót. A svéd produkcióval nem tudok mit kezdeni. Szerintem nem nyernek.

21:10 Litvánia elkezdte a műsort (közben segítenem kellett last minute akkreditáció intézésében – este 9-kor zár az iroda). Nagyon szép színes a színpad, de olyan semlegesnek hat a dal. Ilyen kis jópofizós, szerelem szerelem szerelem, műmosoly. Szerintem kiesik.

21:14 Írország. Nagyon szép ez az erdős háttér, viszont emlékszem hogy ásítottam erre egy nagyot délután. Szóval inkább ez az altatódal mint a magyar. Szerintem kiesik. Hahh a végére elment a kép és a hang. Biztos az eső miatt. Vagy ki tudja…

21:20 San Marino. A gyertyalángos dalok nehezen jutnak döntőbe. Főleg ha Magyarország énekli, vagy San Marino. Határeset, szépen adják elő, de ódivatú a hangszerelés, Ralph bácsi már csak ilyeneket szerez.

21:25 Montenegró. Na ez az Eurovízió! Tipikus balkán ballada, idén az egyetlen. Közben mintha hallanám az Adria morajlását. Nagyon tetszik, benne van a virtus is, hitelesen előadva. Döntőbe vele!

21:28 Málta a lángoló, Conchita Wurst produkciójához hasonlító animációval, lángképekkel és pirotechnikával felturbózott produkciójával esélyes a tovább jutásra. A dal maga nem nagy szám de kihozták belőle a legtöbbet ami lehet, és egyben nem túl giccses.

Tegnap elég későn értünk az Ottakringer sörgyárba, nem volt nyitva mindkét táncterem. Kisebb volt a tömeg mint az ezt megelőző izraeli partin, ami minden évben állítólag a legnagyobb buli szokott lenni. Ma este az oikotimes.com ünnepli magát a bulihelyen, nem megy senki ma este sehova 🙂 Tegnap egyébként Udo Jürgens dalával ölték meg a bulit. Először azzal próbálkoztak, hogy Bojana dalát félhangerőn játszották, de mindenki elkezdte énekelni a dalt, így a buli mehetett tovább. Ezután a Meci chérie volt a kegyelemdöfés… 🙂

21:36 Szerintem norvégok ülnek mögöttem, azért tapsolnak ennyire. Nekem uncsi szerelmes dal műérzelmekkel. Szerintem nem adják elő hitelesen és vontatott is. De lehet hogy kihalt belőlem a romantika. Lesz ma egy ettől ezerszer jobb duett 😉

21:40 Portugália tisztességes produkciót nyújtott. Mintha hiányozna a tűz az előadásból, és mintha gyorsabban énekelne Leonor, mint ahogy kellene. Azt a lakkszerkót is megszoktam. Lehet hogy kiesik.

21:44 Csehország végre döntőbe jutó dalt küld! Amíg az egyik énekel, a másik kikacsint a közönségre. Jó kisugárzás, élvezik amit csinálnak, mindkét félnek kitűnő a hangszíne. Hajrá Csehország!

21:48 Izraelnél van aranyeső is, ez majdnem ilyen győzelmi aranyeső. Dobogós lesz? Könnyen meglehet! Az Euroclubban sokat játsszák, elszabadul a pokol amikor ez a dal megy. Hajrá Izrael!

21:51 Lettországot imádta az első főpróba gyermekközönsége. Biztos a dal mély hangjai miatt: még az orrszőröm is rezgett. Egy jó hangrendszerrel ki kell ezt próbálni: megdöngetni vele a lakást holnap este 🙂 A fények és a ledfal is szép, de a dal olyan bakafántos. Tőlem kieshet, de amúgy 50-50% az esélye.

Az azeri énekes egy zippo gyújtót kap. Olajfáklyával (hahaha, Socar termék van benne fogadjunk) hajóznak, tűzzsonglőrködik és trükköket mutatnak be a pálcákkal.

21:56 Az azeri énekes olyan dalt énekel, amit egy tehetségkutatóban is megirigyelnének a széles hangterjedelem miatt. Nekem ez 50-50.

Izland egy aranyporral teli üveget kap, Pillangószárnyakkal reptetik az énekest és másokat az Operaházban, Burgtheaterban de amúgy balettruhában.

22:00 az ír leányzó olyan kis termetű 🙂 Szépen adja elő a dalát, a végén hajlítgat, a bájával talán tovább jut. Bájos a mosolya.

A Mosaic Online-os fiúkon kívül úgy látom, hogy a magyar tudósítók hazamentek, majd szombaton jönnek vissza. A holnapi elődöntő le van tojva, plusz az egyik portál videójában láttam, hogy a rendes magyar újságíró az ingyenkaja miatt megy a sajtóközpontba. A Stadthalle mellett van egy XXXLutz, aminek az éttermében 3,90-ért lehet kapni kirántott húst krumplival. Sóherkedésre ajánlom.

22.06 A svéd énekes nem állt pont középen a manós falnál, lábbal kicsit arrébb twisztelt 🙂 Kb 1:30-nál volt a pitty-putty. A Melodfestivalenen jobban működtek a trükkök. Jó poén ez a manózás, de itt kevésbé olyan kidolgozott. El ne higgyétek már hogy nyerni fog. Ha megnyeri, akkor kitérek a hitemből 😀

Svájcék jégkorongoznak

22:10 Svájc rettentő profinak tűnik. Szép az erdős háttér, az énekesnő nem olyan porcelánbaba mint az orosz, hanem egy magas, természetes szépségnek tűnik. Oké, van rajta smink rendesen de profi és ízléses. Jussanak döntőbe, drukkolok nekik!

A ciprusi csávó egy szörfdeszkának tűnő eszközön suhan a vízen, áll rajta és közben kenulapáttal a kezében lapátolja a vizet, hogy előre haladjon. Van kb 5-6 kísérője is és együtt kanyarognak a nádasban. Ilyen fura járművet még nem láttam.

22.14 Ciprusból bármi lehet, akinek bejön az énekes cuki dala, az biztos nyom rá egy sms-t. 50-50. De azért van szirup, de valamennyi kedvesség és őszinteség is.

Bécsben már csak 9 fok van és eső. Úgy hallom, otthon meg jó meleg van. Az van?

22:19 Szlovénia volt a legnagyobb kedvencem elsőre, de ez a produkció olyan ötlettelen, kidolgozatlan nekem. Oké a léggitáros jópofa, de a nemzeti döntőn valahogy jobban hatott. A DJ csávó is hol zongorázik, hol csettint az ujjával, kacsint, felveszi a fejhallgatót, lerakja… Nekik szerintem rezeg a léc erősen.

22.23 A lengyel dal valamiért Kylie Minogue 80-as évekbeli munkásságára emlékeztet – legalábbis a dal lüktetése. Szép hangszíne van az énekesnőnek, kicsit mintha hasonlítana Csézy hangjára.  Nem tudom mi lesz velük, lehet hogy kiesnek.

Rekapituláció következik!

A szlovénokat egy lovardába viszik, lovakat simogatnak és kiengedik őket a rétre

22.33 Eurovíziós történelemóra megy osztrák szemszögből. Pl érdekes ruhák, sírások gyűjteménye, Schwarzenegger is feltűnik.

Kijöttek az arénából az akkreditáltak, nagy zsivaj lett most a központban, mindenki tárgyalja hogy ki mennyire esélyes. Az én négy kedvencem erről a fordulóról: Montenegró, Izrael és Csehország és Svájc. Nekik döntőben a helyük!

Most jut eszembe hogy van két videó is, az egyik a ciprusi fénytengerről, a másik meg az égben hullámzó bogyókról 🙂 Közben (22:43) vicces pontbemondások gyűjteménye megy. Lesz egy magyar is, biztosan tudjátok hogy ki lesz 🙂

Jaj a bogyós videó álló formátumban lett elmentve… a fenébe…

Mindjárt elforgatom a videót valami szerkesztővel, mert így nem élvezhető. Nagyon fura alatta állni 🙂

22:55 A továbbjutók bejelentése következik. Persze csak próbából. Csehországot jelentették be elsőre, utána Azerbajdzsán jön, Montenegró, Málta, Írország, (most kicsit többet várnak a tovább jutók bejelentésével) Ciprus, Norvégia, Lengyelország (közben pakolgatják a pezsgős poharakat a továbbjutóknak – persze teletöltve), San Marino, és végül Izrael. Vége a főpróbának, holnap folytatjuk 🙂 Az említett videót meg hamarosan kicserélem.

Egy pillanat, vannak ESC Hungary-s interjúk!

https://www.youtube.com/watch?v=heOiGtvN6k8

https://www.youtube.com/watch?v=8yuzw5cHHRo

Ne felejtsétek el bekapcsolni a feliratozást! És végül egy macsó az Adriáról 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=tf5262iRx70

23.06 Közben megint a portugál dalt adják a kivetítőn. Sajnos nem tudom hogy miért, de legalább megy valami zene 🙂

Képek az első főpróbáról

https://picasaweb.google.com/111980364049328559765/2015Majus20?authuser=0&feat=directlink

 

30 hozzászólás Blog: Túl erős nekem a második elődöntő

  • Dani

    Megint számíthatunk rövid beszámolókra? 🙂

  • balazs1992

    Remélem a Golden Boy döntős lesz holnap.
    Már csak azért is mert nagyon kevés az ahhoz hasonló gyors és pörgős dal az idei mezőnyben és a 2. elődöntőben.
    A 2. elődöntőből a 17 dalból 14 ballada szám és 1 középtempójú szám.

  • Dani

    Közben nézem az ESCUnited kiírásait, és a képeslapokról (vagyis amiket a versenyzők csinálnak Ausztriában) egy kis SPOILER:

    Litvánia – bunjee jumpingolnak egy hídról Karintiában
    Írország – Molly egy méhészetben van
    San Marino – Anita és Michele a Bécsi Operabál vendégei
    Montenegró – Knez horgászni ment
    Málta – Amber kiugrott egy repülőből

  • Dani

    Norvégia – Debrah és Mørland egy vízibiciklivel vannak egy tavon

  • Dani

    Portugália – Leonor hegyet mászik

  • Dani

    Csehország – Martát nem írják, mit csinál, de Václavról azt írják, hogy lovagruhában van, és egy, az ESCUnited szerint félelmetes, két hegy közötti hídon megy át

  • Dani

    Izrael – ez most nem olyan egyértelmű, de Nadav vagy egy felvonó kabinjában fest, vagy egy felvonót fest le

  • Dani

    Lettország – Aminata Salzburg utcáin fut helyiekkel

  • Dani

    Azerbajdzsán – Elnur tűztáncol (vagy minek nevezik, amikor tüzes pálcát forgatnak meg hasonlók) egy tó mellett

  • Dani

    Izland – María a Burgtheaterbe megy

  • Dani

    Svédország – Måns egy barlangban űrhajóskiképzésen vesz részt

  • Dani

    Svájc – Mélanie jégkorongozik

  • Dani

    Ciprus – John egy tavon evez egy szörfdeszkaszerűségen, amin állni kell

  • Dani

    A szlovénekről csak annyit ír az ESCUnited, hogy lovak vannak a képeslapban

  • Dani

    Lengyelország – Monika sütit süt

  • Pitbull

    Budapesten és környékén felhőszakadás és heves zivatar van éppen, 4-5 másodpercenként csapkodnak a villámok. Hangulatos.

  • Pitbull

    Monika-t és a járgányát frankón két markos legény rakja föl a színpadra??? Hóruk rulez! 🙂

  • force

    Kíváncsi leszek a holnapi továbbjutókra, szerintem nehezebb megtippelni, mint az első elődöntő továbbjutóit (nem azért mert a második elődöntő erősebb).

    Biztos továbbjutónak Azerbajdzsánt és Svédországot gondolom, ehhez csatlakozhat még Norvégia, Szlovénia és Izrael. A maradék 5 helyre nehéz választani, akiket semmi esetre küldenék tovább: San Marino és Portugália.

    Nálam a sorrend egyébként:
    1. Litvánia
    2. Izland
    3. Lettország
    4. Norvégia
    5. Izrael
    6. Csehország
    7. Málta
    8. Szlovénia
    9. Svédország
    10. Azerbajdzsán

    Viszont véleményem szerint Ciprus és Montenegró fog bekerülni valamelyik 2, általam megnevezett dal helyett (sanszosan Málta és Csehország).

  • gaboca701

    Szerintem a ma este biztos továbbjutói: Svédország,Norvégia,Szlovénia,Azerbajdzsán.

    A további 6 helyre én a következőket szeretném:

    1.Csehország
    2.Lettország
    3.Izrael
    4.Irország
    5.Málta
    6.Montenegró vagy Litvánia

  • Gergő

    Szerintem Norvégia ki fog esni… Ő lesz a legnagyobb bukta a második elődöntőben.
    Az a gond az előadásmóddal, hogy nincs hatással az emberre, nem vált ki semmit az emberből. Morland és Debrah között sem találom meg a kémiát/összhangot…
    Én továbbjutóim :
    1.Montenegró,
    2.Csehország
    3.Ciprus (meglepi továbbjutó)
    4.Szlovénia
    5.Svédország
    6.Lettország
    7.Írország
    8.Izrael
    9.Litvánia
    10. Azerbajdzsán/San Marino közül valamelyik

  • Orsolya333

    Nagyon várom már a ma estét, remélem maga a show hangulatosabb lesz, mint kedden.

  • Wombat

    Ha Izland , Csehország és Svájc továbbjut nagyon orulni fogok.
    A legnagyobb csalodas az Norvegia volt mert a dalt nagyon szerettem de a szinpadkep nagyon mezesmazasra sikerult. Azt hittem valami sotetseg lessz az elejen aztan meg nagy voros fenyek de nem. Debrah arcan semmi erzelem nincs es ez a feher narancssarga rozsaszin hatter szornyu. Azert remelem tovabbjut es valtoztatnak az eloadason.